Şimdi Ara

Evrime inanmayan biyoloji hocaları hk. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
150
Cevap
1
Favori
5.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Avele bak... "kanıdı" diye bir sözcük yok, istisnadır yumuşamaya uğramaz. Metafizik, götünden uydurduğun bir şey ile yüzyıllardır tonla kanıt sunulmuş bilimsel bir bulguyu nasıl karşılaştırabildin hayretle okudum hahahahahahahha
  • La gidin dersinizi çalışın bırakın gereksiz muhabbetleri :) sana göre gerçeklikse bize göre değil arkadaş uzatmanın bir anlamı yok, isteyen istediğine istediği gibi inanır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaVzeR16

La gidin dersinizi çalışın bırakın gereksiz muhabbetleri :) sana göre gerçeklikse bize göre değil arkadaş uzatmanın bir anlamı yok, isteyen istediğine istediği gibi inanır.
    +1
  • Ya sana bunları kim öğretti söylesene. Nerede okudun bir kaynak at tamam diyeceğim. Teoriymiş inanıp inanmamak sana bağlıymış mış. Yahu iki kelime bir şey girip internetten okuyacaksın sonra dediklerinin yanlış olduğunu fark edeceksin. Ama yok yani hayaller aleminde mi yaşıyorsunuz anlamadım ki kendi bir yerlerinizden salladıkça sallıyorsunuz bir şey biliyormuş gibi. Bugün de başkalarının yerine utandık yüzümüz kızardı çok şükür.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aziz sancarın böyle bir sözü yok element uydurmayın. Yapılan bir röportajda da açıkça kabul etmediğini belirtiyor. Zaten papaz okulundan kaçıp ada ada gezen bir gezginin yazdığı kitabın bilimsel bir değeri yoktur.

• Heir of slytherin H kullanıcısına yanıt
    ben duvara anlatsam kabul eder
    evrimi reddetmiyorum isteyen reddeder diyorum
    gerçekten boşa uğraşıyorum size birşey anlatılmaz devam edin
  • MaVzeR16 kullanıcısına yanıt
    + kişisel değerlerin kişisel olduğunu anlamak istemeyenler var
  • Ben evrimi reddediyorsun demedim zaten düzgün oku.
    Teori isteyen kabul eder isteyen etmez demek değildir. Bir de dine benzetmişsin teoriyi. Diyecek bir şey bulamıyorum cidden.

• Üreme organlarının ayrılmaya başladığı zamanda üreme organları da gelişmeye başladı.

Biraz daha ayrıntılı yazarmısın. Çok yuvarlak oluyor. Bu şekilde fili bile insana çeviririz. Sonuçta insanda bir penis ve bir vajina var. Yumurtalık var. Erkek sperm atıyor boşalma meninin alkali pH’si spermleri vajen asiditesinden geçici olarak koruyor öyle olmasa spermler ölecek bu tedbirler var yani.

Kadında yumurtalık var. Vajina olarak penisin içine girip spermi bırakması için bir yol var. Sperm Yumurtaya ulaşması lazım sperm ulaşıp içeri girince yumurta duvarı sertleşip diğer spermlere geçiş vermiyor. Cinsel birleşme aşamasında vajina kaygan hale getiriliyor.

Erkek ve dişi üreme organında böyle yüzlerce birbirine göre tedbir ve dizayn var birbirinden ayrı iken bu dizayn doğal seçilimle gelişemez süreç çok uzun ve birbirinden ayrı olduğundan soy tükenir.

Sonuçta bu cinsiyetlerin ayrılmasının bir başlangıcı olacak ve tek den başlayacak. O tek cinsiyet karşı cinsiyet ile üremeye elverişli olmazsa süreç başlamadan biter. Doğal seçilime izin verecek şanlar oluşmaz.

• Bilimde her şey teorilerden oluşur, kesin bilgi yoktur. kanun dediğin şeyler de bir nevi teoridir.
    Örneğin Newton'un teorisi Einstein'ın teorisi tarafından yanlışlanmıştır.
    Sen teorilere değil bilime inanmıyorsun ve ağır saçmalıyorsun.

• thunder11 T kullanıcısına yanıt
    Şu andaki bulgulara göre ilk olarak suda yaşayan atalarımızda harici cinsel organların geliştiği düşünülüyor. Vajina ve penis birbirlerinde habersiz değil, iki organ da cinsel seçilime uğruyor. Bu seçilim nedeniyle her canlıda farklı bir hal alıyor (diğer organlarda olduğu gibi). Cinsel organlara ait saydığınız özelliklerin hepsi seçilimin ürünü. Milyonlarca yıllık süreçte biriken mutasyonlarla oluşan, neslin devamı için avantaj sağlayan özellikler modern canlılara miras kalıyor. Evrim olgusu organların tümünde gerçekleşiyor ve ürüme organları da bundan muaf değil. Size tuhaf gelmesi, anlam verememeniz, ilahi mucize olduğunu düşünmeniz evrimi çürütmüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-481916DD1 -- 30 Mart 2020; 15:30:20 >
    Kardeşim sen çok cahil evrim savunucusuna denk gelmişsin sana düzgün açıklayamamışlar anlaşılan. İngilizce bir link atıyorum çevirebilirsin chrome'da ilk canlı nasıl oluştu üzerine buyur oku:
    www.quora.com
    How did the first organism emerge? - Quora
    https://www.quora.com/How-did-the-first-organism-emerge

Bu da cinsiyet oluşumu üzerine okuyabileceğin bir wikipedia sayfası, wiki sayfası diye bok atmayın onlarca makale atıfı var:
    en.wikipedia.org
    Evolution of sexual reproduction - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Evolution_of_sexual_reproduction

Sana link atıyorum çünkü ben bunları sana güzelce özetle yazacak biyoloji bilgisine sahip değilim. Ama EVRİM ALGI OPERASYONUDUR, BUNLAR HEP BATILILARIN DAYATMASI gibi kusura bakma ama aptalca argümanlara başvurmaktansa 20 saniyede ulaşabiliyorum aradığım bilgiye.

Şunu artık anlayın Evrim bir teoridir çünkü teoriler kanunları açıklar ve kanıtlanmamış oldukları anlamına gelmez. Evrimin gerçekliği şu anda bilimsel literatürde tartışılmaz bile adamlar götleriyle gülerler. Fosil araştırmaları, laboratuvar incelemeleri ve biyolojik yasalar gösteriyor ki evrim kesinlikle gerçektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi p0tus -- 30 Mart 2020; 14:37:45 >

• Evrim isteyenin reddebileceği bir teori değil kardeşim. Evrim net olarak kanıtlanmış bir gerçekliktir. Onlarca yıldır yapılan fosil araştırmaları, bakteriler ve başka organizmalar üzerinde yapılan laboratuvar deneyleri ve bilinen biyolojik yasalar kanıtlar ki evrim bir gerçekliktir. Din değil bu, inanmak meselesi değil. Her ne kadar beğenmesen de %100 bir gerçekliktir ve gelecekte tamamen yanlış olduğu ortaya çıkması gibi bir durum yoktur en çok belirli değişiklikler saptanabilir. Kısacası tamamen götünden atıyorsun yazarken zira evrim kanıtlanmıştır. Kanıtlamak için tanık olmamıza gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi p0tus -- 30 Mart 2020; 14:45:41 >
  • yolunubulacak kullanıcısına yanıt
    Bravo kardeş şuan yaklaşık 100 yıldır yapılan fosil araştırmaları, laboratuvar deneylerini boşa çıkardın ve hayatlarını buna adamış binlerce evrimsel biyolog, arkeolog, su biyoloğu ve daha nice evrime çeşitli açılardan yaklaşan başka biyolog ve kimyacıyı ki bunların arasında birçok Nobel alan vardır evrim üzerine çalışmaları sebebiyle, hepsinin hayatlarının çöpe gittiğini kanıtladın seni takdir ediyorum.

3 sayfa okusan evrim üzerine evrimin neden değiştirilemez bir gerçek olduğunu ve inanç meselesini olmadığını anlayacaksın. Şu konuda yapacağın yorumlara ayırdığın vakitte araştırsaydın bile şuan ikna olmuştun. Bırakın artık şu cahilliği ya da bilmediğiniz konular hakkında agresifçe yorumlar yapmayın.
  • Alexander Volg Zangief kullanıcısına yanıt
    Siz evrimi nasıl tanimliyorsunuz evrim dediğiniz bir seyin hal degistirmesi mi hücrenin farklı bı hale gelmesimi yoksa mutasyon mu evrimin icini açın boş bı tabir şu an

• p0tus kullanıcısına yanıt
    ilk mesajıma böyle bir not eklemiştim.

NOT:(Cahilsin, Bilmiyorsun, Adnan hocacısın, Sen şöylesin, Bak burda yazıyor cevabı orda gibi şeylere müracaat etmeyiniz

Cahil dediğin kişi bildikleri ile cümle kurup cevap verebiliyor bence senden çok daha bilgili. Sen bu bilgiye sahip değilim özetleyemem demişsin bence saldırganlık ve hakaret içermeyen bir özet yapabilirsin inandığına göre anlamışsın demektir.

Türlerin geçişinin inkar edilemeyecek bir şekilde kanıtlandığını senden duyuyorum çünkü böyle bir şey inkar edilemeyecek ise gözlemlenebilir ve tekrar edilebilir olması gerekir. Milyonlarca yıl önce olmuş bir olayın video kasedimi geçti elinize.
    Evrimin gerçek olduğuna inanmamız için ilk canlının nasıl oluştuğunu "olmuştur,gerçekleşmiştir" gibi geçiştirmelerden kurtulup bilimin imkansız kabul ettiği olasılığın nasıl gerçekleşip devam ettiğini İNKAR EDEMEYECEĞİMİZ ikna edicilikle anlatabilmeniz lazım. Buna cevap vermeden hücreyi ve yapısını bir incele istersen.

Evrim artık içi boş ve inanç yoluyla herşeyin açıklanmaya çalıştığı bir hipotezdir. Bend e herşeyi bu yolla açıklarım. Mesela önceleri bir fildik sonra evrilerek insan olduk filin hortumuda körele körele cinsel organımız oldu. Ne güzel evrimcinin bu yolla içinde çıkamayacağı mesele yok.
    Ben evrim hakkında bana yetecek kadar araştırma yaptım ya da şöyle diyeyim savunduğum savunmadığım her şey hakkında elimden geldiği kadar okudum ve mantık çerçevesinde “değerlendirdim”. Üç sayfa okuyup bağnazca inanmadım hiçbir şeye. Farkındaysan evrim “dini
    inançtır” gibi bir şey söylemedim. Sadece dediğim “benim dini inancımla çelişiyor.” gibi bir ifade kullandım.

Bana yüz yıldır araştırma yapan araştırmacıların yazdığı makalelerin okuduğun kısımlarından daha bir türün evrimleşememiş kısımlarından örnekler göstermeni istiyorum. Ben aradım ama nedense bulamadım. Bu bir günde meydana gelecek bir durum değil. Süreç içerisinde neden arada kalanlar olmadı bunu merak ediyorum.

Hocam çok güzel cümle kurup cevap veriyorsunuz ama maalesef bilimsel bilginiz bu konuda olmamasına karşın fazla iddialı konuşuyorsunuz. Ben size net bir şekilde evrimin cevaplamadığını düşündüğünüz biyolojik meseleleri açıklayan linkler atıyorum belli ki umrunuzda değil onları da okuma gibi bir niyetiniz yok işiniz gücünüz inandığınız yanlış dogmalara bağlı kalmaya devam etmek. Hayır atılan linkleri kabul etmiyorum bana yazın açıklayın ne kadar saçma sapan bir tavır anlamak mümkün değil. Ben bunu size güzelce özetleyecek durumda değilim ve kusura bakmayın cevap orda net bir şekilde bulunurken size bunu hazırlanıp anlatmaya çalışmaya da vakit harcayamam

Halen bilinen bilimsel gerçeklikleri araştırmaya karşı tavrınızla göz ardı etmeye devam ediyorsunuz. Türler arası geçişi kanıtlayan yüzlerce arkeolojik bulgu bulunmaktan, aynı şekilde türler arasındaki geçişi günümüz teknolojisinden faydalanan moleküler, genetik araştırmalarında da saptayabiliyor ve haritalandırabiliyoruz. Bunlar evde oturup sağduyuyla ulaşabileceğiniz bilgiler değil. ELİNİZE KASET Mİ GEÇTİ demektense g*tünüzü kaldırıp araştırsanız zaten dakikalar içerisinde ulaşabileceğiniz bilgiler. Ayrıca bilimsel olarak da halihazırda bildiğiniz bilgiler yanlış çünkü evrimin sürekli ya da süreksiz bir süreç olduğuna dair çalışmalar mevcut ve tartışılan bir konu bundan dolayı tekrar edilebilir olması GEREKMEZ. Fakat şuan ki kanı tekrar edebilir olduğu yönünde, sizin anlamadığınız şey evrimin halen devam etmekte olduğudur fakat bilimin çıkışı ve teknoloji ile birlikte patlayışı neredeyse son yüzyıl ile sınırlı olduğu için(gerçek anlamda yükselmesi diyorum yoksa elbette daha eskiye dayanıyor.)evrim süreci mikro düzeylerde devam etmekte, gözlemlenmekte ve siz ancak maymunun insana dönüşmeye devam etmesi ile anlayacağınız için bu süreci kabul etmekte ve kavramakta zorlanıyorsunuz.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.