Şimdi Ara

Eyy testosteron sen nelere kadirsin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
1.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Dünyayı Yöneten Cinsellik Hormonu Testosteron Hakkında İlginç Bilgiler ve Deneyler
    https://onedio.com/haber/dunyayi-yoneten-cinsellik-hormonu-testosteron-hakkinda-ilginc-bilgiler-ve-deneyler-576939

Dünyayı Yöneten Hormon: Testosteron :Ata-erkil bir toplumun oluşmasında ve bazı belli kalıpların hayatımızda yer almasında en çok payı olan bu hormondur. Önce biraz teknik bilgiyle girelim daha sonra toplum üzerindeki etkilerine bakarız...

Androjenlerin, yani cinsiyet karakterlerinin oluşmasında etkili olan hormonlardan belki de en önemlisidir. Erkeklerde testisler, kadınlarda da çok az miktarlarda yumurtalıklar tarafından kolesterolden üretilir. Ses kalınlaşması, vücut ve yüz kıllarında artış gibi erkeksi özelliklerin gelişmesini sağlar. Ayrıca kan hücrelerinin yenilenme hızını arttırarak yaraların çabuk iyileşmesini sağlar, yağ yakımını hızlandırır.

Erkeklerde Testosteron Seviyelerinin Değişimi İse Oldukça İlginç(!)

Bir diğer ilginç bilgi ise bu hormonun vücuttaki değerleri erkeklerde evlenince düşüyor, çocuk olunca daha da düşüyor olması. Garip olan ise bu değerin boşanınca yükseliyor olması.

Yine erkeklerde bu hormonun seviyesi, eşi doğum yaptıktan sonra en alt seviyelere kadar düşüyormuş. Fakat yeni doğan bebeği için eve bakıcı geldiğinde ise tekrar yükseliyormuş.

Birbirine aşık yeni bir çiftte, testosteron miktarı erkekte düşerken, kadında artıyor. Yani aşık olduğunda erkeğin cinsel arzusu düşüyor. Yıllar geçtikçe ise bu değer yükseliyor, bu seferde kadında azalma görülüyor.

Nedenleri açık sanırım..

• Bu ne bicim bilgi aga belki b3nim haremim var ne olacak ustelik diger memeliler tek esli degil.

quote:

Bir diğer ilginç bilgi ise bu hormonun vücuttaki değerleri erkeklerde evlenince düşüyor, çocuk olunca daha da düşüyor olması. Garip olan ise bu değerin boşanınca yükseliyor olması.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • demek bu yüzden erkeklerin gobegi cikiyor evlenince

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • onedio

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rüzgar Erkoç'ların bile sakalı çıktı.22 yaşında erkeğim benim tüy var boş boş
  • Genetik

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-10D285547

Genetik
    Ben de değil bro köse yok.Ama eski kuşaklardan gelmiş olabilir tabi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Babandan dolayi

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-10D285547

Babandan dolayi
    Sakalı hanzo gibi ama ne zaman çıktığını bilmiyorum
  • Usta bende de çıkmıyo. Çaresi belli ama eğer tüy var sakal yok ise minoxil, eğer tüy bile yok ise sakal ekimi. Şuan maddi sıkıntım var eğer olmasa hemen minoxil alırdım. Kullananlar çok memnun kalmışlar, muhtemelen sen de biliyordursun zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-7A2BAFC2B

Usta bende de çıkmıyo. Çaresi belli ama eğer tüy var sakal yok ise minoxil, eğer tüy bile yok ise sakal ekimi. Şuan maddi sıkıntım var eğer olmasa hemen minoxil alırdım. Kullananlar çok memnun kalmışlar, muhtemelen sen de biliyordursun zaten.
    Tüy var.Evet biliyorum ama 1 yıl düzenli kullanırsan dökülmez dediler.Kullanmayı düşünüyorum.Doktora gidip hormonlarıma baktırmayı düşünüyorum.Teşekkür Ederim.
  • Misal orman kaçkını gibi saskalı olan adamda sakal çıkmasını sağlayan hormon 10 ise muhtemelen sende de 10 dur. Hormonel olduğunu zannetmiyorum. Bizde ki sorun yüzümüzdeki kıl hücrelerinin bu hormona duyarlı olmaması. Bu sonuç bilimsel olarak doğru. Muhtemelen minoxil kıl hücrelerinin bu, sakal çıkmasını sağlayan hormona duyarlı olmasını sağlıyor.
  • quote:

Misal orman kaçkını gibi saskalı olan adamda sakal çıkmasını sağlayan hormon 10 ise muhtemelen sende de 10 dur. Hormonel olduğunu zannetmiyorum. Bizde ki sorun yüzümüzdeki kıl hücrelerinin bu hormona duyarlı olmaması. Bu sonuç bilimsel olarak doğru. Muhtemelen minoxil kıl hücrelerinin bu, sakal çıkmasını sağlayan hormona duyarlı olmasını sağlıyor.
    Ee madem öyleyse bu ilacı bıraktıktan sonra muhtemelen dökülme yaşayacağım.Kim bana bırakınca dökülmeyecek garantisini verebilir ki ?Sonuçta reseptörlerim duyarlı değil.
  • Bildiğim kadarı ile ilaç böyle bir garanti vermiyor. Muhtemelen de vardığını sonuç doğru çünkü kullananlar bırakınca döküldüğünü söylüyorlar.
  • quote:

Bildiğim kadarı ile ilaç böyle bir garanti vermiyor. Muhtemelen de vardığını sonuç doğru çünkü kullananlar bırakınca döküldüğünü söylüyorlar.
    Ektirmek de hiç doğal durmuyor napsak ki ? traş oluyorum her gün tüyden kurtulmak için.
  • Hocam ben kabullenim bu durumu. Elimden yapacak bir şey gelmiyor. İlerde maddi durumum daha iyi olursa muhtemelen minoxil'î bir denerim.
  • quote:

Hocam ben kabullenim bu durumu. Elimden yapacak bir şey gelmiyor. İlerde maddi durumum daha iyi olursa muhtemelen minoxil'î bir denerim.
    Yaşınız kaç hocam sanki benden büyük duruyorsunuz ?
  • Avatar da Elon Musk var :) ben 22 yim.
  • quote:

Avatar da Elon Musk var :) ben 22 yim.
    Ondan önce başka foto vardı.
  • Kendimi koymadın hiç ama 22 yaşındayım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.