Şimdi Ara

F-16 HUD DISPLAY HAKKINDA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar envanterimizdeki F-16 tip uçakların HUD Displayindeki verilerin neler öğrenmek istiyorum.

Örnek olarak bu videoyu ele alalım. Sağdaki rakamlar yüksekliği, soldakiler havadaki hızı gösteriyor. Sol üstteki rakamlar sanıyorum G kuvvetini göstermekte.

Peki ya geriye kalanlar? İt dalaşı sırasında ortada daralıp genişleyen çift çizgi neyi ifade ediyor? Diğer ifadelerin gösterdikleri şeyler nelerdir?
    Bilgi sahibi arkadaşlarımız lütfen bilgilerini esirgemelesinler. Saygılarımla.

• Sol üstteki 3.6 olan rakam anlık çekilen G kuvvetini gösterir.
    Sol taraftaki hız göstergesinin yanındaki C harfi hızın calibre gösterişini gösterir, orası GS ise Ground Speed olduğunu anlarız, F-16'da yerde iken taxide hızı görmek için hız göstergesi GS'ye ayarlanır.
    Soldaki SIM yazısı, Master Arm yani mühimmat aktifleştirme switch'inin simülasyon modda olduğunu gösteriyor, bunu on yaparsak silahlar aktifleşir, ama SIM modda ki bu genellikle tatbikatlarda kullanılır, silahları aktifleştirir ama ateş etmenize izin vermez, sadece kitlenebilirsiniz.
    SIM yazısının altındaki 0.55 mach cinsinden hızı gösterir. Bu 1.0 üstüne çıktığında ses hızı aşılmış olur.
    Mach göstergesinin altındaki 6.4 sayısı, uçağın kalkışından bu yana çektiği en fazla G kuvvetini gösterir.
    Onun altındaki 4 SRM, sanırım AIM 9X'di tam hatırlayamadım sanal askeri havacılığı bırakalı uzun süre geçti. Tam olarak modeli bilmiyorum ama 4 adet Hava Hava füzesinin olduğunu gösteriyor.

Sağ taraftaki kutucuk içindeki R, işareti Radar Altimetresine göre yüksekliği gösteriyor.
    Onun altındaki AL 2000 ise, uçağın alt yüksekliğinin 2000 metre olduğunu gösteriyor bunları DED ekranından değiştirebilir pilotun kendisi.Şuan 2000 fit'e sınırlı, eğer 2000 fitin altına düşecek olursa uçak Altitude, Altitude diye bağırmaya ve pilotu uyarmaya başlar.
    Ortadaki daire ise AIM 9x füzesinin atış göstergesi, ortadaki baklava dilimi ile füze uçağa kitlenir. Büyüyüp küçülmesi de kitlenilen uçakla aradaki mesafenin uzayıp kısalması idi sanırım, dediğim gibi uzun süre oldu bırakalı tam hatırlayamıyorum.
    AL'ın altındaki XXX, kitlenilen hedefe olan uzaklığı ya da bir HUD normal modda iken bir steepointe hedefliyse oraya olan uzaklığı gösterir.
    Onun altındaki zaman ise, kitlenilen hedefe ve ya steerpoint'e ne kadar sürede varacığını gösteriyor, dikkat edersen hız arttıkça o süre kısalıyor.
    Onun altındaki DLZ çizgisi ile alakalı diye hatırlıyorum dikkat edersen videonun başlarında kitlenince yükseklik göstergesinin yanında bir > işareti beliriyor, o füze kitlendikten sonra ortaya gelince kitlenilen uçağın menziline girildiğini ifade ediyordu galiba, ama öyle birşey emin olabilirsin.

• Harika bir bilgilendirme oldu bu, çok teşekkür ederim abi
  • quote:

Orijinalden alıntı: DH Havacı

Sol üstteki 3.6 olan rakam anlık çekilen G kuvvetini gösterir.
    Sol taraftaki hız göstergesinin yanındaki C harfi hızın calibre gösterişini gösterir, orası GS ise Ground Speed olduğunu anlarız, F-16'da yerde iken taxide hızı görmek için hız göstergesi GS'ye ayarlanır.
    Soldaki SIM yazısı, Master Arm yani mühimmat aktifleştirme switch'inin simülasyon modda olduğunu gösteriyor, bunu on yaparsak silahlar aktifleşir, ama SIM modda ki bu genellikle tatbikatlarda kullanılır, silahları aktifleştirir ama ateş etmenize izin vermez, sadece kitlenebilirsiniz.
    SIM yazısının altındaki 0.55 mach cinsinden hızı gösterir. Bu 1.0 üstüne çıktığında ses hızı aşılmış olur.
    Mach göstergesinin altındaki 6.4 sayısı, uçağın kalkışından bu yana çektiği en fazla G kuvvetini gösterir.
    Onun altındaki 4 SRM, sanırım AIM 9X'di tam hatırlayamadım sanal askeri havacılığı bırakalı uzun süre geçti. Tam olarak modeli bilmiyorum ama 4 adet Hava Hava füzesinin olduğunu gösteriyor.

Sağ taraftaki kutucuk içindeki R, işareti Radar Altimetresine göre yüksekliği gösteriyor.
    Onun altındaki AL 2000 ise, uçağın alt yüksekliğinin 2000 metre olduğunu gösteriyor bunları DED ekranından değiştirebilir pilotun kendisi.Şuan 2000 fit'e sınırlı, eğer 2000 fitin altına düşecek olursa uçak Altitude, Altitude diye bağırmaya ve pilotu uyarmaya başlar.
    Ortadaki daire ise AIM 9x füzesinin atış göstergesi, ortadaki baklava dilimi ile füze uçağa kitlenir. Büyüyüp küçülmesi de kitlenilen uçakla aradaki mesafenin uzayıp kısalması idi sanırım, dediğim gibi uzun süre oldu bırakalı tam hatırlayamıyorum.
    AL'ın altındaki XXX, kitlenilen hedefe olan uzaklığı ya da bir HUD normal modda iken bir steepointe hedefliyse oraya olan uzaklığı gösterir.
    Onun altındaki zaman ise, kitlenilen hedefe ve ya steerpoint'e ne kadar sürede varacığını gösteriyor, dikkat edersen hız arttıkça o süre kısalıyor.
    Onun altındaki DLZ çizgisi ile alakalı diye hatırlıyorum dikkat edersen videonun başlarında kitlenince yükseklik göstergesinin yanında bir > işareti beliriyor, o füze kitlendikten sonra ortaya gelince kitlenilen uçağın menziline girildiğini ifade ediyordu galiba, ama öyle birşey emin olabilirsin.

hangi simi kullabnuştınız hocam

• Falcon BMS 4.32
  • quote:

Orijinalden alıntı: DH Havacı

Falcon BMS 4.32

Hep Falconcu var ya benim gibi eski LockOn'culardan yok hiç 😕 onların çoğuda helikoptere geçti zaten MI-28 le uçuyorlar şimdi..Bende sanalda emekli oldum artık hocam senin gibi..Amerikan jetleriyle uçmadım hiç Rus filosundan emekliyim ancak 😁..Şimdi yeniden başlamayı düşünüyorum bu sefer batılı jetlerle..Değerli bilgileriniz için teşekkür ederim ☺

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Carlsberger kullanıcısına yanıt
    süper video süper paylaşım süper bilgiler istikbal göklerde diye boşuna dememiş atamız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ahm@41 A kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam. Atamız hangi konuda yanıldı ki :) Allah pilotlarımıza zeval vermesin.
  • Carlsberger kullanıcısına yanıt
    amin amin cehaletten kurtulsun toplumumuz eğitim seviyemiz artsın milletimiz bilinçlensin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.