Şimdi Ara

Eyefinity Kurulum Rehberi Kapsamlı Anlatım-Testler-Puf Noktalar-Sormak Istedikleriniz (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
762
Cevap
18
Favori
78.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kunter

quote:

Orijinalden alıntı: deathness666

Ekran kartın uygun. Ama Full HD monitörler alırsan ekran kartı bazı oyunlarda yetersiz gelebilir. Yani Ultradan High yada High dan Mediuma düşürmen gerekir. Onun yerine biraz düşük çözünürlüklü monitörler öneririm. 1680x1050 x3 monitör mesela. Monitörleri seçerken dikkatli seç. DVI-D olan monitörler alırsan sıkıntı yaşamazsın ;)

1 monitör HDMI 2 monitör DVI-D
    Nasıl kablolar ile bağlamam gerekli eyefinity için
    Ekran kartımda 1 hdmi 1 dvi 2 mini display çıkış var.
    Bir de 4. monitörü de desktop ve web için bağlasam onu nasıl bağlayabilirim?

Monitörlerin 1. HDMI, 2. DVI-D, 3. MiniDP. Yani dönüştürücü adaptör alman gerek. MiniDP to DVI-D olarak. Unutma Displayport yada MiniDP kullanmazsan olmaz. Mesela 2 DVI-D 1 tane HDMI bağlarsan olmaz. Zaten senin ekran kartında 1 adet DVI var. Benim dediklerimi aynen yaparsa sıkıntı yaşamazsın. 4. monitörüde MiniDP olarak bağlarsan sıkıntın kalmaz. 4 monitörüde gördükten sonra CCC den ayarlanıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kunter

quote:

Ekran kartın uygun. Ama Full HD monitörler alırsan ekran kartı bazı oyunlarda yetersiz gelebilir. Yani Ultradan High yada High dan Mediuma düşürmen gerekir. Onun yerine biraz düşük çözünürlüklü monitörler öneririm. 1680x1050 x3 monitör mesela. Monitörleri seçerken dikkatli seç. DVI-D olan monitörler alırsan sıkıntı yaşamazsın ;)

1 monitör HDMI 2 monitör DVI-D
    Nasıl kablolar ile bağlamam gerekli eyefinity için
    Ekran kartımda 1 hdmi 1 dvi 2 mini display çıkış var.
    Bir de 4. monitörü de desktop ve web için bağlasam onu nasıl bağlayabilirim?

Kunter

Arkadaşlar zaten konuyu açıklamış . Daha önceki sayfalarda belirtilmişti ama tekrar edeyim .Alacağınız dönüştürücü " aktif " olmalı. Buna dikkat edin.

Bu arada 4. monitörü ispeed veya Z1 için mi kullanacaksın ?

• z1 için, ever

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 1 adet 22" vga + 2 adet 17" vga çıkışlı ekranı resimdeki karta bağlamak için hangi aparatları almam lazım. İnternette biraz gezindim ama bulamadım. Özellikle bu aktif olandan hiç rastlamadım.
    Şuanda 22" monitör dvı yı vga ya dönüştürücü ekran kartının kutusundan çıkan aparatla bağlı. bundan 1 tane daha aldığımda diğer 17" monitörün birini daha bağlarım ama display çıkışını vga ya dönüştürecek aparatı bulamadım.

https://store.donanimhaber.com/84/68/8b/84688b634464e021b6e5080008d3de8c.jpg

• http://www.teknobiyotik.com/aksesuar-yazilim/kablolar/dark-display-port-analog-aktif-donusturucu.html bu ürün aktif diyor ben displayport hdmı aktif dönüştürücü almıştım burdan aktifti bu ürüne bakabilirsin.
  • ekranların hepsini vga olarakmı bağlamak istiyorsun.
  • Eyefinity hakkında sorularınız varsa pm dende ulaşabilirsiniz.
  • evet hepsini vga dan bağlamam gerekiyor, çünkü 3 ekranda vga girişli yani kabloların uçları mavi olandan.
    Şimdilik 22" olanı basit bir ara adaptör ile dvı çıkışına bağladım.
    Geriye kalan 1 tane 17" olanıda aynı şekilde dvı çıkışına bağlayacağım.
    Ancak son ekran için geriye hdmı ve d.port kalıyor. hdmı kullanamadığıma göre d.port olan çıkışı vga ya çevirmem gerekiyor.
    Bunların hepsine konuyu okuyarak vakıf oldum. Yanlışım varsa düzeltirseniz sevinirim.
  • Evet doğru 2 dvı bağlantısını kullandığın için hdmı kullanamazsın 3 ekran aktif etmek için zaten 3 ekranı aktif etmek için displayport bağlantısı şart tabi bu dönüştürücünün aktif olması gerekiyor sana verdiğim linke bak aktif ibaresi var diğerlerine göre fiyatıda uygun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LETHALDOZE

Arkadaşlar 1 adet 22" vga + 2 adet 17" vga çıkışlı ekranı resimdeki karta bağlamak için hangi aparatları almam lazım. İnternette biraz gezindim ama bulamadım. Özellikle bu aktif olandan hiç rastlamadım.
    Şuanda 22" monitör dvı yı vga ya dönüştürücü ekran kartının kutusundan çıkan aparatla bağlı. bundan 1 tane daha aldığımda diğer 17" monitörün birini daha bağlarım ama display çıkışını vga ya dönüştürecek aparatı bulamadım.

3 vga monitör zor bağlanır o bilgisayara. O ekran kartına 2 vga monitörü DVI girişlerine bağlayamazsın. Çünkü girişlerin üstteki DVI Digital+Analog alttaki DVI ise sadece Digital. DVI-D to VGA dönüştürücü günlerce aradım bulamamıştım. Displayportu mutlaka kullanman gerekiyor. onun için aktif DP to Vga dönüştürücü alabilirsin 50-60 lira bişey. Ama 3. Vga monitörü çok zor bağlarsın. HDMI to VGA dönüştürücü çok pahali 150-160 lira. Ben onun yerine monitörlerin birini DVI-D aldım geri kalan 2 monitörü ise VGA kullanıyorum. Umarım bilgiler yardımcı olmuştur.

• quote:

quote:

Arkadaşlar 1 adet 22" vga + 2 adet 17" vga çıkışlı ekranı resimdeki karta bağlamak için hangi aparatları almam lazım. İnternette biraz gezindim ama bulamadım. Özellikle bu aktif olandan hiç rastlamadım.

3 vga monitör zor bağlanır o bilgisayara. O ekran kartına 2 vga monitörü DVI girişlerine bağlayamazsın. Çünkü girişlerin üstteki DVI Digital+Analog alttaki DVI ise sadece Digital. DVI-D to VGA dönüştürücü günlerce aradım bulamamıştım. Displayportu mutlaka kullanman gerekiyor. onun için aktif DP to Vga dönüştürücü alabilirsin 50-60 lira bişey. Ama 3. Vga monitörü çok zor bağlarsın. HDMI to VGA dönüştürücü çok pahali 150-160 lira. Ben onun yerine monitörlerin birini DVI-D aldım geri kalan 2 monitörü ise VGA kullanıyorum. Umarım bilgiler yardımcı olmuştur.

Eyvallah sağolasın bu bilgi iyi oldu yoksa boşuna uğraşacaktım demek. bakalım belkide elimdeki 17" leri kullanmam 22" alırım iki tane. Onlarıda zaten dvı çıkışlı tercih ederim..

• LETHALDOZE L kullanıcısına yanıt
    Ayrıca monitörler aynı çözünürlükte olursa daha iyi olur. Çünkü en düşük çözünürlüklü monitörü baz alır. Senin durumunda eğer 17inch ler 1280x1024 ise 22inch olan monitörün çözünürlüğüde 1280x1024 ayarlar. Oyunda rahatsız etmez ama masaüstünde çok rahatsız edici piksel piksel. Oyuzden o 17inch ler pek işe yaramaz. Elden çıkar onları. 22inch 1680x1050 yanına 2 tane daha 1680x1050 al o zaman işte tadından yenmez.
  • oyunlar önemli benim için. Zaten masaüstünde tek ekran çalışır diğerleri kapalı olur.
    Ayrıca 17" denemek istiyorum çünkü 3 tane 22" çok geniş fakat yükseklik olarak çok düşük geliyor bana. 3 tane 27"olsa ozman bence tamam olur.
    ilk 17" aracın sol tarafı olacak, 22" ortada aracın komple ön camı gösterecek,son ekran 17" ise aracın sağ tarafını gösterecek. Gerçektede araç kullanırken bu açıda görüyoruz gibi geliyor bana.Ayrıca ekran çerçevelerinide aracın ön direklerine gelecek şekilde ayarlamış olarak çerçeve sorununuda ortadan kaldırmış olurum.
    Tabi teori hepsi benim dediklerim, iş pratiğe dökülünce olmayabilir tabi, o sebeple denek istiyorum elimde hazır 17" varken. Olmazsa zaten mecbur 22" alıcaz. Ama dediğim olursa bence 3 tane 22" ekrandan daha güzel olacak gibi..
  • quote:

oyunlar önemli benim için. Zaten masaüstünde tek ekran çalışır diğerleri kapalı olur.
    Ayrıca 17" denemek istiyorum çünkü 3 tane 22" çok geniş fakat yükseklik olarak çok düşük geliyor bana. 3 tane 27"olsa ozman bence tamam olur.
    ilk 17" aracın sol tarafı olacak, 22" ortada aracın komple ön camı gösterecek,son ekran 17" ise aracın sağ tarafını gösterecek. Gerçektede araç kullanırken bu açıda görüyoruz gibi geliyor bana.Ayrıca ekran çerçevelerinide aracın ön direklerine gelecek şekilde ayarlamış olarak çerçeve sorununuda ortadan kaldırmış olurum.
    Tabi teori hepsi benim dediklerim, iş pratiğe dökülünce olmayabilir tabi, o sebeple denek istiyorum elimde hazır 17" varken. Olmazsa zaten mecbur 22" alıcaz. Ama dediğim olursa bence 3 tane 22" ekrandan daha güzel olacak gibi..

Sen beni anlamadın sanırım dostum. Bende en başta öyle kurmuştum sistemi. 20 inch 1680x1050 ortaya yanlarada 17inch 1280x1024. Bir süre sonra oyunlarda bile rahatsız etmeye başladı ortadaki monitör. Ortadaki monitörün çözünürlüğü 1680x1050 olarak kalmıyor 1280x1024 oluyor buda o monitör için çok ters bir çözünürlük. Yani o çözünürlük kare monitörler için widescreen için değil. O yüzden dediğim gibi oyunlarda bile çok kötü oluyor. Masaüstüne bakası bile gelmiyor insanın. Ayrıca oyundan çıkınca tek monitöre geçmez görüntü. Her seferinde eyefinity ayarları düzeltmen lazım CCC den. Buda iyi bir şey değil.

• anladım, o zaman çok kötü, peki ortaya 27" koysak 1920-1080 olsa, kenarlarada 22" dik vaziyette koysak yinemi olmaz.
    Aslında maksadım tam yukarıda dediğim gibi hem ekran çerçevelerini ayarlamak hemde geniş ama dar olan ekran yüksekliğini biraz daha artırmak.
    Tabi olmuyorsa olmuyordur, mecbur 2 adet daha 22" ayarlıcaz :(
    Ama anlatibildim değilmi, 3 adet 22" uzun fakat yükseklik olarak az kalıyor. Yada banamı öyle geliyor.
  • Paylaşımlarımızı buradan da sürdürebiliriz arkadaşlar.
    https://www.facebook.com/groups/140313522833254/#
  • quote:

anladım, o zaman çok kötü, peki ortaya 27" koysak 1920-1080 olsa, kenarlarada 22" dik vaziyette koysak yinemi olmaz.
    Aslında maksadım tam yukarıda dediğim gibi hem ekran çerçevelerini ayarlamak hemde geniş ama dar olan ekran yüksekliğini biraz daha artırmak.
    Tabi olmuyorsa olmuyordur, mecbur 2 adet daha 22" ayarlıcaz :(
    Ama anlatibildim değilmi, 3 adet 22" uzun fakat yükseklik olarak az kalıyor. Yada banamı öyle geliyor.

Anladım hocam seni. Bende en başta o mantıkla kurmuştum. Yan monitörler çok geniş olmasın istemiştim. Ama çözünürlükler tutmadı anlattığım gibi. Ortadaki monitör düz şekilde. Yandaki monitörler ise dik şekilde yapmak istiyorsun onuda anladım ama ben bir sürü uğraştım olmadı. İstediğin gibi monitörleri birini sola diğerini sağa döndüremiyorsun yada ben beceremedim. Derin araştırmak lazım. Belki oluyordur belki başka yazılım felan vardır.

• Eyvallah tek çare 3x22".
  • Merhabalar arkadaşlar yeni bir konu açma gereği duymadım hazırda olanın devamından gidelim.Öncelikle açtıkları konular ve yardımları için bocekgrafik,Rock_Rage ve deathness666 arkadaşlara çok teşekkür ederim.Kurulumlarım esnasında konularından ve kendilerinden çok yardım gördüm.

Arkadaşlar kameram çok iyi olmadığından bir de upload sorunlarınıda aşarak bir iki video hazırlayabildim ve sizler ile paylaşmak istedim.Bunlar ilk videolar olmasından dolayı çok iyi değilller ama zaman zaman yenilerini eklemeye çalışırım.

Çözünürlüğümüz bir hayli yükseldi hd6850 cyclone cf fena durumda değil single player oynarken çoğu oyunda sorun çıkarmıyor high ayarda yeterli fps lerde oynayabiliyorum.Multi işin içine girince tabi renk biraz değişiyor lakin bu bir deneme idi ekran kartlarımı yakın zamanda değişme planlarım var.Bu arada Overclock yok ne işlemcide ne de ekran kartlarında hepsi standart değerlerindedir.

Grid 2 de ayarlarımız high da sorunsuz şekil de oynayabiliyorum.

Metro Last Light arkadaşlar oyunu ilk defa açtığımdan açılışı komple oynamak zorunda kaldım ama oyun içide ilerde yayınlamaya çalışacağım.

Medal of Honor Warfighter Multi deniyorum Tüm ayarlar high da ancak fps zaman zaman düşüyor bu sebeple ince ayar lazım video zaman kaybetmemek için arada ayarları orta ayarlara çekip devam ediyorum.

Call of Jaurez Gunslinger oynuyorum çok keyif veriyor açıkcası.

Black ops 2 deniyorum ancak ekran bir acayip oldu sanki çözünürlük oturmadı gibi anlayamadım ayarlarını kurcalayacağım iyice ısınamadım.Multi deniyorum bu arada Single da daha yüksek ayarlardayım.

Evet arkadaşlar şimdilik bu kadar işten fırsat buldukça paylaşacağım.Tabı ekran kartı değişimi olduktan sonrada paylaşımlarda bulunacağım.Birçok ekran denemesi yaptım 82 tv bile monitör olarak kullandım bir süre ancak bunun tadı cidden bir başkaymış.

Herkese iyi seyirler dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dabanemrah -- 26 Haziran 2013; 10:15:34 >

• Sisteminiz hayırlı olsun güle güle kullanın.Çok şık olmuş gerçekten.Black ops 2 de yaşadığınız problem büyük ihtimalle FOV dan dolayı.Özellikle COD serisi aynı grafik moturunu kullandığı için her oyununda yanı problemler çıkabiliyor. widescreengamingforum da sorununa çare olacak programcıkları bulabilirsin.Kamera ayarını yaptığın zaman herşey çok daha güzel olacak.

SAYGILARLA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rock_Rage -- 1 Temmuz 2013; 21:17:58 >
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.