Şimdi Ara

excel'de rakamları yuvarlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
26.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • excelde ortalamadan cıkan sayıları yuvarlayabiliyorum ancak bu sayılarla yeniden islem yaptıgımda yuvarlanmamıs hali isleme giriyor ornegin;
    5 ve ikinin ortalamasını aldım 3,5 cıktı bunu virgulden sonrasını gosterme diyerek 4 olarak gorebiliyorum ancak bu hucreyi mesela ikiyle carptıgımda ben 4*2=8 olmasını istiyorum ancak excel bunu 3,5*2=7 olarak anlıyor.
    bunu nasıl cozerim?

• Senin yuvarlama olarak bahsettiğin olay da yuvarlama sadece görünüm olarak yapılır. Gerçek yuvarlama fonksiyonlarla yapılır. Aşağıdaki fonksiyonlar işini yarıyacaktır.

<b>=Yuvarla(Ortalama(2;5);0)</b>
    Sondaki 0 ondalıktan sonraki digit'i belirliyor.
    Ayrıca Yuvarla yerine "<b>AşağıYuvarla</b>" fonksiyonunu kulanırsan. ondalıktan sonraki rakam kaç olursa olsun aşağıdaki rakama yuvarlar. "<b>YukarıYuvarla</b>" ise tam tersini yapar.

Not: Bazı bilgisayarlarda liste ayracı olarak "<b>,</b>" ayarlı olabiliyor. "<b>;</b>" 'ler sorun çıkartırsa "<b>,</b>" 'ü dene
  • excel ile ilgili daha detaylı bilgi almak için müracaat edilebilecek site forumlarına katılabilirsin..
    http://www.classmodule.com/
  • çoğu kimsenin bilmediği ve kullanmadığı bir formül de tabana ve tavanayuvarla formülleri. yaptığı iş onluk veya yüzlük vs. herneyse düzende yuvarlama yapar. örn. 55 sayısını 60, 147 sayısını 200 yapma gibi. =tabanayuvarla(a1;50) a1'deki sayıyı 50'nin katları şeklinde yuvarlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: knbs

çoğu kimsenin bilmediği ve kullanmadığı bir formül de tabana ve tavanayuvarla formülleri. yaptığı iş onluk veya yüzlük vs. herneyse düzende yuvarlama yapar. örn. 55 sayısını 60, 147 sayısını 200 yapma gibi. =tabanayuvarla(a1;50) a1'deki sayıyı 50'nin katları şeklinde yuvarlar.

peki sayıları 500 ve katları şeklinde nasıl yuvarlatabiliriz? mesela sayı 1.751 ise 2.000'e, 1749 ise 1.500'e yuvarlasın.
  • excel.gen.tr ve excel.web.tr siteleri derdini çözer
  • merhaba arkadaşlar. ben farklı bir yuvarlama istiyorum excelde fakat bulamadım. böyle katları veya virgülden sonrasını değil de, 145 ve 146 gibi rakamları direk 149a yuvarlamak istiyorum. bi üstteki 9lu sayıya tamamlamak istiyorum, hep 169,179,189,199 vs olsun. bunu nasıl yapabilirim?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Excel de aynı harfleri silme
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: knbs

çoğu kimsenin bilmediği ve kullanmadığı bir formül de tabana ve tavanayuvarla formülleri. yaptığı iş onluk veya yüzlük vs. herneyse düzende yuvarlama yapar. örn. 55 sayısını 60, 147 sayısını 200 yapma gibi. =tabanayuvarla(a1;50) a1'deki sayıyı 50'nin katları şeklinde yuvarlar.

Bilmiyordum çok işime yaradı paylaşımın için teşekkürler.
  • knbs Çok teşekkürler tek, tek yaklaşık 500 tane hücrenin yuvarlamasından gecenin bu saatinde beni kurtardın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perçinel -- 28 Aralık 2011; 2:03:22 >
  • =TOPLA(A14:A22) formülünde yuvarlama yapmak istiyorum. Yani şöyle örnek vereyim.
    Bu satırlarda mesela 10,22 rakamları var. 10,22x9= 91,98
    Ama bu 10,22 yi yanlış yazıyor.Doğru hesaplama 10,21x9=91,89 olacak. Burda yuvarlamamı yapmam lazım.
    Ve de nasıl yapıcam?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.