Şimdi Ara

((F| 'N95' ve 'N95 8 GB' |Z)) _MULTIMEDIA-COMPUTER_((|| (159. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.199
Cevap
3
Favori
220.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 156157158159160
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: devilzen

Reis-i Eagles ne diim sen bilirsin tabi

• quote:

Orjinalden alıntı: samonite

Arkadaşalr ben N93 kullanıyordum memnundum ama sırf Gps özelliği için N95 alıyorum ve birazdaha taşıması kolay:) Benim aldığım fiyat 750 ytl yurtdısında gelecek. Getirecek arkadas benden kar almıyor alıyor ama 50ytl oda kargo getir götür işleri için..... Tabi olurda arıza cıkartırsa hapı yuttum ama şimdiye kadar N93 te dahil hiçbir telde garantinin faydasını görmedim. Garantilik işim oldu ama adamlar bana bu genelde olan bir arıza diyip geri göndermişlerdi....

Şu sıralar iyice cıvıttılar. Garantinin bir anlamı kalmadı desen yeri
  • aynen öle... yurt dışı alsan fiyatı yanına kar...
  • N95 8 gb gelmiş.....

Tıklayın ve Okuyun
  • quote:

Orjinalden alıntı: asparuh

N95 8 gb gelmiş.....

Tıklayın ve Okuyun

http://forum.donanimhaber.com/m_15585320/tm.htm
    ben önceden xml verilerinden haberi vermiştim burda baya 1 resim var bulduklarımı ekledim

http://www.nseries.com/nseries/v3/media/sections/products/tech_specs/en-R1/tech_specs_n95_8gb_en_R1.html

burda da özellikleri var

• Arkadaslar Su Nokia'nin yaptigi aslinda ayip bir sey;

Oturup sunu dusunun; N95'ten sadece bir kac ay sonra N95 8GB tanitildi. Halbuki orjinal N95 ise Agustos 2006 tarihinden beri tanitiliyordu. Insanlari Agustos'tan beri beklettiler, hele Turkiye'de bizler Mayis basina kadar bekledik. Cikar cikmak N95'lerimizi aldik, ancak daha N95'imize doyamadan birde baktikki N95 8GB cikacak.

Bende N95 8GB almayi dusunuyorum ancak su var; belkide yolda cok daha ustun bir N97, N99 hatta N100 gibi daha ust versiyon isletim sahibine sahip, dokunmatik ekran, daha yuksek cozunurluk, vs.vs. bir cihaz cikacak. Eminim N95 8GB'i aldiktan sadece bir en fazla iki ay icinde tanitimi yapilacak inanin bana.

Simdi sorun su: Tamam teknoloji tabiki ilerliyor, her gecen gun yeni bir cihaz piyasaya cikiyor. Ancak bir N95 sahipleri, N95 8GB'ami gecmeliyiz yoksa N97, N99 veya N100 gibi cok daha ustun bir cihaz beklemeliyiz.

Eger benim N95'imi henuz almasaydim sanirim N95 8GB i beklerdim. Ancak su anda N95'im var ve aman aman N95 GB'a gecmek gibi bir aciliyetim yok. Benim icin N95 8GB'ta olan sevdigim tek ozellik tabiki 8GBlik hard disk. Ancak ben bunu ucuzlayan 1GB'lik hatta 2 GB lik kartlarla yapiyorum. Hemde hafiza karti slot'unu kullanmak bir cok yonden benim cok isime geliyor.

Eminim Nokia N95 ve N95 8GB i icinde toplayacak ve ustune N93 ve N93i'den bulunan "Optic Zoom" i ekleyerek, ekran cozunurlugunu yukselterek ve daha yeni bir surum isletim sistemi ile, dokunmatik ekranla karsimiza cikacak. Ve bu bence N95 8GB'dan hemen sonra olacak.

Bu yuzden diyorumki gozumuz bir yandan da 2008'in ilk 6 ayinda cikacak Nokia modellerine bakmak olsun.

Ancak tekar yineliyorum, cok ayip, madem siz N95'in bu yeni versiyonunu bu kadar cabuk cikartabilirdiniz de, o zaman bir kac ay daha bekleseydikte full donanimli bir N95 alsaydik. Helede bir Turkiye'de yasiyanlar zaten Mayis'a kadar hatta Haziran'a kadar beklemistik zaten. Bari Nokia Turkiye bekletseydi de direk N95 8GB'i cikartsyadi, bekledigimize hic degilse degerdi. Hic yaparlarmi!

Ama tabiki hersey kar, para. Bu sekilde Nokia cok daha fazla para kazaniyor. Bizim gibi teknokoliklerin cikan her yeni modeli almayi isteyeceklerini biliyorlar. Onlarda bu zaafimizdan faydaliniyorlar. Zaten bu urunleri esas alanlar bizim gibi teknokolikler, cunku normal bir insan bu fiyatlari verip zaten bu en ust modelleri alamaz, hatta almaz.

Suraya bak! Agustos 2006'tan beri Nokia'nin sitesinde sadece N95'in tanitimi varken, daha bir kac ay cikmadan N95 8GB'in tanitimini eklediler... Bu esasinda pek etik degil.

Bence biraz sabredelim bakalim N95 8GB in arkasina ne cikacak?? Eger N95 8GB'dan hemen bir iki ay icinde yepyeni bir N serisi cikacaksa o zaman kesinlikle beklemek lazim, dogru degilmi?

Not1: Bence artik E90 almanin hic bir onemi kalmadi. Mutlaka E90 8GB vs. turu bir sey yilbasi civarlarinda cikacaktir. Zaten laptop seklinde kutuk gibi bir telefon bari 8 GB hard diski olsun.

Not2: Bazi arkadaslar N95'in ucuzlamasini bekleyip sonra alacakti. Onlara 3-4 ay evvel sunu dedim: "3-4 ay beklersiniz 100-200 ytl fiyati ucuzlar ancak bu seferde yepyeni bir model cikar, onun fiyati yine yuksek olur. Yani tamam beklerseniz tabiki daha ucuza o telefonu alirsiniz ancak o zamanda "eski" teknoloji olacak. Bu sefer gozumuz yine yeni teknolojide kalacak. Yeni teknolojiler de her zaman pahali olur. (Sagolsun bizim gibiler)

Herkese Selamlar...

• bence bu N95 8GB telefonu gözünüzde çok büyütüyorsunuz.norma N95 den fazla bir artısı yok arkadaşlar.sadece pil iyileştirilmiş o da sorun değil geldiğinde zaten o pilleri kendi N95 lerimize takarız.pil dışında hafızasımı cazip?? zaten 1 GB lik hafıza herkese yetiyor.yetmiyorsa da 4 GB lık hafzaya kadar N95 destekliyor...başka artısı varmı? YOKKK! ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALPAY_ANK -- 2 Eylül 2007; 21:13:13 >
  • Zaten istesede daha fazla özelliği olamaz.Maşallah nokia n95 de özellik koyma olarak baya bi eli bol davranmış.N95 8gb yapılacaklarda ancak ekranın biraz büyümesi pil iyileştirilmesi ve hafıza kapasitesinin artırılması olarak yenilik yapılmış.Bence yeterli bundan iyisi şamda kayısı
  • bari su yeni piller gelsede bir an once taksak
  • Bu yeni n95in ve yeni modellerin çıkması n95lerin fiyatını iyice öldürdü.http://www.koysepete.com/ShowProduct.aspx?id=58667&ref=akakce&v=1.11.8 1250 ytl hemde bu fiyata 6 taksit bile yapıyolar. Bunu bide şirket adına alıcan 100 ytl kadarda vergiden düşersin. 1150ytlye sıfır garantili ve 6 taksitli n95in olur. Bursadaki telefoncular hala 2. elleri 1150lira peşin satmaya çalışsınlar. Adama anlatıyorum 2. eli çok diyosunuz diyorum al internettende gör bakiim bozulunca kime götürücen diyo. Sanki senden alsam bozulduğunda sana getirecem. Hepsinin gittiği yer aynı servis.

• wlan la herhangıbır yerde ınternete ucretsız girebilirmiyim.kablosuz modem olan bır yerde gırebılır mıyım?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cem

wlan la herhangıbır yerde ınternete ucretsız girebilirmiyim.kablosuz modem olan bır yerde gırebılır mıyım?

WI-FI aracılığıyla kablosuz bağlantı noktalarından (hotspot) internete girilebilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ..Knight..

quote:

Orjinalden alıntı: Cem

wlan la herhangıbır yerde ınternete ucretsız girebilirmiyim.kablosuz modem olan bır yerde gırebılır mıyım?

WI-FI aracılığıyla kablosuz bağlantı noktalarından (hotspot) internete girilebilir.

Peki evdeki kablosuz modeme baglanabilirmiyim.

Hotspotlar ücretli sanırım degilmi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem -- 3 Eylül 2007; 13:10:20 >
  • quote:

Peki evdeki kablosuz modeme baglanabilirmiyim.

Hotspotlar ücretli sanırım degilmi.

Hotspot: Bağlantı noktası

Ücretli veya ücretsiz bağlantı noktaları bulunuyor. Evdeki modemden elbette internete bağlanabiliriz.
  • Arkadaslar N95 8GB ile ilgili biraz daha bilgi;

N95 8GB'taki kullanilan pilin omru az daha uzun ancak ebatida daha buyuk, cunku N95 8GB'daki pil koyma yerini buyuttuler, bu yuzden kamera lens kapagini iptal etmek zorunda kaldilar. Yani N95 8GB'da lens kapagi olmayacak buda kotu bir sey. Bence buyuk bir eksi.

N95 8GB'da uyduya baglanan GPS sistemi olmayabilir. Yerine A-GPS olacak sanirim. Gerci bununla ilgili gelen bilgiler cok karmasik. Bazilarinda GPS var diyor bazilarin yok. Nokia'nin kendi sitesinde de bu boyle. A-GPS baz istasyonlarina baglanmak suretiyle yerinizi yine harita da belirtiyor. Merak etmeyin N95'de de bu var ANCAK !!!! (Asagidaki Notu okuyun)

Micro SD kart yuvasi olmayisi buyuk bir eski. Birde ekran 0.2 inch (N95 2.6 inch, N95 8GB 2.8 inch) daha buyuk ancak cozunurluk ayni, buda iyi degil. Normal olarak cozunurlugunde buyumesi gerekirdi.

NOT1: N95 in su anda son firmware'i olan V.12'de A-GPS de var. Ancak V12 cok sorunlu cikti. Bunlar;

1- N95 artik 30 saniye daha gec aciliyor
    2- Yan taraftaki mavi multimedya tuslarinin isiklarinda yanip sonmeler oluyor kendi kendine (you tube da bunun video'su da var)
    3-Az isikli ortamlarda kamera daha kotu resim cekmeye basladi. Hatta ekranda yatay cizgiler olusuyor ve bu resimde de gozukuyor, cok cirkin.
    4-Radyo dinlerken cogunlukla sol kulakliktan ses gelmiyor.
    5-Tuslara 20 defa dan fazla basildiktan sonra tuslarda bir kilitlenme oluyor.

Ancak iyi taraflari da var:

1-A-GPS (Assisted GPS, yani baz istasyonlarina da baglanarak harita uzerinde konum bildirebiliyor. Boylece kapali yerlerde, bina iclerinde vs. kolaylikla daha cabuk yerinizi belirliyebilirsiniz. Illa bulutsuz acik havada olmaniz gerekmiyor.)
    2-Resim ve Muzik galerisi daha hizli aciliyor.
    3- Video Focus daha hizli ve iyi

Su anda bir cogunuzda V10 bazilarinizda V11 vardir sanirim. V12 sorunlu cikti, Nokia su anda V11 olanlarin beklemelerini istiyor. Yukarida saydigim tum problemler Nokia tarafindan kayda alindi ve uzerinde calisiyor. Hazir olunca yepyeni bir surum cikar var bu surumde bu sorunlarda buyuk olcude giderilmis olur.

Son bir sey daha, 8GB'da cok fazla aklinizi takmayin. ebay'de 16GB'lik microSD satiliyor, ve interneti arastirdiginizda N95'in ayni 4GB gibi bunuda sorunsuz calistirdigini goreceksiniz.

• Kardeş videoda focus demişsin.Video da focus yapmıyoki bu alet.Herhalde fotoğrafla karıştırdın
  • Bugün bi arkadaşımda gördüm dokunmatik ekranlı bi cep telefonu almış hemde markasını ilk kez duyduğum bişey, mini sd kart girişi yerine bi anten takılıyo ve televizyon seyrediliyo. Bana teknolojiksten aldım dedi ama teknolojixin web sitesinde böyle bi ürünü bulamadım. Hatta bu cep telefonunda gps wifi gibi önemli özelliklerde vardı. Acaba bu anten dışarıda satılıyomu diye çok araştırdım yurtdışı sitelerde buna benzer şeyler buldum ama dil bilmediğim için bişay anlamadım. İnşallah böyle bi anten n95lere oluyodurda arabada gpsin dışında televizyon olayını da halletmiş oluruz.
  • n95 ve fotografçılık zevki.

((F|    'N95' ve 'N95 8 GB'     |Z)) _MULTIMEDIA-COMPUTER_((||
  • quote:

Orjinalden alıntı: yusufyusufyusuf

bence 2000 ytl olabilir...

COK güldüm ne 3000 i uçtun sen n95 ten kaç özelliği fazlaki en fazla 2000
  • Ya Valla çıksın merakla bekliorum bu yorumlardan sonra içime bi kurt düştü valla ÜFF girmez olaydım Falan
  • 
Sayfa: önceki 156157158159160
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.