Şimdi Ara

Exper Xcellerator q5v VS Monster

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar herkesin bayramı mübarek olsun iyi bayramlar.

Kendime bir gaming laptop almak istiyorum. Evimde topladığım bir pc var ama ama bi tane laptop lazım onun için kasa topla falan demeyin. Normalde 3000 TL verip Monster laptop almayı planlıyordum, şunu düşünüyordum :http://www.monsternotebook.com.tr/abra/MONSTER-ABRA-A5-V5-1-1.html#.VapTlfntlBc
    Bunda öğrenci indiriminden faydalanıp win 8.1 alırsan yanında 3.070 TL ye işi kapatıyosun.İncelerseniz gtx960m 2gb / 8gb ram / i7 /750gb hdd var üstünkörü yazdım siz incelersiniz. Ayrıyeten araştırma yaparken Experin Xcellerator q5v modelini Vatan Computerda gördüm. 3.465 TL gibi bir fiyatı var. Link :http://www.vatanbilgisayar.com/exper-xcellerator-q5v-core-i7-4720hq-26ghz-16gb-1tb-156-4gb-w81-notebook.html?srt=UP#genel-bakis
    İçinde Win 8.1 mevcut. Bunda da 960m var fakat 4GB. Harddiski 1TB ve ram 16gb. Kararsız kaldım biraz daha fiyatı zorlayıp Experi mi alsam diye düşünüyorum. Daha fazla yukarı çıkamam ayrı bir öneride bulunacaksanız lütfen Experin fiyatını geçmesin.

• 960m değil 860m var.

Exper ucuz olan olsaydı alınabilirdi ama 500 lira verip daha azını almak saçma değil mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lentus

960m değil 860m var.

Exper ucuz olan olsaydı alınabilirdi ama 500 lira verip daha azını almak saçma değil mi ?

Nasil olur ya sitede 960m 4gb yaziyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KemanKes16 kullanıcısına yanıt
    genel bakış kısmında 860 oldugundan bahsedıyor muhtemelen 860 var. o sayfayı genelde vatan bilgisayar ürün açıklama kısmından kopyalayıp yapıştırıyor
    yinede en kesin bilgi ürünün kendi web sitesinde vardır
    kıyaslaması yapılınca monster daha avantajlı duruyor 1080p çözünürlüğe 2gb vram yeterli gelecektir
  • Bu iki markayı ve iki ürünü kıyaslıyorsanız kesinlikle EXPER almalısınız.

Malum bu firmalarda ekmek kazanmalı bu tür tüketiciler vasıtasıyla
  • quote:

Orijinalden alıntı: musacakar

genel bakış kısmında 860 oldugundan bahsedıyor muhtemelen 860 var. o sayfayı genelde vatan bilgisayar ürün açıklama kısmından kopyalayıp yapıştırıyor
    yinede en kesin bilgi ürünün kendi web sitesinde vardır
    kıyaslaması yapılınca monster daha avantajlı duruyor 1080p çözünürlüğe 2gb vram yeterli gelecektir

Birisi aklima soktu normalde ben 2gb yeterli buluyordum fakat dedi ki artik yeni nesil oyunlarda vram ihtiyaci artti eskiden kac gb olduguna oek bakmazdik ama su an onemli falan diyip bi kac oyun ornek gosterdi aklimda kalan shadow of mordor ultrada 4 g ram istiyomus onun icin sordum ama gtx860 oldugu icin galiba vazgecio 2vb monster alacagim tam emin degilim.

• quote:

Orijinalden alıntı: meter90

Bu iki markayı ve iki ürünü kıyaslıyorsanız kesinlikle EXPER almalısınız.

Malum bu firmalarda ekmek kazanmalı bu tür tüketiciler vasıtasıyla

Ne demek istediginizi anlamadim bu tur tuketici de ne demek?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    2gb vram 1080p de her oyuna yeterlı gelır hocam. o yetmıyor dıyen arkadaşlar 8x 16x kose yumusatma gölgeler çimenler kan efektlerini vs sonuna kadar kökledikleri için yetiremiyorlar ( ondan sonra forumlarda bılmem kac lıra verıp bu kartı aldım fps 30 40 larda gezıyor haçen help diye sızlanan kardeşlerimiz bunlar :)) )
    bunları oyuna göre kapatıp/kısıp yine ultrada veya highta dilediğiniz oyunu oynayabilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: musacakar

2gb vram 1080p de her oyuna yeterlı gelır hocam. o yetmıyor dıyen arkadaşlar 8x 16x kose yumusatma gölgeler çimenler kan efektlerini vs sonuna kadar kökledikleri için yetiremiyorlar ( ondan sonra forumlarda bılmem kac lıra verıp bu kartı aldım fps 30 40 larda gezıyor haçen help diye sızlanan kardeşlerimiz bunlar :)) )
    bunları oyuna göre kapatıp/kısıp yine ultrada veya highta dilediğiniz oyunu oynayabilirsiniz

http://www.monsternotebook.com.tr/abra/MONSTER-ABRA-A5-V4-1-2.html?srt=UP#.VauetKCDNAg

Simdi bunu buldum acep bunu mu alsam ilk linkteki monsterla arasindaki farklara cok bakmadim ama vram den baska farklilik yok galiba ?

2. gönderdiğin pahalı olan bilgisayarda ekran kartı vram 4gb
    pili ve sarj ömrü daha kaliteli
    ses sistemi daha kaliteli 2+1 koymuşlar
    ips ekran farkı var

eksi olarakta cd dwd okuyucusunu araklamışlar :D diğer sistemde vardı buna koymamışlar

bunun haricinde internet bağlantısı wifi ve kamera olarakta farklılıklar var bunlar iyi mi kötü mü benim pek bilgim yok. sitedeki bilgileri nete yazıp sonuçlarını karşılaştırıpkendin karar ver
    Birbirinin rakibi olmayan iki firmanın ürünlerini kıyaslamışsınız.

Monster yıllardır sadece performans odaklı ürünler ortaya koyar, Exper ise bilinçsiz tüketicilere ''yerli ürün, Türk malı'' vb. safsatalarla ürün satmaya çalışır.

Kıyaslanılan iki üründe işlemci bellek ekran kartı hafıza gibi bileşenler ortak gözükmektedir.

Lakin anakart, soketler, ekran kalitesi (markası ve özellikleri) kasa kalitesi ve özellikleri, hoparlör, wifi bağlantı donanımı gibi özelliklerde diğer firmadan kalite beklenmez.

Ha pek çok kullanıcı sadece işlemci ekran kartı ve belleğe bakarak pc satın alır. Sonra şu sorun çıkar,

''Bende X işlemci X ekran kartı var ama fps 10 düşük, benim pcde X işleminin süresi daha uzun, X programı çalışmadı, aynı donanımda benim pc 50 seninki 90 derece'' gibi gibi.

ddr5 yerine ddr3 ekran kartları da popülerdir. Sürücüsü bulunamayan win 8.0, win8.1 ve hali hazırda win 10 gelirken bu tür markalardan ürün almanın bir manası yok.

Monster hakkında bilginiz olmayabilir, firmanın kitlesi, asıl hedef kitlelerinin kim olduğunu bilmeyebilirsiniz sorun bu değil.

En azından 2 firmanın biri hakkında bilgi sahibi olun ki ne aldığınızı bilesiniz.

Bkz: Bilinirliği yüksek olan Lenovo' da benzer ürün ne kadar?

http://www.hepsiburada.com/lenovo-y5070-intel-core-i7-4710hq-2-5ghz-3-5ghz-16gb-1tb-8gb-sshd-15-6-tasinabilir-bilgisayar-59-440759-p-BD601453

Eder mi bu fiyat? Kesinlikle etmez. Ama expere o fiyatı vereceğime lenovo'ya bu fiyatı veririm.

• quote:

Birbirinin rakibi olmayan iki firmanın ürünlerini kıyaslamışsınız.

Monster yıllardır sadece performans odaklı ürünler ortaya koyar, Exper ise bilinçsiz tüketicilere ''yerli ürün, Türk malı'' vb. safsatalarla ürün satmaya çalışır.

Kıyaslanılan iki üründe işlemci bellek ekran kartı hafıza gibi bileşenler ortak gözükmektedir.

Lakin anakart, soketler, ekran kalitesi (markası ve özellikleri) kasa kalitesi ve özellikleri, hoparlör, wifi bağlantı donanımı gibi özelliklerde diğer firmadan kalite beklenmez.

Ha pek çok kullanıcı sadece işlemci ekran kartı ve belleğe bakarak pc satın alır. Sonra şu sorun çıkar,

''Bende X işlemci X ekran kartı var ama fps 10 düşük, benim pcde X işleminin süresi daha uzun, X programı çalışmadı, aynı donanımda benim pc 50 seninki 90 derece'' gibi gibi.

ddr5 yerine ddr3 ekran kartları da popülerdir. Sürücüsü bulunamayan win 8.0, win8.1 ve hali hazırda win 10 gelirken bu tür markalardan ürün almanın bir manası yok.

Monster hakkında bilginiz olmayabilir, firmanın kitlesi, asıl hedef kitlelerinin kim olduğunu bilmeyebilirsiniz sorun bu değil.

En azından 2 firmanın biri hakkında bilgi sahibi olun ki ne aldığınızı bilesiniz.

Bkz: Bilinirliği yüksek olan Lenovo' da benzer ürün ne kadar?

http://www.hepsiburada.com/lenovo-y5070-intel-core-i7-4710hq-2-5ghz-3-5ghz-16gb-1tb-8gb-sshd-15-6-tasinabilir-bilgisayar-59-440759-p-BD601453

Eder mi bu fiyat? Kesinlikle etmez. Ama expere o fiyatı vereceğime lenovo'ya bu fiyatı veririm.

Aslinda experin hedef kitlesini az cok tahmin edebiliyorum ama pc iyi gibi gozukmustu neyse sorun o degil benim anlamadigim monsterin hedef kitlesi kim ve ne gibi eksileri var cogu insan islemci grafik karta bakar alir sorun cikar demissiniz sorun cikmamasi icin nelere bakmamiz gerektigini soylememissiniz tam bi bilgi verebilirseniz bu konu hakkinda minnetar kalirim.

Monsterin asıl hedef kitlesi sitelerinde de yazdığı gibi bilgisayar ile mesleklerini icra eden kişiler,

Exper ise 3 hususa (yukarıda yazdım) bakıp alan kişilere ürün üretiyor, faiş fiyatlar kalitesiz malzeme, bedava reklamı asla yapılmayacak ürünler.

Kendim lenovo kullanıcısıyım, 2013-2014 te güzel fiyat politikası izleyen lenovo son 3 çeyrektir (dolarında yükselmesi etkin ama sadece bununla açıklanamaz) anlamsız bir fiyat politikası izliyor.

Monster alın. İstanbuldaysanız kadıköy' e gidip yerlerinden alın 2-3 saatte makinenizi hazırlıyorlardı yanlış hatırlamıyorsam.
    Ssd' yi monsterdan almayın pahalı satıyorlar. Hepsiburada vb. yerlerde gayet uygun ssdler mevcut.
  • quote:

Monsterin asıl hedef kitlesi sitelerinde de yazdığı gibi bilgisayar ile mesleklerini icra eden kişiler,

Exper ise 3 hususa (yukarıda yazdım) bakıp alan kişilere ürün üretiyor, faiş fiyatlar kalitesiz malzeme, bedava reklamı asla yapılmayacak ürünler.

Kendim lenovo kullanıcısıyım, 2013-2014 te güzel fiyat politikası izleyen lenovo son 3 çeyrektir (dolarında yükselmesi etkin ama sadece bununla açıklanamaz) anlamsız bir fiyat politikası izliyor.

Monster alın. İstanbuldaysanız kadıköy' e gidip yerlerinden alın 2-3 saatte makinenizi hazırlıyorlardı yanlış hatırlamıyorsam.
    Ssd' yi monsterdan almayın pahalı satıyorlar. Hepsiburada vb. yerlerde gayet uygun ssdler mevcut.

İlk dediginiz gibi bendede x ekran karti var x fps daha dusuk niye 90 derece demeyeceksem elbette alirim ama kafami kurcaladiniz biraz :) 2.si 26 temmuzdan sonra alirsam pcyi win 8.1 alip win10 a free update alabilir miyim?

windows konusunda bilgim yok. Kendim 1 sene bekleyeceğim almak için.
  • quote:

windows konusunda bilgim yok. Kendim 1 sene bekleyeceğim almak için.

Pekala onu oraya sorarim sagolun bilgiler icin sonbir sorum olacak bu dedigin sikintilar fps dusme olayi en basit ornek olarak basima gelmez degil mi ? Geleceksede nerden anliyisun bunlari?

yukarida yazdim sebeplerini.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.