< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
' Ez Debug LED Boot Işığı yanıyor, ekrana görüntü gelmiyor ' R5 5600X + MSI B550 (2. sayfa)
-
-
pil değil.. ankartın üzerinde jumper var onunla resetleyeceksin.resimde analatılan şey ...
1 bilgisayarın fişini power suplyden çek
2 jbat1 e 5.10 sn kadar jumperi tak
3 jumperi çıkart
4 kasa fişini tak pcyi aç
-
Hocam dediğiniz jumper pile gidiyor onun haricinde evet 2 tane tırnak var yanında onları köprü yapıcaz o zaman 5-10 sn doğrumu anladım videodaki gibi ekstra bi malzeme yok ğzerine koymak için ondan sorayım dedim
İşaretli yerdeki 2 tırnağı kosa devre edecez o zaman 5-10 sn doğrumu
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
jumper yoksa kısa devre yap tornavidayla..... jumper varsa dece takk 5- 10 sn beke jumperi çıkart... kasa fişi takılı OLMASIN
-
Yaptım onuda yaptım olmadı malesef ekran kartını çıkarttım baska slota taktım aynı ekran kartını komple cıkarttım bu sefer sadece vga ışığı yandı
Sanırım ekran kartını görmediğin boot a geçemiyor
-
ekran kartını çıkarıp anakartın yanında hdmi veya dvi-d kablosuyla monitöre bağla görüntü var mı diye
-
Ryzen 5 3600 de ekran kartsız görüntü veririmiki benim bildiğim G simgesi yoksa sonunda vermez
evet ona dikkat etmedim... balka bir ekran kartıyla denemelisin
-
hocam, benzer bir durum yaşamıştım. işlemci pinlerinin düzgün olup olmadığını kontrol edin. yamulan varsa cımbız, kartvizit vs yardımıyla düzeltin.
-
Hocam zaten kasa hiç açılmıyordu işlemciği söktüm yamulan vardı evet hepsini düzelttim kasa açıldı bütün herşey çalışıyor sadece Boot ışığı yanıyor
Kasa ilk açılırken cpu ram vga ışıkları yanıyor sönüyor en son Boot yanıyor sönmüyor
resimdeki ışık vga ışığıymış, pardon. ekran kartı açmıyorsa bios update yapmanız gerekir.
-
-
Merhaba bios güncellemesi yapın duzelir sorun bios ile ilgili
İnternetten araştırın USB bellek ile anakarta bağlayarak yapabilirsiniz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
https://www.reddit.com/r/Amd/comments/jqx7ft/how_to_flash_the_msi_mpg_b550_gaming_edge_wifi/
Bu siteye göre yapın bios güncellemesini videoyu izleyin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bios u resetleyin düzelecektir.
Muhtemelen yanlış ayarda kurulmuş bir bios var sanırım.
piller resetlemeyin
ya usb ile bios flashlayın ya da jumper ile resetleyin
-
hocam başka forumlarda dp yerine hdmi kablo kullanarak sorunu çözenler olmuş. bir deneyin isterseniz
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X