Şimdi Ara

Evrim teorisini düşününce size de saçma gelmiyor mu? (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
364
Cevap
1
Favori
8.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kaptan Haddock

    Şimdi doğada neden çok çeşit canlı var diye ve niye insanlar diğer canlılardan farklı bir yönde evrimleşti diye sordunuz. Doğada olasılıklar geçerlidir. Eğer birşeyin olma olasılığı varsa o gerçekleşir veya olasılık yüzünden olmaz.

    Atıyorum aynı ağaçta yaşayan bir maymun ile bir baykuşu düşün. İkiside var. Niye var? Çünkü ikisininde olmaması ve sadece birinin olması için evrimi engelleyen fiziksel ve maddesel bir yasa yok. Ağaçtan süzülerek avına atlayan küçük hayvanlar baykuşa ve kuşlara doğru evrimleşmiş çünkü avlanma şekli öyle. Daha rahat avlanıp, yuva yapması için süzülmede kullanacağı uzuvlara(kanatlar) ihtiyacı var.

    Başka bir canlıda yerde duran avları ağaçtan süzülerek avlamak yerine ağaçtaki meyveleri veya böcekleri yemeyi tercih etmiş. Bunun için çok iyi tırmanıcı olması lazım. Güçlü kollara ve parmaklara ihtiyacı var. O canlılarda primad türüne doğru evrimleşiyor işte. Tabi bu dediklerim çok çok uzun bir süreç ve karmaşık. Ama şu anda bunu anlayabileceğimiz bir seviyede anlatıyorum.

    Neden insanlar var? Bunun teorisi çok ilginç bence araştır, oldukça şaşırtıcı. İnsanların ilk olarak Afrika kıtasında türediği ve oradan Dünya'ya yayıldığı bilinen bir gerçek. Şimdi bilim adamları şöyle şaşırtıcı bir teori ortaya attı. Bundan binlerce yıl önce Afrika'nin doğusunda büyük volkanik ve tektonik hareketler sonucu kısa sürede çok yüksek dağlar oluşuyor.(gerçektende öyle)Afrika tamamen ormanlardan oluşan ve primatların yaşadığı bir yöre iken Doğudaki ani yer şekli ve iklim değişikliği yüzünden doğu ormanları yok oluyor ve oradaki insanımsı primat yaratıklar ağaçsız kalıyor ve büyük düzlüklerde hayatta kalma mücadelesine girişiyorlar. Primatlar normalde ağaçta yaşarken güvendeydiler fakat düzlükte ve uzun otların arasında böyle bir şansları yok. Primatlar avlarını ve onları avlayan vahşi hayvanları daha rahat görebilmek için sürekli iki ayak üstüne gezmeye başlıyorlar(!). Etraflarını gözlüyorlar. Bu primatlar iki ayak üstünde durmaya başlayınca iki tane uzuv boşta kalıyor! O uzuvlar ne işe yarayacak? Ve o boşta kalan uzuvlarla etraflarında nesneleri kullanmaya başlıyorlar, uzuv kullanma ve nesneleri işleme becerileri binlerce yıl içinde gelişiyor, önüne geçilemeyen muazzam bir zeka gelişimi başlıyor. Araştır, taş devri vs bütün o kalıntıları araştır, binlerce yıllık bu süreci gör

    Almanlar Afrika'da savaşırken ve araştırma yaparken o düz Afrika otlaklılarının arasında bazı maymunsu-kemirgen yaratıklar görüyor, iki ayak üstünde duruyor bu hayvanlar Hangi hayvanları kastettiğimi anlamışsındır. Almanlar bu hayvanlara "eard-manschen" diyor. Yer adamları demek. Bu hayvanların ön uzuvları boşta ve bu uzuvları toprak kazmak için kullanıyorlar.

    Aslan,çita,leopar gibi kedigiller neden çeşitlendi hepsi kendi başına yaşayabiliyor doğada,yedikleri aynı.Neden bir canlı bunlardan birine dönüşmek istesin ki?

    İnsanlar tamam iki ayağının üstüne kalktı,aletleri kullandı.Peki düşünme yetisi de mi evrimle gelmiş bir özelliktir?Düşünmek,ardından konuşmak,sonra diğerleri hakkında düşünmek.

    Link alabilir miyim yer adamları hakkında ?




  • Kullandıgın organların gelişiyor işte kullanmadıkların zayif kaliyor bunun neresi saçma ki
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hümiyettin

    Sağol fakat neyi reddettiğini merak ettim

    Kısaca Yazmak Gerekirse Türlerde Kalıcı Değişikliğin Olabileceğini Ama Bir Türün Başka Bir Türe Evrilemeyeceği Düşüncesindeyim.
  • Şimdi, aslında milleti aşağılayan var konuda.
    " Ben aşağıladım milleti" diyen olmaz tabii. Ama bir tarafta Bilimsel görüş olan binlerce deneyle ispatlanmış ve milyonlarca konuyla ilgili Bilim insanının kabul ettiği 150 yıllık Evrim Teorisi var.
    Konuda bu görüşü savunan ve konu hakkında doğrudan bilgileri olduğu da açıkça ortada olan arkadaşlarda var.
    Diğer tarafta dünyada 2 kuruşluk değeri olmayan, Bilimsel yayını bile olmayan hacı-hoca gibi tuhaf tiplerin görüşlerini buraya aktararak Evrim Teorisini yıktıklarını sanan tuhaf bir toplulukta var.
    Hal böyle olunca birilerinin konuyu bilen arkadaşları düpedüz aşağıladıkları açıkça belli olmuyor mu?
    Forumda herkes istediğini ilgili bölümde yazabilir. Ama bu bölüm Bilim bölümü, ve yazacak arkadaşlar da buna dikkat etmek durumundadırlar. Yoksa birileri kalkıp saçmaladıklarını yazmakta özgürdür, tabii saçmaladıklarını bilimsel olarak ispatladıktan sonra. ( ek: kendilerine edilecek saçmalık lafına göğüs germek durumunda kalırlar )
    Bu bölüm din bölümü de değil ayrıca, yazanlar buna da dikkat etmek zorundadırlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 18 Temmuz 2014; 10:25:35 >




  • evrim hakkında şunu öğrendim.
    Evrim herkesle tartışılmaz.
    bilgisi olanla konuşulur, bilgisi olmayanla konuşulmaz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://tr.wikipedia.org/wiki/Mirket

    Erdmännchen, mirket. Bende klavyede Almanca yazamıyorum C/P yaptım!
  • 20lik diş pankreas , kuyruk sokumu.
    Birşey cagristiriyor mu bunlar sana?
    Cagristirmiyorsa biraz arastir evrimi.
    En azindan basit düzeydeki bilgileri edin.
    Bir yerlerden okumaya başla.Sonra saçma gelirse gelir konu acarsin.
    Evrimagaci.org u öneririm.
    Turkiyeye çok şey katiyor bu site.
    Editörlerinin ellerine saglik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: neommy

    Şimdi, aslında milleti aşağılayan var konuda.
    " Ben aşağıladım milleti" diyen olmaz tabii. Ama bir tarafta Bilimsel görüş olan binlerce deneyle ispatlanmış ve milyonlarca konuyla ilgili Bilim insanının kabul ettiği 150 yıllık Evrim Teorisi var.
    Konuda bu görüşü savunan ve konu hakkında doğrudan bilgileri olduğu da açıkça ortada olan arkadaşlarda var.
    Diğer tarafta dünyada 2 kuruşluk değeri olmayan, Bilimsel yayını bile olmayan hacı-hoca gibi tuhaf tiplerin görüşlerini buraya aktararak Evrim Teorisini yıktıklarını sanan tuhaf bir toplulukta var.
    Hal böyle olunca birilerinin konuyu bilen arkadaşları düpedüz aşağıladıkları açıkça belli olmuyor mu?
    Forumda herkes istediğini ilgili bölümde yazabilir. Ama bu bölüm Bilim bölümü, ve yazacak arkadaşlar da buna dikkat etmek durumundadırlar. Yoksa birileri kalkıp saçmaladıklarını yazmakta özgürdür, tabii saçmaladıklarını bilimsel olarak ispatladıktan sonra.
    Bu bölüm din bölümü de değil ayrıca, yazanlar buna da dikkat etmek zorundadırlar.

    Ben gormedim ama illaki hakarette bulunan olacaktir konu tartisma konusu
    Gerci bana gore tartisilacak bir yani da yok ama neyse

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kaptan Haddock


    quote:

    Orijinalden alıntı: neommy

    http://tr.wikipedia.org/wiki/Mirket

    Erdmännchen, mirket. Bende klavyede Almanca yazamıyorum C/P yaptım!

    Saolun hocam valla hızır gibi yetiştiniz

    Bilimsel olmayan adı firavun faresi.




  • Akciğerli balıklar yani hayvan olmalarından mı utanıyorsun?
  • Bize ara geçiş fomları gösterin hani nerde bir tane bulunabildimi ? milyonlarca ara geçiş formları olması gerekiyor eğer ewrim doğru olsaydı yüz sene önce kanıtlanırdı
    http://gizemcozucu.wordpress.com/2014/03/03/evrimcilerin-korkulu-ruyasi-goruntulendi/
    Evrim teorisi, yeryüzündeki canlılığın tesadüfler sonucunda, doğal şartlarla kendiliğinden meydana geldiğini savunur. Bu teori bilimsel bir kanun, ispatlanmış bir gerçek değil, bilimsellik kisvesi altında toplumlara empoze edilmeye çalışılan materyalist bir dünya görüşüdür. Modern bilim tarafından her alanda yalanlanan bu teorinin en büyük dayanakları ise birtakım hile, sahtekarlık, çarpıtma, aldatmaca ve göz boyamalardan oluşan telkin ve propaganda yöntemleridir.

    19. yüzyılın ilkel bilim anlayışıyla hayali bir varsayım olarak öne sürülen evrim teorisi bugüne kadar hiçbir bilimsel bulgu veya deney tarafından doğrulanamamıştır. Tam tersine, teorinin iddialarını doğrulamak için başvurulan tüm yöntemler böyle bir teorinin geçersizliğini kanıtlamıştır.Ancak, çoğu insan bugün bile bu teoriyi, aynen yerçekimi kanunu ya da suyun kaldırma gücü gibi ispat edilmiş bilimsel bir gerçek sanır. Çünkü başta da belirttiğimiz gibi, evrimin topluma yansıtılan yüzü gerçek yüzünden çok farklıdır. Pek çok kimse, son çırpınışlarla ayakta tutulmaya çalışılan bu teorinin ne kadar çürük temellere dayandığını ve bilim tarafından nasıl her aşamada yalanlandığını bilmez. Evrimcilerin desteksiz varsayımlar, taraflı, gerçek dışı yorumlar, çarpıtmalar, aldatmacalar, hayali çizimler, psikolojik telkin yöntemleri, sayısız sahtekarlık ve göz boyama tekniklerinden başka bir dayanakları yoktur.

    Bugün biyoloji, paleontoloji, genetik, biyokimya, mikrobiyoloji gibi bilim dalları, canlılığın hiçbir şekilde tesadüfler ve doğa şartları sonucunda kendiliğinden meydana gelemeyeceğini kanıtlamıştır. Canlı hücresi, bilim dünyasının ortak kanaatiyle, insanoğlunun bugüne kadar karşılaştığı en kompleks yapı ünvanını korumaktadır. Modern bilim, tek bir canlı hücresinin dahi büyük bir şehirden çok daha kompleks bir yapıya ve içiçe geçmiş karmaşık sistemlere sahip olduğunu ortaya koymuştur. Böyle kompleks bir yapı, ancak bütün parçaları aynı anda ve eksiksiz olarak ortaya çıktığında işlev görebilir. Yoksa hiçbir işe yaramaz, zaman içinde dağılır, parçalanır ve yok olur. Evrimin iddia ettiği gibi milyonlarca sene diğer parçalarının "tesadüflerle" oluşmasını bekleyemez. Dolayısıyla sadece tek bir hücrenin kompleks tasarımı dahi, canlılığın Allah tarafından yaratılmış olduğunu açıkça göstermektedir.
    Ancak, materyalist felsefeyi savunan belli kesimler, çeşitli ideolojik çıkar ve beklentileri nedeniyle yaratılış gerçeğini kabul etmek istemezler. Çünkü Allah'ın emir ve yasakları doğrultusunda hak dinin insanlığa sunduğu güzel ahlakı yaşayan toplumların varolması ve yaygınlaşması bu materyalist kesimlerin işine gelmez. Kendi çıkarları doğrultusunda yönlendirebilecekleri, suistimal edebilecekleri, maneviyattan soyutlanmış, dini ve ahlaki değerlerden yoksun nesiller her zaman için bu kesimlerin dünyevi beklentilerine daha uygun olacaktır. Dolayısıyla, insanlara yaratılmadıkları, tesadüflerle ortaya çıkıp hayvanlardan evrimleştikleri yalanını telkin eden evrim teorisini, her ne pahasına olursa olsun ayakta tutmaya ve toplumlara empoze etmeye çalışırlar. Bilimin, evrimi çürüten ve yaratılış gerçeğini doğrulayan tüm açık kanıtlarına rağmen, akıl ve mantığı bir kenara bırakarak her ortamda ve her fırsatta bu safsatayı gündeme getirir ve savunurlar.Oysa ilk canlı hücresinin, hatta bu hücrenin içindeki milyonlarca protein molekülünden tek bir tanesinin dahi kendiliğinden oluşmasının imkansız olduğu, akıl ve mantığın yanı sıra, ihtimal hesaplarıyla matematiksel olarak da kanıtlanmıştır. Yani evrim daha ilk aşamada, ilk canlı hücrenin varoluşunu açıklama aşamasında çökmüştür.

    En küçük canlı birimi olan hücre -evrimcilerin iddia ettikleri şekilde- ilkel ve kontrolsüz dünya koşullarında rastlantılar sonucu asla oluşamadığı gibi, 20. yüzyılın en gelişmiş laboratuvarlarında bile sentezlenememiştir. Canlı hücresinin yapı taşı olan amino asitlerden ve bunların oluşturduğu proteinlerden yola çıkarak değil hücre, hücredeki mitokondri, ribozom, lizozom, hücre zarı, golgi aygıtı, endoplazmik retikulum, vs. gibi organellerinden tek bir tanesi bile oluşturulamaz. Dolayısıyla evrimin tesadüfen oluştuğunu iddia ettiği ilk hücre yalnızca hayal gücüne dayalı bir fantezi ürünü olarak kalmıştır.

    Halen aydınlığa kavuşturulamamış pek çok sırrı içinde barındıran canlı hücresi, evrim teorisinin en büyük açmazlarından birini oluşturur.

    Gerek hücre, gerekse hücrenin yapı taşı olan proteinlerden tek bir tanesi bile rastlantılar sonucunda oluşamayacak derecede kompleks bir yapıya sahiptir. Laboratuvar deneyleri ve olasılık hesapları, bu imkansızlığı gözler önüne sermiştir. Günümüzün en gelişmiş laboratuvarlarında, en son teknolojiyle bile canlı hücresindekine benzer bir verim ve başarıyla protein üretimi yapılamamaktadır.

    Evrim açısından benzer bir açmaz da canlı hücresinin çekirdeğinde bulunan ve yaklaşık 3.5 milyar birimlik bir şifreleme sistemiyle canlının tüm bilgilerinin kodlu olduğu DNA molekülüdür. 1950'lerde elektron mikroskobunun icadıyla yapısı keşfedilen DNA, muhteşem bir plan ve tasarıma sahip dev bir moleküldür. Uzun yıllar evrim teorisine inanan Nobel ödüllü bilim adamı Francis Crick bile DNA'yı keşfettikten sonra, yaşamın kaynağının rastlantı ve tesadüfler olamayacağını şöyle itiraf etmek zorunda kalmıştır:

    Darwin'in teorisinin bilim dünyasına hakim olmasından bu yana, paleontoloji (fosil bilimi) bu teori temel alınarak yürütülmektedir. Ancak buna rağmen dünyanın pek çok farklı bölgesinde yapılan fosil kazıları, teoriyi destekleyen değil, çürüten sonuçlar vermiştir. Fosiller, farklı canlı gruplarının yeryüzünde özgün yapılarıyla aniden ortaya çıktıklarını, yani yaratıldıklarını göstermektedir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akhenaton. -- 19 Temmuz 2014; 3:38:11 >




  • Sen kendi başına savunma yapamıyor musun ? Harun yahyaya muhtaç olmuşsunuz oradan kopyala kopyala yapıştır, başka bildiğiniz yok.

    Yazı da baştan sona çöplük. Bir sürü atıp tutuyor ama savını destekleyecek en ufak ispat/belge yok. Bu şekilde ancak sizin gibi kör kütük inanan dogmatik beyinlileri kandırır. Nasılsa sorgulama denen bir şey yok sizde. Adam ne derse doğrudur. Ancak ben size bir tüyo vereyim. Harun sahtekarının saçmalıkları bize sökmez. Her iddianın peşine kanıtını da yazacaksın. Biz sizin gibi her deneni kabul etmeyiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akcaliberg -- 19 Temmuz 2014; 5:01:01 >
  • Evrim teorisini bence dinden ayrı, bağımsız olarak sadece farklı bir alandaki bir bilim gibi düşünmek gerekir bence. Yani yaratım her şekilde olabilir, evrimsel süreçle de olmuş olabilir ya da bir anda da yaratılmış olabilir. Bunu tam olarak, detaylı açıklamalarıyla bilmemiz mümkün değil. Bilimsel araştırmalar bile kesin sonucu asla vermez. Önemli olan bilimle dini bir arada düşünmemek. Sonuçta biyoloji canlıların bilimsel oluşumlarıyla ilgili.
  • Konudali yorumlara bak
    Hayatinda arastirma yapmamis adamlar gelmis prof. gibi konusuyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evrim canlıların oluşumuyla ilgili şu ana kadar ortaya konulan en mantıklı açıklama bence.
  • Evrim rüyaları açıklayamaz. Ya da vüdumuzdaki ve diğer varlıkların kusursuz mimarisini. Bahsedilen evrim, mimarsız laz müteahhitin ta kendisidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TherafluForte -- 20 Temmuz 2014; 5:55:49 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Exotica

    quote:

    Orijinalden alıntı: Hümiyettin

    Sağol fakat neyi reddettiğini merak ettim

    Kısaca Yazmak Gerekirse Türlerde Kalıcı Değişikliğin Olabileceğini Ama Bir Türün Başka Bir Türe Evrilemeyeceği Düşüncesindeyim.

    Evet zaten farklı türler arası evrim gerçekleşmez. Evrim süreci çizgisel bir süreç değildir. Türler arası dallara ayrılarak gelişir. İnsan, günümüz maymunlarından evrimleşmemiştir. Sadece ortak ataya sahiptir ve dolayısıyla akrabadır.




  • tmm konu evrim abiyogenez gibi bir bilmece varken evrim daha rasyonel ilkönce nasıl ilk canlılar ortaya çıktı bunu sorgulamamız tatmin edici bilimsel rasyonel cevaplar bulmamız lazım
  • Evet, düşününce saçma geliyor.
    Canlıların hepsi doğa tarihinde aniden görüldü ve milyonlarca yıl değişmediklerini paleontoloji bize söyledi.
    Canlılığın temeli olan proteinlerin oluşması için ise yine 70ten fazla başka proteinin olması gerektiğini biliyoruz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Carmanja

    Evet, düşününce saçma geliyor.
    Canlıların hepsi doğa tarihinde aniden görüldü ve milyonlarca yıl değişmediklerini paleontoloji bize söyledi.
    Canlılığın temeli olan proteinlerin oluşması için ise yine 70ten fazla başka proteinin olması gerektiğini biliyoruz.

    İşte sana saçma gelmesi bir sorun teşkil etmiyor. Gerçek olmadığı anlamına gelmiyor.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.