Şimdi Ara

Evrim Teorisiyle ilgili kitap önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
2
Favori
922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar malum bayram tatili geliyor, kitap okumak için bol bol vakit olacak. Evrim teorisiyle ilgili sıkılmadan okuyabileceğim ve dili karmaşık olmayan kitap tavsiyelerinizi bekliyorum.

Teşekkürler.

• Richard Dawkins'in "Ataların Hikayesi: Yaşamın Kökenine Yolculuk"

İstanbul'daysanız en ucu Pandora'da satılıyor.
    www.pandora.com.tr
    Pandora - Ataların Hikayesi : Yaşamın Kökenine Yolculuk - Richard Dawkins - Kitap - ISBN 9789757638346
    http://www.pandora.com.tr/urun/atalarin-hikayesi-yasamin-kokenine-yolculuk/170941

• Teşekkürler
  • charles darwin-türlerin kökeni evrim teorisini öğrenmek istiyorsan öğrenebileceğin en iyi kaynak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: albatrosshigh

Richard Dawkins'in "Ataların Hikayesi: Yaşamın Kökenine Yolculuk"

http://www.pandora.com.tr/urun/atalarin-hikayesi-yasamin-kokenine-yolculuk/170941

Hocam okudunuz mu Ataların Hikayesini?
  • Kendim okumadım ama kitabın için yazılanları okumuştum. Bu yüzden tavsiye ettim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladım ben de kitabı almayı düşünüyorum da bazı yerlerde çevirisinin çok kötü olduğu yazıyor,o yüzden sordum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Satrançla ilgili soru
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam çevirisi güzel fakat sizin çeviriden ne beklediğine bağlı. Ben şahsen memnundum fakat bazı kişiler anlatım ve cümle yapılarını beğenmemiş. Arık sizde okuyunca nalarsınız fakat dediğim gibi çeviriye nasıl baktığına bağlı. Bu arada kişisel bir tavsiye ama bence direk ataların hikayesinden başlamayın. Sırasıyla (bulabilirseniz) Gen Bencildir eğer bulamazsanız sıraya böyle devam edin ; Kör Saatçi (kesinlikle ilk kitap olmalı), Olasıksızlık dağına tırmanmak, Ataların Hikayesi, En sonunncu olarakda Yeryüzündeki En Büyük Gösteri. Bu kitapların hepside dawkins'in. Buna binaenaleyh bu kitaplarıda okuyabilirsiniz ;

Cennetten Akan Irmak - Richard Dawkins
    Darwin ve Sonrası - Stephen Jay Gould
    Darwin Ne Yaptı ? - Öner Ünalan
    Türlerin Kökeni - Charles Darwin
    Göl İnsanları - Richard Leakey
    Hayatın Kökleri - Mahlon B. Hoagland
  • Hocam bazı yorumlarda kitap çok sade,yalın güzel bir dili var yazıyor bazılarında da çevirisi berbat yazıyor arada kaldım o yüzden.Gen bencildir ve kör saatçiyi okudum zaten.Şu anda yeryüzündeki en büyük gösteriyi okuyorum.Zaten okumam gereken birkaç kitap daha var ondan sonra alacağım Ataların hikayesini malum fiyatı da biraz tuzlu Diğer önerileriniz için teşekkür ederim
  • Okuduğum yorumlarda dilini beğeniyorlar. Bence gidip bir kitapçıda sayfaları biraz karıştırınız, bakınız nasıl acaba diye.
    Üniversitede okuyorsanız okul kütüphanesinden alabilirsiniz, yoksa başka üniversitelerden istetebilirsiniz Kütüphaneler Arası İstek ile.
    Ama evet fiyatı biraz pahalı maalesef.
  • İnternetten alacağım için malesef sayfalarına göz atma gibi bir şansım yok.
  • Bir kitapçıdan bakma ihtimaliniz varsa oradan bakıp sonra internetten de alabilirsiniz.
  • Küçük bir şehirde oturuyorum burada pek kitapçı yok bakalım Ankaraya gidersem göz atarım orada,teşekkürler.
  • Rica ederim, iyi okumalar!
  • garajimdakiejder.blogspot.com
    Yeniden yönlendiriliyor
    http://garajimdakiejder.blogspot.com/2013/07/okuma-tavsiyeleri.html
  • Arkadaşlar yazmış ama bir de ben yazayım; kesinlikle kör saatçi (the blind watchmaker). İlk olarak bununla başlayın, gerisi gelir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: FeanorfyndeL

Arkadaşlar yazmış ama bir de ben yazayım; kesinlikle kör saatçi (the blind watchmaker). İlk olarak bununla başlayın, gerisi gelir...

Mükemmel seçim!
  • quote:

Orijinalden alıntı: FeanorfyndeL

Arkadaşlar yazmış ama bir de ben yazayım; kesinlikle kör saatçi (the blind watchmaker). İlk olarak bununla başlayın, gerisi gelir...

O da Dawkins' in di değil mi?

Ben de tanrı Yanılgısı'nı kesinlik öneririm. Güzel bilgiler var içinde. Geçen hafta okudum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr.Loney kullanıcısına yanıt
    Tanrı Yanılgısı pek evrimle alakalı değil ama. Onun yerine Dawkins'in Yeryüzündeki En Büyük Gösteri'si daha iyi bir öneri olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amuleth -- 27 Ekim 2013; 23:05:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AbiyuGu

quote:

Orijinalden alıntı: albatrosshigh

Richard Dawkins'in "Ataların Hikayesi: Yaşamın Kökenine Yolculuk"

Hocam okudunuz mu Ataların Hikayesini?

Kitabı alalı haftalar oldu ama hala başlamaya fırsat bulamadım. :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.