Şimdi Ara

Evrim teorisini düşününce size de saçma gelmiyor mu? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
363
Cevap
1
Favori
8.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: neommy

    quote:

    Orijinalden alıntı: birmatematikci

    http://www.sorularlaevrim.com/kategori/yaratilis/bilim-yaratilis-diyor

    Prof. Dr. Adem Tatlı hocamızın makalelerini oku,o zaman bilimin aslında ne dediğin anlarsın.Anlamadığın bir şey olursa gel bana sor.Bütün mesajlarında kanıt istedin, al sana kanıt.

    http://www.hacibekir.com/tr/

    Hacı Muhittin Ali Bekir varken Adem Tatlının lafı bile edilemez hocam!

    Hocam sizden net bir cevap beklerdim.Sonuçta doğruyla yanlışı tartışıyoruz.Sen bilimsel bir şeyler istemiştin,bende sundum.Cevap veremeyince alaya alınabilecek bir konu değil bu konu.Ayrıca siteyi biraz incelerseniz, iddialarınız çoğunun cevabını bulabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: IExpectedBetterFromYou

    Kendine güvenemeyen bir avuç adam yalancılığı palavracılığı en üst düzeyde yeterki fikrini savunabilsin görevini tamamlasın kendine olan.

    1.Burada fikrimizi değil,hakikati savunuyoruz.

    2.Bizim kendimize güvenmediğimiz filan yok. Eğer kendimize bu konuda insanlara hakikati anlatabileceğimizi düşünmeseydik, konuya bir harf bile yazmazdık.

    3.Tamam,İslam dinine soğuk bakıyor olabilirsin ama bu bize yalancı ve palavracı deme hakkını kesinlikle vermez.Eğer size birileri yalancı diyorsa bu da onların yanlışıdır.Ben hiçbir kimseye benim düşüncelerimi desteklemiyor diye yalancı demedim, demem de.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kaptan Haddock

    Mesela günümüzde bir yıldızın nasıl oluştuğunu, nasıl yandığını ve bir yıldızı dengede tutan güçleri oldukça iyi bir şekilde biliyoruz.

    Yani elimizdeki teknoloji yetse, yeteri kadar hidrojen ve helyumumuz olsa bir yıldız oluşturabiliriz. Yıldız yapamadığımız yıldız hakkında hiçbir şey bilmediğimiz anlamına gelmiyor veya yıldız hakkında bilinen gerçeklerin yanlış olduğunu göstermiyor.

    Aynı şey Evrim teorisi ve canlılığın oluşumu içinde geçerli. Onlar öyle lafla uydurulmuş veya çürümüş teoriler değil, fizyolojik ve genetik araştırmaları temel alan bilimsel teoriler. Darwinizm ve genetik bilimler arasındaki bağlantıyı araştırabilirsin. Kaldiki şu anda Evrim Teorisi Darwin'in paslanmış kuramlarına göre çok yol katetti genetik araştırmalar sayesinde. Eksikleri var mı? Tabiki var. Ama eksik ve yanlışlar düzeltilir ve bilimin var oluş sebebi budur. Doğru bilgiyi bulmak...

    Sana yıldızın nasıl oluştuğunu vs. bilmezsin demiyoruz ki.Yalnızca tesadüflerin, insanların ve fiziki olayların bunu yapamayacağını söylüyoruz.İlla ki bunların bir yaratıcısı olması gerektiğini söylüyoruz. Verdiğim linkteki örneklere bakarsan, fosil yada başka bir somut delil bulunmadan bazı şeyler insanlar tarafından çizilip uydurulmuş.Yani evrimin tamamı bilimsel verilere dayanmıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Judassem

    Yahu sizin gibi adamlar yüzünden bilimi inkar etmeyen, dinle bilimi orta yolda buluşturmaya çalışan bizlerin de adı cahile çıkıyor. Böyle saçma sapan saçlarla mı çürüteceksin evrim teorisini?

    Saçma sapan derken? Verdiğim linkleri bir inceleyip siteye göz gezdirseniz neyin saçma sapan olduğunu daha iyi anlarsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evrim diye bir sey var dostum
    Sence nasil olduk bi anlat dinleyelim su peri masalini

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://forum.donanimhaber.com/m_3763825/tm.htm

    Toplama çıkartma bilmeyene Türev anlatmaya çalışmak gibi olacak ama yukardaki linkte ( ve o konu içindeki linklerde ) canlılıkla ilgili olasılık hesaplamalarının nasıl yapılması gerektiği hakkında iyi bir yazı var. @KarpuzLuteum'un dikkatini çekmiş.
    Ek: Belki işinize yarar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 16 Temmuz 2014; 23:25:32 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.Glasses

    Arkadaşlar şu olasılık hesabını yanlış yorumluyorsunuz. İhtimal ne kadar düşük olursa olsun gerçekleşmesi olası, çünkü devasa bir zaman zarfından bahsediyoruz. Şöyle düşünelim ; 100 tane zarı aynı anda atıyoruz ve hepsi de 6 geliyor. Bu olayın olma ihtimali ne kadar düşük olursa olsun sonsuza kadar tekrarlarsak illa ki bu sonuca -er ya da geç- ulaşırız. Doğru, tek seferde ulaşmak çok zordur ancak tekrar sayısını arttırsak, başka bir deyişle sürekli tekrarlarsak bu küçük ihtimal mutlaka gerçekleşecektir. Sadece yeterli zamanın geçmesi gerekli. Evrenin (13.8 milyar) ve dünyanın (4.54 milyar) yaşı düşünülüğünde bu süre gayet yeterlidir.

    Ayrıca canlılığın laboratuar ortamında yaratılamadığı düşüncesi yanlıştır. Miller-Urey Deneyi, ve bu deney baz alınarak yapılan onlarca deney bilinen aminoasitleri yaratmaya yetmiştir.

    Birkaç soru da bizden size gelsin : madem evrim yok, madem canlılar değişmiyor ve sabit formlarını koruyorlar, öyleyse neden her sene grip oluruz ? Madem virüs evrim geçirmiyor, her sene grip olduğumuzda neden bağışıklık sistemimiz bu her sene aynı şekilde vücuda saldıran virüse karşı önlem alamıyor ? Buna bağlı olarak da neden her sene grip aşısı oluruz ? Antibiyotik direncini nasıl açıklarsınız ? Uçamayan kuşlarda neden kanat vardır ? Piton yılanlarında neden kalça kemiği vardır ? Mağara hayvanlarında neden işe yaramaz gözler vardır ? Karahindiba bitkisi döllenmeden üremesine rağmen neden polen ve çiçek üretir ? Bizde neden yirmi yaş dişi vardır ? Bizde neden apandis vardır ? Bizde neden kuyruk sokumu vardır ? Kulaklarımızda neden darwin noktası denilen yapı vardır ? Gözümüzde neden plica semilunaris vardır ? Neden ayağımızda plantaris kası vardır ? Kafamızda neden auricularis kas grubu vardır ? DNA'mızın neden önemli bir kısmını hiç kullanmayız ? Burnumuzda neden Jacobson organı vardır ? Neden hala kıllarımız dikelir ? Kadınlarda neden kıl vardır ? Balinalarda neden arka bacak kalıntısı kemikler vardır ? Boidae yılanlarının sol akciğerleri neden işlevsizdir ? Kör kertenkelelerde neden kalça kemiği vardır ? Erkeklerde neden meme vardır, Adem önce yaratılmadı mı ? Recurrent larinjiyal sinirin işlevi nedir ? Karada yaşayan balığı hangi yüce varlık, hangi "olabilecek en mükemmel şekilde yaratan" akıllı (!) tasarladı ? Bunu tasarlarken ne düşünüyordu ? Bu akıllı tasarım olamaz, olsa olsa aptal tasarım olur.

    Bunlar akıllı birinin yapacağı işler değildir. Hiçbir mühendis böyle bir hata yapmaz. Bütün evreni, bilinen ve bilinmeyen herşeyin yaratıcısı, mükemmel varlık böyle basit hatalar yaptı öyle mi ? Siz oturduğunuz yerden "yeaa evrim çok saçma, önce maymun sonra insan pehh" diyince evrim çürütülmüyor. Evrim yok diyorsanız, bilimsel çalışma yapın. Önce bu sorulara cevap verin. Sonra da evrimsiz hayatın gelişimini açıklayın. Fosil kayıtlarını açıklayın.

    Bize gönderdiğiniz İslam alimleri (!) evrimin olmadığını düşünüyorlarsa yazsınlar bir makale, uluslararası tarafsız ve hakemli dergilere göndersinler. Evrim Teorisi'ni çürütsünler, modern biyolojinin temellerini yıksınlar ve nobel ödülünü alsınlar. Biz de helâl olsun diyelim. (Deriz çünkü bilim adamları yeni fikirlere sürekli açıktır, dinlerin aksine bilim kendi hipotezlerini çürüterek ilerler. Sürekli bir sorgulama ve test etme vardır.) Ama neden onlarca yıldır Evrim Teorisi'ni yalanlayan adam gibi bir bilimsel makale yazılamadı ? Belki de evrim gerçek olduğu içindir Belki de üstad diyerek biat ettiğiniz adamlar bilim adına hiç bir şey bilmiyorlardır.



    http://www.sorularlaevrim.com Hocam linkte evrimle alakalı istemediğiniz kadar bilimsel makale bulabilirsiniz.Sorularınıza göz atayım dedim ama yıllarımı alacak kadar çok soru sormuşsunuz.Diğerlerine benzemediğiniz ve bu konuda çok şey bildiğiniz gayet belli oluyor.

    Aynı zamanda Miller-Urey deneyinden de bahsetmişsiniz.Üzgünüm ama Adem Tatlı'nın buna da bir cevabı var

    http://www.sorularlaislamiyet.com/qna/145892/evrime-delil-olarak-gosterilen-miller-urey-deneyi-hakkinda-bilgi-verir-misiniz.html

    Not:Her iki sitedeki yazılarda PROF.DR.Adem Tatlı'ya aittir.İyi sahurlar(Tabi oruç tutuyorsanız)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kaptan Haddock


    quote:

    Orijinalden alıntı: bingbang


    quote:

    Orijinalden alıntı: Kaptan Haddock

    Karada gezinen, akciğere sahip balık türleri günümüzde mevcut. Islak tenli şeffaf kertenkeleler ve kurbağalarda balıklara oldukça benziyor ve onlarda genellikle suda yaşıyor. Evrim denen şey var ama konudaki bir arkadaş belirtmiş Darwin'in evrim fikirleri "Fi" tarihinden kalma.

    Evrim kabul ediliyor ama Darwin'in fikirleri artık antika, günümüzde Evrim fikirleri moleküler genetik araştırmaları ile şekilleniyor ve gen haritaları evrimleşmeyi ispatlıyor. Saçma değil direk yazılım gibi işlenmiş kanıtlar var. Darwin Dünya'nın 60.000 yıllık olduğunu zannediyordu ve evrimin çok hızlı olduğunu düşünüyordu. Birçok din adamıda Darwin'e buradan saldırdı ama sonrasında dünyanın 4.5 milyar yıllık olduğu ve canlıların neredeyse 4 milyar yıldır dünyada yaşadığı keşfedildi. Biraz dikkatli ve analitik düşün. 4.5 milyar yılda, muazzam uzun bir süreçte maddelerin canlılığa doğru nasıl evrimleşebileceğini bir hayal et. Moleküller birleşiyor, canlılığın yapıtaşının çok ufak bir parçasını oluşturuyor. O parçalar birleşiyor canlılığın yapıtaşı oluşuyor. O yapıtaşları birleşiyor amino asit oluşuyor ve milyarlık bir süreçte oluşuyor tüm bunlar.

    Evrende sadece hidrojen ve helyum varken bunların karışıp tepkimeye girerek yeni maddeler oluşturmasıda ilkel bir tür evrimdir aslında. Aşama, aşama, basamak, basamak

    Ciddi ciddi şu anki dünyanın hidrojen ve helyum atomlarının rastgele(!) bir araya gelerek şu anki komplike canlıların oluştuğuna mı inanıyorsun?

    Sende ciddi ciddi sınırsız bir güce sahip(!), nasıl oluştuğu belli olmayan(!), egoist, kontrol manyağı, acımasız ve kibirli bir tanrıya mı inanıyorsun? Ben inanmıyorum doğrusu, Tanrı dediğin zaten tanrısal niteliklere sahip olur, insani(!) niteliklere sahip olmaz.

    Bir akvaryum al ve karıncaları besle, sonrada çalışmayan kötü karıncaları saman ateşinde diri diri yak. Karıncalara "Bana inanın ve bana tapın, yoksa sizi yakarım." de. Sonrada karıncaları zehirleyen bir paraziti(!) karıncaların yanına at. Parazit etkisinde kalan karıncalar ile etkisinde kalmayan karıncalar arasındaki savaşını izle. Birbirlerini yemelerini ve katletmelerini keyifle izle. Sana inanan karıncaların diğer inanmayan karıncaları parçaladığını, kafalarını kopardığını(!) düşün!

    Şimdi kendini nasıl hissediyorsun? Yaptıklarını mantıklı buldun mu? Bir tanrısallık gördün mü? Herşeye karışan Tanrınıda bilimsel olarak kanıtlamaya çalış, bakalım bilim* ne diyor bu konu hakkında.

    Yukarıda yazdıklarım bilimin* söyledikleri. Mantıklı analizler ve somut delillere dayanan eleştiriye açık verilerden oluşur bilim. Yanlışlar var mı? Elbette. Zaten bilim herşeyi bildiğini iddia etmez, mantıklı teoriler ve somut verilerle herşeyin elinde sonunda bilinebileceğini söyler. Bilim adım, adım doğrulara yaklaşmaktır. Kafayı çalıştırmaktır.*
    Herşeyi bildiğini iddia eden, kesin dogma inanışa dayanan ise dindir, teolojidir. Bilimsel ve somut bir veri değildir! Bir inançtır! Sen allaha ve meleklere inanırsın(!) Öyle olacağını umarsın(!). Ama bilim net veriler gösterir ve reel madde(!) 'yi analiz eder! Teorileri değiştirerek ve yanlışları düzelterek gittikçe daha doğru ve kapsamlı somut verilere ulaşır. Somut gerçeklik mi? Soyut umutlar mı? Doğrudan bir yüce varlığın bütün evreni kontrol ettiğine dair somut bir delil yok. Kuran'da Allah'ın izni olmadan tek bir yaprak oynamaz yazar. Yaprak nasıl oynar? Rüzgar çıkar, yaprağı kaldırır. Rüzgar nasıl oluşur? basınç farkı ile oluşur vs vs uzar gider bu.

    Evet inanıyorum.Nasıl oluştuğunun belli olmaması normal çünkü o bizim gibi sıradan bir varlık değil.Egoist demişsin büyük ihtimal bizi yaratıp,sınamasından bahsediyorsun bu da gayet normal sınırsız gücü olan birisi gayet tabii bunları yapabilir.İslamiyetle ilgili sitelerde ayrıntılı açıklamalar var bu konuyla ilgili.Acımasız,kibirli demişsin haşa öyle bir şey yok.Acımasız olan o değil insanlardır.Bizi yaratıp özgür irademize bırakmış olanları.Sen şimdi çıkıp anneni babanı öldürüp Tanrı acımasız mı diyeceksin.Kibirli olduğunu nereden çıkardın??Tanrının kendine has sıfatları vardır zaten.

    Allah'ın Zat-i sıfatları:

    a) Vücut; Varolmak, Allah vardır ve yokluğu düşünülemez.
    b) Kıdem; Allah"ın varlığının başlangıcı yoktur.
    c) Beka; Ebediyyet, sonu bulunmamak.
    d) Vahdaniyyet; Tek ve benzeri olmamak.
    e) Muhalefetün Li'l-havadis; Sonradan yaratılanlara benzemez.
    f) Kıyam Binefsihi; Allah hiçbir şeye muhtaç değildir. Herşey O'na muhtaçtır.

    Sübut-i sıfatları:

    a) Hayat; Allah daima diridir.
    b) İlim; Bilmek, Allah geçmiş ve geleceği, gizli, açık her şeyi bilir.
    c) Sem'i; İşitmek, Allah her şeyi işitir.
    d) Basar; Görmek, Allah her şeyi görür.
    e) İrade; Dilemek, Allah diler ve dilediğini yapar.
    f) Kudret; Gücü yetmek, Allah sonsuz kudret sahibidir, her şeye gücü yeter.
    g) Kelam; Söylemek, Allah söz sahibidir. Peygamberlerine duyurmuştur. Kur'an, Allah'ın sözüdür.
    h) Tekvin; Yaratmak, Allah yaratıcıdır. Kainattaki her şeyi yaratan O'dur.

    Akvaryum örneği tamamıyla yanlış.İnanmayanlar ile inananlar ayırılmıyor dünyada.Çalışan karşılığını alır.Şu an hristiyanlık dünyası çoğu yönden üstün bizden.Katilleri vs. bahsediyorsan onların da kendi kararı.Doğar doğmaz katil doğmuyorlar sonradan seçimini yapıyorlar.

    Bilimi sonuna kadar destekliyorum.Dinde dogmalar vardır ama İslamda bilimle ilgilenmeni engelleyecek dogmalar yoktur.Seni günlük hayatta bir şeyden uzaklaştırmaz.Bilimi,öğrenmeyi,okumayı teşvik eder.Şu anki Müslüman ülkeler sorunlu maalesef.Ortaçağda Müslümanlığın parladığı zamanları araştır bilim konusunda yapılanlara bak.

    Son paragrafında bilim ve dini ayrıştırmışsın ama İslam bilimi teşvik eder.Sen Allaha inanırken doğayı incelersin,kurallarını anlamaya çalışırsın,yaratanın büyüklüğünü görürsün.Bilim yapmayı engellemiyor İslam.Neden bu kadar sert çıkıyorsun anlamış değilim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kaptan Haddock


    quote:

    Orijinalden alıntı: bingbang

    quote:

    Orijinalden alıntı: Kaptan Haddock


    quote:

    Orijinalden alıntı: bingbang


    quote:

    Orijinalden alıntı: Kaptan Haddock


    quote:

    Orijinalden alıntı: bingbang


    quote:

    Orijinalden alıntı: Kaptan Haddock

    Karada gezinen, akciğere sahip balık türleri günümüzde mevcut. Islak tenli şeffaf kertenkeleler ve kurbağalarda balıklara oldukça benziyor ve onlarda genellikle suda yaşıyor. Evrim denen şey var ama konudaki bir arkadaş belirtmiş Darwin'in evrim fikirleri "Fi" tarihinden kalma.

    Evrim kabul ediliyor ama Darwin'in fikirleri artık antika, günümüzde Evrim fikirleri moleküler genetik araştırmaları ile şekilleniyor ve gen haritaları evrimleşmeyi ispatlıyor. Saçma değil direk yazılım gibi işlenmiş kanıtlar var. Darwin Dünya'nın 60.000 yıllık olduğunu zannediyordu ve evrimin çok hızlı olduğunu düşünüyordu. Birçok din adamıda Darwin'e buradan saldırdı ama sonrasında dünyanın 4.5 milyar yıllık olduğu ve canlıların neredeyse 4 milyar yıldır dünyada yaşadığı keşfedildi. Biraz dikkatli ve analitik düşün. 4.5 milyar yılda, muazzam uzun bir süreçte maddelerin canlılığa doğru nasıl evrimleşebileceğini bir hayal et. Moleküller birleşiyor, canlılığın yapıtaşının çok ufak bir parçasını oluşturuyor. O parçalar birleşiyor canlılığın yapıtaşı oluşuyor. O yapıtaşları birleşiyor amino asit oluşuyor ve milyarlık bir süreçte oluşuyor tüm bunlar.

    Evrende sadece hidrojen ve helyum varken bunların karışıp tepkimeye girerek yeni maddeler oluşturmasıda ilkel bir tür evrimdir aslında. Aşama, aşama, basamak, basamak

    Ciddi ciddi şu anki dünyanın hidrojen ve helyum atomlarının rastgele(!) bir araya gelerek şu anki komplike canlıların oluştuğuna mı inanıyorsun?

    Sende ciddi ciddi sınırsız bir güce sahip(!), nasıl oluştuğu belli olmayan(!), egoist, kontrol manyağı, acımasız ve kibirli bir tanrıya mı inanıyorsun? Ben inanmıyorum doğrusu, Tanrı dediğin zaten tanrısal niteliklere sahip olur, insani(!) niteliklere sahip olmaz.

    Bir akvaryum al ve karıncaları besle, sonrada çalışmayan kötü karıncaları saman ateşinde diri diri yak. Karıncalara "Bana inanın ve bana tapın, yoksa sizi yakarım." de. Sonrada karıncaları zehirleyen bir paraziti(!) karıncaların yanına at. Parazit etkisinde kalan karıncalar ile etkisinde kalmayan karıncalar arasındaki savaşını izle. Birbirlerini yemelerini ve katletmelerini keyifle izle. Sana inanan karıncaların diğer inanmayan karıncaları parçaladığını, kafalarını kopardığını(!) düşün!

    Şimdi kendini nasıl hissediyorsun? Yaptıklarını mantıklı buldun mu? Bir tanrısallık gördün mü? Herşeye karışan Tanrınıda bilimsel olarak kanıtlamaya çalış, bakalım bilim* ne diyor bu konu hakkında.

    Yukarıda yazdıklarım bilimin* söyledikleri. Mantıklı analizler ve somut delillere dayanan eleştiriye açık verilerden oluşur bilim. Yanlışlar var mı? Elbette. Zaten bilim herşeyi bildiğini iddia etmez, mantıklı teoriler ve somut verilerle herşeyin elinde sonunda bilinebileceğini söyler. Bilim adım, adım doğrulara yaklaşmaktır. Kafayı çalıştırmaktır.*
    Herşeyi bildiğini iddia eden, kesin dogma inanışa dayanan ise dindir, teolojidir. Bilimsel ve somut bir veri değildir! Bir inançtır! Sen allaha ve meleklere inanırsın(!) Öyle olacağını umarsın(!). Ama bilim net veriler gösterir ve reel madde(!) 'yi analiz eder! Teorileri değiştirerek ve yanlışları düzelterek gittikçe daha doğru ve kapsamlı somut verilere ulaşır. Somut gerçeklik mi? Soyut umutlar mı? Doğrudan bir yüce varlığın bütün evreni kontrol ettiğine dair somut bir delil yok. Kuran'da Allah'ın izni olmadan tek bir yaprak oynamaz yazar. Yaprak nasıl oynar? Rüzgar çıkar, yaprağı kaldırır. Rüzgar nasıl oluşur? basınç farkı ile oluşur vs vs uzar gider bu.

    Ben sana Tanrının varlığıyla ilgili soru sormamıştım onun için yazdıklarına değinmiyorum.

    Bilimadamları elimizdeki teknolojiyle tüm organelleri çalışan kendi kendini idame ettirebilen bir hücre yapamadı(ki doku,organ,sistem olacak).Böyle bir vaziyetteyken milyonlarca senedir atomların rastgele tepkimeye girerek diğerlerini oluşturması,ardından oluşan diğer elementlerin belli oranlarda karbonhidrat,aminoasit,yağ oluşturması sonra bugün içeriği zor hesaplanan oranlarda bir araya gelip çalışan hücre olması.Bundan sonrası ayrı alem zaten.Sen bunlara inanıyor musun lütfen cevap ver.İstersen pm üzerinden de konuşabiliriz.İyi forumlar.

    1. Elimizdeki teknoloji yetersiz.

    2. Şark kurnazlığı yapma. Senin ne olduğun belli. Monoteist tanrının varlığı konusunda
    da verebileceğin bir cevapta yok. O yüzden kıvırtmak kolay.

    3. Evet, öyle olduğunu düşünüyorum. Dünyadaki yaşamı Uzaylılar belki üretti ama sonuçta ortada böyle bir delil yok. Kaldiki Uzaylılarıda başka Uzaylılar üretmiş olamaz, elinde sonunda doğal yoldan canlılar oluşmak zorunda..

    4. Trilyon yıllık kimyasal süreçten ve arkasından olan milyar yıllık biyolojik süreçten bahsediyoruz. Sen aciz insanoğlunun 10.000 yıllık birikimi ve 10 yıllık araştırması ile bu süreci canlandırabileceğini mi düşünüyorsun?

    1)Elindeki teknoloji yetersiz ama buradaki olayın karmaşıklığını,rastgele kendiliğinden oluşamayacak kadar muhteşem olduğunu anlamana yetiyor.

    2)Üslubuna dikkat etmeni rica ediyorum.Sana cevabım yok demedim,sana başka bir soru sormuştum dedim.Kıvırtmak yok buyur sor sorularını.Senin de benim evrimle ilgili sorularımı cevaplamanı istiyorum.

    3)Neden eninde sonunda doğal yollardan oluşmak zorunda.Tanrının varlığını bu kadar katı şekilde reddetmenin nedeni nedir?

    4)Hala demişsin trilyon yıl vs.İsterse katrilyon yıl geçsin.Böylesine muazzam bir oluşum KENDİLİĞİNDEN OLUŞAMAZ.En basit örneklerden birini vereyim,bir hücredeki Dna ipliğinin uzunluğu yaklaşık 2mdir.İnsanda trilyonlarca hücre mevcut.Sence bu kadar muazzam uzunluktaki bir baz-fosfat-şeker inin kendiliğinden oluşma olasılığı nedir?bunu mümkün görüyor musun?Bazı türler yüzbinlerce yılda ufak değişiklikler yaşamıştır ama tüm canlıların tek bir bakteriden gelmesi saçmalıktan öteye gitmiyor

    1. İnsan bazlı felsefe ile düşünürsen illa bir yaratıcı ararsın. Ama o yaratıcıyı kim veya ne yarattı dedikleri anda tıkanırsın

    2. Hala bir cevap gelmedi o ilk yazdıklarıma. O yazdıklarım görmezden gelinip tartışma başka yöne çekilirse üzgünüm ama bir tepki göstermek zorundayım.

    3. Tanrının varlığını katı bir şekilde reddediyorum çünkü bu bir cevap değil. Evrenimizi bir varlık yarattı diyelim, belkide öyle... Teknik olarak o varlık bizim tanrımız. Ama sonuçta bu bir kesin cevap değil! O varlıkta yaratıldı, onunda bir kaynağı var. Tanrı Evren'i yarattı. Ama Tanrı'yı ne yarattı? Tanrıyı yaratan şeyi ne yarattı? Tanrıyı yaratan şeyi yaratan güç nasıl ortaya çıktı? O ortaya çıkışın kaynağı ne? Bak, asla ucu kapanmayan bir felsefi ve bilimsel sorgulama durumu. Cevapsız sorular, bilinmezlikler. Yine bir sonuçsuzluk.

    Daha iyi toparlayabilmemiz için şöyle bir örnek veriyim. Thales bir gün şöyle demiş "Bence Dünya tepsi şeklinde ve bir okyanusun üstünde yüzüyor!". Ve öğrencisine sormuş sen ne düşünüyorsun diye. Öğrencisi düşünmüş ve şöyle demiş "Bence mantıklı değil, eğer dünya tepsi şeklindeyse ve bir okyanusun üstünde yüzüyorsa o su kütlesini tutan şey ne? Suyun altında ne var? Okyanusu tutan şeyin altında ne var? Sonsuz bir döngü olur bu." Ve Thales sormuş "Peki sence dünya neyin üstünde duruyor? diye.

    Öğrencisi M.Ö. cahiliye dönemine göre inanılmaz bir cevap vermiş. "Bence dünya boşlukta duruyor, neden illa birşeyin üstünde dursun?"

    Şimdi Evren'de birçok şeyin maddesel olarak işlediği, dış müdaheleye uğramadığı anlaşıldı. Aç bak internete, kitaplara, mikroskopa, teleskopa herşeyin cevabını bulabilirsin. Örneğin Güneş nasıl yanıyor? Nükleer reaksiyonlar ile. Herşey saat gibi işliyor gibi duruyor ama aslında bu tam bir kaos, evren tamamen kaos üzerine kurulu ve bu kaos bir "düzen" olarak işliyor, "düzen" kelimesi kaosun içindeki stabilite oluşturan şeylerden geliyor. Galaksiler çarpışıyor, yakıtı biten yıldız kendi içine çöküp bir karadelik oluşturuyor, sonra bu karadelik kaosun içinde bir serseri mayını gezinip Güneş Sistemlerini yerlebir ediyor. Bu tanrı Evren isminde bir kimyasal çorba hazırladı, sonrada çorbayı bıraktı. Çorba fokurduyor. Teknik olarak çorbanın hazırlayıcısı bizim tanrımız. Ama o tanrıyı yaratan ne? Yaratan şeyi yaratan kaynak ne?

    4. 14 trilyon yıllık Evren'de ve 4.5 milyar yıllık Dünya'da ikimizinde aklının tam olarak almayacağı, hayal bile edemeyeceğimiz olaylar yaşandı. Volkanlar patladı, karbon gazı patlaması yaşandı, iyonizer fırtınalar vb oluştu. Yıldızlar kütle çekim etkisi oluştu, sıkıştı, atomlar kaynaştı, nükleer reaksiyonlar başladı. Dünya şimdiki gibi stabil değildi, Evrende öyle İnanmıyorsan araştırabilirsin. Yani bu kaosta, bu kadar reaksiyonda ve tabi milyar yıllık bu süreçte aklının hayalininin alamayacağı olayların yaşandığı Dünya'mizda kendiliğinden oluşabilir canlılık Niye oluşmasın?

    Yıldızlar oluşmuş, galaksiler oluşmuş, niye onların minik bir örneği olan ATP, hücre, canlılar oluşmasın?

    Kaos reaksiyonları tetikler, reaksiyonlarda belli düzeni oluşturur. Eğer biraz mantık kurarsak Kütle Çekim Etkisini Tanrı ilan edebiliriz illa bir Tanrı arıyorsak

    İnsan bazlı felsefe diyorsun ne bazlı düşünmem gerekiyor acaba.Ben tıkanırım bilmiyorum,çünkü bizim gibi sıradan bir şey değil öncelikle ezeli ve ebedi kavramını kabul etmen gerekiyor.Her şeyi sorgulayarak bulamazsın maalesef.Peki büyük patlamanın başladığı nokta nasıl oluştu,neden patladı kim neden oldu buna?

    Evrenimizin yaratıcısı olan Tanrı olması tam olarak cevap oluyor.Senin kafandaki tek sorun aslında Tanrının yaratıcısı kim,nasıl oluştu,kendi kendini nasıl oluşturdu?İslamiyette bir sürü cevap var bu konu hakkında(tabii ki bir formül yok).Tarafsız bir gözle okumanı rica ediyorum,metafiziksel ögeler var,her şeyi bilime bağlayamıyoruz bazen.

    Akla hayale gelmeyecek olay deyip volkan patlamasını örnek vermişsin.Bunlar çok çok çok basit tepkimeler.TAbii ki oluşabilir.Ben diyorum ki mikrometre boyutlarındaki(metrenin milyonda biri) bir hücrede 2 m uzunluğunda dna parçası küçücük bir çekirdeğin içine gelmiş,hücrenin kendini idame ettirmesini sağlayan organeller kendi kendine oluşmuş,binlerce sentez olayı var bu durumlar kendi kendine tepkimeler vs ile oluşamaz.Hayvanlarda daha da özelleşmiş değişik işlere yarayan organ yapılar mevcut.Yıldızlar galaksiler büyük yapılar ve sıradan tepkimeler burada ise inanılmaz bir mimarlık ve kusursuzluk görüyoruz.Kasıtlı olarak bile yapılamayan şeyler nasıl olur da rastgele oluşabilir?

    Sen her sebebin bir sonucu olduğunu düşünüyorsun dünyamızda durum böyle haklısın ama Tanrı bir sonuç değildir Tanrı bizden başka boyuttadır.Onda zaman mefhumu yoktur.O Tanrı olduğu için bizim gibi özellikler(yaratılma) beklemen yanlış.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.Glasses

    Arkadaşlar şu olasılık hesabını yanlış yorumluyorsunuz. İhtimal ne kadar düşük olursa olsun gerçekleşmesi olası, çünkü devasa bir zaman zarfından bahsediyoruz. Şöyle düşünelim ; 100 tane zarı aynı anda atıyoruz ve hepsi de 6 geliyor. Bu olayın olma ihtimali ne kadar düşük olursa olsun sonsuza kadar tekrarlarsak illa ki bu sonuca -er ya da geç- ulaşırız. Doğru, tek seferde ulaşmak çok zordur ancak tekrar sayısını arttırsak, başka bir deyişle sürekli tekrarlarsak bu küçük ihtimal mutlaka gerçekleşecektir. Sadece yeterli zamanın geçmesi gerekli. Evrenin (13.8 milyar) ve dünyanın (4.54 milyar) yaşı düşünülüğünde bu süre gayet yeterlidir.

    Ayrıca canlılığın laboratuar ortamında yaratılamadığı düşüncesi yanlıştır. Miller-Urey Deneyi, ve bu deney baz alınarak yapılan onlarca deney bilinen aminoasitleri yaratmaya yetmiştir.

    Birkaç soru da bizden size gelsin : madem evrim yok, madem canlılar değişmiyor ve sabit formlarını koruyorlar, öyleyse neden her sene grip oluruz ? Madem virüs evrim geçirmiyor, her sene grip olduğumuzda neden bağışıklık sistemimiz bu her sene aynı şekilde vücuda saldıran virüse karşı önlem alamıyor ? Buna bağlı olarak da neden her sene grip aşısı oluruz ? Antibiyotik direncini nasıl açıklarsınız ? Uçamayan kuşlarda neden kanat vardır ? Piton yılanlarında neden kalça kemiği vardır ? Mağara hayvanlarında neden işe yaramaz gözler vardır ? Karahindiba bitkisi döllenmeden üremesine rağmen neden polen ve çiçek üretir ? Bizde neden yirmi yaş dişi vardır ? Bizde neden apandis vardır ? Bizde neden kuyruk sokumu vardır ? Kulaklarımızda neden darwin noktası denilen yapı vardır ? Gözümüzde neden plica semilunaris vardır ? Neden ayağımızda plantaris kası vardır ? Kafamızda neden auricularis kas grubu vardır ? DNA'mızın neden önemli bir kısmını hiç kullanmayız ? Burnumuzda neden Jacobson organı vardır ? Neden hala kıllarımız dikelir ? Kadınlarda neden kıl vardır ? Balinalarda neden arka bacak kalıntısı kemikler vardır ? Boidae yılanlarının sol akciğerleri neden işlevsizdir ? Kör kertenkelelerde neden kalça kemiği vardır ? Erkeklerde neden meme vardır, Adem önce yaratılmadı mı ? Recurrent larinjiyal sinirin işlevi nedir ? Karada yaşayan balığı hangi yüce varlık, hangi "olabilecek en mükemmel şekilde yaratan" akıllı (!) tasarladı ? Bunu tasarlarken ne düşünüyordu ? Bu akıllı tasarım olamaz, olsa olsa aptal tasarım olur.

    Bunlar akıllı birinin yapacağı işler değildir. Hiçbir mühendis böyle bir hata yapmaz. Bütün evreni, bilinen ve bilinmeyen herşeyin yaratıcısı, mükemmel varlık böyle basit hatalar yaptı öyle mi ? Siz oturduğunuz yerden "yeaa evrim çok saçma, önce maymun sonra insan pehh" diyince evrim çürütülmüyor. Evrim yok diyorsanız, bilimsel çalışma yapın. Önce bu sorulara cevap verin. Sonra da evrimsiz hayatın gelişimini açıklayın. Fosil kayıtlarını açıklayın.

    Bize gönderdiğiniz İslam alimleri (!) evrimin olmadığını düşünüyorlarsa yazsınlar bir makale, uluslararası tarafsız ve hakemli dergilere göndersinler. Evrim Teorisi'ni çürütsünler, modern biyolojinin temellerini yıksınlar ve nobel ödülünü alsınlar. Biz de helâl olsun diyelim. (Deriz çünkü bilim adamları yeni fikirlere sürekli açıktır, dinlerin aksine bilim kendi hipotezlerini çürüterek ilerler. Sürekli bir sorgulama ve test etme vardır.) Ama neden onlarca yıldır Evrim Teorisi'ni yalanlayan adam gibi bir bilimsel makale yazılamadı ? Belki de evrim gerçek olduğu içindir Belki de üstad diyerek biat ettiğiniz adamlar bilim adına hiç bir şey bilmiyorlardır.



    Bence sen de yanlış yorumluyorsun.İnsanın oluşma aşamalarını evrimsel olarak baştan aşağı sıralayıp vücudundaki bu inanılmaz yapıların gelişmelerini neye borçlu olduğunu söyleyip,olasılığı hesaplayabilir misin?Neden diğer canlılarda yok düşünme yetisi,sadece insanoğlunda var?İki ayakta duruyoruz diye mi?Yoksa bizim ihtiyacımız vardı da diğer hayvanların mı yoktu?

    Miller-Urey deneyinde aminoasit üretilmiştir tamam da aminoasit canlı bir varlık değildir.Sen bu aminoasitleri bir araya getirip protein oluşturan mekanizma nasıl oluşmuştur açıklayabilir misin?Hücrenin içindeki yüzlerce mucizevi olay sadece zar atmayla ilgili bir şeyden mi oluşuyor yani.Bana kısaca insanın bakteriden nasıl geldiğini anlatan makale vs önerebilir misiniz,düşünebilme yetimizin nasıl oluştuğu da anlatılsın?

    Benim evrimimle sizin evriminiz aynı değil.ben canlılarda değişimler olduğunu savunuyorum bu zaten ortada olan bir şey.Ama bu olay en fazla çok çok yakın bir türe dönüşebilir.Dediğiniz bakteri ona ,o buna ,oradan da insana dönüştü.Böyle varsayarsak neden diğer türler mevcut.Biz en gelişmiş miyiz?Neden aynı habitatta aynı nişleri olan birbirine benzer hayvanlar yaşıyor.Aynı ortamda yaşayan hayvanlar neden farklılaşma gereği duymuşlar.

    Yapısını,nedenini bilmediğin organlar da mutlaka bir işe yarıyordur.Yazdığın birkaç organın eski işlevi olmasa da işe yaramakta.Örneğin kuyruk sokumu oturup arkaya yaslanırken yardımcı olur,anüsün yerini destekler.bazı organlara ihtiyaç olmayabilir o zaman hala niye atamadık vücuttan.Apandis hiç bir işe yaramıyorsa (ne kadar zamandır mevcut insanlıkta bilmiyorum) neden yok olmadı tamamen ve başka bir türe dönüşmek için yola çıkmadık.

    Yukarıda yazdığın 10 madde insandaki kalan muhteşem tasarımı etkiliyor mu?Hücrendeki tepkimeleri beynin insanı yönetmesini,bilgileri depolamasını etkiliyor mu?Neden bardağın boş tarafına bakıyorsun hep?

    Evrim modern biyolojinin temeli değildir.Evrimsiz de birçok şey açıklanmış birçok işleyiş ortaya çıkarılmıştır.Tam tersine evrim teorisi bu muhteşem işleyişi açıklamada yetersizdir ve yeterli olamayacaktır.Daha yaşayan bir hücre oluşturmak bile imkansıza yakınken rastgele olaylardan dolayı canlılar bakteriden geliyor demek hiç mantıklı değil.




  • Hocam yaptığınız şey yanlış.Zira herkesin düşüncelerine saygı duymalısınız.Onların düşüncelerine katılsanızda,katılmasanızda bu size böyle bir cümle yazma hakkı vermez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kaptan Haddock

    Şimdi doğada neden çok çeşit canlı var diye ve niye insanlar diğer canlılardan farklı bir yönde evrimleşti diye sordunuz. Doğada olasılıklar geçerlidir. Eğer birşeyin olma olasılığı varsa o gerçekleşir veya olasılık yüzünden olmaz.

    Atıyorum aynı ağaçta yaşayan bir maymun ile bir baykuşu düşün. İkiside var. Niye var? Çünkü ikisininde olmaması ve sadece birinin olması için evrimi engelleyen fiziksel ve maddesel bir yasa yok. Ağaçtan süzülerek avına atlayan küçük hayvanlar baykuşa ve kuşlara doğru evrimleşmiş çünkü avlanma şekli öyle. Daha rahat avlanıp, yuva yapması için süzülmede kullanacağı uzuvlara(kanatlar) ihtiyacı var.

    Başka bir canlıda yerde duran avları ağaçtan süzülerek avlamak yerine ağaçtaki meyveleri veya böcekleri yemeyi tercih etmiş. Bunun için çok iyi tırmanıcı olması lazım. Güçlü kollara ve parmaklara ihtiyacı var. O canlılarda primad türüne doğru evrimleşiyor işte. Tabi bu dediklerim çok çok uzun bir süreç ve karmaşık. Ama şu anda bunu anlayabileceğimiz bir seviyede anlatıyorum.

    Neden insanlar var? Bunun teorisi çok ilginç bence araştır, oldukça şaşırtıcı. İnsanların ilk olarak Afrika kıtasında türediği ve oradan Dünya'ya yayıldığı bilinen bir gerçek. Şimdi bilim adamları şöyle şaşırtıcı bir teori ortaya attı. Bundan binlerce yıl önce Afrika'nin doğusunda büyük volkanik ve tektonik hareketler sonucu kısa sürede çok yüksek dağlar oluşuyor.(gerçektende öyle)Afrika tamamen ormanlardan oluşan ve primatların yaşadığı bir yöre iken Doğudaki ani yer şekli ve iklim değişikliği yüzünden doğu ormanları yok oluyor ve oradaki insanımsı primat yaratıklar ağaçsız kalıyor ve büyük düzlüklerde hayatta kalma mücadelesine girişiyorlar. Primatlar normalde ağaçta yaşarken güvendeydiler fakat düzlükte ve uzun otların arasında böyle bir şansları yok. Primatlar avlarını ve onları avlayan vahşi hayvanları daha rahat görebilmek için sürekli iki ayak üstüne gezmeye başlıyorlar(!). Etraflarını gözlüyorlar. Bu primatlar iki ayak üstünde durmaya başlayınca iki tane uzuv boşta kalıyor! O uzuvlar ne işe yarayacak? Ve o boşta kalan uzuvlarla etraflarında nesneleri kullanmaya başlıyorlar, uzuv kullanma ve nesneleri işleme becerileri binlerce yıl içinde gelişiyor, önüne geçilemeyen muazzam bir zeka gelişimi başlıyor. Araştır, taş devri vs bütün o kalıntıları araştır, binlerce yıllık bu süreci gör

    Almanlar Afrika'da savaşırken ve araştırma yaparken o düz Afrika otlaklılarının arasında bazı maymunsu-kemirgen yaratıklar görüyor, iki ayak üstünde duruyor bu hayvanlar Hangi hayvanları kastettiğimi anlamışsındır. Almanlar bu hayvanlara "eard-manschen" diyor. Yer adamları demek. Bu hayvanların ön uzuvları boşta ve bu uzuvları toprak kazmak için kullanıyorlar.

    İlk sayfaları incelersen arkadaşın biri primatların etçillerden kaçmak için 4 elini kullanarak kaçtıklarını, bir olay üzerine etçillerin yok olduğunu ve primatları rahatlayıp yııllar sonra artık sadece iki ayağını kullandığını söylemişti.Daha kendi aranızda anlaşamıyorsunuz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birmatematikci -- 17 Temmuz 2014; 17:51:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Exotica kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HKnatas


    quote:

    Orijinalden alıntı: CrueLEffect

    O şekilde düşününce saçma gelir tabi benim dedem balık mıydı diye düşünme Arada milyonlarca yıl var.Tabi herhangi bir hayvandan insan zekasının evrimleşmesi banada biraz saçma geliyo.Belki yakında zekanın ne olduğunu çözerler

    Bi programda izlemiştim. Primatlarin yaşadığı ortamda ayni zaman etçil hayvanlarda yaşıyor , primatlar genelde tehditten kaç mak için bildiğimiz 4 ayak üzerinde kaçıyorlar gün geliyor bölgedeki etçil popülasyonu yok oluyor , herhangi bir tehdit kalmadigindan primatlar kaçma gereksinimi duymadigindan ön iki ayakları boşta kalıyor aniden değil ama uzun yillar sonra bu ellerini başka islerde kullaniyorlar alet edavat yapimi vs.

    İşte o yazı @Kaptan Haddock



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birmatematikci -- 17 Temmuz 2014; 17:55:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kaptan Haddock


    quote:

    Orijinalden alıntı: birmatematikci

    quote:

    Orijinalden alıntı: HKnatas


    quote:

    Orijinalden alıntı: CrueLEffect

    O şekilde düşününce saçma gelir tabi benim dedem balık mıydı diye düşünme Arada milyonlarca yıl var.Tabi herhangi bir hayvandan insan zekasının evrimleşmesi banada biraz saçma geliyo.Belki yakında zekanın ne olduğunu çözerler

    Bi programda izlemiştim. Primatlarin yaşadığı ortamda ayni zaman etçil hayvanlarda yaşıyor , primatlar genelde tehditten kaç mak için bildiğimiz 4 ayak üzerinde kaçıyorlar gün geliyor bölgedeki etçil popülasyonu yok oluyor , herhangi bir tehdit kalmadigindan primatlar kaçma gereksinimi duymadigindan ön iki ayakları boşta kalıyor aniden değil ama uzun yillar sonra bu ellerini başka islerde kullaniyorlar alet edavat yapimi vs.

    İşte o yazı @Kaptan Haddock

    Bu da farklı bir teori

    Bilim dünyası herşeyi tartışır zaten, tartışmayan ve sorgulamayan bilimden hayır mı gelir evladım? Daha bilim ne demek ondan haberin yok. Teori desem.......

    İki teoride doğru olabilir. Benim anlattığım teoride primatların doğal ağaçlık ortamları yok olmuş ve uzun otlaklar var. Uzun otlaklarda primatlar ayağa kalkmadan hiçbir şey göremiyor. Vahşi hayvanlarda otlaklarda sinsice pusup primatları avlıyor. Primatlarda iki ayak üstüne kalkıp etrafı incelemek zorunda kalıyor pusulara ve avcılara karşı.

    Kaldiki öbür arkadaş çok yarım yamalak anlatmış. Primatlar ve etçillerde aynı ortamda yaşıyormuş kaçmışlar felan çok yüzeysel anlatmış. Devasa ot topluluklarının olmadığı yerde maymunlar nasıl bir reaksiyon göstermiş onu anlatmış galiba. Yada farklı bir teori.

    Evet, bilim tartışılır, konuşulur, doğruluğu yada yanlışlığı ispatlanır.Ve ben de sana diyorum ki yanlış olduğu ispatlanmış bir evrim teorisini savunuyorsunuz.İstediğiniz takdirde neden yanlış olduğuyla alakalı ifadeleri internetten araştırarak bulabileceğiniz halde neden hala inat ediyorsunuz.Unutmayın, Allah dinini batıdan doğuya kadar herkese yayacaktır.Konuyu siyasete çekmek istemiyorum ama zorla oraya gidiyor.Bugün insanların İslama önyargıyla yaklaşmasının sebebi kesinlikle hükumet ve yanlış politikasından kaynaklanan ırak, suriye, mısır gibi krizlerdir.

    Eğer hak ile batıl birbirinden ayrışmazsa, masumlar koşacak cehenneme evvela...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: birmatematikci

    quote:

    Orijinalden alıntı: HKnatas


    quote:

    Orijinalden alıntı: CrueLEffect

    O şekilde düşününce saçma gelir tabi benim dedem balık mıydı diye düşünme Arada milyonlarca yıl var.Tabi herhangi bir hayvandan insan zekasının evrimleşmesi banada biraz saçma geliyo.Belki yakında zekanın ne olduğunu çözerler

    Bi programda izlemiştim. Primatlarin yaşadığı ortamda ayni zaman etçil hayvanlarda yaşıyor , primatlar genelde tehditten kaç mak için bildiğimiz 4 ayak üzerinde kaçıyorlar gün geliyor bölgedeki etçil popülasyonu yok oluyor , herhangi bir tehdit kalmadigindan primatlar kaçma gereksinimi duymadigindan ön iki ayakları boşta kalıyor aniden değil ama uzun yillar sonra bu ellerini başka islerde kullaniyorlar alet edavat yapimi vs.

    İşte o yazı @Kaptan Haddock

    Çevrede Kaçma Gereksinimi Duymayan Primatların Ön Ayaklarıyla İlkel Savaş Aletleri Yapması .




  • Exotica kullanıcısına yanıt
    Yanlış olan bir şey için yüzlerce teori ortaya atılması.. İşte insanı en çok bu sinir ediyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle Evrim Teorisi ile İslam arasında herhangi bir karşıtlık söz konusu değildir. Müslümanların çoğu Evrim Teorisi hakkında yeterli bilgiye sahip değil yada yanlış kaynaklardan çarpıtılmış bilgiler üzerinde değerlendirme yapıyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hümiyettin

    Öncelikle Evrim Teorisi ile İslam arasında herhangi bir karşıtlık söz konusu değildir. Müslümanların çoğu Evrim Teorisi hakkında yeterli bilgiye sahip değil yada yanlış kaynaklardan çarpıtılmış bilgiler üzerinde değerlendirme yapıyorlar.

    Bende Bazı Şeyleri Reddederek Böyle Düşünüyorum . Eline Sağlık .
  • Exotica kullanıcısına yanıt
    Sağol fakat neyi reddettiğini merak ettim
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.