Yıl boyunca içerisine veri girdiğim formül ve özet tablo ile dolu raporum şuan 60 mb oldu. Yeni yıl içinde aynı çalışmayı verileri temizleyerek tekrardan kullanmak istiyorum.
Mevcut raporda verileri sildiğim halde dosya boyutu 30 mb görünüyor. Anladığım kadarıyla raporda yada özet tabloda bir yerde bazı bilgiler saklı tutuluyor. Bu dosyanın boyunu ben nasıl düşürebilirim. Bilgisi olan var mı? Acil yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Biraz araştırdım XML olarak kaydet tarzında şeklinde yorumlar gördüm ama o işe yaramadı.
Teşekkürler,
satır, sütun ve hücrelerde yaptığınız değişiklikler bilgi olarak dosyada saklanır. kullanılmayan tüm satırları ve sonra da sütunları silin. yerine yenisi gelecek ancak bunlar standart özellikte olduğu için bellekte yer tutmaz kullanılmayan sayfalar varsa silin
excel uyumlu ise xls değilde xlsx olarak kaydedin.
sekmelerin birinde kesin birşey var Daha önce başıma gelmişti, çok oldu ama nasıl çözdüğümü unuttum
Dosyanın yedeğini yarat ve sekmeleri sırayla sil ve kaydet Her sekme sildikten sonra kaydet ve boyutuna bak hangisinden sonra boyut normal ise o sekmede sorun vardır Makrolar var ise onları gözden geçir. özel şekil veya resim olma ihtimali karşı resim seçiciyle göz at.