Şimdi Ara

<<<< EVSİZ KADINLARI KISIRLAŞTIRALIM >>>>

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Emel ARMUTÇU

Tam da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Antalya Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ramazan Özen, Antalyalı yerel muhabirlerle yaptığı bir sohbet toplantısında, "sokaklarda yaşayan kadınların kısırlaştırılması"nı önerdi. Kadın derneklerinin tepki göstermesi üzerine Özen "Böyle bir şey söylemedim" dedi.

Antalya Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ramazan Özen’in "sokaklarda yaşayan kadınları kısırlaştıralım" önerisi tepki çekti. Özen’in önerisi Antalya Gerçek Gazetesi’nde yayınlanınca kadın örgütleri ayağa kalktı. DSP Antalya Kadın Kolları ve Antalya Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi açıklamalar yaptı.

Antalya Kadın Merkezi açıklamasında şöyle denildi: "Görev unvanı sosyal sözcüğüyle başlayan bir müdürümüz diyor ki: Tecavüze uğrayan sokak kadınları kısırlaştırılsın! Bu öneri karşısında insanın dili tutuluyor. Sosyal devletin gereğini yerine getirmemiş, toplumun yarısı olup öbür yarısını da doğurmuş kadınların insanca yaşamasını sağlayamamışsınız. Kadının en doğal haklarından biri olan doğurganlık hakkını elinden almayı önermek hangi insancıl ölçülere sığıyor?" Muhabir Yalçın Küçük, "Evet söyledi. Bir sohbet toplantısında, konuşma sokaklarda yaşayan evsiz kadınlara geldi. Ramazan Bey, aynen, ’Bunlara bir çare bulmak lazım, sürekli hamile kalıyorlar, kürtaj parası vermektense, kısırlaştırılmaları daha iyi’ dedi" diye konuştu.

Aynı muhabirden öğreniyorum ki, kadın örgütleri böyle ayağa kalkınca ve Gerçek Gazetesi de üzerine gidince, Müdür Bey bugün (dün) bir basın toplantısı yapmak zorunda kaldı. Ancak kendini temize çıkarmaya çalışırken söyledikleri de daha önce söylediklerinden "anlamlı" değil. Müdür Bey, "Ben yanlış anlaşıldım. Sokaklarda yaşayan insanların durumu çok kötü. Akli dengesi bozuk kadınlar var. Tiner, bali çeken erkekler var. Gece erkekler bu kadınlara tecavüz ediyor. Hepsi için bir çözüm olarak aklıma bu geldi" dedi.

Anlaşılan "sosyal hizmet uzmanı" bir yetkili olarak Müdür Bey’in aklına tek gelmeyen, bu insanlar için bir barınak açma projesi.

Öyle bir şey söylemedim

"Bazı gazeteci arkadaşlarla sohbet ederken bazı şeyler söyledim. Ama kısırlaştırmadan söz etmedim. Bu bazı gazetecilerin çeşitli kelime oyunlarıyla olayı çarpıtmasıdan ibarettir. Ben aklı başında bir insanım. Sokaklarda tacize uğrayan pek çok vatandaşımız var. Onlar bizim insanımız. Aklı başında biri böyle cart diye konuşur mu? Ben altı aydır bu insanlar için bir yer açılması mücadelesi veriyorum."
    http://www.hurriyet.com.tr/gundem/4041487.asp?m=1&gid=69

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huhukomsu -- 8 Mart 2006; 13:57:02 >

• ahhh reyting peşinde koşan gazeteciler ahhhh
  • quote:

Orjinalden alıntı: un.real

ahhh reyting peşinde koşan gazeteciler ahhhh

Ciddi değilsin di mi?

www.zaman.com.tr'den aynı alıntıyı yapsam yine böyle mi düşünecektin?

Adam yalanlamıyor ki dediklerini.

"Müdür Bey, "Ben yanlış anlaşıldım. Sokaklarda yaşayan insanların durumu çok kötü. Akli dengesi bozuk kadınlar var. Tiner, bali çeken erkekler var. Gece erkekler bu kadınlara tecavüz ediyor. Hepsi için bir çözüm olarak aklıma bu geldi" dedi. "

diyerek söylediklerini teyit etmiş.

• En altta da yalanlamış...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Huhukomsu

quote:

ahhh reyting peşinde koşan gazeteciler ahhhh

Ciddi değilsin di mi?

www.zaman.com.tr'den aynı alıntıyı yapsam yine böyle mi düşünecektin?

Adam yalanlamıyor ki dediklerini.

"Müdür Bey, "Ben yanlış anlaşıldım. Sokaklarda yaşayan insanların durumu çok kötü. Akli dengesi bozuk kadınlar var. Tiner, bali çeken erkekler var. Gece erkekler bu kadınlara tecavüz ediyor. Hepsi için bir çözüm olarak aklıma bu geldi" dedi. "

diyerek söylediklerini teyit etmiş.

Ciddiyim yahu...
    www.zaman.com.tr hakkında mı bir önyargın var, yoksa benim hakkımda mı? Açık konuşursak önyargıları aşmak da kolaylaşır.
    Senin mesajının son kısmındaki "Öyle birşey demedim" şeklindeki sözler kime ait?

• tövbe tövbe.... Allah akıl vermiş irade vermiş... onu kullanmak lazım... bunu öneren de kabul eden de destekleyen de en fazla hayvanlar kadar beyne saihptir....
  • quote:

Orjinalden alıntı: tırtılcık

tövbe tövbe.... Allah akıl vermiş irade vermiş... onu kullanmak lazım... bunu öneren de kabul eden de destekleyen de en fazla hayvanlar kadar beyne saihptir....

Böyle birşey gerçekten varsa dediğin gibidir.
    Ama ben Hürriyet'in haberlerine direkt inanmak için bir sebeb göremiyorum.
    Neler yapmadılar ki şimdiye kadar...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Aynı muhabirden öğreniyorum ki, kadın örgütleri böyle ayağa kalkınca ve Gerçek Gazetesi de üzerine gidince, Müdür Bey bugün (dün) bir basın toplantısı yapmak zorunda kaldı. Ancak kendini temize çıkarmaya çalışırken söyledikleri de daha önce söylediklerinden "anlamlı" değil. Müdür Bey, "Ben yanlış anlaşıldım. Sokaklarda yaşayan insanların durumu çok kötü. Akli dengesi bozuk kadınlar var. Tiner, bali çeken erkekler var. Gece erkekler bu kadınlara tecavüz ediyor. Hepsi için bir çözüm olarak aklıma bu geldi" dedi.

Öyle bir şey söylemedim

Yukardak yazılanları dikkatle okursak arkadaşlar
    Kısırlaştıralım dediği iddia edildikten sonra bir BASIN AÇIKLAMASINDA yukarda ALTINI çizdiğim cümleleri kullanıyor.

Hadi adam kısırlaştıralım demedi peki basın açıklamasında dedikleri neyin nesi???
    Adam diyor ki " yanlış anlaşıldım.Hepsi için bir çözüm olarak aklıma bu geldi " demiş.

ADAMIN BASIN TOPLANTISIDA MI YALAN YANİ!

Hayret birşey nasıl okuyorsunuz anlamıyorum.

Zaten en son açıklaması bile fiyasko "Aklı başında biri böyle cart diye konuşur mu" cart curt demekle "Sosyal Hizmetler İl Müdürü" nün seviyesi belli zaten

@un.real
    Bizlere hangi basın organlarını tavsiye edersin peki?
    Bizde onları okuyalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huhukomsu -- 8 Mart 2006; 13:31:02 >

• şahsen benim tepkim sosyal hizmetler il müdürüne idi... bu cümleyi o konumdaki bir insan nası kullanabilir... lanet olsun bunu gibilere...
  • 6 aydır barınak açma çabası veriyorum demiş daha ne desin. Bir 'cart' demesine mi taktın şimdi huhu

Sana Doğan Yayıncılık dışında gazeteleri de okuyup değerlendirmeni tavsiye ederim. Ama hiçbirine fazla değer verme, şüpheci ol bak sonra zararı sana dokunuyor.
  • Bilmiyorum, adamı tanımam etmem, demiş olabilir. Olayı da görmedim, ne söylesem boş.
    İyimser bi tahminle [ iyimserim bugün.] ironi yapıp "ne yani kısırlaştıralım mı" demiştir, gazeteciler de işlerine geldiği gibi yazmışlardır. Yapmadıkları şey mi?

Biz gayet güzel okuyoruz da, sen soruya gel hele, önyargılar konusunda yorumun nedir?

[Değiştir] Mesajını değiştirmişsin... Güzel kardeşim ben size ne tavsiye edeyim, hepsini okuyun mümkün olursa Muhakeme yapabilen birisin sonuçta... Benim söylemek istediğim şu: Benim zaman.com.tr'den alıntılanan bir habere karşı çıkmam konusundaki şüphen bir önyargı belirtisi gibi geliyor bana... Önyargıları aşmamız iyi olur diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi un.real -- 8 Mart 2006; 13:39:28 >

•  <<<< EVSİZ KADINLARI KISIRLAŞTIRALIM >>>>

Hürriyet'teki yorumlara baktınız mı peki?
    Bence bu haberin gerçek olup olamayacağını anlamak için okumak yeterli.
    Adamlar sanki bir hayvanın kısırlaştırılmasından bahseder gibi konuşuyorlar.
    Kısırlaştırılacak birileri varsa o da o kafadaki erkekler!!!

@Bıyıklı merak etme
    Hürriyet benim okuduklarım içinde en ılımlı gazete.
    Diğerlerinden kopyala yapıştır yapsam burda konu kalmaz

• quote:

Bilmiyorum, adamı tanımam etmem, demiş olabilir. Olayı da görmedim, ne söylesem boş.
    İyimser bi tahminle [ iyimserim bugün.] ironi yapıp "ne yani kısırlaştıralım mı" demiştir, gazeteciler de işlerine geldiği gibi yazmışlardır. Yapmadıkları şey mi?

Biz gayet güzel okuyoruz da, sen soruya gel hele, önyargılar konusunda yorumun nedir?

[Değiştir] Mesajını değiştirmişsin... Güzel kardeşim ben size ne tavsiye edeyim, hepsini okuyun mümkün olursa Muhakeme yapabilen birisin sonuçta... Benim söylemek istediğim şu: Benim zaman.com.tr'den alıntılanan bir habere karşı çıkmam konusundaki şüphen bir önyargı belirtisi gibi geliyor bana... Önyargıları aşmamız iyi olur diye düşünüyorum.

Haberi okuyunca "gazetecinin sallamasıdır tarzı" gibi yaklaşım ön yargı olmuyor mu?
    Görmediğimiz , duymadığımız , izlemediğimiz hiçbir habere artık inanmayalım.

Neyse insanlar istediklerine inanmakta serbesttir,özgürdür.
    Hepimiz özgür iradeli insanlarız.
    Haberin içeriği bu.
    Kelimesin dokunmadım.
    Kopyalayıp yapıştırdım.
    En alttada linkini verdim.
    Gazete belli.

İnsanlar girip okusunlar.
    Neye inanmak isterlerse ona inansınlar.
    Saygılarımla.

edit:Dünya Kadınlar Gününde böyle bir haberi koyduğum içinde bütün kadınlarımızdan özür dilerim.
    Duygu Asena' nın "Değişen bir şey yok" kitabında dediği gibi kadınlarımız için değişen bir şey yok ne yazık ki! :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huhukomsu -- 8 Mart 2006; 13:51:25 >

• quote:

Hürriyet'teki yorumlara baktınız mı peki?
    Bence bu haberin gerçek olup olamayacağını anlamak için okumak yeterli.
    Adamlar sanki bir hayvanın kısırlaştırılmasından bahseder gibi konuşuyorlar.
    Kısırlaştırılacak birileri varsa o da o kafadaki erkekler!!!

@Bıyıklı merak etme
    Hürriyet benim okuduklarım içinde en ılımlı gazete.
    Diğerlerinden kopyala yapıştır yapsam burda konu kalmaz

Ben Hürriyet okumuyorum. Sayende gerekte kalmıyor

Aydın efendinin nasıl basın, medya anlayışı olduğunu herkes bilir. Sana burada Aydın savunuculuğu yapmanı hiç tavsiye etmem.

Düzeltme: Sen bu özgür kopyala/yapıştır habere saygı üslubunu diğer arkadaşlar başka medyadan zıt haberler yayınladıklarında sürdürecekmisin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BIYIKLI -- 8 Mart 2006; 13:52:55 >

• quote:

quote:

Bilmiyorum, adamı tanımam etmem, demiş olabilir. Olayı da görmedim, ne söylesem boş.

Haberi okuyunca "gazetecinin sallamasıdır tarzı" gibi yaklaşım ön yargı olmuyor mu?
    Görmediğimiz , duymadığımız , izlemediğimiz hiçbir habere artık inanmayalım.

Neyse insanlar istediklerine inanmakta serbesttir,özgürdür.
    Hepimiz özgür iradeli insanlarız.
    Haberin içeriği bu.
    Kelimesin dokunmadım.
    Kopyalayıp yapıştırdım.
    En alttada linkini verdim.
    Gazete belli.

İnsanlar girip okusunlar.
    Neye inanmak isterlerse ona inansınlar.
    Saygılarımla.

Hayır önyargı olmuyor, tecrübe oluyor
    [özellikle] Hürriyet'in yalan haber sicili pek de temiz sayılmaz.
    İkinci paragraf ve sonrası: eyvallah, ben sadece yorumumu ekledim. İnanmak isteyen zaten inanır.
    Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi un.real -- 8 Mart 2006; 13:53:43 >

• Tamam'da arkadaşım bir haberde 3-4 tane çelişki olursa direk gazeteye inanmak ne kadar doğru olur?
    Basın toplantısında söyledin
    *Hayır söylemedim şöyle dedim
    -Bu eleman böyle demiştir ancak işin aslı şöyledir...

• hll knk spr proje

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.