Şimdi Ara

Evreni ve temel yapıyı oluşturan şey nedir ? Maddenin ardındaki GERÇEK. CEVAP BURADA (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
66
Cevap
5
Favori
2.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gene bir ergen gaza gelmiş. Yazılanlara cevap veremeyince oraya git buraya git diye atar yapıyor.

Gece gece hem güldüm hem acıdım haline. Allah ıslah etsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaYWaLkeR

Gene bir ergen gaza gelmiş. Yazılanlara cevap veremeyince oraya git buraya git diye atar yapıyor.

Gece gece hem güldüm hem acıdım haline. Allah ıslah etsin.
    YAŞ 35 abine saygı duyacaksın

Senin beynin yıkanmış. ACIDIM.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Cheritto -- 2 Ocak 2020; 15:27:7 >

• Realite yani madde ilüzyonu gözlemlemekle beraberinde ortaya çıkar. Yani sizin doğduğunuz andan itibaren bilincinizle beraber. Evrendeki her şey atomaltı kuvvetlerin dengesidir ve evrenin (evrenlerin) %99,99999999 enerjiden oluşuyor. Boşluk dalga fonksiyonları ve görünmez kuantum alanlarıyla doludur.
  • peki ya tanrı dediğimiz varlık da kozmik bir bilinç ise ?

tüm kainat canlı cansız maddeleri yalnızca hayal ederek meydana getirdiyse ?

kutsal kitapda yazdığı şekilde "ben kainatı yoktan varettim bir modele sadık kalmadan ölçü almadan tümüyle özgün ve bana ait olarak " diyor ?

yine kutsal kitapda "insana şah damarından yakınım" diyor ? aslında hepimiz tüm kainat onun zihnindeki bir düşünceden ibaretmiyiz aslında ?

hiçlik dediğimiz tasavvufi yaklaşım bumudur ?

evrenin ilk yaradılışında "hiçbirşey yokken sonsuz bir karanlık varken sadece o vardı" ne demektir ?

"bir şeyi attığında sen atmadın o attı" ne demektir ? irade iyi yada kötü tanrıyamı aittir ? ya bizim insiyatifimiz ?

"alimlere sanatçılara eserlerini yazdıran biziz biz" ne demektir ? ilham denilen olgu bumudur yani tanrısal mı ?

sorular sorular sorular 40 yıldır cevabını arıyorum dostum !

• quote:

Orijinalden alıntı: Vomitory

peki ya tanrı dediğimiz varlık da kozmik bir bilinç ise ?

tüm kainat canlı cansız maddeleri yalnızca hayal ederek meydana getirdiyse ?

kutsal kitapda yazdığı şekilde "ben kainatı yoktan varettim bir modele sadık kalmadan ölçü almadan tümüyle özgün ve bana ait olarak " diyor ?

yine kutsal kitapda "insana şah damarından yakınım" diyor ? aslında hepimiz tüm kainat onun zihnindeki bir düşünceden ibaretmiyiz aslında ?

hiçlik dediğimiz tasavvufi yaklaşım bumudur ?

evrenin ilk yaradılışında "hiçbirşey yokken sonsuz bir karanlık varken sadece o vardı" ne demektir ?

"bir şeyi attığında sen atmadın o attı" ne demektir ? irade iyi yada kötü tanrıyamı aittir ? ya bizim insiyatifimiz ?

"alimlere sanatçılara eserlerini yazdıran biziz biz" ne demektir ? ilham denilen olgu bumudur yani tanrısal mı ?

sorular sorular sorular 40 yıldır cevabını arıyorum dostum !
    Güzel kardeşim bilimsel verileri dini inançlara bağdaştırma.

Ben çoklu evren destekçisiyim bu teori yıllardır gitgide daha da güçlendi. Bilim insanları büyük patlamadan öncede başka evrenlerin maddelerin var olabileceğini öngördüler. Yani yaşadığımız gözlemleyebildiğimiz şu anki evren başka ve daha eski evrenlerin teması sonucu büyük patlamaya yol açmış olabilir.

Bunlar er yada geç kanıtlanacak belki 50 belki 500 yıl sonra ama evrenin tamamen hiçten oluşması imkansızdır. 

Enerjinin ortaya çıkması için bir etki olmak zorunda.

Büyük patlama o da bir teori sonuçta.

Asıl önemli olan bilincimizi ve kavrama yetilerimizi geliştirebilmektir. Bilinç sadece görmekten oluşmuyor bu aynı zamanda bir şeye kesin kanaat getirmektir. Bir seyi gözlemlemeden deneyimlemeden etki sağlaması mümkün değil.

Gözler ve beyin görme yetilerimizi, beraberinde de algılama ve kavrama fonksiyonlarını oluşturmaktadır.

Bilinç organ parçalarına ait değildir.

Bunu hafıza kartında dosyalanan dijital veri gibi düşünün. Kütlesiz hacimsiz dokunulmaz ama en önemli foksiyonu gören bir "program" veya "kodlama" biçimi gibidir.

Bilinç aslında bedenimizi ve içinde bulunduğumuz realitenin gerçekliğini şekillendirmek için virüs işlevi görür. Tüm çevreyi ve yaşadıklarımızı sahte gerçeklik algısıyla şekillendirerek bizleri yanılgıya uğratır.

Eski insansı atalarımız şimdikileri gibi idrak edemiyorlardı mesela.

Milyonlarca yıllık süreçte evrim insansı canlılara yeni özellikler kazandırdı ve bilinci beraberinde getirdi.

Bu muazzam bir gelişmeydi.

Farkındalık

Tüm bunlara, hayatın zorluklarına ve adaletsizliklere rağmen yine de yaşamaya değer : )

• Ok.çoklu evrenler hiçlikten yaratılmama bilim ileride açıklayacak hepsine evet, evet de insanımsı atalarımız nasıl bize dönüştü ve niçin 500 bin yıldır aynı savanaları paylaştığımız şempanzeler de en küçük bir gelişim farkındalık vs.olmadı ?

Ben tabiattaki insan harici tüm türlerin planlı kodlanmış bir akıllı tasarım ürünü olduklarına inanıyorum ve bence insan farklı bir gezegenden getirilip dünyaya entegre edilmiş gibi duruyor yani kutsal kitaplardaki ademin dünyaya kovulması hadisesi bir ipucu bence

Her görüşe saygım var ve ancak benim görüşlerimede saygıyla yaklaşın lütfen #güzel kardeşim

• Vomitory kullanıcısına yanıt
    Gel PM'den anlatırım sana

Bekliyom hadi
  • Niye pm den anlatıyosun ? Burada anlat herkes okusun, madem bilgilendirmek istiyosun evet bilgilendir ancak cevap yazıldığı zamanda bunu saygıyla karşıla olurmu

Bilim maddeyi açıklamak içindir maneviyat da ruhun dilidir, insanı bu kadar mekanikleştirme robotize etme bence

• quote:

Orijinalden alıntı: Vomitory

Niye pm den anlatıyosun ? Burada anlat herkes okusun, madem bilgilendirmek istiyosun evet bilgilendir ancak cevap yazıldığı zamanda bunu saygıyla karşıla olurmu

Bilim maddeyi açıklamak içindir maneviyat da ruhun dilidir, insanı bu kadar mekanikleştirme robotize etme bence
    Unutma şu anda makine konumunda olan ben değil sensin genç adam ; )

Bu dünyada (evrende) bir düzenin olduğunu düşünüyorsun ama hiçte sandığın gibi değil. En kusursuz şeyde bile hatalar ve eksikler mevcut (bu canlı yada cansız olur hiç fark etmez). Her şey düzensiz ve kaotiktir çünkü bu evrenin (evrenlerin) temel işlevsel prensiplerinden biridir. Enropiyi araştır o her yerdedir ve gittikçe daha da çoğalmaktadır evrenin (evrenlerin) her köşesinde.

Mesela insan yaratılmış olsaydı neden çiftleşme sırasında erkeklerden milyonlarca sperm hücresinden sadece biri dölleme işlevi görüyo. Bunca ısrafa ne gerek var. Yada kadınların ay başı saçmalığı. Geçin şunları. Biz canlılar dogal seçilimle var oluyoruz.

Maymunlardan bahsetmişsin güzel, fakat bunların hepsi insanlar gibi evrim geçirmemiş ki. Evrim sadece belirli türlerde gerçekleşmiş. İnsansı canlılar (doğal seçilim ile) 50 milyon yıl önce hayvanlardan farklı bir tür olarak evrimleşmeye başlıyor.

Yaşamın dünyada oluşması ile ilgili olarak bunun en muhtemel sebeplerinden biri dünyaya çarpan meteorlar.

Yeni bir haber

Alıntı

Bilim insanları, yıllardır dünya dışı yaşamın kanıtlarını arıyor. Başta NASA olmak üzere birçok uzay şirketi, özellikle kızıl gezegen Mars'ta incelemelerine devam ediyor. Ancak Japon bilim insanlarının yaptığı yeni bir araştırma, dünya dışı yaşama farklı bir ışık tutuyor.

Japonya'da Tohoku Üniversitesinden Yoşihiro Furukava liderliğindeki bir grup araştırmacı, 1969'da Avustralya'ya düşen Murchison ve 2001'de Fas'ta keşfedilen NWA 80 meteorlarının toz haline getirilmiş kalıntılarını inceledi.

Bilim insanlarını,  meteor tozlarında şeker molekülleri olan arabinoz ve ksilozun yanı sıra, en önemlisi olarak görülen ribozun izlerine rastladı.

Elde edilen şaşırtıcı sonucun ardından açıklamalarda bulunan ekip lideri Yoşihiro Furukava, ''Meteor taşlarında amino asitler ve nükleotit baz dahil yaşamın diğer yapı taşları daha önce keşfedilmişti ancak şekerler yaşamın bu temel yapı taşları arasındaki kayıp parçaydı.

Araştırma, uzayda ribozun varlığının ilk doğrudan kanıtını ortaya koyuyor. Dünya dışından gelen şeker, Dünya'da RNA'nın (ribonükleik asit) oluşmasına katkıda bulunmuş olabilir." ifadelerini kullandı.

Araştırma ekibinde yer alan NASA bilim insanı Danny Glavin, Dünya'nın erken döneminde dışarıdan gelen ribozun, gezegende önce RNA'nın ortaya çıktığı hipotezi ile tutarlı olduğunu, çalışmanın bu açıdan önem taşıdığını açıkladı.

Ensonhaber.com 26.11.2019

• Kuantum mekaniğiyle ilgili gibisin ama böyle videolardan falan öğrenemezsin.
    Gidip bir düzgün bir fizik bölümünde lisans yapacaksın, Koç, Sabancı ya da Bilkent olur. Devlet üniversitelerine bulaşma fizik bölümü çok para isteyen bölümdür, bir AFM almak Türkiye’deki üniversitelerin %90 ının bütçesini aşar.
    İlk yıl bittiğinde bu yazdığını utanıp sileceksin. Lisansı bitirdiğinde de kuantum mekaniğiyle ilgili bir fikrin olacak.
    Geldik yüksek lisansa. Yüksek lisansını da bu okullardan yapabilirsin ama tavsiyem avrupa. Yüksek lisansını da kuantum mekaniğiyle bağlantılı bir alandan yapacaksın, ben nükleer fizik yaptım tavsiye ederim. Programı bitirdiğinde kuantum mekaniğini biliyorum demeye başlarsın.
    Sonra doktora var ama opsiyonel bu. Doktoranı da yaparsan ve üstüne araştırmalar yaparsın yayınlarsın ve artık kuantum fiziğini anlamış olursun.
    Bunlara vaktim yok diyorsan, önce calculus öğrenicen sonra klasik fizik. Bunları hallettikten sonra linear algebra ve diferansiyel denklemleri öğrenmen lazım. Bunlar bitince David J. Griffiths’in Introduction to Quantum Mechanics kitabını anlayabilir hale gelirsin. Gerçi bu dediklerimi yapman lisans kadar vakit alır.

Çıldırıyorum şunun kanıtı şu diyenlere. Sen afedersin de hangi paperı yazdın da kaç citation aldın da hangi bilimsel dergide yayınlandı da hangi research grupları bu makalenin deneyini yaptı da paperlarını yayınladılar.
    Fizikte kanıtlanan hiçbir şey yok ve olamaz. Newton yerçekimi teorisini ortaya çıkardı, kanununu değil. Fizikte bir şeyin kanun olabilmesi için evrendeki her noktada geçerli olması lazım ve bunu iddia edebilmen için tanrı falan olman lazım, lütfen kanıtlamak lafını bu kadar kolay kullanma.

• Lafı amma da uzatmışsın be hocam

Başlığı değiştirdim merak etme. Boşuna eğitim tavsiyelerinde bulunmana gerek yoktu, senin profesör olmaya niyetin varsa olursun o beni bağlamaz ; )
  • Ben atomaltı varlık değilim.Kahrolası atomaltı uzay.Türevden nefret ediyorum

Atomüstü değişiklik yapabildiğimiz zaman

Hah işte o zaman gel
  • Gerçekliğin yansima olduğunu söyleyebilirim ama kanitlayamam. Tıpkı bir insanın içinden geçenleri hissedip huzursuz olmak gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: Preobrazhenski

Kuantum mekaniğiyle ilgili gibisin ama böyle videolardan falan öğrenemezsin.
    Gidip bir düzgün bir fizik bölümünde lisans yapacaksın, Koç, Sabancı ya da Bilkent olur. Devlet üniversitelerine bulaşma fizik bölümü çok para isteyen bölümdür, bir AFM almak Türkiye’deki üniversitelerin %90 ının bütçesini aşar.
    İlk yıl bittiğinde bu yazdığını utanıp sileceksin. Lisansı bitirdiğinde de kuantum mekaniğiyle ilgili bir fikrin olacak.
    Geldik yüksek lisansa. Yüksek lisansını da bu okullardan yapabilirsin ama tavsiyem avrupa. Yüksek lisansını da kuantum mekaniğiyle bağlantılı bir alandan yapacaksın, ben nükleer fizik yaptım tavsiye ederim. Programı bitirdiğinde kuantum mekaniğini biliyorum demeye başlarsın.
    Sonra doktora var ama opsiyonel bu. Doktoranı da yaparsan ve üstüne araştırmalar yaparsın yayınlarsın ve artık kuantum fiziğini anlamış olursun.
    Bunlara vaktim yok diyorsan, önce calculus öğrenicen sonra klasik fizik. Bunları hallettikten sonra linear algebra ve diferansiyel denklemleri öğrenmen lazım. Bunlar bitince David J. Griffiths’in Introduction to Quantum Mechanics kitabını anlayabilir hale gelirsin. Gerçi bu dediklerimi yapman lisans kadar vakit alır.

Çıldırıyorum şunun kanıtı şu diyenlere. Sen afedersin de hangi paperı yazdın da kaç citation aldın da hangi bilimsel dergide yayınlandı da hangi research grupları bu makalenin deneyini yaptı da paperlarını yayınladılar.
    Fizikte kanıtlanan hiçbir şey yok ve olamaz. Newton yerçekimi teorisini ortaya çıkardı, kanununu değil. Fizikte bir şeyin kanun olabilmesi için evrendeki her noktada geçerli olması lazım ve bunu iddia edebilmen için tanrı falan olman lazım, lütfen kanıtlamak lafını bu kadar kolay kullanma.
    Bilimi bilim adamları yapar.Diğerleri mitoloji.Keşke sayısal bilimlerde de birikimim olsaydı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 24 Aralık 2019; 23:41:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: endurable

Gerçekliğin yansima olduğunu söyleyebilirim ama kanitlayamam. Tıpkı bir insanın içinden geçenleri hissedip huzursuz olmak gibi
    Maddenin %99,99999999 enerjiden oluşuyor. Bu kanıtlanmış bir gerçek.

Bizler enerjiyiz, bilinçli enerji varlıklarıyız kardeşim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Cheritto -- 24 Aralık 2019; 23:47:50 >
  • Maddenin %99,99999999'u enerjidir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Cheritto

Dünya gündeminde sor aradığın cevabı orada bulursun. Konuyu kirletme.

Alıntıları Göster
    Sen yaşıyonmu halen kelle paça ..
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.