Şimdi Ara

EXCELL VE PROGRAM KONUSUNDA UZMAN VAR MIYDI ACABA?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir otomotiv şirketinde yeni bir işe başladım:) Bana şirketin idari sorumlulugunu verdiler. Aşağıda maddeler halinde yapmam gerekenleri sıraladım;

1-) Şirket araçlarının takibi ( yaptıgı km. bakıma gelmesi gereken km, kalan kasko süresi, trafik sigorta süresi vs..)

2-) Şirkete alınacak sarf malzemelerin takibi ( kolonyalı mendil, defter, araç paspasları, ilk yardım setleri vb..)

3-) Şirket içi bakım onarım takibi ( hangi bölüme(satış-2.el-showroom) ne tamir uygulanmış ise, mesela yazıcı bozuktur tamiri yapıldı, elektrik tesisatı bozuktur tamiri yapıldı gibisinden)

4-) Şirket yemekhanesi yiyecek içecek alımı takibi (peynir domates soğan vs... tüm pazar ihtiyaçlarının takibi)

Şimdi arkadaşlar patronlarım benden aylık ve de yıllık raporlar istiyorlar. Ve her yeni dönemde bu raporlar ile (grafikler vs..) şirket menfaatini daha da geliştirmek için neler yapabilecegimiz konusunda uzlaşıya varılmayı bekliyorlar. Bunun için excellde kafayı yedim ama kendime güzel bir excell formulleri çıkartamadım....

Aslında benim istediğim tek ve en önemli şey şu;

Mesela bi program olacak. oraya şirket aracının plakasını yazacam ve onunla alakalı tüm detaylar çıkacak.... bakıma gelmesi gereken km... kasko kalan süre muayene kalan süre gibi..
    Aynı şekilde sarf malzemeler için de bu geçerli.. Atıyorum kalem yazdıgımda onunla alakalı tüm bilgiler çıkacak programda, yani kim istemiş ne zaman istemiş ne kadar miktar alınmış gibi...

Hangi program bu en son yazdığımı yapmamda yardımcı olur?

Şİmdiden vakit ayırdıgınız için sonsuz teşekkür ederim...

SAygılarımla...

• Öncelikle hayırlı olsun...

Sizden istenilen ile sizin yapacağınız şey birbirni tam örtmeli bu yüzden hangi yolda gideceğinize karar vermelisiniz. Eğer çok iyi bir bilgisayar bilgisine sahip değilseniz (mesela Excel VBA makro ya da benzer program veri tabanı bilhgileri gibi) sıfırdan çırpınmayın. Piyasada bu özelliklere sahip onlarca freeware ya da shareware programlar geziyor bunlardan birinin üzerinde yapacağınız basit değişikliklerle kendinize uygulaayabilirsiniz...

Eğer olmaz ben Excel ile savaşacağım kendi makromu kendim yazarım derseniz haddimin sınırlarında yardımcı olmaya çalışırım...Kolay gelsin...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.