Şimdi Ara

Evrim bilginizi bu mini sınavla test edin! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
259
Cevap
0
Favori
6.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • evrim varmidir . ?evet vardir. bilim cercevesinde canlilar bulunduklar ortama gore yillar icerisin de evrimlesir, icinde bulundugu duruma gore fiziksel ozelliklerini gelisdirirler.
    fakat bu demek degilki insanlar maymundan evrimlesdi :) maymun maymun olrak insan ise insan olarak yaratilmisdir. yani evrim dedikleri olay maymunu insana donuzdurmemisdir. :) bunlar yaratici allah dusmani olan yada bir yaraticinin oldugunu kabul etmeyen bilim adamlarinin hic bir kaniti olmadigi halde sadece kendi dusuncelerini gercekmis yada br kaniti varmis gibi insanliga kabul ettirme cabalarindan baska birsey degildir..!

  • Biyoloji paleontoloji doktoralı üyelerimiz doldurmuş gene konuyu. Siz saçma dediniz diye tüm akademi reddetti evrimi hemen Daha evrim ile evrim teorisi kelimelerinin farkını bilmiyor gelmiş burda kendi uydurduğu laflarla ahkam kesiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evrim var diyen bir sivrisinekle bir balinanın bir yerde ortak bir atası olduğunu söylüyor demektir. Yada bir kartalla bir timsahın. Canlılar bu kadar çeşitliyken ver her birinin üreme sisteminden, dolaşım sistemine, sinir sisteminden, sindirim sistemine muazzam detaylar varken nasıl oluyor da 1 adet bile ara tür gösterilemiyor? Te ordan sevdir git diyesi geliyor insanın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pelstina

    Evrim var diyen bir sivrisinekle bir balinanın bir yerde ortak bir atası olduğunu söylüyor demektir. Yada bir kartalla bir timsahın. Canlılar bu kadar çeşitliyken ver her birinin üreme sisteminden, dolaşım sistemine, sinir sisteminden, sindirim sistemine muazzam detaylar varken nasıl oluyor da 1 adet bile ara tür gösterilemiyor? Te ordan sevdir git diyesi geliyor insanın.
    Yüzbinlerce yıldan bahsediyoruz burada. Ara türe en güzel örnek dinozorlardır mesela. Günümüz kuşlarının kökeni dinozorlardan geçer. Ara fosil istiyorsanız biraz elinizi sıvayıp araştırmayı öğrenin, zira tonla kanıt ve araştırma mevcut.

    Ayrıca evrim yok diyemezsiniz. Evrim vardır, bir gerçektir. Evrime yok diyebiliyorsanız bakterilerilerin antibiyotiğe direnç kazanmasını veya her yıl yeniden yapılan grip aşılarını nasıl açıklıyorsunuz merak ettim ? Evrim ile evrim teorisi farklı kavramlardır, bilimsel bir konuda temel bilgiden bile yoksunsanız mümkünse fikriniz de olmasın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirkadyen -- 4 Ekim 2018; 18:18:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kardeş senin gibilerin dindar olabileceğini sanmam. Sizin gibiler sayesinde ülkenin geldiği durum ortada. Geri kafalı dememim sebebi daha önceki yorumlarını okumamdan kaynaklı. Öyle herkese bunu söylemem. Eğer doğru düzgün yorum yaparsan ben zaten seninle aynı doğrultuda tartışırım. Ayrıca evrime inanmayabilirsin ama saçma diyemezsin. Oturduğun yerden cahilce yorumlar yapma. O yüzden sen de adam gibi yorum yap ve adam gibi kanıtlarla bize gel.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dürüstİnsan -- 4 Ekim 2018; 18:23:15 >
  • faniseyler kullanıcısına yanıt
    Öncelikle hayvanlar yaşadığı ortama göre evrimleşir. Keçi ile zürafa aynı ortamda yaşayan canlılar değil. Zürafa afrikada yaşıyor. Afrika yerde bitki olmadığı için ağaçtan yiyor. Şöyle düşün şimdi nasıl insanlar arasında uzun boylular var. Zürafalar arasında da farklı fiziksel özellik gösterenler var. Uzun olan zürafalar ağaçlardan beslenebildiği için hayatta kalıyor. Kısa boylu olup ağaca yetişemeyenler ise açlıktan ölüyor. Sonuç olarak hayatta kalan uzun zürafaların yavrusu da mantık çerçevesinden bakarsan uzun oluyor. Nesiller böyle devam ediyor. Değişen coğrafi nedenlerden dolayı da daha uzun oluyorlar. Bunu anlamaktan kolay birşey yok. Adam akıllı oturup okursan önyargısız bir şekilde incelersen anlarsın.

    Ayrıca vücudumuz senin düşündüğün kadar mükemmel değil. İlk olarak ayaklarına bakarsan anlayabilirsin. Ayak parmaklarının herhangi bir amacı yok. Dahası o parmaklarda ki tırnakların hiç bir amacı yok. Yapabildikleri tek şey sağa sola vurulmak. Yürümemiz için baş parmak yeterli.

    Son olarakta senin inandığın yaratılış kavramında ensest bir çoğalma söz konusu. Bu da kendi dininde yasak. Kendi içinde çelişen olaylar var. Açıkçası adem ve havva gibi bir masala inanılması bana göre komik. Senin de dediğin gibi akıl var mantık var. Allah kadar yüce bir varlık bu kadar basit ve bu kadar sapıkça bir yöntemle insan ırkını yaratmazdı. Birde ademle havva ya inanmakta evrime inanmanı gerektiriyor. Çünkü iki kişiden bu kadar çeşitliliğin çıkması için evrim şart.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Son sorunun cevabı yanlış. Beşinci soru da muallak.
  • Dürüstİnsan kullanıcısına yanıt
    Bana göre yani kendimi ölçüp tarttığımda dindar olduğumu görüyorum.Ama doğrusunu Allah bilir gerçekte.

    Tabi ,ülkeyi ben yönettiğim için ülke bu durumda zaten

    Ayrıca ülkenin cahil kesimi ile beni bir tutmamalısın çünkü ben onlar gibi değilim.

    Evrim konusuna gelince evrim gerçek olamaz.Boşuna inanıyorsunuz evrime ,evrimi Allahın yerine koyarak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum boşver eğleniyoruz. İnancına saygım var. Kızgınlık yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mokinto kullanıcısına yanıt

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mertcan Erice : Evrim Propagandasından Sorumlu Ateist Editor!

  • Aynı zamanda evrime de ters değildir.

  • Evrim bilginizi bu mini sınavla test edin!


  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-EB772A469

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    "Şempanze gibi" derken direk olarak şempanze türünden bahsediyorsa sıkıntı yok. Ama fiziksel benzerlikten söz ediyorsa orası sıkıntılı.

    Sonuncu soru dediğiniz gibi. Bu ay Haluk Ertan, Bilim ve Ütopya dergisinde güzel bir yazı kaleme almış. El-Cahiz hakikaten evrim düşüncesinin öncülerinden midir, onu tartışıyor. Bence gayet doğru noktalara parmak basmış.
  • Şimdi evrim vardır yoktur tartışmasına girmek istemiyorum.
    Evrimin bir an var olduğunu varsayalım.
    A türü C türüne 1milyon yılda evrimleşti diyelim ve arada olan ara formlarına da B diyelim.
    Şimdi basit bir hesap ile basamak basamak gidecek olursak.
    A türünden sabit 100bin birey olsun diyelim. Ve her bireyin neslin 100yıl yaşadığını varsayalım. Ve bu 100bin A türü 1milyon yılda C türüne evrimleşiyor.
    1milyon/100 yapar isek 10bin nesil eder.
    10bin nesil çarpı birey sayısı yapar isek yani 10bin x 100bin =1milyar birey eder.
    Yani A türü C türüne evrimleşene kadar 1milyar birey yaşayıp geçiyor.(A türünün ortalama yaşam ömrünü 50yıl yaparsak 2milyar birey olacak)
    Şimdi asıl soru şu kazılarda fosil kayıtlarında A türünün fosillerine ulaşılıyor C türününde fosil kayıtlarına ulaşılıyor. Ama arada ki 1 milyar ara formunun bir tane fosili yok. Bu nasıl olur?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • anlayacağını sanmıyorum zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maymunların bazıları mı evrimleşti? Madem biz maymundan geldik neden hala maymun var?



    Ayrıca Kur'an' da:



    O, sizi tek bir nefisten yarattı. Sonra ondan, onun eşini kıldı ve sizin için hayvanlardan sekiz çift indirdi. Sizi annelerinizin karnında, üç karanlık içinde bir yaratmadan sonra, (başka) bir yaratmayla yarattı. İşte, sizin Rabb'iniz olan Allah, böyledir. Mülk O'nundur. O'ndan başka İlah yoktur. Hangi sebepten yüz çevriyorsunuz?



    der.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.