Merhaba arkadaşlar.Yaşım 16.O kadar dövüş bilgim yok.Dışarıda kendimi o kadarda savunamıyorum.Hakeden çok savunmasız birini bile döverken o kadar zorlanıyorum.Kickboksu araştırdım.Tamda istediğim gibi.Lakin sorularım var.
- Sakatlanma oluyormu ? oluyorsa çok ciddi sakatlanmalarmı? - 6 Ay kadar gitmeyi düşünüyorum.6 Ayda iyi bir performans yaparmıyım ? - Haftada kaç gün gidilip kaç saat yapılıyor? ve istediğin vakit mi gidiliyor yoksa onların belirlediği saate göre mi? mesela dicekler ki " Cumartesi saat 12 de burda ol " gibi mi? ve çok yorucu oluyor mu? - Savunma yönünden iyi bir spormu ? - Vurdummu ottururum diyorlar ya öyle oluyormu ? - Yaş 16.Gideceğim vakit vücud zayıflacak ve birazda kas olacak.Boy 172 sizce uygunmu?
Cevaplarsanız sevinirim..
git tabi iyi olur en azından rakıplerıne karsı teknık bılmenın avantajını kullanırsın, gece sokakda yururken rahat rahat takılırsın
6 ay da düzenli gidersn elbet gelişme olur . sakatlanma her spor için gecerli ona birşey diyemem. belli saatleri vardır tabi programa göre gidersin.
quote:
Orijinalden alıntı: tatanga.1988
git tabi iyi olur en azından rakıplerıne karsı teknık bılmenın avantajını kullanırsın, gece sokakda yururken rahat rahat takılırsın
Çok iyi dövüşürmüyüm yani savunma açısından iyi olurmuyum ?
quote:
Orijinalden alıntı: alenderonn
6 ay da düzenli gidersn elbet gelişme olur . sakatlanma her spor için gecerli ona birşey diyemem. belli saatleri vardır tabi programa göre gidersin.
Eee benim okul olacak seneye o nasıl olacak? birde kaç gün gidiliyor?
kesinlikle git. 6 ayda baya bi gelişme fark ediceksin. o yaş için boy normal dert etme . Haftada kaç kez gideceğin gitdğin salona bağlı , mesela bizim salonda hafta da 5 kez gidiyoruz , hafta içi 3 gün + cumartesi , pazar
quote:
Orijinalden alıntı: azbor
kesinlikle git. 6 ayda baya bi gelişme fark ediceksin. o yaş için boy normal dert etme . Haftada kaç kez gideceğin gitdğin salona bağlı , mesela bizim salonda hafta da 5 kez gidiyoruz , hafta içi 3 gün + cumartesi , pazar
peki napıyorsunuz salonda ? mesela gittin salona kaç saat geçiriyorsun? ve geçirdin o saat içinde naptırıyorlar? çuvalı mı yumrukluyorsun teknik mi öğretiyorlar yoksa ordakilerle mi dövüşüyorsun?
peki napıyorsunuz salonda ? mesela gittin salona kaç saat geçiriyorsun? ve geçirdin o saat içinde naptırıyorlar? çuvalı mı yumrukluyorsun teknik mi öğretiyorlar yoksa ordakilerle mi dövüşüyorsun?
genelde 2 buçuk saatimizi alıyor . 1 saat ısınma haraketler , koşma fln . Sonra her kes kendi eşiyle lapayla falan çalışıyor , yanı yeni öğrendiğimz hareketleri uyguluyoruz.En sonda maç yapıyoruz bu kadar
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: 0LD-CiTy
quote:
genelde 2 buçuk saatimizi alıyor . 1 saat ısınma haraketler , koşma fln . Sonra her kes kendi eşiyle lapayla falan çalışıyor , yanı yeni öğrendiğimz hareketleri uyguluyoruz.En sonda maç yapıyoruz bu kadar
6 ay kadar süre gittinmi peki ? gittiysen dövüş konusunda iyi oldunmu ?
ve geçirdin o saat içinde naptırıyorlar? çuvalı mı yumrukluyorsun teknik mi öğretiyorlar yoksa ordakilerle mi dövüşüyorsun?
quote:
Orijinalden alıntı: morefieldxi
ve geçirdin o saat içinde naptırıyorlar? çuvalı mı yumrukluyorsun teknik mi öğretiyorlar yoksa ordakilerle mi dövüşüyorsun?
quote:
Orijinalden alntı: morefieldxi
/>
ilk teknik öğretiyorlar tabiki gelişi güzel vurucaksan ne anlamı var. saten boksun tek amacı düzgün ve sert yumruk atmak senn gidiceğin Kickboks onda tekme de var adından anlaşıldığı gibi . tekniğini öğrendikten sonra bireysel olarak çalışıyorsun yani kum torbası falan yumrukluyorsun böyle çook çalısıorsun en son müsabaka , maç falan orda sakatlanabilirisn ama 6ay sonunda sakatlayacak olan sensin :D sakatlansan da değer 6 ay değilde 3 yıl falan giderim deseydin sana kung fu wing tsun u önerirdim tam koruma ve %0 sakatlanma sen 6 ayda en çok verim almak istiyorsan KİCK BOKS en doğrusu
quote:
Orijinalden alıntı: kungfukid
quote:
/>
ilk teknik öğretiyorlar tabiki gelişi güzel vurucaksan ne anlamı var. saten boksun tek amacı düzgün ve sert yumruk atmak senn gidiceğin Kickboks onda tekme de var adından anlaşıldığı gibi . tekniğini öğrendikten sonra bireysel olarak çalışıyorsun yani kum torbası falan yumrukluyorsun böyle çook çalısıorsun en son müsabaka , maç falan orda sakatlanabilirisn ama 6ay sonunda sakatlayacak olan sensin :D sakatlansan da değer 6 ay değilde 3 yıl falan giderim deseydin sana kung fu wing tsun u önerirdim tam koruma ve %0 sakatlanma sen 6 ayda en çok verim almak istiyorsan KİCK BOKS en doğrusu
Savunma açısından iyimi ?
quote:
quote:
quote:
quote:
6 ay kadar süre gittinmi peki ? gittiysen dövüş konusunda iyi oldunmu ?
çok oldu yaa :D . Lisede gidiyodum devamlı sonra üniversite sınavları için 3-4 sene bıraktım , Şimdi yine devam ediyorum .. valla şöyle söyleyim kavgada kendime çok güveniyorum , dövüş konusunda kötü değiliz .
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: kungfukid
quote:
/>
Savunma açısından iyimi ?
tabiki de iyi
6 ayda saten büssürü teknik örenirsin
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme