Şimdi Ara

External HDD'ye XP kurma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, internette ve forumda çok araştırdım bulduğum birkaç yöntemi denedim ancak hiçbiri işe yaramadı. Konu hakkında bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim.

Taşınabilir bir hard diskim var ve buna xp kurmak istiyorum. Elimde orijinal xp cdsi ve kendi ürün anahtarım mevcut. Herhangi bir fikri olan varsa paylaşırsa sevinirim.. Saygılarımla..

• mümkün değil galiba
  • Niye mümkün değil ? HDD i bilgisayarına bağla cd den boot et bölümleme kısmında HDD olan bölümü seç hatta misal veriyorum 500 gb hdd varsa 2.3 parçaya ayırabilirsin sistemi hdd e kur daha sonra sistem açılışı için bios a girmen gerekecek taktığın hdd den boot etmeyi seçeçeksin o kadar yalnız HDD 5400 rmp ise biraz düşük verim alabilirsin gerçi bir çok laptopda halen 5400 rmp kullanılıyor.
  • taşınabilir hdd lere xp kurma mümkün değildir.wındows un çalışması gereken pagefile dosyası taşınabilir hdd lerde arabirimden kaynaklanan nedenlerle oluşturulamaz.yani wındows u kurarsın ama çalışmaz. zaman kaybı..
  • Herşeyden önce konuyu hortlatma sebebin aramada ilk çıkan linkin bu olması ve başka arayanlarında bu konu hakkıında bilgi sahibi olabilmesi, Bilir bilmez "mümkün değil, olmaz, yada basit usb den bootu ayarla cd yi tak kur" gibi yorumların yapılmasına uyuz olmam. Beyler Bir şeyi bilmiyorsanız lütfen ya araştırıp yardımcı olun ya da fikriniz yoksa sallamayın. Mantığınıza ters diye saçma sapan konuşmayın.

Gelelim olayımıza çook araştırdım bu konuyu ve bu olayın olabildiğini buldum. araştırma sebebim Sata portu bozuk olan ve diğer her parçası çalışan Benq Nx7400 laptopuma çare bulmaktı. Aylardır laptopumu USB 2.5" bir verbatim hdd den çalıştırdığım windows xp ile kullanıyorum. Windows 7 için ise araştırıyorum. gelelim bu konu ile ilgili tecrübelerimizi ortaklaşa paylaştığımız yine bu forum içindeki konuya
    Bu linkteki konuları ayrıntılı okuyun ve anlatılanları yapın
    http://forum.donanimhaber.com/m_36915046/tm.htm elinizde USB HDD lerinize kurabileceğiniz bir Windows XP USB edit. kurulum cdniz olacaktır.
    Windows işletim sistemleri USB veriyolu üzerinden çalışmaya tasarlanmadığı için biraz zahmetli oluyor tabi cd yi oluşturmak ama bir kere oluşturduktan sonra sorun yok.
    Disk bellek dosyasına gelince
    Ram miktarınız ii olmalı ki laptopunuz sorun vermesin Disk belleğini kapatın. Ben laptopumda oyun da oynuyorum gayet güzel internette de geziyorum. başarılar dilerim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.