Şimdi Ara

EYT Detayları Açıklandı. Yaş Şartı Kaldırıldı..EYT'ye HAYIR !!! (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
377
Cevap
2
Favori
17.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • EYT kararından sonra ben artık cumhur ittifakının tekrar kazanmasını istiyorum. Fosillerin kafası aynı anda sadece tek şeyi kavrayabildiği için bu erken emeklilik saçmalığını iyi bir şey zannediyorlar. Bu emekli paralarını ödeyebilmek için basılacak paralar şuan ki enflasyonu mumla aratacak seviyeye getirip sizin aylıkların ve mevcuttaki maaşlarınızın içinden bir güzel geçsin de kuru ekmeğe talim edin izleyelim bir 5 sene daha.

• ReaLGz kullanıcısına yanıt

Bende millet ittifakına oy vermeyeceğim en kötü oy atmam.

• Algı operasyonları başlamış. Siz zaten kime veriyordunuz ki kime vereceksiniz.

• bütçe yeterli değil bunca para eyt verilir mi goy goyunu yapmaya başladıklarına göre troller çok azaldı

• Hakları zamanında alınmış kişilerin üstüne bu kadar geliyorsunuz.
    Keyfine bağkur borcunu ödemeyen af çıkar diye para basan esnafların her yıl silinen bağkur borçları içinde bir konu açsanızda biraz da onları taşlasanız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0zkanK. kullanıcısına yanıt

Önce gelir adaletini sağlayıp çalışanın refah içinde yaşaması sağlansın sonra ortalama ömür 80-90 lara dayansın emeklilik 65 olsun. Bizdeki uygulamada hiçbiri yok. Şimdi gelişmiş ülkeleri yazıp saçma sapan önerilerde bulunmayın. Bizde insanlar emekli olunca bir işte çalışmazsa hayatını sürdüremiyor o kadar düşük gelire ve kötü ekonomiye sahibiz.

• Vanished Man V kullanıcısına yanıt

ALINTI " O zaman bize sgk sistemine girmeme hakkı verilsin. Yeni zamlarla ayda 3200 lira eder.

Gss denen şey 300 lira olsa onu öderim emeklilik için neden 2900 lira her ay devlete yatsın? O parayı başka yerlerde değerlendirebilirim. Sgk sistemini nasıl finanse edecekleri umurumda olmaz.

Eski nesil yemiş bitirmiş. 20'li 30'lu yaşlardakilere verilecek birşey kalmadı."

Yukarıda yazan şey size ait. Siyah kalın altı çizgili yeri, bir okuyun da. Daha yazdığınız mesajdan haberiniz yok. GSS 300 TL olsa onu öderim emeklilik için deyip banane emekli olmak istemiyorum diyen ben değilim.

• EYT meselesi çözüldükten sonra yaklaşık 2 milyon 250 bin birey emekliliye geçmeye hak kazanacak. Bu insanlar sonuna kadar hak ettiler, kanunla hakları alınmıştı, kanunla hakları teslim edilecek. OECD raporuna göre üye ülkeleri arasında en çok haftalık çalışma saati olan ikinci ülkeyiz, yapmayın arkadaşlar. Ödeme gücü olup da KYK borçlarını geciktiren ve hatta ödemeyen, vergi borçlarını geciktiren, sigorta-kayıt dışı kaçak işçi çalıştıran, gelirini düşük beyan edip vergi kaçakçılığı yapanlara kızın siz. Onlar olmasa zaten 2-3 milyon emeklilinin yükü bile olmaz. Ayrıca KKM(Kur Korumalı Mevduat) gibi çoğu zengin olanların faydalandığı, 90-100 milyar TL civarında bu tür mali araçlara kaynak aktarılması yerine 2-3 milyon emeklimize ayrılmasını tercih ederim.
    Ayrıca 20-30 yıl içinde ne iktidarlar gelir geçer, seçim ekonomisi için 2000’lileri de gören olur elbette.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulduren -- 30 Aralık 2022; 9:58:36 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Hak alımı falan yok sanki işe girerken emeklilik yaşı 80 olsaydı işe girmeyecektiniz yada SGK seçenekli bir şeydi de siz 40 yaşında emekli oluruz diye sözleşme imzalayıp girdiniz.

Hak dediğiniz oyunuzu pazarlık ile satarak çıkar elde etmek. Ücretinizi aldınız sattınız oylarınızı verirsiniz artık.

• Çok çok yanlış bir karar. Genç nesile gelecekte böyle bir yük yüklenmesi kabul edilemez..

• Reise racon mu kesiyorsun.

KKM ye para var, 3-5 kişiye milyonlarca liralık vergi affı var, sgk affı var ama prim ödeyip şartları sağlayanların emekli olmalarına para yok öyle mi? Tek yük bu mu bütçeye bir düşünün bakalım.

• deniz006 kullanıcısına yanıt

Öyle deme. Herkesi 55 yapsaydı ben zarardaydım  

Benim zaten emeklilik yaşım 54

Ben yukarıda belirttim bu işe zaten karşıyım. Ama mesela deseydi ki 50'de emekli edeceğiz EYT'lileri. Hem EYT'lilerin gönlünü alırdı hem de böyle yaygara kopmazdı anlamsız.

Hee, daha önce burada belirttim. Zaten ben 60'tan önce emekliliği de doğru bulmuyorum. İnsan zaten çok verimli çalışabilir o yaşlara kadar ve çalışmalı da. Ben hakkım gelse de emekli falan olmayacağım.

Ama bize yük oluyorlar, onların maaşını ödüyoruz falan gibi saçmalıklara da katılmıyorum. Biz de babalarımızın dedelerimizin maaşını ödememişiz gibi laga luga ediliyor.

Hem biz yıllardır sigorta primi ödedik, bunlar değerlendirildi, faize konuldu vs... işletildi yıllardır. Emekli olanın da tabii ki hayatını idame ettirecek kadar (veya ona yakın diyelim. Emekli maaşı ile geçinmek mümkün değil) bir gelir etmesi gerekiyor buradan.

• milyonlarca yabancıya kucak açıp vergileriyle bir güzel finanse edenler ,2.5 milyon T.C.vatandaşınin hakkı olan emekliliğe karşı çıkıyor.. hiçbir şeye sesiniz çıkmadı,buna çemkirmeye başladınız..troller için güzel konu çıktı, sallayın durun artık..ama nafile.. ayrıca,bu algicilar arasında eyt ile emeklilik şansı elde edip de yararlanmayacak 1 tane yoktur, kalıbımı basar imzamı atarım.. zırlamayın artık..Benjamin,at şunları dışarı !!!

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • smallhunter kullanıcısına yanıt

Hakları alınmış derken? Dünyanın hiç bir ülkesinde 40'lı yaşlarda emeklilik diye bir hak yok.

• Sozuak S kullanıcısına yanıt

Benim yazdığımda yanlış olan ne? Gss 300 lirayı geçerse onu da istemiyorum.

Aç bak 5510 sayılı kanunu. Bir tane bordroya bak. Orada sağlık primi yazıyor. Ben onu öderim gerisi beni bağlamaz.

Burada ne bulupta ne yazdın?

Sistem işime gelmiyor bu kadar basit. İsteğe bağlı bağkurda brütün %32'si bu işlere gitmiyor mu? Gidiyor. İşte bende bunu istemiyorum. Emeklilikte istemiyorum. Sadece sağlık güvencesi yeter. O da devlette ne halde ortada.

Bana ne emeklisinden bana ne bu sistemin nasıl finanse edileceğinden? Aklı başında 20'li 30'lu yaşlarda birisi bu sisteme girmemenin daha iyi olduğunu görür.

• sizden ricam, cevap verip ödüllendirmeyin şu ergenlerin davranışlarını...

zaten konu "ergen fest 22' " den geçilmiyor...

onlara kalsa, onlardan önceki nesiller ölsün, bütün dünya bu z kuşağı mıdır nedir onlara kalsın...

idrak edemiyorlar ki, aslında şu an kundaktaki bebekten borç olarak yaşıyorlar bu dünyada...

bugün bize saydırdıklarını, Allah büyük ilahi adalet, yarın şu an kundakta olanlar 18-25 arasına geldiğinde direkt ışınlayarak küfredecek bunlara...

iki s...m instagram, twitter, tiktok kullanmayı biliyorlar diye kendilerini dünyanın hakimi zannediyorlar...

• Konu kapansın avantamızı rahat yiyelim diyorlar dedeler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ülkede dolar yükselmesin "Reis'in ekonomisi canavar gibi bah dolar yükselmiyor ki" desin diye cahiller, önce 128 milyar dolar devamında 120 milyar dolar daha toplam 250 milyar dolar para bildiğiniz yakıldı, yani bunları sobaya atıp yaksak, en azından doğalgaz ücreti dokunmazdı vatandaşa, babalarının parası gibi yaktılar.

EYT için 300 milyar lira devletin cebinden çıkacakmış ----> 2,5 milyon kişiyi etkiliyor.

Dolar artmasın ekonomi çok eyii için 250 milyar dolar x 18,7 = 4700 milyar dolar millettin cebinden çıktı ----> Sadece bir kişinin iktidarı için.

EVET GENÇLERE YÜK BİNMESİN, ÜLKE KAYNAKLARI ÇARÇUR EDİLMESİN, FALAN FİLAN, YAHUUU BUGÜNE KADAR NEREDEYDİNİZ?

Ülkede resmi enflasyon %85, gayri resmi rakalmlar 150-200-300 gidiyor. Şimdi sadece resmi enflasyonu ve 1 senelik dolar artışı arasındaki farkı hesaplayın, o oran var ya, hah işte o doların gerçek değeri, şimdi yukarıdaki 18,7 kuru yerine o gerçek değeri koyamayı deneyin. Bir para birimi minimum %85 değer kaybederken, hayırdır dünyada dolarda %50 mi değer kaybediyor, kurun böyle düşük kalmasının sebebini anlayın artık, inanılmaz baskılanma, inanılmaz para yakılması (devletin doları piyasa ucuza satılması)

Ey Türk milleti önce iki yüzlülük yapmayacaksın, Avrupa'dan seni ayıran bu işte ----> "o niye fazla alıyor, o da az alsın" bu zihniyet sonucu her zaman sürünmeye layıksın! Hak verilmez alınır, benim hakkıma çöktüler tüh be, ama onun hakkına da çökün, o zaman kabul.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerospace -- 30 Aralık 2022; 15:59:33 >

• Bunlar olurken sizde oy pazarlığı/ticareti yapıyordunuz sanırım. Federasyondan ses gelmedi de hani örgütlü, hakkı savunan :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SmuraY -- 30 Aralık 2022; 16:6:27 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aerospace kullanıcısına yanıt

İki yüzlülük şuan senin yaptığın oluyor aslında. Onlar yiyor biraz da biz yiyelim ne olmuş diyorsun açık açık. Maluma oy vermeyen biri olarak onu da konuştum burda, eyt'yi de konuşuyorum ikisi de büyük hata. He bunları biliyorsan zaten erken emekli olan biri bile olsan o emekli aylığının da yine kendi cebinden çıkacağını biliyorsundur; çünkü enflasyon %200 giderken şimdi %300 gidecek farzı misal. Cebime ekstra 5000 lira girecek diye asıl gelir kaynağın olan maaşın eriyecek. Sanki eyt parası havadan gelen paraymış gibi davranmayalım.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.