1 haziranda basvurdum 10 gunde tahsis no cikti,son rakam 4 < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
EYT başvurularınız hangi aşamada? (57. sayfa)

-
-
Uzun vade başlangıç tarihim 2.8.1999
4a da 5622 günüm var. 4c de 300 günüm var. ( Eskiden hiç görünmüyordu, askerliği eklettim. ) Toplam 5922 gün .
5975 güne 53 gün var ama edevlette prim günü olarak haziran yok. Dolayısıyla 53-30=23 24 temmuzda işten ayrılsam 2 ağustosta tahsis no için başvurabilirim diye düşünüyorum.
Bu hesaplamam doğru mu?
-
Tahsis sonu 4 olduğu için maaşın her ayın 24. Ünde yatacak. Bu banka havuzuna yatanlar 1-24 temmuz arasının maasidir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bugün 4/b hizmetimin bağlı olduğu SGK ile görüştüm.
Benzer durumda olanlar için öğrendiğimi aktarıyorum. Önce soruma bakınız lütfen...
.
Emeklilik şartlarını sağlıyorsanız ve emeklilik başvurusu yaptığınız tarih itibarıyla tahakkuk etmiş prim borcunuz yoksa...
SGK size aylık tahsis edene dek, emekliliğinizi onaylayana dek tahakkuk edecek olan yeni primlerden sorumlu olmuyorsunuz.
.
Ayrıca...Göztepe SGK... 4/b hizmet listeleri için 3. ve 4. ay başvurularını işlemekte olduklarını belirtti.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafyon -- 2 Temmuz 2024; 21:19:7 > -
Teşekkürler.
Çok haklı şu önerinizi herkes okusun lütfen.
Ancak epey gecikmiş alo170e talep oluşturun cevap versinler neden geciktiğine dair.
.
Başvuruyu 27 Mayıs'ta yaptım.
Bayram tatili öncesinde 12 Haziran'da CİMER'e bilgi talebinde bulundum.
28 Haziran'da gelen yanıt: 4/a başvuru yaptığınız birim (Fatih içindeki Unkapanı bünyesindeki Şişli) 4/b hizmetinin bağlı olduğu müdürlükten (Göztepe) hizmet/prim dökümünüzü istedi.
1 Temmuz'da CİMER'e yaptığım başvuru: Göztepe SGK'nın Unkapanı'na yanıtı ne aşamada bilgi talebi vs.
Buna yanıt bekliyorum.
.
Arkadaşlar, siz de hem CİMER, hem 170 kanallarını ve bizzat SGK Müdürlüklerine giderek sorun sorularınızı.
Biliyorum acayip bir stres kaynağı bu olay.
Artı bir de e-posta ile başvurulabiliyor galiba.
Sanki ideal sıra: E-posta > 2 güne yaıt gelmezse 170 > 2 güne yanıt gelmezse CİMER > her halükarda Müdürlük
.
Üç kuruşluk yaşadıklarımı anlatayım.
.
4/a'nız Şişli'ye kayıtlıysa... Şişli 4/a emeklilik başvurusu almıyor. 4/a emeklilik başvurusu alan Şişli birimi, Unkapanı'nda. O da kapalı. Şişli-Unkapanı, Fatih'te hizmet veriyor. Yenikapı'dan tramvay ile gidilebilir. Sakın Unkapanı'na gitmyin boşuna. Oradan Fatih'e ulaşım belki kolay ama, ineceğiniz durağı iyi bilmelisiniz.
-
Buradaki arkadaşlar bilgi verecektir ama...
Naçizane önerim... kayıtlı olduğunuz SGK Müdürlüğü'ne giderek...
Önce "danışma"dan... sonra ilgili (4/a) hizmet biriminden net öğrenebilirsiniz.
-
24 ünde yatması gerekmiyormuydu hocam 27 sinde yatmış,nerden baksan bi gariplik var sanki,banka hesabı tanımlı ama havuza düşmüş o da garip
-
Bu ay 24 ünde yatar artık. Bu ilk yatan günlük ödeme ondan bağımsız yatıyor ve havuza düşer. 24 ünde ki esas maaş hesaba yatar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pistevo35 -- 2 Temmuz 2024; 22:42:16 >
müdür öyle bir cevap yazdın ki başa sardı herşey :) bu ay 24 ünde yatarsa 2 kere mi temmuz maaşı almış olucam :) ben zaten günlük ödemei haziran 20 sinde almıştım 6 gün sonra tam maaş yatırmışlar haziran ayı içine denk geliyor bu temmuz maaşı olamaz ama haziran maaşıda olamaz sanki
-
21 ve 27 haziranda neden iki kere ödeme yaptığını bende anlamadım normalde 1-24 temmuz ödemesi olması lazım bir tanesi. Şimdi temmuz maaşı 24 ünde yatacak o ayrı bugün ki enflasyon farkıyla . Bu ay yatacak olan 24 temmuz - 24 Ağustos arasının ödemesi oluyor.
Arkadaslar 4a girişi 1999 olup da butun primlerini 4b'den ödeyince hak kazanılıyor mu emeklilik icin?
-
Bilgim 4/a emeklilik ve erkek içindir.
4/b veya kadın şartlarını bilmiyorum.
Ben şunlara göre hareket ettim. Bilgilerin doğruluğunu ispat edemem ancak doğru olduklarını biliyorum.
öz gıda iş sendikası
SON 1261 GÜN EMEKLİLİĞİ BELİRLER - Makaleler - Öz Gıda İş Sendikasıhttps://www.ozgidais.org.tr/makale/1097/son-1261-gun-emekliligi-belirlerŞu görseldeki metne şunu eklemek hayati önem taşıyor:
son 1261 gün
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafyon -- 4 Temmuz 2024; 2:11:4 >
-
E-devlete girişte iki aşamalı güvenlik kullanmıyorsanız hemen etkinleştirin.
Benim gibi e-imza, mobil imza, NFC'li cihazınız yoksa...
PTT'den E-devlet için kimlik kartı ile SMS yoluyla GSM numaranızı doğrulatıyorsunuz.
Ardından e-devletteki güvenlik adımında etkinleştiriyorsunuz.
Neden önemli?
CİMER olsun SGK olsun (konu harici Tapu e-dairesi) çoğu işlem için iki aşamalı güvenlikli e-devlet istiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafyon -- 4 Temmuz 2024; 2:15:25 > -
İstanul Anadolu Maltepe'de Hamza Bey iyidir yauv.
Bana ve eşime oraya bağlı olmasak bile evrak isteği, bilgi için defalarca yardımcı olmuştu.
-
Benim bayram ikramiyesi dun yatmis direk banka hesabima :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
22 Hazirandan beri "tahsis hazırlama" aşamasinda duruyor ve bir ilerleme yok arkadaşlar.
Sizlere kaç gün sonra o aşamada onay gelip bir sonraki aşamaya geçti acaba ?
Bahsettiğiniz ekran, SGK DYS ise, hiç bakmayın ona.
Gidin SGK'ya sorun.
- Aaa tahsis çıkmış size, hemen işliyorum...
Muhtemelen öyle olacaktır.
-
Teşekkür ederim değerli bilgilendirmeniz için. Mekanı bastım, sgk dosyam bugun yeni gelmişmiş :) işleme sokacaklarmiş gün içi
15 Mayıs'ta başvurdum tahsis numaram dün çıktı e devlete emekli görünüyorum ek ödeme ne zaman yatıyor süreç sizlerde nasıldı
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X