Şimdi Ara

Evren teorim(tutar)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Big bangten önce madde yok zaman yok yani başa gidemiyoruz big bangten bu yana 13.7 milyar yıl geçmiş ve ben yani vücudumda molekküllerin mükemmel birleşmesi sonucu bir bilinci olan ben sadece 13.7 milyar yılda( yani bana göre 1-2 sn geçti gibi) ben tesadüfen oluştum eve artık zaman sonsuza kadar gidicek yani en azından bi 999999999999999 milyar yıl zaman geçicek ( ölürsek 1-2 saniye) bu zaman o beni moleküllerin tekrar aynı şekilde bir araya gelme ihtimali var.

Kısaca 13.7 milyarcık yılda o moleküllerin beni oluşturma ihtimali tuttu 99999999999 milyar yıldamı tutmayacak o kadar yıldamı bir daha bir araya gelmeyecek e tabiki gelecek yani reenkarnasyon olucak

Tabi eğer evren tekrar içine çöküp yok olmassa

Sonsuz kütle sıfır hacim kuralı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Okumadım ve tutmaz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Türkçe çevirisi var mı?

• Okudum ve tutmaz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O dedigin reenkarnasyon olmuyo yanliz

• Senin tutar demenle olmaz ona biz karar veririz.
  • dediğin şeyin tam doğru olması için evrenin SONSUZA kadar var olması gerekmektedir.Aksi taktirde dünyanın tıpa tıp aynısı bi gezegen olacskta ilk ilkel hücre ortaya çıkacakta aynı doğal seleksiyon olacakta evrim aynı ilerleyecekte ( sadece bu bile yeter ) baban ananı bulacakta sen yine 500 milyon sperm arasından birinci olacanda. En önemlisi Arif Manchester'a o golü yine atacakta çok uzun iş olmamış bu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: CoolBomb

dediğin şeyin tam doğru olması için evrenin SONSUZA kadar var olması gerekmektedir.Aksi taktirde dünyanın tıpa tıp aynısı bi gezegen olacskta ilk ilkel hücre ortaya çıkacakta aynı doğal seleksiyon olacakta evrim aynı ilerleyecekte ( sadece bu bile yeter ) baban ananı bulacakta sen yine 500 milyon sperm arasından birinci olacanda. En önemlisi Arif Manchester'a o golü yine atacakta çok uzun iş olmamış bu

Bizim dünyamız baz alınınca inanılmaz düşük bir olasılık bu tabi ki.Ama evrenin büyüklüğü düşünüldüğünde muhtemel diyebileceğimiz bir olay bence.Hatta neredeyse eminim ki evrenin bir köşesinde bize yüksek oranda benzeyen canlılar,agaçlar,kuşlar,insanlar var.Evren bir ihtimaller denizi, hiçbir şey imkansız değil bu büyüklük karşısında.Sadece bizim beynimiz için fazla karışık.

• quote:

dediğin şeyin tam doğru olması için evrenin SONSUZA kadar var olması gerekmektedir.Aksi taktirde dünyanın tıpa tıp aynısı bi gezegen olacskta ilk ilkel hücre ortaya çıkacakta aynı doğal seleksiyon olacakta evrim aynı ilerleyecekte ( sadece bu bile yeter ) baban ananı bulacakta sen yine 500 milyon sperm arasından birinci olacanda. En önemlisi Arif Manchester'a o golü yine atacakta çok uzun iş olmamış bu

Tamam işte 13.7 milyar yılda bu ihtimaller olasılıklar tutmuş 9999 milyar yıldamı tutmayacak?

• SENİN ALDIĞIN İLK PİYANGO BİLETİNDE BÜÜYÜK İKRAMİYENİN ÇIKMASI BUNDAN SONRA ALDIĞIN HER BİLETTE BÜYÜK İKRAMİYEYİ KAZANACAĞINA MI İŞARET EDİYOR ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoolBomb -- 1 Eylül 2016; 0:03:47 >
  • 1 nehirde 2 kez yıkanılmaz

• Sutura Coronalis S kullanıcısına yanıt
    ilk 9999999 milyar yıldı sonra 9999999 sonra 9999 oldu gittikçe azalıyor galiba hesaplamaları hala yapıyorsunuz ?
  • ve bu arada 13.7 milyarı 20 ye yuvarla 9999 milyarı ise 10000 milyara
    10000 milyar bölü 20 milyar 500 yapar
    yani 500 tane daha böyle süreç .Oysa 1 milyon sperm arasından senin kazanma ihtimalin %0.0001 . Ama 500 tane 20 mişyar yılımız olduğunu varsayarsak senin mantığınşa EN İYİ. ihtimalle bile baban annenle o yatağa evrende farklı periyotlarla 20 kere girse bile senin oluşma şansın 0.05
    kısacası bizimle deyılsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoolBomb -- 1 Eylül 2016; 0:12:42 >
  • argümanın mantıklı. ben de düşünmüştüm bunu

ama şöyle bir sıkıntı var, aynı şeyleri birebir yaşayıp sonsuza kadar da aynı şeyin içinde hapsolabilirsin
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

Orijinalden alıntı: farkli acidan bakan

Türkçe çevirisi var mı?

Var

İmam hatipler kapatilsin diyor.

• evren sıfırdan geldi sonsuza kadar devam edecek

sen de ölünce öleceksin

reenkarnasyon falan yok
  • İlginç yaklaşım

• quote:

Orijinalden alıntı: 221B baker street

1 nehirde 2 kez yıkanılmaz

heraklitos.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dorocha -- 1 Eylül 2016; 0:34:43 >
  • Sutura Coronalis S kullanıcısına yanıt
    Dostum biraz uzun oldu ama okumanı tavsiye ederim.

Evreni büyümesini açıklayan balon modelini biliyorsunuzdur muhtemelen.

Yinede bilmeyen arkdaaşlar için hamen anlatalım. Yeni aldığınız bir balona şişirmeden biraz yıldız çizin yada nokta koyun nasıl isterseniz. Hatta dilerseniz onları çok çok yakın yapın. 1cm^2 ye 10 15 nokta koyun. Ardından balonu şişirin. Normal bir büyüklüğe geldiği zaman noktaların birbirinden ayrıldığını göreceksiniz. Bu sadece 2 boyutlu değil 3 boyurlu bir ayrılma olacak. Ardında kulaklarınıza birere pamuk tıkın ve cesurca üflemeye devam edin. Evreninizi genişletin. Patladı mı? Demek ki evrenin bir sonu varmış. (Hepsini erinmeden kafamdan yazdım)

Noktaların çok yakın olduğu zaman çarpışmanın hemen sonrası (1000 pozitif ile 996 negatif parçanın çarpışımıydı sanırım). Noktaların ayrılması ile evrenin genişlemesini açıklamış olduk. Peki patlama ne olacak. Aslında çok basit. Bütün semavi dinlerde bahsedilen ve insanların kalplerinde yatan en büyük korku. Kıyamet. En azından biz böyle adlandırıyoruz. Evrenin sonu gibi düşünelim. Başlangıcı olan her şeyin bir sonu olduğunu kabul ettiğimize göre. Evrenin sonsuzluğunu savunmak çok saçma olacaktır.

Evrenin sonsuza kadar gitmeyeceğini açıkladığıma göre o tutma tutmama olayına gelelim. Sadece bir hücrenin oluşması için gereken şansı düşiünebilirsin. Sadece "Endoplazmik Retikulum" dediğimiz yapıya baksan bile bir rastlantının imkansızlığını kavrardın dostum. O küçücük hücrenin bir organelinin içindeki minnacık odalarda ayrı ayrı kalan asit ve bazların nasıl tepkime vermemeleri için ayrıldıkların görmen yeterli olabilirdi. Bunun yaklaşık 100.000.000.000.000 hücrenin nasıl rastgele tuttuğunu açıkla bakalım. Hadi o tuttu diyelim (İmkanı yok ama) o hücre çekirdeği içindeki DNA sarmallarının hepsinde aynı olmasını nasıl açıklayabilirsin. Bir karaciğerde o insana ait tüm hücrelerin genetik kodu bulunur. Pekii nasıl bir araya geldiler. Neden örneğin ayağımızda ki bir hücre karaciğer gibi davranmadı. Vücudunda kaç tür hücrenin yer aldığına bak internetten. Sonra o 100 trilyon içinde onların hepsinin tutma olasılıklarını bir çarp bakalım.

Zamansızlık dediğin kavramda hepsi tutmuş olsa bile (ki böyle bir düşünce bayağı aykırı bir düşünce), üzgünüm dostum bu zaman içinde tekrar tutmasına imkan yok. Yani reenkarnasyon dediğimiz olay sınıfta kalıyor. Bu dünyaya bir kere veda edeceksin ve (Benim inancıma göre) sonu olamyan, zamanın bittiği bir hayat başlayacak. Sanırım gerçek sonsuzluk başlayan ilk şeyin bitmesi ile başlar ona da biz "Zaman" diyoruz.

Tekrar uzun bir yazı olduğu için özür dilerim. Saygılar. İyi Forumlar.

• quote:

SENİN ALDIĞIN İLK PİYANGO BİLETİNDE BÜÜYÜK İKRAMİYENİN ÇIKMASI BUNDAN SONRA ALDIĞIN HER BİLETTE BÜYÜK İKRAMİYEYİ KAZANACAĞINA MI İŞARET EDİYOR ???

Hayır sınırsız kere daha bilet alınca kazanacağına işaret ediyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.