Şimdi Ara

Evrim Teorisi Çürüdü (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
661
Cevap
0
Favori
22.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @Wirlieben bahsettiğin şey büyük ihtimalle DNA benzerliklerimizden kaynaklanıyor.
    Örneğin; embriyonik dönemin ilk başlarında kara omurgalılarında solungaç yarığı gelişimi görülür, ileri ki dönemde bu yarık kapanır.

"Şunu kabul etmek lazım ki insanın yüzü ve balığın yüzünü oluşturan kısımların hepsi aynı ve aynı şartlar altında oluşuyor." cümlesi verdiğim örnek gibi olsa gerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CfgMaster

@Wirlieben bahsettiğin şey büyük ihtimalle DNA benzerliklerimizden kaynaklanıyor.
    Örneğin; embriyonik dönemin ilk başlarında kara omurgalılarında solungaç yarığı gelişimi görülür, ileri ki dönemde bu yarık kapanır.

"Şunu kabul etmek lazım ki insanın yüzü ve balığın yüzünü oluşturan kısımların hepsi aynı ve aynı şartlar altında oluşuyor." cümlesi verdiğim örnek gibi olsa gerek.

Kesinlikle doğru bir bilgi. İnsanda embriyonik dönemde oluşan gelişim omurgalı hayvanların gelişimiyle aynıdır. Dokulaşma (endoderm, mezoderm, ektoderm), hücrelerin bu dönemdeki hareketleri aynıdır. Veya embriyonik dönemde aktif olan ve gelişimi sağlayan genler. Bu tür gelişime ontogeni denmektedir.

Ayrıca şöyle bir bilgiyi özet geçeyim, karşılaştırmalı anatomi derslerimizde balık ve insan yüz kafatası kemiklerini karşılaştırdık. Balıklarda aynı işlevi gören bölgede 3 tane kemik varsa insanda bu tek kemiğe inmiştir. Tam sayı aklımda olmasada bir palamuttun yüz-kafatası kemiklerinin toplamı 120 ise insanda bu sayı 40-50 civarındadır. Ve işlevleri fonksiyonları birebir aynıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: hikodaci

quote:

Orijinalden alıntı: neommy

quote:

Orijinalden alıntı: fLeiN
    Birisi bana Uzay'ın nasıl var olduğunu açıklayabilir mi ?
    Uzay'a gazları kimin koyduğunu ?
    Patlamayı kimin gerçekleştirdiğini ?
    Cevabınız Şans eseri ise, size bol şanslar..
    düzenleme: imla

Hepsini, sen dahil dün gece kafayı çekip ben yarattım, ispatla tersini!
    Böyle boş, bilgisiz, birikimsiz yetersiz iki kelimeyi bir araya getiremeyen üyelerin KB'e girip yazmalarına izin verildikçe ve doğru dürüst bir Bilimsel denetim yapılmadıkça ve konu hakkında az çok bilgi sahibi arkadaşlara bu cahil i cühela takımı ile aynı cezaları layık gören bir yönetim anlayışı oldukça KB'nin gelişmesi Bilimsel olarak olanaksız!

Boş şey evrimi savunmaktır arkadaşım.

Kusura bakma ama değil sen bir şeyi yaratmak, Allah istemese tuvalet gidip s.çamazsın bile.

Ayrıca senin yaratmadığını ispatlayayım hemen, Eğer Bir ressamın veya bir heykel Traşın yaptığı Sanat Eseri (resim, heykel) kendi başına tekrar başka bir resim yada heykel yapabilirse, sende bu dünyayı yaratmış olursun.

Evrim nedir biliyor musun bak örnekleyeyim;

Bir İnsan Tahtaya İnsan Resmi Çizmiş, Herşeyiyle aynı Bunu bir Fotoğrafı çekilmiş insan gibi düşünebilirsiniz. Ve demiş ki Bu insandır.
    Evet O bir insandır, Fakat O insanın İnsan gibi düşünmesi imkansızdır. O sadece İnsanı tasvir eden bir Objedir. İşte Evrimcilerin yanıldığı nokta, Tahtada ki İnsan Fotoğrafını İnsan gibi düşünen, konuşan, davranan bir şey olarak görmesidir. Konuşamadığı bizim gibi davranamadığı için de, Evrim geçirmemiş diye adlandırmasıdır. Her şey Yaradan Allah'ı Reddetmek üzerine kurulmuş bir düzen.

En çok üzüldüğüm şey de, İnançları uğruna canını malını kanını vermiş Ataların Torunları olan bizler ve bizim gibi olanlar içersinden bu oyuna kendini kaptıran insanların çıkmasıdır.

Alıntıları Göster
    quote:

Boş şey evrimi savunmaktır arkadaşım.

Kusura bakma ama değil sen bir şeyi yaratmak, Allah istemese tuvalet gidip s.çamazsın bile.

Ayrıca senin yaratmadığını ispatlayayım hemen, Eğer Bir ressamın veya bir heykel Traşın yaptığı Sanat Eseri (resim, heykel) kendi başına tekrar başka bir resim yada heykel yapabilirse, sende bu dünyayı yaratmış olursun.

Evrim nedir biliyor musun bak örnekleyeyim;

Bir İnsan Tahtaya İnsan Resmi Çizmiş, Herşeyiyle aynı Bunu bir Fotoğrafı çekilmiş insan gibi düşünebilirsiniz. Ve demiş ki Bu insandır.
    Evet O bir insandır, Fakat O insanın İnsan gibi düşünmesi imkansızdır. O sadece İnsanı tasvir eden bir Objedir. İşte Evrimcilerin yanıldığı nokta, Tahtada ki İnsan Fotoğrafını İnsan gibi düşünen, konuşan, davranan bir şey olarak görmesidir. Konuşamadığı bizim gibi davranamadığı için de, Evrim geçirmemiş diye adlandırmasıdır. Her şey Yaradan Allah'ı Reddetmek üzerine kurulmuş bir düzen.

En çok üzüldüğüm şey de, İnançları uğruna canını malını kanını vermiş Ataların Torunları olan bizler ve bizim gibi olanlar içersinden bu oyuna kendini kaptıran insanların çıkmasıdır.

Evrimle ilgili söylediğin herşey baştan aşağı yanlış. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olup, işkembeden sallıyorsunuz.

Biyologların tanrıyı reddetme veya kanıtlama gibi boş beleş işleri olamaz. Zaten tanrı dediğiniz kavram kendisinden önceki mitolojilerin devamıdır. Arap putundan farkı yoktur. Evrim teorisi sizlerin inançlarında olduğu gibi cinlere perilere hayaletlere gönderme yapmaz. Vuku bulmuş somut olaylarla ilgilenir. Fenomenleri, uçan gemilere, karıncalarla farelerle konuşan uydurma peygamberlere bağlamaz. Klasik determinist mantıkla işlemez. Somut olayları nesnel görüşlerle açıklamaya çalışır.

Senin tahta üzerine çizilen insan benzetmen tamamen dezenformasyondur. Evrim teorisiyle uzaktan yakından alakalı olmayan bir örnek olmakla beraber son derecede manasızdır. Evrim teorisini illa örneklendirmek istiyorsan ortak atadan ve teoriye bağlı mekanizmalardan bahsetmek zorundasın. Tahtaya çizilen insan resminin evrim geçirmemiş olarak adlandırılması ise teoriden zerre haberin olmadığını göstermektedir. Dünya üzerinde evrim geçirmemiş tek bir organizma dahi yoktur. Onbinlerce yıl yaşayıp bugünlere kadar gelen timsahlar ve triboitler bile basit değişikliklere uğramışlardır. Evrim teorisine hakim hiç bir biyolog şu canlı evrim geçirmediği için şu şekilde olamadı diye konuşmaz. Bu tarz cümleler tamamen sofizm mantığıyla yazılmış bilim dışı cümlelerdir.

Dinci, kendisini kandırırken herkesi de kandırabileceğini zanneden kişilerden oluşmaktadır. Ben biyoloji eğitimimi akademik boyutlarda almış durumdayım. Bir çok bilimsel gelişmeyi ve bilimsel yayınları takip etmeye gayret gösteririm. Zooloji ve botanik labratuarlarında türlü deneylerin içinde bulundum. Senin daha adını bile duymadığın bir çok canlının bilimsel isimleri hala ezberimdedir büyük bir çoğunluğunun da metobolizmalarını, genetik yapılarını, üreme ve beslenme davranışlarını bilirim. O yüzden bu havaya bakarak konuştuğun cümleler çok canımı sıkıyor bundan dolayı da sen ve senin gibilere cevap vermek zorunda kalıyorum.

Senin tanrı dediğin nedir? Tamamen uydurma hayallere ve fantazilere dayalı bir mitolojidir. Herhangi bir kanıtı var mıdır? Deneylenebilir, gözlemlenebilir ve hatta örneklendirilebilir en ufak bir kanıtı bile yoktur.

Tanrı, hiç şüphe etmeden ve sorgulamadan daha öncekilerin önüne koyduğu şablona inanmaktır.

Nihilizm ne ise tanrı da aynıdır ikiside dillerden doğma bir bilinmezliğin genellenmiş biçimidir. Kısacası, insan denen memeli hayvanın cehaletinin farkındalığı olarak kendi kendini yutturma çabasıdır. Tanrıdan bahseden insan hiç bir şey bilmek istemez o sadece kendi varlığını dayandırdığı sembolik hayali fantazilere inanır. Sorgulamaz sorgulamak hayali tanrısı tarafından yasaklanmıştır çünkü. Tanrıya akılla değilde kalple inandığını söyleyen herkes kendi kendisine inanıyordur aslında. Çünkü, varlığının bir gün sonlanacağını hazmedemediği için varlığı hiç bitmeyecek enerjisi hiç tükenmeyecek bir fantazi geliştirmiş kendisini de o fantazinin biricik çocuğu yapmıştır. İnsanın kendi varlığından kaçmaya çalıştığı bir düşüdür tanrı. Tanrıya inandıklarını söyleyenlerin olmayan şeyleri gören şizofrenlerden farkı yoktur. Hatta şizofrenler daha masumlardır çünkü hastalardır ve bu hastalıklarını gerçeğe direnmek için bilinçli devam ettirmezler. O yüzden tanrı ölümsüz insan simgesidir. İnsanın antropormorfik sanatıdır.

Tanrı, insanın hayatın gerçeklerine karşı ısrarla direndiği, gerçekleri yok sayıp, kendisini ise evrenin baş köşesine oturtan bencilliğidir.

İstediğiniz kadar akıllı olun, zeki olun, barajlar yapın, köprüler yapın, evler inşa edin, doğayı tek türmüşsünüz gibi kullanın. Hızlı yayılan virüslerden farkınız yok özel değilsiniz. Öleceksiniz ve varlığınız tamamen son bulacak. Güzellik uykusuna yatıp sonradan uyanmaya benzemez ölüm. Tüm organizmalar gibi azot karbon döngüsüne karışıp diğer canlıların yaşaması için faydalı birer element olacaksınız. O zaman neden yaşıyoruz? Amacımız ney? diye sorup cırmalamanın bir anlamı yok. Ölümsüzlük düşleriniz, sadece sizden önceki canlıların içgüdüsünün zihninizdeki bir yanılsamasıdır okadar. Neden yaşadığınız konusunda herhangi bir fikriniz yoksa veya kendi amaçlarınızı oluşturamıyorsanız zaten yaşadığınız söylenemez çünkü yaşama süreci sadece istekle ve inanç gibi hastalıklarla olmaz kendi amacını belirleyebilecek önemli bir irade ister. Amacanız sizlere altın tepside sunulacak bir kahve değildir kendiniz bulacaksınız onu. Doğadaki her canlının yaptığı gibi hatta seks yaparken bile.

Sonsuzluğun insani özellikleriyle bezenmiş bir tanrının ağzından her şeyi bilme iddianızın amacı nedir? Ben size söyleyim. Ölüm sizi korkutuyor, içinizi karartıyor, varlığınızın sona ermesi inanılmaz gibi geliyor. İşte sizin tanrınız orada başlıyor. Antropormorfizm burada devreye giriyor. Sizin tanrınız sizin inançlarınızın sonsuzla çarpımıdır. Hastalık belirtinizdir. Tanrı bir hastalıktır. Doğayı ve evreni anlayamayan, doğaya ve mekanizmalarına uyum sağlayamayan insanların, yerine bir put koyarak o putu evrenin baş köşesine, kendisini de, yarattığı putun biricik evladı yerine koyan bencil bir hastalığıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Feyyaz Merter -- 16 Ekim 2011; 18:00:23 >

• bence mantıklı olan insan evrim teorisine inanmaz.evrim teorisine inananlar kendi benliğini red eder ve bunu bir kaçış olarak görür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: can_rock

bence mantıklı olan insan evrim teorisine inanmaz.evrim teorisine inananlar kendi benliğini red eder ve bunu bir kaçış olarak görür.

benliği reddetmek ne anlama gelmekte?
    evrimi kabul etmemek de bir tür kaçış olamaz mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: can_rock

bence mantıklı olan insan evrim teorisine inanmaz.evrim teorisine inananlar kendi benliğini red eder ve bunu bir kaçış olarak görür.

Mantıklı olan insan bilmediği şey hakkında konuşmaz. Konuşup komik duruma düşmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mutlu Dal

evrim teorisinin bazı maddeleri mantıklı geliyor ama çoğu mantıksız...

Nedir bu mantıklı olan ve olmayanlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TRojka

quote:

Orijinalden alıntı: soho

evrimin prensiplerinen birisi "çevresel şartlarla kazandıkları özellikleri gelecek nesillere" aktarmaktır..
    sanırım evrimin bu önemli prensibini atladınız..

yani "şartlara göre evrilme" sözkonusudur evrimde..
    bende şartları canlzndırdığımda kara memelisinin balina olmasına imkan yok diyorum ve bunu önceki mesajalrımda da ayrıntılarıyla açıklamaya çalıştım..
    evrim prensipleriyle bir kara memelisinin denize inerek balina olması akıl ve mantık dışıdır.

henüz bu konuda düzgün bir açıklama gelmedi herkes farkındadır herhalde..

Kimin prensipleri bunlar hala anlamadım ben. Çevresel şartlarla kazanılan özelliklerden kasıt doğal seçilim sonucu mu? Doğal seçilim özellik kazandırıyor denemez. Kimi ve hangi yazıyı referans aldığınızı hala söylemediniz.

Akıl ve mantık konu değildir, aklın ve mantığın almıyor olması daha önce görmediğinizden ya da olabileceği size kanıtlanmadığındandır.

canlıların evriminde çevresel faktörlerin evrimde hiç etkeni yok mu?
    aynı örnekten devam edelim, kara memelisinin balina olmasındaki etkenler nedir o zaman bana sayabilirmisiniz ?(ceap verirken bugün neden bir kara memelisi balina olmuyor sorusu ile paralel düşününüz)

mesajınızdaki önemli bir facianıza ilk cümleden başlamak isterdim..kısmey ikinci paragraftaymış..

evrimde "akıl ve mantık konu değil" demişsiniz..
    sizin bu mesajınız TARİHİ BİR İTİRAFTIR,
    akıl ve mantığın almadığı olaylara biz burda MASAL diyoruz..

sizin orda ne diyorlar ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soho -- 17 Ekim 2011; 12:22:00 >

• quote:

quote:

quote:

evrimin prensiplerinen birisi "çevresel şartlarla kazandıkları özellikleri gelecek nesillere" aktarmaktır..

bende şartları canlzndırdığımda kara memelisinin balina olmasına imkan yok diyorum ve bunu önceki mesajalrımda da ayrıntılarıyla açıklamaya çalıştım..
    evrim prensipleriyle bir kara memelisinin denize inerek balina olması akıl ve mantık dışıdır.

Kimin prensipleri bunlar hala anlamadım ben. Çevresel şartlarla kazanılan özelliklerden kasıt doğal seçilim sonucu mu? Doğal seçilim özellik kazandırıyor denemez. Kimi ve hangi yazıyı referans aldığınızı hala söylemediniz.

Akıl ve mantık konu değildir, aklın ve mantığın almıyor olması daha önce görmediğinizden ya da olabileceği size kanıtlanmadığındandır.

aynı örnekten devam edelim, kara memelisinin balina olmasındaki etkenler nedir o zaman bana sayabilirmisiniz ?(ceap verirken bugün neden bir kara memelisi balina olmuyor sorusu ile paralel düşününüz)

mesajınızdaki önemli bir facianıza ilk cümleden başlamak isterdim..kısmey ikinci paragraftaymış..

sizin orda ne diyorlar ?

Trojka'nın söylediğini çarpıtıyorsunuz.

Cümlenin tamamı şu (yazıyor zaten yaptığınız alıntıda da):
    "Akıl ve mantık konu değildir, aklın ve mantığın almıyor olması daha önce görmediğinizden ya da olabileceği size kanıtlanmadığındandır".

Yani evrim teorisi akıl ve mantık dışıdır demiyor.

Ne dediğini sizde çok iyi biliyorsunuz ama niyetiniz iyi değil ne yazık ki!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Previous Tune -- 17 Ekim 2011; 12:34:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Previous Tune

quote:

quote:

quote:

sizin orda ne diyorlar ?

"Akıl ve mantık konu değildir, aklın ve mantığın almıyor olması daha önce görmediğinizden ya da olabileceği size kanıtlanmadığındandır".

evrimde "akıl mantık konu değildir" demişsiniz..o zaman konu olan nedir soruyorum size..
    evrimde akıl mantık konu değilse asıl konu olan nedir, hayalcilik midir, masalcılık mıdır, bunun ikisi dışında bir şıkkınız kalmıyor bu durumda..
    bu birinci itirafınız..

ikinci itirafınız ise;
    "olabileceği size kanıtlanmadığındandır" cümleniz..kanıtlayamıyorsanız neyi idda ediyorsunuz?
    kaç mesajdır soru soruyorum, ne anlatan var ne de anlatmaya teşebbüs eden var..
    terim ilaveli beş cümle çerçevesinde yazıp yazıp duruyrosunuz, ne sizin inandığnıız var ne de milleti inandırabildiğiniz, kanıtlayabildiğiniz..

sorumu tekrar sorayım..

çevresel faktörün evrimde yeri yoksa kara memelisinin balina olmasındaki etkenler nedir o zaman bana sayabilirmisiniz ?(cevap verirken bugün neden bir kara memelisi balina olmuyor sorusu ile paralel düşününüz)

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

sizin orda ne diyorlar ?

evrimde "akıl mantık konu değildir" demişsiniz..o zaman konu olan nedir soruyorum size..
    evrimde akıl mantık konu değilse asıl konu olan nedir, hayalcilik midir, masalcılık mıdır, bunun ikisi dışında bir şıkkınız kalmıyor bu durumda..
    bu birinci itirafınız..

ikinci itirafınız ise;
    "olabileceği size kanıtlanmadığındandır" cümleniz..kanıtlayamıyorsanız neyi idda ediyorsunuz?
    terim ilaveli beş cümle çerçevesinde yazıp yazıp duruyrosunuz, ne sizin inandığnıız var ne de milleti inandırabildiğiniz, kanıtlayabildiğiniz..

sorumu tekrar sorayım..

çevresel faktörün evrimde yeri yoksa kara memelisinin balina olmasındaki etkenler nedir o zaman bana sayabilirmisiniz ?(cevap verirken bugün neden bir kara memelisi balina olmuyor sorusu ile paralel düşününüz)

Konu evrim teorisi. Akıl ve mantığa uymadığı sizlerin yönlerdirmesi ile ortaya çıkan bir ifade. Sizin aklınızın ve mantığınızın almaması mantık dışı olduğu anlamına gelmiyor. Açık bir dille bunu ifade etmiş ama siz çarpıtıyorusunuz.

Kanıtlanmasa idi öncelikle TEORİ olmazdı. Bunu görmezlikten gelme çabanız nedir? Teori nedir? Bütün teoriler kanıtlanmamış varsayımlar mıdır?
    Orda neden öyle bir ifade kullanmış orası ben bilemem. Kendisi ne demek istediğini açıklayacaktır. Ama çarpıttığınız çok açık.

Çevresel faktörlerin evrimde yeri olmadığını nereden çıkardığınızı açıklayın lütfen.
    Balina hangi koşullarda balina olmuş orasını ben bilemem. Ancak bu süreçteki evrim mekanizmaları bellidir. Bir başka mesajımda yazdım bunu. Evrimi milyonlarca yıl sıçramalı canlandırıyorsunuz kafanızda. Yani bir canlı bir sebepten canına tak etti, suya atladı ve orda kaldı. Bir anda oldu herşey. Yok böyle birşey. Çok fazla uzun bir süreç olduğunu bildiğinizi söylüyorsunuz ama sorduğunuz sorulardan ve ifade ediş şeklinden bildiğinizi söylediğiniz şeyi algılayamadığınız anlaşılıyor.

• cevresel faktorun evrimde yeri olmadigi mi söylendi? Belki yegane faktör olmadigi söylenebilir. Dogal secilimin isleyisindeki onemli faktorlerden biri olabilir bu durum. Örnegin suyun altinda donma riski kalmadigindan degisen iklim sartlariyla(cevresel faktör)suyun altinda bir süre kalabilen bir canli bu hareketini hayatta kalmak icin daha cok tekrarlamak durumunda kalabilir. Burada iklim degisikliginin cok hizli bir sekilde olusmadigini düsünebilirsiniz.

Bugün neden bir kara memelisi balina olmuyor sorusunu ise tam anlayamadim. 2 hafta icerisinde pokémon gibi farkli bir canliya dönüsmesini bekleyemezsiniz bir hayvanin.

Balinanin memeli oldugu halde suyun altinda yasamasi sizce de diger canlilarin yasayisi göz önüne alindiginda garip degil mi? Sizce bunun nedeni nedir? Neden karada yasamak yerine denizde yasamaktadirlar?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

sizin orda ne diyorlar ?

bu birinci itirafınız..

ikinci itirafınız ise;

sorumu tekrar sorayım..

Konu evrim teorisi. Akıl ve mantığa uymadığı sizlerin yönlerdirmesi ile ortaya çıkan bir ifade. Sizin aklınızın ve mantığınızın almaması mantık dışı olduğu anlamına gelmiyor. Açık bir dille bunu ifade etmiş ama siz çarpıtıyorusunuz.

Kanıtlanmasa idi öncelikle TEORİ olmazdı. Bunu görmezlikten gelme çabanız nedir? Teori nedir? Bütün teoriler kanıtlanmamış varsayımlar mıdır?
    Orda neden öyle bir ifade kullanmış orası ben bilemem. Kendisi ne demek istediğini açıklayacaktır. Ama çarpıttığınız çok açık.

Çevresel faktörlerin evrimde yeri olmadığını nereden çıkardığınızı açıklayın lütfen.
    Balina hangi koşullarda balina olmuş orasını ben bilemem. Ancak bu süreçteki evrim mekanizmaları bellidir. Bir başka mesajımda yazdım bunu. Evrimi milyonlarca yıl sıçramalı canlandırıyorsunuz kafanızda. Yani bir canlı bir sebepten canına tak etti, suya atladı ve orda kaldı. Bir anda oldu herşey. Yok böyle birşey. Çok fazla uzun bir süreç olduğunu bildiğinizi söylüyorsunuz ama sorduğunuz sorulardan ve ifade ediş şeklinden bildiğinizi söylediğiniz şeyi algılayamadığınız anlaşılıyor.

şu yazınızdan çıkan ana fikir şudur;
    aslında sizde evrimin olabileceğine aklınızın ve mantığınızın almadığının gün gibi farkındasınız..
    sadece bir güruh evrim teorisi var dediği için evrim teorisine inananlardan milyonlarca insandan sadece birisiniz..belki de inancınıza bir kılıf bulmak için de olabilir (şahsi görüşüm)

size tavsiyem akıl ve mantık dışı masalları dinlerken bunları kafanızda sorgulamanızdır..canlı evrimlerini evrimsel terimlerle birlikte okurken bunları canlı üzerinde uygulandığında türden türe geçişin ortaya çıkamayacağını farketmenizi temenni ederim.

siz de benim soruma cevap veremeyen "evrimzede mağgurları" ndan sadece birisiniz..

iyi forumlar..

bu arada sorum hala bakidir, cevap vermek isteyen he evrimciyi dinlemeye açığım.

• görüldüğü gibi bir tek balinanın evrimini bile açıklayamayan evrimciler nasıl olmuşş olmuşşş ama milyonlarca canlının evrimine inanmışş..
    biri çevresel faktörler yok derken,
    birisi vardır diyor..
    ve biz bunlardan evrim öğreniyoruz..
    evrimi kabul etmeyince de ,
    neden etmiyorsunuz?

• quote:

aslında sizde evrimin olabileceğine aklınızın ve mantığınızın almadığının gün gibi farkındasınız..
    sadece bir güruh evrim teorisi var dediği için evrim teorisine inananlardan milyonlarca insandan sadece birisiniz..belki de inancınıza bir kılıf bulmak için de olabilir (şahsi görüşüm)

size tavsiyem akıl ve mantık dışı masalları dinlerken bunları kafanızda sorgulamanızdır..canlı evrimlerini evrimsel terimlerle birlikte okurken bunları canlı üzerinde uygulandığında türden türe geçişin ortaya çıkamayacağını farketmenizi temenni ederim.

siz de benim soruma cevap veremeyen "evrimzede mağgurları" ndan sadece birisiniz..

iyi forumlar..

bu arada sorum hala bakidir, cevap vermek isteyen he evrimciyi dinlemeye açığım.

Birşeyin cevabını bilmemek aklın ve mantığın almadığının göstergesi midir?
    İşkembeden sallamaktansa "bilmiyorum" diyebilmek aklım ve matığım kabul etmiyor anlamına mı gelir?

Evrim mekanizmalarını yeterince araştırdığım için, bunu kafamda kurgulayabildiğim için, bilimsel olarak kanıtlanmış olduğu için, evrim geçirmiş canlılara dair bazı makaleleri okuduğum için, paleontoloji ile içiçe 2 yıl geçirdiğim ve dolayısıyle paleontolojinin ne olduğunu ve konu ile ilgili bize ne verebileceğini bildiğim için, ve dolayısiyle fosiller konusuna muhtemelen sizden çok daha hakim olduğum için, konunun biyoloji tarafından ise yeterince araştırma okuduğum için, evrimin inanılacak değil bilinecek bir olgu olduğunu bildiğim için, evrim teorisine inanmıyorum, evrim teorisini biliyorum ve anlıyorum.

Ama siz evrim teorisi ile ilgili ne okuduz? Evrim teorisi ile ilgili ne anlatabilirsiniz bize? Aklınızın ve mantığınızın almaması için çok iyi bilmeniz gerekir öncelikle. Anlatın ve okuyalım. Evrim teorisi nedir? Evrime etki eden faktörler ve evrim mekanizmaları nelerdir? Ve bunların tek tek açıklamasını da yapın. Darwin'nin evrim teorisi ile modern evrim teorisi arasında ki en önemli fark nedir? Bu fark evrim teorisine ne kazandırmıştır? Tüm bunlar ile ilgili, kendi cümlelerinizle alıntı yapmadan anlatabileceğiz ne varsa yazın, yazın ki evrim teorisini en azından araştırdığınızı, bildiğiniz görelim. Eğer bilmiyorsanız, bu sizin evrim teorisini, sadece bir gurüh hayır dediği için reddettiğiniz anlamına gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Previous Tune -- 17 Ekim 2011; 14:14:00 >

• quote:

görüldüğü gibi bir tek balinanın evrimini bile açıklayamayan evrimciler nasıl olmuşş olmuşşş ama milyonlarca canlının evrimine inanmışş..
    birisi vardır diyor..
    neden etmiyorsunuz?

Cevresel faktörün olmadigini kim söyledi hala o kismi göremedim, kacirmis da olabilirim. En azindan kimin yazdigini hatirliyorsaniz söyleyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: LeVeL
    2-Evrim Teorisi bir din veya inanç değildir , üzerine katilarak gelişmiştir. Ne Darwin peygamber , Ne de Türlerin Kökeni kutsal kitaptir , dinleri çürütmeye çalışan ateistlerin yaptığı peygambere ve dini metinlere saldiri yöntemi evrim teorisinde işe yaramaz , türlerin köneni ve darwinden sonra 150 yil geçti ve kimse evrim bilmek ve anlatmak için ne türlerin kökenini okumak zorunda ne de darwinin hayatini bilmek onu taklit etmek. O yüzden günümüzdeki bilimsel bilgiden eski bilgilerle ve kişilere saldiri üzerinden Evrim Teorisi Çürümez.

Belirtemeden gecemeyecegim, "evrime inanmak", "evrimci" "darvinci" kelimeleri her gectiginde bir kedi yavrusunu öldürüyolarmis.

Mantik bastan hatali, evrim teorisinin yapilmaya calistigi seyi anlamamakta diretiyorsunuz. Yapmaya calisitigi seyi diyorum cünkü zaman yolculugu yapabilmek gibi bi sansimiz yok. O yuzden elden gelen en iyi sekilde aciklanmaya calisiliyor her sey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paranoid_andr0id -- 17 Ekim 2011; 14:35:31 >

• quote:

quote:

iyi forumlar..

Birşeyin cevabını bilmemek aklın ve mantığın almadığının göstergesi midir?
    İşkembeden sallamaktansa "bilmiyorum" diyebilmek aklım ve matığım kabul etmiyor anlamına mı gelir?

Evrim mekanizmalarını yeterince araştırdığım için, bunu kafamda kurgulayabildiğim için, bilimsel olarak kanıtlanmış olduğu için, evrim geçirmiş canlılara dair bazı makaleleri okuduğum için, paleontoloji ile içiçe 2 yıl geçirdiğim ve dolayısıyle paleontolojinin ne olduğunu ve konu ile ilgili bize ne verebileceğini bildiğim için, ve dolayısiyle fosiller konusuna muhtemelen sizden çok daha hakim olduğum için, konunun biyoloji tarafından ise yeterince araştırma okuduğum için, evrimin inanılacak değil bilinecek bir olgu olduğunu bildiğim için, evrim teorisine inanmıyorum, evrim teorisini biliyorum ve anlıyorum.

Ama siz evrim teorisi ile ilgili ne okuduz? Evrim teorisi ile ilgili ne anlatabilirsiniz bize? Aklınızın ve mantığınızın almaması için çok iyi bilmeniz gerekir öncelikle. Anlatın ve okuyalım. Evrim teorisi nedir? Evrime etki eden faktörler ve evrim mekanizmaları nelerdir? Ve bunların tek tek açıklamasını da yapın. Darwin'nin evrim teorisi ile modern evrim teorisi arasında ki en önemli fark nedir? Bu fark evrim teorisine ne kazandırmıştır? Tüm bunlar ile ilgili, kendi cümlelerinizle alıntı yapmadan anlatabileceğiz ne varsa yazın, yazın ki evrim teorisini en azından araştırdığınızı, bildiğiniz görelim. Eğer bilmiyorsanız, bu sizin evrim teorisini, sadece bir gurüh hayır dediği için reddettiğiniz anlamına gelir.

ben evrimle ilgili dawkins'in kitaplarını (tahammül ettiğim yere" kadar okudum, tahammül ettiğim yere kadar diyorum çünkü bir insan ancak bu kadar SALLAR..ancak bu kadar KANDIRMAYA çalışır..olmayan bir organın evrimini bile bir insan ancak bu kadar UYDURUR!!
    ayrıca konu ile ilgili dergilerden özellikle türden türe geçiş ile ilgili çıkmış yayınlara göz gezdirdim..evrimin temelleri ile ilgili terimlerin tanımlarını okudum..
    lakin bunları türden türe geçiş ile ilgili canlılara uyarladığımda evrime inanmanın akıl ve mantığın dışında olarak bir masal olduğu aşikar.
    bu benim için de geçerli olduğu gibi sizin için de geçerli olmalı, ikimiz ayrı dünyalarda yaşamıyoruz, bir canlı beslenemez ise o canlı ölür, nesli yo kolur.. bu benim yaşadığım dünyada da böyle senin yaşadığın dünyada da böyle..bir canlı durup dururken neden başka bir türe geçsin çevresel faktörler değişmemişse, ha değişmişse o hayvan başka bir türe geçene kadar nasıl yaşayacak..
    bunların cevaplarını evrimde bulamazsın, çünkü evrim sana bunları veremez, çapı yetmez, sıfatı da yetmez çünkü türden türe geçişte evrim diye bir şey yok.

ayrıca sorduğunuz soruların temeli olarak canlı evrimini ben size soruyorum, öyle değil mi , siz bir evrimci değil misiniz?
    "ben bilemem" diyorsunuz..o zaman okuduğunuz boşa gitmiş veya okuduklarınız size türden türe geçiş hakında bilgi veremiyor demektir.
    "bilmiyosanız" konuya girip tartışmaya girmeyin..

canlıların evrimini "bilmiyorsanız" neden bu tartışmaya üstelik "evrimci" olarak giriyorsunuz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soho -- 17 Ekim 2011; 14:37:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fallen_angel17

quote:

görüldüğü gibi bir tek balinanın evrimini bile açıklayamayan evrimciler nasıl olmuşş olmuşşş ama milyonlarca canlının evrimine inanmışş..
    birisi vardır diyor..
    neden etmiyorsunuz?

Cevresel faktörün olmadigini kim söyledi hala o kismi göremedim, kacirmis da olabilirim. En azindan kimin yazdigini hatirliyorsaniz söyleyin.

12-13 mesaj yukarıda @Trojka nickli arkadaştan alıntıladığım cümlesinde bahsetmiş.

• quote:

birisi vardır diyor..
    neden etmiyorsunuz?

Balina nasıl evrimleşti?

Google'a girdim, karşıma yüzlerce sayfa çıktı. ilk 5 sayfada balinanın evrimini açıklayan özellikle bilimsel, akademik ve popüler/güvenilir kaynakları aldım, linklerini aşağıya kopyaladım, diğerlerini, mesela evrimci siteleri eledim. 5. sayfada sıkılıp bıraktım. Aşağıdaki listede EDU uzantılı üniversite kaynaklarından Wikipedia'ya, BBC'den Discovery Channel'a, National Geographic'ten Howstuffworks.com'a ve oradan Nature dergisine kadar onlarca kaynakta balinanın evrimi detaylı bir şekilde anlatılıyor.

Gerçekten balinanın evrimini öğrenmek istemiş olsaydın, şimdiye çoktan bu sitelere girip öğrenmiş olurdun.

Demek ki amacın balinanın evrimini öğrenmek değil. Aşağıda 3 tanesinin linkini verdiğim balinanın evrimine karşı çıkan 3-5 siteyle de karşılaştım. Tesadüfe bakın ki hepsi de yaradılışçı, inanç siteleriydi. Bilimsel tek bir kaynakta bile balinanın evrime karşı çıkan bir örnekle karşılaşmadım. Nedense sadece bu yaradılışçı sitelerde karşı çıkılıyordu balinanın evrimine.

Örneğin balinanın evrimine karşı çıkan bir tane bile EDU uzantılı site bulamadım.

"Balinanın evrimine karşı çıkanlara karşı çıkanlar" başlığı altında da yaradılışçıların iddialarını çürüten 2 tane site linki koydum. Özellikle ikincisi yaradılışçıların bütün iddialarını gayet güzel bir şekilde çürütüyor.

Şimdi...

Gerçekten balinanın evrimini öğrenmek istiyorsan, tüm bu linklerini verdiğim siteleri okursun. Özellikle de sonuncusunu...

Yok, amacın öğrenmek değilse - ki bence öyle - burda hala soruma cevap veremediler diye geveleme, sorunun cevabı bu linklerde misliyle var!..

Yani insanlık balinanın evrimi meselesini çoktan aştı. Bu mesele sadece 3-5 yaradılışçı site dışında tartışılmıyor bile...

http://www-personal.umich.edu/~gingeric/PDFfiles/PDG413_Whaleevol.pdf

http://www.ucmp.berkeley.edu/mammal/cetacea/cetacean.html

http://evolution.berkeley.edu/evosite/lines/IAtransitional.shtml

http://www.indiana.edu/~ensiweb/lessons/wh.kiosk.html

http://www-personal.umich.edu/~gingeric/PDGwhales/Whales.htm

http://en.wikipedia.org/wiki/Evolution_of_cetaceans

http://ngm.nationalgeographic.com/ngm/data/2001/11/01/html/ft_20011101.4.html

http://www.talkorigins.org/features/whales/

http://www.indiana.edu/~ensiweb/lessons/whale.ev.html

http://www.enchantedlearning.com/subjects/whales/allabout/Evol.shtml

http://www.proof-of-evolution.com/whale-evolution.html

http://www.enchantedlearning.com/subjects/whales/classification/Whalefossils.shtml

http://science.howstuffworks.com/environmental/life/zoology/marine-life/whale1.htm

http://www.locolobo.org/CetaceanEvolution.html

http://www.nature.com/nature/videoarchive/ancientwhale/

http://science.discovery.com/scientists/darwin/timeline/timeline.html

www.bbc.co.uk/.../In_Our_Time_The_Whale

http://www.science20.com/between_death_and_data/beware_metastudies_example_whale_evolution-77416

http://whales.fieldmuseum.org/behind/evolution/feet-to-flippers

http://collections.tepapa.govt.nz/exhibitions/whales/segment.aspx?irn=161

Bunlar da balinanın evrimina karşı çıkanlar:

http://creation.com/refuting-evolution-chapter-5-whale-evolution

http://www.trueorigin.org/whales.asp

http://www.icr.org/article/scientific-ro****s-whale-evolution/

Bunlar da balinanın evrimine karşı çıkanlara karşı çıkanlar:

http://www.angelfire.com/fl/direpuppy/mindblocks.html

http://www.noanswersingenesis.org.au/whale_evolution.htm

Edit: Düzeltme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tralles -- 17 Ekim 2011; 14:59:07 >

• 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.