Şimdi Ara

*.exe formatında program yapma

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
5.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar exe olarak program nasıl yapılır? Mesela araştırırken bulduğum öss puan hesaplayıcısı,sözlük moonstar ve bunun gibi örnekler hangi programlarla yapılıyor? Mesela ben excell'de öss puan hesaplayıcısının işlemlerini yapıyorum ama bunu office olmadan çalıştıramıyorum.Oysa exe dosyası olsa office programına ihtiyaç olmaz.Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

• program yazdığın platformlarda exe secenekleri var orda yapabilirsin tabi önce program yazman gerek.
  • Procedure (exe dosyası hazırlamak);
    Begin
    Herhangi Bir Programlama Dili Bilmen Gerekir ;
    Sana Delphi ile program yapmanı öneririm; // ftp://ftpd.borland.com/download/delphi/d7/Delphi7TrialInstall.exe
    if Delphi ile win32(windows tabanlı) kylix ile (linux tabanlı) programları yapabilirsin then
    begin
    Delphi ile ilgili konular hakkında bilgiyi winexec(www.delphiturk.com ) adresinden bulabilirsin;
    end;
    end;
    end.

Kolay Gele....

• +1
    bende delphi'yi öneririm, ya da hiç olmadı VB derim.
  • ben her zaman vb derim delphi de neymiş derim
  • İyice tanımadan "Delphi de neymiş" demek pek bi mantıksız.

*.exe'de "exe" execute kelimesinden geliyor. Yürütme, icra etme, uygulama demek. İlk exe'ler elbette makina dili (assembler) ile yazılmış. Hala en hızlı kodları bu dille üretebilirsiniz. Şu zamanda kullandığımız işlerim sistemleri dahil bir çok program C ile yazılır. İyi bir exe yapabilmek için C çok iyi bir seçimdir. Ancak bu dili hakkıyla öğrenebilmek büyük çaba gerektirir. Hatta iddialı bir laf edip "öyle herkes de C'yi hakkı ile öğrenemez" de demeliyim. Yazacağınız C programı hemen her dilde olduğu gibi text editörü ile yazarsınız ve derlersiniz (compile) sonuçta exe'ye dönüşür. Tek başına (stand alone) çalışabilir herhangi bir dll yada lib'e ihtiyaç duymaz (tabi öyle programladıysanız).

Basic ile başlayan furya şu an Visual Basic aşamasında. Basic ilk çıktığında çalıştırıcıya ihtiyacı olan (interpreter) bir dildi ve derlenmezdi. Şimdilerde derlense de exe'si çalışırken başka dosyalara (VB runtime) ihtiyaç duyar. Öğrenmesi ve sonuca ulaşması C'ye göre çook ama çok kolaydır. Gerçi eski basic'leri düşünürsem şimdiki VBasic epey karışık (complex).

MaTRaX, Excel ile arası iyi olan birine rahatlıkla VBasic'i tavsiye edebilirim.

• java da biraz c bilgin falan varsa exe yapmak icin kolay bir dildir. hem de her platformda calısır. (java destekliyse..)
    net beans diye bir editoru var. direk dugme falan eklenebiliyor. visual basic gibi...
    daha sonra jara cevirip her zaman calısır hale getirebiliyorsun . . exe olmuyr. ama tıklayınca calısıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.