Şimdi Ara

Ezberi Bol Bir Bölümde Okuyacaklar/Okuyanlar Gelsenize (Tıp/Hukuk vs.)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
4
Favori
1.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • YKS'deki ezber yükü bu tarz bölümlere göre çok azdı. Bunları bir şekilde hallettik ama bölümde nasıl yapacağız? Mesela ben yazarak çalışırdım ama artık bunu yapmak zor olacak gibi.

Bir de hatırlama konusu var. Yazılı için ezberlediğimi iki üç gün sonra unutuyordum ama burada o da pek olmayacak.

Kısacası sorum şu: Nasıl ezber yapacağız veya siz nasıl ezber yapıyorsunuz? Ezber yeteneğini geliştirmenin yöntemleri var mıdır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben tıp okuyan biriyle konuşum not almayı unut dedi, ses kaydı vs alabiliyor muyuz dedim alırsın de ne yapacaksın dedi dersten sonra dinlerim dedim bence onu da geç dedi. Günde 6 saat ders görsen 6'sını da nasıl bi daha dinleyeceksin yapmazsın dedi. Tıp okurken nasıl çalışacağını bi şekilde öğreniyorsun herhalde. Ebeveyn olmak gibi bi şey...
  • hocam sen nereyi tercih ettin konuşamadık
  • Ben tıp okuyan biriyle konuşum not almayı unut dedi, ses kaydı vs alabiliyor muyuz dedim alırsın de ne yapacaksın dedi dersten sonra dinlerim dedim bence onu da geç dedi. Günde 6 saat ders görsen 6'sını da nasıl bi daha dinleyeceksin yapmazsın dedi. Tıp okurken nasıl çalışacağını bi şekilde öğreniyorsun herhalde. Ebeveyn olmak gibi bi şey...

• murphyslaw M kullanıcısına yanıt
    peki kendisi nasil yapiyormuş onu da sormadın mı?

• Dr. Donanım kullanıcısına yanıt
    En son konuştuğumuz zamanki gibi hocam. Tarih yazdım. Işte sırasıyla: Boğaziçi, Koç, Boğaziçi (Edebiyat) ve Odtü. Odtü gelir muhtemelen.

hocam dişten vaz mı geçtin?
    Bendeki tıp değil de zaten, yazmadan sıkıntı olur gibi geliyor. Yazsam, hepsi yetişmez. Okuyarak ezberlenir mi bilmiyorum. Ortada kaldım gibi şu an. Artık nasıl çalışacağımı bir şekilde öğrenir miyim bilmiyorum. :D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ezberlersen unutursun güzel kardeşim

temel olan şeyler her bölümde olduğu gibi bu bölümlerdede olur.

Tıpa gidiyorsan temel anotomik bilgiler

dişe gidiyorsan dişlerin numaraları

hukuk gidiyorsan önemli terimleri (müşteki, eda vs.)

bunun haricinde önüne bir şey atıp al bunu ezberle gel diyecek bır sistem var mı bilmiyorum

heleki sağlıkta çok iyi bir eğitim olduğunu düşündüğüm ülkemde pek sanmıyorum
  • dedex1277 D kullanıcısına yanıt
    Ezberlemeden nasıl olacak ki peki?

• Sordum o zaman nasıl olacak diye, ilk yıllar bazı derslere son iki hafta çalışarak (notları okumayı kastetti diye düşünüyorum) bazı dersleri de normal zamanlar da dahil okursan (beni istekli görünce her gün okurum diye düşündü) rahat rahat geçersin dedi. Sonraki yılları bilmiyorum

• Hocam şöyle düşünün her yıl binlerce öğrenci bu bölümleri tercih ediyor yarısından çoğu sınıfı geçiyordur. Onlar geçiyorsa biz neden kalalım? İlla ki öğreniriz bi şekilde @neinname

Evet hocam @imambayildi

bence nasil calismamiz gerektigini bilmemiz lazim diye dusunuyorum
    eger kendimize bi metot bulmaya kalkarsak nerden bakarsan 2-3 ay alir ve o zaman da ipin ucunu kacirmis olup yiginla birikinle konular olur
    tıp okuyan arkadaşlar yardimci olsunlar da bununla ilgili konu acsinlar

Zaten çalıştığımız sürece (yanlış bir şekilde olsa bile) sınıfta kalmayız bence. Ama nasıl çalışacağımızı önceden öğrenmiş olsak iyi olurdu tabii. Sanırım dediğiniz şeye çıkacak. Bölüme girince kendi yöntemimizi bulacağız. Ama dediğim gibi, tavsiye falan iyi olabilirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neinname -- 31 Temmuz 2019; 20:41:47 >
  • Bildiğim kişileri ekleyeyim (bunlar çalışma stilini sorduğum kişiler değil)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murphyslaw -- 31 Temmuz 2019; 20:43:22 >
  • neinname kullanıcısına yanıt
    Dostum çaren bende.Hukuk fakültesine başladığım zaman medeni olsun roma olsun bir defterim vardı ve bunun içindeki her cümleyi ezberlemezsem 0 alcakmışım gibi geliyordu.Sonuç olarak ikisinden de geçtim ama düz ezber yaptım.İkinci sınıfa geçince kendime şunu dedim bu kadar ezber yaparak bir yere varamazsın başka türlü bir öğrenme metodu bul.Bulduğum metot da şuydu;
    Önce kitabı önüme aldım önemli yerleri çizdim.İkinci aşamada çizdiğim yerleri deftere yazdım ki ceza genel finaline 100 sayfa defter yazdım.En önemli aşama ise tekrar.Öğrenmenin temeli burda yatıyor.Ben bu defteri ilk başlarda hep okudum sonra diğer derslere çalışınca 2-3 günde bir okudum en sonunda her şeyi bildiğim için haftada 1 okudum.Sınavdan önceki gün herkes ceza genel çalışırken ben oyun oynamaya gittim sonuç bb düştü.Daha iyi de düşerdi ama sınav süresiyle benim bilgim arasında fark vardı , her şeyi iyi biliyordum ve detaylı anlatmak istediğim için ufak yerleri yetiştiremedim.
    Uzun oldu okumam diyenler için ;
    1)kitabı inceledim önemli yerleri çizdim.
    2)önemli yerleri deftere yazdım.(bu 2 aşamayla zaten 2 kere okumuş oldum)
    3)defteri sürekli tekrar ettim.

Tıp için şöyle diyebilirim.Lise arkadaşım benim aynı okulda tıp okuyor genel mantık ders notları var ve ses kaydından dinlerken aynı zamanda o nottan çalışıyorlar.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.İyi akşamlar.

• s All Good Man kullanıcısına yanıt
    Benim çalışma yöntemim bu tarz bir şeydi zaten. Çok zaman alır diyordum da hukukta yetişiyorsa bende de yetişir herhalde. :)) Cevap için teşekkürler.

• neinname kullanıcısına yanıt
    Hocam ben son 1.5 ay kala başlıyorum çalışmaya.Öğlen 1-2 gibi giderim kütüphaneye gece 1-2 de dönerim.Ortalama 7-8 saat çalışırım adam gibi.Ama sen 15 saat çalışırsan 1 ay da yeter , 3 saat çalışırsan 2 ay da yetmez.

• s All Good Man kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam. Mümkün olduğunca düzenli gitmeye çalışmak en mantıklısı bu durumda. Tabii bunu ne kadar becerebilirim bilmiyorum artık. Tekrar teşekkürler cevap için.

• Tıp okuyorum biraz kendi çalışma stilimden bahseyim
    Derste hocanın vurgu yaptığı yerleri ve notlara çalışırken çıkma ihtimali olan yerleri yazarım sadece onun dışında full okuyarak tekrar ediyorum notları. Okuduğum yerlerin mantığını oturtmaya çalışıyorum.Günlük 1-1,5 saat tekrar yaparım komiteye 2-3 hafta kala günde 7-8 saat çalışırım son günlerde 9-10 saat falanda oluyor.Notları ne kadar fazla okur üzerinde ne kadar düşünürsen aklında o kadar kalıyor hocam önemli olan sık tekrar yapmak

• AntiBalistik kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam. Teşekkürler cevap için.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.