Şimdi Ara

Eyefinity 3 Monitörlü System toplamaya çalıştım (Tavsiye Bekliyor)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Eyefinity bir sistemim toplamaya çalıştım. Vatanda stokta olan bileşenlerden seçmeye çalıştım.%30 indirimli olmasına rağmen umduğumdan biraz maliyetli çıktı. Ayrıca o ekran kartı o kasaya sığar mı ondanda emin değilim.Anakart ise ilerde ikinci bir ekran kartı alabilme ihtimali ile seçildi.

Sistemde bulunan eksik fazla yada daha uygun bileşen tavsiyelerinize ihtiyacım var.
    ---------------------------------------------------------------------------
    -250GB 840 EVO SATA 3.0 (Okuma 540MB / Yazma 520MB) SSD(440)
    -HD7950 DirectCU II TOP GDDR5 3GB 384Bit AMD Radeon DX11.1 Ekran Kartı( 670)
    -8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram(219)
    -FX X8 8320 Soket AM3+ 3.5GHz 16MB Cache 32nm İşlemci(377)
    -HYPER 412S INTEL LGA 775/1155/1156/1366/2011 & AMD AM2/AM3/AM3+ İŞLEMCİ SOОUTUCU( 99)
    -M5A97 LE R2.0 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart(192 )
    -COMMANDER 700W PENCERELİ MidT ATX SİYAH KASA(266 )
    -23" E2350Sak GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR(900 )
    --------------------------------------------------------------
    Toplam 3.162 TL
     Eyefinity 3 Monitörlü System toplamaya çalıştım (Tavsiye Bekliyor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurkanlokman -- 29 Kasım 2013; 16:52:04 >

• bu sistem 3 monitör oynatmaz yalnız. yani eyefinity ile 5760x1080 oyun oynayamazsın bu sistemle
  • fatihkayacioglu kullanıcısına yanıt
    3 monitoru gunluk kullanimda kullanirsin. Zaten gunluk kullanim icin bu karta gerek yok, cok daha basit model isini gorur.
    ama 3 monitorde oyun icin SLI / Crossfire'a girmen lazim.
    Ya da oyununa bagli tabii, Football Manager oynarsin :)
  • Oyun oynatmazdan kasıt full ayarlarda oynatmaması mı?
    ilk etapta tek bir kart almayı düşünüyorum ilerde müsait bir zamanda yani 2. ekran kartınıda almayı planlıyorum.
    Konuyuda tavsiye istediğim için açmıştım. Tavsiyelerde bulunursanız sevinirim. Hangi bileşenin değişmesi gerektiği konusunda....
    Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: gurkanlokman

Oyun oynatmazdan kasıt full ayarlarda oynatmaması mı?
    ilk etapta tek bir kart almayı düşünüyorum ilerde müsait bir zamanda yani 2. ekran kartınıda almayı planlıyorum.
    Konuyuda tavsiye istediğim için açmıştım. Tavsiyelerde bulunursanız sevinirim. Hangi bileşenin değişmesi gerektiği konusunda....
    Teşekkürler

hayır cf gerekir
    ayrıca o ssd çooook pahalı bu bütçe için gereksiz
  • Bu sistemden bir cacık olmaz. Herşeyden önce seçtiğin monitörler piyasadaki en dandiklerin arasında. Yıl olmuş 2013 (neredeyse 2014) d-sub monitör almaya kalkıyorsun. Hem de 3 ekranlı oyun sistemi için... Ayrıca 7950 ve 8320.. Bu ikili tek monitör full HD oyunlarda bile çoğu oyunu yüksek ayarlarda oynatamıyor. (yüksekten kastım ultra ve AA sonuna kadar açık) 3 monitörün 2sini kapalı tutman lazım Bunun dışında 3 monitörlü sistemden keyif alabilmek için en az 7-8 bin lirayı gözden çıkarman lazım. 2xgtx770 sli ve 4770k minimum bileşenlerin olmalı. Hatta bu parçalarla bile bazı oyunları ultrada oynayamazsın. Ayrıca bir diğer nokta ise kart belleği. Çözünürlük çok yüksek olacağı için yüksek bellekli kartlara ihtiyacın olacak. kısacası 3 bin liranı çöpe atmak yerine tek monitörle yetin ya da bütçeyi 3 katına çıkar Yabancı forumlara bakarsan 3 monitör için genelde 2011 soket tercih edildiğini de görürsün. Ancak 4770k yeterli gelecektir şimdilik.

Kendimden örnek de vereyim: Logitech G27 aldım geçen hafta. Tek monitör yetmiyor ve 3 monitöre ihtiyacım var. Tabi her biri 27 inç olmalı ki bir halta yarasın Elimdeki monitörü atıp 3 tane 27inç alabilirim fakat erkan kartım yetersiz kalacak (gtx680 4gb) bir adet daha aynı karttan alsam ucundan yırtacam fakat o zaman hem bütçemi zorlamış oluyorum hem de bu kartın sıfırını bulamadım (2gb var 4 gb yok) diğer alternatif bunu satıp 2 tane 780 almam ki bu da bana çok zarar ettirecek. Bu nedenle şimdilik bekelemedeyim.

Başka bir tavsiye: İleri de iki tane 7950 kullanmaktan bahsetmişsin. Bu da saçma. Yani o kartın ikincisine ayıracağın slota yazık. Zaten orta seviye bir kart. Bunun yerine şimdi tek monitörlü güçlü bir sistem topla. Tercihen 4770k ve gtx780 8gb ram olabilir. İleride 2 monitör 1 kart ve 8gb daha ram eklersin. O zaman istediğini elde edersin. Şu haliyle monitörlere vereceğin 900 lirayı çöpe atmış oluyor. Tek ekranlı sisteme bile alınmaz o.

Ekleme: Bir de ssd koymuşsun... Cidden sen gel vazgeç bu sevdadan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaaann -- 29 Kasım 2013; 20:39:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kaaann

Bu sistemden bir cacık olmaz. Herşeyden önce seçtiğin monitörler piyasadaki en dandiklerin arasında. Yıl olmuş 2013 (neredeyse 2014) d-sub monitör almaya kalkıyorsun. Hem de 3 ekranlı oyun sistemi için... Ayrıca 7950 ve 8320.. Bu ikili tek monitör full HD oyunlarda bile çoğu oyunu yüksek ayarlarda oynatamıyor. (yüksekten kastım ultra ve AA sonuna kadar açık) 3 monitörün 2sini kapalı tutman lazım Bunun dışında 3 monitörlü sistemden keyif alabilmek için en az 7-8 bin lirayı gözden çıkarman lazım. 2xgtx770 sli ve 4770k minimum bileşenlerin olmalı. Hatta bu parçalarla bile bazı oyunları ultrada oynayamazsın. Ayrıca bir diğer nokta ise kart belleği. Çözünürlük çok yüksek olacağı için yüksek bellekli kartlara ihtiyacın olacak. kısacası 3 bin liranı çöpe atmak yerine tek monitörle yetin ya da bütçeyi 3 katına çıkar Yabancı forumlara bakarsan 3 monitör için genelde 2011 soket tercih edildiğini de görürsün. Ancak 4770k yeterli gelecektir şimdilik.

Kendimden örnek de vereyim: Logitech G27 aldım geçen hafta. Tek monitör yetmiyor ve 3 monitöre ihtiyacım var. Tabi her biri 27 inç olmalı ki bir halta yarasın Elimdeki monitörü atıp 3 tane 27inç alabilirim fakat erkan kartım yetersiz kalacak (gtx680 4gb) bir adet daha aynı karttan alsam ucundan yırtacam fakat o zaman hem bütçemi zorlamış oluyorum hem de bu kartın sıfırını bulamadım (2gb var 4 gb yok) diğer alternatif bunu satıp 2 tane 780 almam ki bu da bana çok zarar ettirecek. Bu nedenle şimdilik bekelemedeyim.

Başka bir tavsiye: İleri de iki tane 7950 kullanmaktan bahsetmişsin. Bu da saçma. Yani o kartın ikincisine ayıracağın slota yazık. Zaten orta seviye bir kart. Bunun yerine şimdi tek monitörlü güçlü bir sistem topla. Tercihen 4770k ve gtx780 8gb ram olabilir. İleride 2 monitör 1 kart ve 8gb daha ram eklersin. O zaman istediğini elde edersin. Şu haliyle monitörlere vereceğin 900 lirayı çöpe atmış oluyor. Tek ekranlı sisteme bile alınmaz o.

Ekleme: Bir de ssd koymuşsun... Cidden sen gel vazgeç bu sevdadan

bu yazıda herşeye hak verdim fakat 7950 her oyunu ultrada full aa da tek monitör ile full hd stabil şekilde çalıştırabilen bir kart diğer söylediklerine katılıyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşım ileriye dönük için intel i7 li bir sistem yanınada 290 yada 780 (önerim amd 290 yada 290x sırf 4gb bellek olması sebebiyle) tekli monitör lü bir sistem kur iler de de monitörleri 3 lersin ekran kartınıda çiftlersin olur biter

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi katanaone -- 29 Kasım 2013; 22:04:29 >
  • Özellikle koyduğun İşlemci ve Ekran kartı 3 Monitörlü oyun sistemi için çok çok dandikk kalmışşşş........

Arkadaşların dediği gibi Ya GTX 780 gibi bi kartın olmalı (Tek kart olarak).
    Ya da En azından GTX 660 Ti SLI, GTX 760 SLI falan olmalı. (Minimum)

İşemci olarak da i7 ye yönelmende fayda var.

Genel olarak 3 Monitörlü PC de orta seviyede bile oyun oynamak için 4bin TL gözden çıkarman lazım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.