Şimdi Ara

EXCEL (satışları karşılaştırma)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bu bölümde ilk mesajım. Sorunumu araştırdım ama nasıl bir karşılaştırma yapacağımı bilemediğim konuyu açmaya karar verdim. yardımcı olursanız sevinirim.
    2011 yılında satılan malzemeler ile 2012 de satılan malzemelerin müşterilerimiz listesinde karşılaştırmaya çalışıyorum.
    yani firma 2011 yılında aldığı malzeme ve malzeme miktarı ile 2012 yılındaki durumuna bakmaya çalışıyorum...
    elimdeki ham liste 10000 satırdan fazla tek tek kopyala yapıştır uzun sürüyor.
    aynı firmanın satır sayısı 2011-12 da farklı olduğundan zorlanıyorum.
    farklı firmalar aynı ürünü aldığı içinde sorun oluyor karşılaştırma.
    firmanın aldığı ürünü yan yana 2011-12 görmek istiyorum..

örnek;
    burda elimdeki liste mevcut dediğim gibi satır sayısı 10000 den fazla..... burda bir kaç tane yazdım...

İstediğim sonuç ise aşağıdaki gibi olması gerekiyor.

birde 2011 veya 2012 de olan veya olmayan firmalar içinde 0 değeri olsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lemaynak -- 26 Ocak 2013; 22:46:34 >

• excelde bulunan mantık operatorleri if else <> bunlar işlerini görebilir. küçük bir formul yazarak sorun çözülür sanırım.
  • desene işim çokzor...
    o kadar iyi değilim :D
  • excelin yardım sayfası F1 tuşuna basıp eğer değil gibi cümleleri arattırırsanız konuyla alakalı örnkler çıkar biraz denemelerde sonra istediğiniz yapabilirsiniz.
  • tşk biraz uğraşayım
  • Bu tarz karşılaştırmalar için bilginiz yeterli ise Veri menüsü - Filtre Uygula - Gelişmiş Filtre ideal bir çözüm olur. Özet tablo düzenlemek de diğer bir güzel çözüm.
    Öğrenmek yerine biraz hamaliyeye katlanmayı tercih ederseniz. Veri menüsü - Filtre Uygula - Otomatik filtre uygula size yardım edebilir. Bunu kullandığınızda özelleştir menüsü- Düzen bölümünden görünür hücreleri seç komutunu bulup kullanmayı ihmal etmeyiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Excel’de Yaş Hesaplama
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.