Şimdi Ara

Excel'de Aynı Sütündaki Değerleri Bulma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
31.837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Excel'de bir sütünda yer alan aynı hücreleri nasıl buldurabilirim.
    Mesela A sütununda girmiş olduğum isimlerin aynı olanlarını bulup silmek istiyorum.
    Teşekkürler...

• beli bir ismi silmek istiyorsan veri/süz /otomatik süz yapıp o ismi seçtikten sonra silebilirsin.

yok her isimden birer tane olsun istiyorsan gelişmiş süz yapıp, altta bulunan yanlızca benzesiz kayıtlar sekmesini işaretleyip listeyi başka yere kopyalayabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALTILIM -- 2 Mayıs 2006; 16:39:37 >
  • exceli biliyorum ama ne demek istediğni tam anlayamadım
  • Şöyle söyliyeyim.
    A sütununda 3000 kadar ürün kodu var.
    Bunlardan 2 veya daha çok kez girilmiş olanlar var.Bu çoklu girilenleri bulup silmek veya düzeltmek istiyorum
    Teşekkürler..
  • şimdi dostum @ALTILIM isimli arkadaş yolu anlatmış ama herhalde anlamamışsın..şimdi şöyle iki şekilde yapabilirsin. A sütununun ilk hücresi seçili iken veri menüsünden otomatik süz seç.. bu sayede hücreye açılır menü eklenir.. buradan herhangi bir değeri seçersen o değerden kaç tane varsa gösterir ve değişiklik yapabilirsin.. ama sen aynı olan değerler silinsin dersen gelişmiş süz seç.. liste aralaığı yazan yer için bütün sütunu seç sadece benzersiz kayıtları işaretle böylece aynı değerli hücreler silinir sadece 1 tane kalır.. ama diğer hücreler silinir bunu unutma..

saygılar..
  • Çok Teşekkür Ederim
  • Bu da bir yöntemde. Başka sorun var. Benim B sütununa ürün kodu yazıyorum C sütununa ise miktarı. Aynı ürün kodu olanları bulup C sütunundaki miktarları toplasın. Ve tek bir yerde yazsın. Nasıl yapacam. Şimdiden teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tabloda Elimdeki ürünler var. Ürünü sattım. kodu ve miktarı girdim kodunu girdiğim ürünün adeti düşsün. Örneğin 3677 (G2 de) üründen 5 tane sattım. 3677 ve 5 girdiğimde H2 de 5 yazsın. yani satış yaptığımda kalan maldan düşsün. Düşünün liste çok uzun içinden bulmak zor oluyor.

• İYİ GECELER ARKADAŞLAR
    aşagıda sizden istediğimi yazdım umarım yardımcı olursunuz
    burada ilk defa sooru soruyorum umarım hatam olmamıstır. çünkü excell olarak ekleyemedim resim olarak eklemeye calıstım

B SÜTÜNUNDA AYNI OLANLARI BULUP KARSISINDA NE KADAR KOD VAR İSE ONLARI TEK SATIR OLARAK YUKARIDA GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ YAN YANA YAZSIN

YADA DİĞER SAYFAYA DA ASUTUNUNDAN BASLAYARAK YAZABİLİRSENİZ SEVİNİRİM BU VE DAHA FAZLASI İLE (HER AY 5.000 E YAKIN KAYIT VAR) HER AY UĞRASMAK ZORUNDA KALIYORUM

ŞİMDİDEN TEŞEKKURLER

NOT: macro bilmiyorum excell formul olarak yapabilir misiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi corsahaa -- 14 Temmuz 2014; 1:51:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: corsahaa

İYİ GECELER ARKADAŞLAR
    burada ilk defa sooru soruyorum umarım hatam olmamıstır. çünkü excell olarak ekleyemedim resim olarak eklemeye calıstım

B SÜTÜNUNDA AYNI OLANLARI BULUP KARSISINDA NE KADAR KOD VAR İSE ONLARI TEK SATIR OLARAK YUKARIDA GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ YAN YANA YAZSIN

YADA DİĞER SAYFAYA DA ASUTUNUNDAN BASLAYARAK YAZABİLİRSENİZ SEVİNİRİM BU VE DAHA FAZLASI İLE (HER AY 5.000 E YAKIN KAYIT VAR) HER AY UĞRASMAK ZORUNDA KALIYORUM

ŞİMDİDEN TEŞEKKURLER

kimse yok muuuuuuu

• quote:

quote:

İYİ GECELER ARKADAŞLAR

ŞİMDİDEN TEŞEKKURLER

kimse yok muuuuuuu

bu sorunun cevabını bende bulamadım. siz çözebildiniz mi benzer bir duruma benimde çözüm bulmam gerekiyor

• =düşeyara(b1;sayfa1!a1:j1000;2;yanlış) bu her olmasını istediğin değer için yazdırmak istediğin hücreye düzenleyerek uygula. birazda çalış.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.