Arkadaşlar bilgisayar programcılıgı okuyorum ve 1. sınıfım. Hoca dönem ödevi verdi bi excelde çizelge var 2 sayfada 1. sayfadaki butona bastıgımızda öğretmen sicil girişi istiyecek sicilini girdimiz hocanın ders programını 2. sayfadaki çizelgeye çıkaracak. Bu konuda yardım ede bileck varmı .. Resimleri ekledim. şimdiden teşekkürler
sc1S
kullanıcısına yanıt
Siz kodlamaya başlayın. Takıldığınız yerde yardım etmeye çalışırım.
sorunda orda nasıl başlıyacagımı bilmiyorum :D
sc1S
kullanıcısına yanıt
Böyle bir ödev aldığınıza göre vba bildiğinizi düşünüyorum. Vba bilginiz ne düzeydedir?
Sicil numarası isteme ekranında kolayca input box kullanabilirsiniz. Diğer kısımları da for döngüsü üzerine kurmanız gerekecektir.
bütün sınıf anı ödevi aldı vb bilgim yok denecek kadar az inputbox ve msg boxları biliyorum ancak kontrolleri nasıl yapacam
sc1S
kullanıcısına yanıt
Input boxa sicil numarası girişi yaptıktan sonra aşağıdaki örneğe benzer bir kurgulama yapınız. Yani kurgulamanız şu şekilde olacak:
Aşağıdaki örnek şunu söylüyor:
Aktif sayfadaki A1:A10 aralığını tek tek tara. Eğer hücre değeri "x" olan varsa sil diyor. Siz ise şunu yapacaksınız. Belirttiğim aralığı tek tek tara. Eğer hücre değeri sicil numarasına eşit olan varsa bu hücrenin bulunduğu kolunu 2.sayfanın şu satırına yaz diyeceksiniz.
"Sub DeleteCells()
'Loop through cells A1:A10 and delete cells that contain an "x." For Each c in Range("A1:A10") If c = "x" Then c.EntireRow.Delete Next
End Sub"
İyice araştırın. Şimdi size balık verirsem balık tutmayı öğrenemezsiniz. Siz araştırıp öğrenmeye çalışın. Bol bol örnek çalışmaları inceleyin. Excelde makro konusunda yardımcı kaynak isterseniz de Süleyman Uzunköprü'nün "Başlangıçtan İleri Düzeye" adlı kitabı şimdilik yeterli gelecektir.
saolun hocam ama bu dediklerinizden bir şey anlamadım team wiever versem anlatırmısnz ?
flood yapmış gibi olacam ama internette aradığımla ilgili hiç birşey yok biri yardım etsin yoksa dersten kalıcam. Lütfen rica ediyorum
yardım edecek kimse yokmu dünden beri bekliyorum
Bu kod üzerinde çalışıp kendine göre uyarlamalısın.Burdaki kodda değer F6 ya yazılıyor.
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range) If Target.Address <> "$F$6" Then Exit Sub Sheets("Sayfa1").CommandButton1.Enabled = False If Target <> "" Then Sheets("Sayfa1").CommandButton1.Enabled = True End Sub Private Sub CommandButton1_Click() [b10:ae500].ClearContents For s = 1 To 100 satsay = Sheets("" & s).Cells(53, 4).End(xlUp).Row For ara = 1 To satsay If Sheets("" & s).Cells(ara, 33).Value = Sheets("Sayfa1").[f6] Then c = c + 1 Cells(c + 9, 4) = Sheets("" & s).Cells(ara, 2).Value Cells(c + 9, 3) = Sheets("" & s).Cells(ara, 34).Value Cells(c + 9, 2) = Sheets("" & s).Cells(ara, 31).Value For sut = 5 To 34 Cells(c + 9, sut - 1) = Sheets("" & s).Cells(ara, sut).Value Sheets("Sayfa1").[b10].Select Next End If Next Next End Sub
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme