Şimdi Ara

EYT başvurularınız hangi aşamada? (57. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.276
Cevap
44
Favori
150.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1 haziranda basvurdum 10 gunde tahsis no cikti,son rakam 4

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun vade başlangıç tarihim 2.8.1999

4a da 5622 günüm var. 4c de 300 günüm var. ( Eskiden hiç görünmüyordu, askerliği eklettim. ) Toplam 5922 gün .

5975 güne 53 gün var ama edevlette prim günü olarak haziran yok. Dolayısıyla 53-30=23 24 temmuzda işten ayrılsam 2 ağustosta tahsis no için başvurabilirim diye düşünüyorum.

Bu hesaplamam doğru mu?

• Nicomedia66 N kullanıcısına yanıt
    Tahsis sonu 4 olduğu için maaşın her ayın 24. Ünde yatacak. Bu banka havuzuna yatanlar 1-24 temmuz arasının maasidir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bugün 4/b hizmetimin bağlı olduğu SGK ile görüştüm.

Benzer durumda olanlar için öğrendiğimi aktarıyorum. Önce soruma bakınız lütfen...

.

Emeklilik şartlarını sağlıyorsanız ve emeklilik başvurusu yaptığınız tarih itibarıyla tahakkuk etmiş prim borcunuz yoksa...

SGK size aylık tahsis edene dek, emekliliğinizi onaylayana dek tahakkuk edecek olan yeni primlerden sorumlu olmuyorsunuz.

.

Ayrıca...Göztepe SGK... 4/b hizmet listeleri için 3. ve 4. ay başvurularını işlemekte olduklarını belirtti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafyon -- 2 Temmuz 2024; 21:19:7 >
  • torlofan T kullanıcısına yanıt

Teşekkürler.

Çok haklı şu önerinizi herkes okusun lütfen.

Ancak epey gecikmiş alo170e talep oluşturun cevap versinler neden geciktiğine dair.

.

Başvuruyu 27 Mayıs'ta yaptım.

Bayram tatili öncesinde 12 Haziran'da CİMER'e bilgi talebinde bulundum.

28 Haziran'da gelen yanıt: 4/a başvuru yaptığınız birim (Fatih içindeki Unkapanı bünyesindeki Şişli) 4/b hizmetinin bağlı olduğu müdürlükten (Göztepe) hizmet/prim dökümünüzü istedi.

1 Temmuz'da CİMER'e yaptığım başvuru: Göztepe SGK'nın Unkapanı'na yanıtı ne aşamada bilgi talebi vs.

Buna yanıt bekliyorum.

.

Arkadaşlar, siz de hem CİMER, hem 170 kanallarını ve bizzat SGK Müdürlüklerine giderek sorun sorularınızı.

Biliyorum acayip bir stres kaynağı bu olay.

Artı bir de e-posta ile başvurulabiliyor galiba.

Sanki ideal sıra: E-posta > 2 güne yaıt gelmezse 170 > 2 güne yanıt gelmezse CİMER > her halükarda Müdürlük

.

Üç kuruşluk yaşadıklarımı anlatayım.

.

4/a'nız Şişli'ye kayıtlıysa... Şişli 4/a emeklilik başvurusu almıyor. 4/a emeklilik başvurusu alan Şişli birimi, Unkapanı'nda. O da kapalı. Şişli-Unkapanı, Fatih'te hizmet veriyor. Yenikapı'dan tramvay ile gidilebilir. Sakın Unkapanı'na gitmyin boşuna. Oradan Fatih'e ulaşım belki kolay ama, ineceğiniz durağı iyi bilmelisiniz.

• phantasm P kullanıcısına yanıt

Buradaki arkadaşlar bilgi verecektir ama...

Naçizane önerim... kayıtlı olduğunuz SGK Müdürlüğü'ne giderek...

Önce "danışma"dan... sonra ilgili (4/a) hizmet biriminden net öğrenebilirsiniz.

• 24 ünde yatması gerekmiyormuydu hocam 27 sinde yatmış,nerden baksan bi gariplik var sanki,banka hesabı tanımlı ama havuza düşmüş o da garip

Bu ay 24 ünde yatar artık. Bu ilk yatan günlük ödeme ondan bağımsız yatıyor ve havuza düşer. 24 ünde ki esas maaş hesaba yatar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pistevo35 -- 2 Temmuz 2024; 22:42:16 >
  • Pistevo35 kullanıcısına yanıt

müdür öyle bir cevap yazdın ki başa sardı herşey :) bu ay 24 ünde yatarsa 2 kere mi temmuz maaşı almış olucam :) ben zaten günlük ödemei haziran 20 sinde almıştım 6 gün sonra tam maaş yatırmışlar haziran ayı içine denk geliyor bu temmuz maaşı olamaz ama haziran maaşıda olamaz sanki

21 ve 27 haziranda neden iki kere ödeme yaptığını bende anlamadım normalde 1-24 temmuz ödemesi olması lazım bir tanesi. Şimdi temmuz maaşı 24 ünde yatacak o ayrı bugün ki enflasyon farkıyla . Bu ay yatacak olan 24 temmuz - 24 Ağustos arasının ödemesi oluyor.

• Arkadaslar 4a girişi 1999 olup da butun primlerini 4b'den ödeyince hak kazanılıyor mu emeklilik icin? 

• coupe96 kullanıcısına yanıt

Bilgim 4/a emeklilik ve erkek içindir.

4/b veya kadın şartlarını bilmiyorum.

Ben şunlara göre hareket ettim. Bilgilerin doğruluğunu ispat edemem ancak doğru olduklarını biliyorum.

EYT başvurularınız hangi aşamada?
    EYT başvurularınız hangi aşamada?öz gıda iş sendikası
    SON 1261 GÜN EMEKLİLİĞİ BELİRLER - Makaleler - Öz Gıda İş Sendikası
    https://www.ozgidais.org.tr/makale/1097/son-1261-gun-emekliligi-belirler

Şu görseldeki metne şunu eklemek hayati önem taşıyor:

son 1261 gün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafyon -- 4 Temmuz 2024; 2:11:4 >

• E-devlete girişte iki aşamalı güvenlik kullanmıyorsanız hemen etkinleştirin.

Benim gibi e-imza, mobil imza, NFC'li cihazınız yoksa...

PTT'den E-devlet için kimlik kartı ile SMS yoluyla GSM numaranızı doğrulatıyorsunuz.

Ardından e-devletteki güvenlik adımında etkinleştiriyorsunuz.

Neden önemli?

CİMER olsun SGK olsun (konu harici Tapu e-dairesi) çoğu işlem için iki aşamalı güvenlikli e-devlet istiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafyon -- 4 Temmuz 2024; 2:15:25 >
  • Rack1976 R kullanıcısına yanıt

İstanul Anadolu Maltepe'de Hamza Bey iyidir yauv.

Bana ve eşime oraya bağlı olmasak bile evrak isteği, bilgi için defalarca yardımcı olmuştu.

• Benim bayram ikramiyesi dun yatmis direk banka hesabima :)

• 22 Hazirandan beri "tahsis hazırlama" aşamasinda duruyor ve bir ilerleme yok arkadaşlar.

Sizlere kaç gün sonra o aşamada onay gelip bir sonraki aşamaya geçti acaba ?

• tafesan T kullanıcısına yanıt

Bahsettiğiniz ekran, SGK DYS ise, hiç bakmayın ona.

Gidin SGK'ya sorun.

- Aaa tahsis çıkmış size, hemen işliyorum...

Muhtemelen öyle olacaktır.

• cafyon C kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim değerli bilgilendirmeniz için. Mekanı bastım, sgk dosyam bugun yeni gelmişmiş :) işleme sokacaklarmiş gün içi

• 15 Mayıs'ta başvurdum tahsis numaram dün çıktı e devlete emekli görünüyorum ek ödeme ne zaman yatıyor süreç sizlerde nasıldı

• 
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.