Şimdi Ara

eye tracking system(donanım+yazılım yardım?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
97
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

https://youtu.be/wDBgWtJsHtY

Arkadaşlar eye tracking sistemi kullanmak istiyorum ama bu çok profesyonel lisans tezim için sadece.
    Bu sistem vergi hariç 26bin euro imiş
    Size bir kaç sorum olacak .
    Böyle daha basit amatör düzeyde yazılımıyla bişey bulabilir miyim ihtiyacım olan şey sadece kişinin nereye odaklandığı kaç saniye ve kabaca hangi yöne baktığı.
    Renklerle ilgili araştırma yapıcam çocuklar üzerinde duvara yansıtıp projeksiyonda ya da bilgisayae ekranında gösterebilirim.
    Nasıl yapabilirim bir öneriniz var mı?
    acaba gözlüğe ışık sabitleyip duvara algılayıcı bir panel yapabilie miyim ya da?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

• Abi ne diyorsun kafam çok karıştı bunu amatör nasıl yapacaksın? Kafamda deli sorular

• Hangi bölümde okuyorsunuz bilmiyorum ama bu konuda tez yazacaksanız az çok sayısal işaret işleme, sayısal görüntü işleme konularında bilginiz vardır(alçak-yüksek geçiren filtreler, ayrık Fourier dönüşümü, kolerasyon, çeşitli maskeler vs). Zaten bunları biliyorsanız kafanızda az çok bişeyler oluşması lazım. Bilmiyorum diyorsanız nasıl yaparsınız, o tez ne şekilde kabul olur orasını bilemem.

• Kaç sn odaklandığı ne tarafa baktığı kısımını göze göndereceğiniz ışığın yansımalarını toplayarak yapabilirsiniz. Gözlüğe infrared verici koyup alıcı sensörle panelden toplama yapmanız ne derece kesin sonuç verir bilemem. İzleyiciler panele çok yakın otururlarsa olabilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Raspberry Pi
    USB Webcam ya da RPi kamerası

donanım olarak ihtiyaçların

Qt ya da benzer bir framework-illa framework de kullanmayabilirsin- ile beraber OpenCV kütüphanesi
    ve Kernel derlenmesi ya da custom OS kurulumu-raspbian-

kernel için Buildroot kullanabilirsin, Qt'yi de OpenCV'yi de burdan derleyebiliyorsun

C++, daha çok C bilmen gerekir.

Gerisi senin yeteneklerine kalmış, çok rahat eye-tracker yapan bir alet tasarlayabilirsin, burdan da ağ üzerinden verileri sunucuya atabilirsin vs.

tabi senin temel ağ bilgisine ve işaret işlemeye ve görüntü işlemeye hakim olduğunu düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-17B5D9F8B -- 20 Eylül 2016; 0:41:39 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.