Şimdi Ara

F 2.6 ve F4.9 nedir, ne işe yarar ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu F2.6 ve F4.9'un amacı nedir ? ne işe yarar ne zamanlar kullanmak lazım acaba ?
    yardımcı olursanız sevinirim

• bahsettiğin F Diyafram açıklığıdır. F 2.6 da fiyafram açık F4.9 da biraz daha kapalıdır.Diyafram açıldığında film yada sensör üzerine daha fazla ışık düşer ayrıca diyafram açıldığında alan derinliğide azalır
  • quote:

Orjinalden alıntı: Photographism

bahsettiğin F Diyafram açıklığıdır. F 2.6 da fiyafram açık F4.9 da biraz daha kapalıdır.Diyafram açıldığında film yada sensör üzerine daha fazla ışık düşer ayrıca diyafram açıldığında alan derinliğide azalır

dostum teşekkür ederim aslında anladım gibi ama nasıl kullanacağımı haala daha bilmiyorum. Mesela çok aydınlık bir şeyin resmini çekerken F4.9 mu kullanmalıyım. tam tersine karanlık bir şeyi flaşsız falan çekerken de F2.6 mı kullanmalıyım ?
  • f değeri net alan derinğilini belirler ne kadar yükseltirseniz değeri kadrajtaki net alan artar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: emrcan

f değeri net alan derinğilini belirler ne kadar yükseltirseniz değeri kadrajtaki net alan artar.

hocam ben anlamıyorum, bilmiyoum

yalnızca dijital kameram var ve bazı şeyleri ingilizce açıklamasından çözdüm ama bu F yani diyafram olayını anlayamadım
    yani nerede 2.6 nerede 4.9 olarak kullanmalıyım, bir iki basit örnek verseniz anlayacağım şekilde (ör : karanlık ve flaşsız ortamda net resim için 2.6 özelliğini mi kullanmalıyım)
    yardımlarınız için çok teşekkür ederim

• evet öyle ama enstananeyle orantılı kullanabilirsin.karanlık birşeyi çekerken f2.6 kullanırsan alan derinliğin çok düşer netlediğin nesnenin arkası baya bulanık çıkabilir (mesafeye göre) bunun için biraz ışıksız ortamlarda örtücü hızını (enstantane) 1-2 saniye yada daha yüksek yapmanı öneririm (ışığa göre değişir) gece çekiminde yada istediğin komp.larda diyaframı aç ama netlik istiyorsan kapat:) Bu arada makinen compact mı Slr mi? Bunlarıda en iyi deneyerek öğrenebilirsin :)
  • quote:

evet öyle ama enstananeyle orantılı kullanabilirsin.karanlık birşeyi çekerken f2.6 kullanırsan alan derinliğin çok düşer netlediğin nesnenin arkası baya bulanık çıkabilir (mesafeye göre) bunun için biraz ışıksız ortamlarda örtücü hızını (enstantane) 1-2 saniye yada daha yüksek yapmanı öneririm (ışığa göre değişir) gece çekiminde yada istediğin komp.larda diyaframı aç ama netlik istiyorsan kapat:) Bu arada makinen compact mı Slr mi? Bunlarıda en iyi deneyerek öğrenebilirsin :)

hocam pek iyi bir makinem yok compact mı slr mi bilmiyorum. Bende HP photosmart 735 (3.2mp)dijital kamera var 2004 yılında almıştım. Sanırım günümüze göre düşük kalıyor. kamerayı açtığımda lens dışarı çıkarken zzzzt diye mekanik bi ses bile çıkarıyor (gerçi hoşuma gidiyor bu ses )

Makinemin çektiği fotolar aslında beni tatmin ediyor ama geceleri kullanamıyorum malesef. çünkü gece resimleri anlaşılmayacak kadar bulanık ve her şey birbirine girmiş şekilde çıkıyor. bu makineyle gece çekimi yapabilmemin bir püf noktası var mıdır acaba ?
    bu arada enstantane hızı nedir ve nasıl yükseltilip alçaltılır (Bu arada, biraz daha soru sorarsam sanırım benden bıkıp cevap vermeyeceksiniz )

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: ceyarr

quote:

evet öyle ama enstananeyle orantılı kullanabilirsin.karanlık birşeyi çekerken f2.6 kullanırsan alan derinliğin çok düşer netlediğin nesnenin arkası baya bulanık çıkabilir (mesafeye göre) bunun için biraz ışıksız ortamlarda örtücü hızını (enstantane) 1-2 saniye yada daha yüksek yapmanı öneririm (ışığa göre değişir) gece çekiminde yada istediğin komp.larda diyaframı aç ama netlik istiyorsan kapat:) Bu arada makinen compact mı Slr mi? Bunlarıda en iyi deneyerek öğrenebilirsin :)

hocam pek iyi bir makinem yok compact mı slr mi bilmiyorum. Bende HP photosmart 735 (3.2mp)dijital kamera var 2004 yılında almıştım. Sanırım günümüze göre düşük kalıyor. kamerayı açtığımda lens dışarı çıkarken zzzzt diye mekanik bi ses bile çıkarıyor (gerçi hoşuma gidiyor bu ses )

Makinemin çektiği fotolar aslında beni tatmin ediyor ama geceleri kullanamıyorum malesef. çünkü gece resimleri anlaşılmayacak kadar bulanık ve her şey birbirine girmiş şekilde çıkıyor. bu makineyle gece çekimi yapabilmemin bir püf noktası var mıdır acaba ?
    bu arada enstantane hızı nedir ve nasıl yükseltilip alçaltılır (Bu arada, biraz daha soru sorarsam sanırım benden bıkıp cevap vermeyeceksiniz )

Tripod kullanmak gerek.

• Gece çekiminde tripod kullanmanı öneririm
  •  F 2.6 ve F4.9 nedir, ne işe yarar ?

bunu anlatan bir grafik.
  • quote:

Gece çekiminde tripod kullanmanı öneririm

evet tripod, bunu ben de düşündüm, çünkü 2 sene önce kışın (ist.da felaket kar yağdığı zaman) odamın penceresinden gece bir resim çektim, gökyüzü de kırmızı gibiydi, kamerayı pencerenin kenarına sabitledim ve ne kadar net çıktığına çok şaşırdım, flaşsız olarak 200 iso çektim. Ama tripod da her zaman kullanamam ki, örneğin bir yere gezmeye gittim ailemle birlikte (çay bahçesi, cafe vs..) birkaç aile resmi çekicem.. tripodla dolaşmak biraz abest olmaz mı ya da bir şeyin üzerine koy veya elini hiç titretme diyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyarr -- 22 Temmuz 2007; 18:58:11 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ceyarr

quote:

Gece çekiminde tripod kullanmanı öneririm

evet tripod, bunu ben de düşündüm, çünkü 2 sene önce kışın (ist.da felaket kar yağdığı zaman) odamın penceresinden gece bir resim çektim, gökyüzü de kırmızı gibiydi, kamerayı pencerenin kenarına sabitledim ve ne kadar net çıktığına çok şaşırdım, flaşsız olarak 200 iso çektim. Ama tripod da her zaman kullanamam ki, örneğin bir yere gezmeye gittim ailemle birlikte (çay bahçesi, cafe vs..) birkaç aile resmi çekicem.. tripodla dolaşmak biraz abest olmaz mı ya da bir şeyin üzerine koy veya elini hiç titretme diyorsunuz

Elini hiç titretmesende görüntüde bozuluk olucaktır makinanızın flashını kullanmaya bakın ama oda çok iyi sonuş vermiyecektir tepe flashta takılmıyor makinanıza o nedenle tripod kullanmanız gerekir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.