Şimdi Ara

Evrim Yoktur ! (89. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.988
Cevap
2
Favori
75.613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8788899091
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Azizim

Vücuttaki herhangi bir yapının değişmesi mesela kafatasının uzun veyahut yuvarlak olması gibi kromozom sayısının da değişmesinin bir hikmeti elbette vardır. Allah'ın hikmetinde şüphe aranır mı. Trilyonda bir olasılık ile bu kadar kompleks bir yapının ortaya çıkması akla mantığa uyuyor mu sizce. Benim anlamadığım şey neden bu teoriye inanma gereksinimi duyuyorsunuz dünyanın %99 u inanmazken azınlığın buna inanıp ısrar etmesindeki sebep nedir. Neyi amaçlamayı hedefliyorsunuz.

Azinlik , çoğunluğa göre karar vericeksek bilim adamlarinin , ve gelişmiş ülkelerin halklarinin büyük çoğunluğu evrimi kabul etmektedir. Türkiye ve ABD'de bu oran düşüktür malisef.

Kromozom sayisi değişmesinden öte olay , olayi incelerseniz kromozom birleşmesi söz konusu ve buna ait kalintilar mevcut , test edilebilir bir olay. Peki neden kromozomlar birleşmiş yahut birleşmiş gibi gözüküyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: caneker

Evrim "TEORİ"si. Kesinlikle vardır demek bir inançtır, ona da saygı duyarız.

Evrim "TEORİ"si. Kesinlikle yoktur demek bir inançtır, ona da saygı duyarız.

Bunun orta yolunu nasıl bulucaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeVeL -- 20 Haziran 2010; 12:08:01 >
  • Evrimciler kainatın oluşumunu nasıl izah ediyor. Ayrıca Kuran'da bahsi geçen bazı bilimsel ve sosyal olayları geçmişte ve günümüzde kanıtlarının bulunması ve ispatlanması konusunda neler düşünüyorlar. İnsan evrimleşmişse düşüncede analiz-sentez-değerlendirme boyutuna nasıl geçmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ogün®

quote:

Orijinalden alıntı: garipgenc81

Hmm sen o zaman varoluşumuzla ilgili herhangi bir teorin varsa açıklar mısın ?

O zaman evrim "Varoluşumuzu açıklayan" bir teoridir mi diyorsunuz ?

Varoluşumuzla ilgili bilimsel bir teorim olmaması; "O zaman bizim dediğimiz doğru" noktasına mı götürecek sizi ?

Evrim "canlıların ortaya çıkışıyla değil"
    "Canlıların ORTAYA ÇIKTIKTAN SONRAKİ yaşamsal faaliyetleriyle" ilgilenir

Varoluşumuzla ilgili bilimsel bir teori olmadığını söylemen tamamen bilgisizlikten kaynaklanıyor. Zira varoluşumuzla ilgili çok geçerli teoriler var örneğin; Abiyogenez

• Evrimi savunupta evrimin canlılığın ortaya çıkışını açıkladığını söyleyenler bile var bu forumda gerçekten durum çok kötü. Evrimi savunanda evrimi bilmiyor, reddedende evrimi bilmiyor. Bari bilmeyenler sussunda öğrenmeye çalışsın. Görüntü kirliliği oluyor.
  • hala evrime "teoridir, gerçek değildir" diyecek kadar akıl tutulması yaşayanlar mı var? varsa şu videoyu ilaç olarak yazıyorum.

http://www.youtube.com/watch?v=eP292gdnEyA

"teoridir o nedenle inançtır" demeye getirenlere ise maalesef yapılacak birşey yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GökaLp.

Varoluşumuzla ilgili bilimsel bir teori olmadığını söylemen tamamen bilgisizlikten kaynaklanıyor. Zira varoluşumuzla ilgili çok geçerli teoriler var örneğin; Abiyogenez

Defalarca yazdım, cansız bir hücreden canlı ve metabolik faaliyette bulunan bir hücre yapılamaz. Daha kolay bir yol söyleyeyim; Bitkisel hayata girmiş ve daha önce canlılığı kanıtlanmış bir organizma fizyolojik faaliyetlerini makine yardımı ile sürdürebilir ancak BİLİNCİN açılmasına hiç bir şekilde müdahale edemiyoruz.

Bilinç gelmezse yapabileceğiniz hiç bir şey yok. Ölüm diye bir şey var. Tüm makineler, bozulmuş parçaları tamir edilerek tekrar işler duruma getirilebilir. Ancak "canlı" öldükten sonra ne yaparsanız yapın tekrar "canlanmaz"

Ben size sayısız örnek sunayım; mezarlıklar... Siz bana bir tane canlanmış ölü veya cansız polimer gösterin cahilliğimi kabul edeyim. Teflon, PVC polimer moleküllerinden oluşmuştur. Düşünmek lazım biraz...

Not : Şu DNA aktarımıyla hücre yaptık safsatası örneğini göstermeyin ama. DNA eşleşmesi yıllardır bilinen bir gerçek.

Evrim canlılığın sonrasıyla ilgilenir saçmalığını da, hücrenin benzerini "yaratamamaları" sonucu uydurduğunuzu hepimiz biliyoruz. Baştan tüm evrenin oluşumunu açıklamaya soyunup, şimdi sadece canlıların türeme mekanizması ile uğraşıyoruz demek acizliği kabul etmektir.

• quote:

http://fef.marmara.edu.tr/dosya/Fakulte/biyoloji/personal/Ahmet_ZEHIR.pdf

http://www.mozturk.net/?mnu=3

Ahmet Zehir'in evrimle ilgili herhangi bir makalesi yok. Diğer bahsettiğin adam Kimya fakültesini bitirmiş. Canlılık cansızlıktan varolabilir. Miller-Urey deneyiyle bu gösterilmiştir. Kimse uzaylıların tarafından yapıldığına falan inanmıyor. Dawkins orada sizinle dalga geçmiş onu bile algılayamıyorsunuz.
    Evrimin kanıtı mı ne ? Bu cümleyi kurmadığını varsayıyorum. Binlerce ara geçiş formu öylesine mi yaratıldı ? Evrim gerçek değilse bu bakterilerin varlığını açıklar mısın bana ?

http://en.wikipedia.org/wiki/Nylon-eating_bacteria

Şuna bak naylon yiyen bakteriler var.

Bahsettiğim Mustafa ÖZTÜRK bu değil. Belki emekli olmuştur. 2000 yılında BAÜ de Dekan yardımcısıydı ve o da Trabzonludur.

Neyse,

Dünyada 1 tane bile yok diyordunuz ne oldu ? Adamın genetikçi ve moleküler biyoloji uzmanı olduğunu gördünüz değil mi ? Destekli atın biraz. Şu makale gözünüzden kaçtı sanırım;

"Clayton, R., M. Zehir, A. and Sedowofia, K. (1983) Testing for delayed effects on
    development and differentiation: Some open questions. In “Animal in Scientific Research: An
    Effective Substitute for Men” ( Turner, P., Ed.) pp: 119-141, MacMillian Press, Publ. London "

Dawkins bizimle değil ama sizinle sanırım bayağı iyi kafa buluyor. Uzaylılar tarafından yapıldığına inanan milyonlarca insan var. Scientology tarikatı ne iş yapıyor biliyor musunuz ?

• Ogün®

Canlılık nedir? Benim bildiğim olanüstü koşullarda hayatta kalmak için hücresel faliyetlerini durduran , koşullar geçtikten sonra tekrar canlanan canlilar var. Bunlar canli değil mi?

Vucudundaki su orani düşük olan bazi böcekleri donduruyorlar , sonra bunlar çözülünce tekrar canlaniyor hareket ediyor bunlar nedir? Şimdi insandaki bilinç diyorsunuz , bu bilinç beyinden kaynaklanmakta ve beyindeki hücrelerin kendini yenilemeside çok yavaş , kaldiki daha bu komplex yapiyi tam olarak çözemedik.

Komplex dedi , çözemedik dedi.

Merak etmeyin ilerde beynin yerini tutucak teknoloji geliştirilecek ve insanlar hertürlü tekrar diriltilcek. Uzun süredir üzerinden düşündüğüm bir felsefi soruyuda bu vesilele foruma sormak istiyorum;

Gözümü kapatiktan ve actiktan sonraki benin ben olduğum ne malum? Bayıldıktan ve ayıldıktan sonaki kayip zamanda bayilmadan önceki benin , ayildiktan sonraki ben olduğu ne malum? Acaba ben benmiyim. Yoksa bir ben mi var benden öte. Beni benden alirsa... (Gene kaçırdık konuyu. )
    İlerde böle olucak beyindeki tüm bilgiler ve düşünme şekli bir çipe aktarilcak ve yedek istendiği zaman yüklenebilecek. Bunun olmamasi için bir neden varmiki.

Kusura bakmayin, Ogün® ama konudan çok çıkıyorsunuz siz çıkınca bende çıkıyorum , sonra siz çıkıyorsunuz bu böle sürüp gidiyor. Bilmeniz gereken temel kural Tanri , Yaratici vb. kavramlar Bilimin konusunda değildir. Bilim deney ve gözleme dayanir , deney ve gözleme dayanmayan şeyler bilimin konusuna girmez. Ama bu demek değildir ki bilim tanriyi redediyor , ya da kabul ediyor. Tanri konusunda bilim herhangibir yoruma varamaz..Yoruma varanlarinsa yorumlari bilimsel değil kişiseldir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeVeL -- 20 Haziran 2010; 14:57:27 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: GökaLp.

Defalarca yazdım, cansız bir hücreden canlı ve metabolik faaliyette bulunan bir hücre yapılamaz. Daha kolay bir yol söyleyeyim; Bitkisel hayata girmiş ve daha önce canlılığı kanıtlanmış bir organizma fizyolojik faaliyetlerini makine yardımı ile sürdürebilir ancak BİLİNCİN açılmasına hiç bir şekilde müdahale edemiyoruz.

Bilinç gelmezse yapabileceğiniz hiç bir şey yok. Ölüm diye bir şey var. Tüm makineler, bozulmuş parçaları tamir edilerek tekrar işler duruma getirilebilir. Ancak "canlı" öldükten sonra ne yaparsanız yapın tekrar "canlanmaz"

Ben size sayısız örnek sunayım; mezarlıklar... Siz bana bir tane canlanmış ölü veya cansız polimer gösterin cahilliğimi kabul edeyim. Teflon, PVC polimer moleküllerinden oluşmuştur. Düşünmek lazım biraz...

Not : Şu DNA aktarımıyla hücre yaptık safsatası örneğini göstermeyin ama. DNA eşleşmesi yıllardır bilinen bir gerçek.

Evrim canlılığın sonrasıyla ilgilenir saçmalığını da, hücrenin benzerini "yaratamamaları" sonucu uydurduğunuzu hepimiz biliyoruz. Baştan tüm evrenin oluşumunu açıklamaya soyunup, şimdi sadece canlıların türeme mekanizması ile uğraşıyoruz demek acizliği kabul etmektir.

Senin yapılamaz demen, yapılamayacağı anlamına gelmiyor. Madem sen yapılamaz diyosun ozaman bütün bilim dünyası Ogün yapılamaz dedi, hiç uğraşmayalım mı diyecek? Bi kere Kuranda bile insanın topraktan yaratıldığı söyleniyor. Yani kuran bile canlı varlığı, cansızdan türetiyor. Bilip bilmeden konusuyorsunuz.

Ben zaten ölünün canlanacağını söylemedim, böyle bir iddaam olduğunu nerden çıkarttın?

Evrim demek değişim demektir. Evrim Teorisi "HİÇBİR ZAMAN" Charles Darwinden bu yana HİÇBİR ZAMAN canlılığın ortaya çıkışıyla ilgilenipte, sonradan kıvırmadı. Evrenin oluşumunu açıklayan BigBang'dir. Gerçekten körü körüne konusuyorsun.

• quote:

quote:

http://fef.marmara.edu.tr/dosya/Fakulte/biyoloji/personal/Ahmet_ZEHIR.pdf

http://www.mozturk.net/?mnu=3

Ahmet Zehir'in evrimle ilgili herhangi bir makalesi yok. Diğer bahsettiğin adam Kimya fakültesini bitirmiş. Canlılık cansızlıktan varolabilir. Miller-Urey deneyiyle bu gösterilmiştir. Kimse uzaylıların tarafından yapıldığına falan inanmıyor. Dawkins orada sizinle dalga geçmiş onu bile algılayamıyorsunuz.
    Evrimin kanıtı mı ne ? Bu cümleyi kurmadığını varsayıyorum. Binlerce ara geçiş formu öylesine mi yaratıldı ? Evrim gerçek değilse bu bakterilerin varlığını açıklar mısın bana ?

http://en.wikipedia.org/wiki/Nylon-eating_bacteria

Şuna bak naylon yiyen bakteriler var.

Bahsettiğim Mustafa ÖZTÜRK bu değil. Belki emekli olmuştur. 2000 yılında BAÜ de Dekan yardımcısıydı ve o da Trabzonludur.

Neyse,

Dünyada 1 tane bile yok diyordunuz ne oldu ? Adamın genetikçi ve moleküler biyoloji uzmanı olduğunu gördünüz değil mi ? Destekli atın biraz. Şu makale gözünüzden kaçtı sanırım;

"Clayton, R., M. Zehir, A. and Sedowofia, K. (1983) Testing for delayed effects on
    development and differentiation: Some open questions. In “Animal in Scientific Research: An
    Effective Substitute for Men” ( Turner, P., Ed.) pp: 119-141, MacMillian Press, Publ. London "

Dawkins bizimle değil ama sizinle sanırım bayağı iyi kafa buluyor. Uzaylılar tarafından yapıldığına inanan milyonlarca insan var. Scientology tarikatı ne iş yapıyor biliyor musunuz ?

Scientology tarikatının bilimle veya bilim adamları ile ne alakası var ? Sen onları bizden biri olarak mı görüyorsun ? Ben hiç Scientology'yi destekleyen evrim profesörleri göremedim. Miller-Urey deneyini bir araştır bak bakalım cansızlıktan canlılık oluşabiliyor muymuş ?

"Animal in Scientific Research: An Effective Substitute for Men" sen buradan adamın evrimi reddettiğini mi çıkardın ?

İnsana musallat olan cinlere inanan insanların evrime falan şaşırmasına çok gülüyorum. Bir de şu naylon yiyen bakterileri anlatırsan sevinirim.

• Bu tartışma çok boş aslında, evrim ateismin tutunduğu bir dal, inançlıların da karşı çıktığı bir iddia, tüm hır gür burada çıkıyor zaten, eninde sonunda bilim doğruya ulaşacaktır.
    Biraz felsefi açıdan ele alacak olursak, cansız varlıklar tesadüf eseri bir sisteme oturuyor ve bilinçli şekilde işlemeye başlıyor, bilinç düzeyi o kadar yükseliyor ki kendi varlığının nedenlerini sorgulamaya başlıyor. Bu da bir paradox değil mi. Madde, kendi varlığını sorguluyor.
  • Evrimciler kainatın oluşumunu nasıl izah ediyor. Ayrıca Kuran'da bahsi geçen bazı bilimsel ve sosyal olayları geçmişte ve günümüzde kanıtlarının bulunması ve ispatlanması konusunda neler düşünüyorlar. İnsan evrimleşmişse düşüncede analiz-sentez-değerlendirme boyutuna nasıl geçmiş.
  • quote:

Evrimciler kainatın oluşumunu nasıl izah ediyor. Ayrıca Kuran'da bahsi geçen bazı bilimsel ve sosyal olayları geçmişte ve günümüzde kanıtlarının bulunması ve ispatlanması konusunda neler düşünüyorlar. İnsan evrimleşmişse düşüncede analiz-sentez-değerlendirme boyutuna nasıl geçmiş.

Tanrı yarattı diyende var big bangle oluştu diyende.
    Briçok kişi evrimi kabül etmesine rağmen Tanrıyı reddetmez.
  • quote:

Evrimciler kainatın oluşumunu nasıl izah ediyor. Ayrıca Kuran'da bahsi geçen bazı bilimsel ve sosyal olayları geçmişte ve günümüzde kanıtlarının bulunması ve ispatlanması konusunda neler düşünüyorlar. İnsan evrimleşmişse düşüncede analiz-sentez-değerlendirme boyutuna nasıl geçmiş.

Kainatın oluşumunu evrim açıklamaz. Ama illa istiyorsanhttp://www.facebook.com/video/video.php?v=118119328205611&ref=mf
    Kuran'da yazanlara cevap vermem yasak.
    İnsan akıl denilen olguyu da evrimle kazanmıştır.

• quote:

Orijinalden alıntı: caneker

Bu tartışma çok boş aslında, evrim ateismin tutunduğu bir dal, inançlıların da karşı çıktığı bir iddia, tüm hır gür burada çıkıyor zaten, eninde sonunda bilim doğruya ulaşacaktır.
    Biraz felsefi açıdan ele alacak olursak, cansız varlıklar tesadüf eseri bir sisteme oturuyor ve bilinçli şekilde işlemeye başlıyor, bilinç düzeyi o kadar yükseliyor ki kendi varlığının nedenlerini sorgulamaya başlıyor. Bu da bir paradox değil mi. Madde, kendi varlığını sorguluyor.

Evrim ateizmin tutunduğu bir dal filan değil. Tutunacak dala ihtiyacımız yok çünkü bizim ağacımız zaten çok sağlam.
  • quote:

Evrimciler kainatin oluşumu ile ilgilenmezler. Canlıların meydana geldikten sonraki yaşamsal faaliyetleri ile ilgilenirler. Ateistler kainatin oluşumunu nasıl izah ediyor diye sorsan, daha doğru olur. Evrim, sadece fiziksel anlamda meydana gelen değişikliler değildir. Yaşamsal faaliyetler demek, davranışı ve düşünceyide kapsar.
  • Evrimi anlatmaya çalışan arkadaşlar gerçekten çok sabırlı, tebrik ediyorum.
    Sürekli bir kısır döngü...

- Evrim inanmıyorum.
    + Evrime inanılmaz, evrim bir bilgidir.
    - İyi de evrim sadece bir teori. Kanun bile değil.
    + Teori, sistemli bir biçimde düzenlenmiş birçok olayı açıklayan, yasalar bütünüdür.
    - E şimdiki maymunlar neden insan olmuyor? Siz nasıl olur da maymun olduğumuzu iddia edersiniz?
    + Evrim, insan maymundan geliyor demez, maymun ve insanın atası ortak der.
    - E hiç araform yok!
    + Buyrun araformlar bunlar.
    - Bunlar sahte bikerem. Hem evrim kainatın nasıl oluştuğunu açıklayamıyor.
    + Niye açıklasın ki?
    - İlk canlıyı da açıklayamıyor işte.
    + E siz peyniri kasaptan mı alıyorsunuz?
    - O zaman siz maymunsunuz, evrime inanmıyorum ben. (Döndük mü başa!)
  • Madem Allah'ı reddetmiyorsunuz Kuran'da İnsanın topraktan yaratıldığını ve bütün canlılardan üstün olduğunu,Adem'in ilk insan olduğunu ve cennetten gönderildiğini söylemesine rağmen siz niye aciz, muhakeme gücü olmayan bir hayvanı insanla eş tutup ortak atalardan geldik diyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azizim -- 20 Haziran 2010; 17:15:53 >
  • quote:

Madem Allah'ı reddetmiyorsunuz Kuran'da İnsanın topraktan yaratıldığını ve bütün canlılardan üstün olduğunu,Adem'in ilk insan olduğunu ve cennetten gönderildiğini söylemesine rağmen siz niye aciz, muhakeme gücü olmayan bir hayvanı insanla eş tutup ortak atalardan geldik diyorsunuz.

SEn bu savlarını science-nature yolla bilimsel olarakta kanıtla o zman senin dediğini söyleriz.

Sen daha inançla bilimi karıştırıyorsun. Sonra gelip evrim konusunda söz söylüyorsun. Evrim ve din ayrıdır. Gidin istediğiniz bilimle uğraşan insanlara sorun....
  • 
Sayfa: önceki 8788899091
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.