Şimdi Ara

EVLİLİK ÜZERİNE SOHBETLER (658. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16.185
Cevap
394
Favori
926.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
398 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 656657658659660
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 01001101

    mutlu olan çok kişi vardır tabii ki. daha önce de yazmıştım, forumda: "evet evlendik ve mutluyuz" diye mesajları pek görmüyor oluşumuz evli ve mutlu erkekkerin kanıtı olabilir aslında. çünkü yıllar önce bu forumda aktif olarak takılan bazı arkadaşlarımız sonradan evlendiler ve evlendikten sonra ortalıktan kayboldular.

    foruma gelen evlillerin tamamı mutsuzdur demiyorum, tabii ki herkesin belli kafa dağıtma aktiviteleri olacak (olmak zorunda çünkü zihinsel sağlık için bu da lazım) ve foruma gelip konulara bakmak da evli ve mutlu bi erkeğin gayet de yapabileceği bir kafa dağıtma aktivitesidir. ancak, forumda zaten aktif olarak takılmakta olan adam evlendikten sonra ortalıktan yok oluyosa, bu adam düzenini oturtmuş demektir.

    bu yok olan arkadaşlar eğer evliliklerinde mutsuz olsalardı, yıllarca kafa dağıttıkları ve birçok dostluk kurdukları, mesajlaşmaktan zevk aldıkları foruma geri dönüp bir-iki bişey karalarlardı. forumdaki kız-evlilik konularının %100'e yakını sorun yaşayanların açtığı konular. örneğin, bu konu da arkadaşın eşinden boşanma durumuna geldiği için: "Evlilik ve Boşanma Üzerine" başlığı ile açılmıştı.

    kıyas yapmak gerekirse, kadınlar bizim gibi değiller mesela. kadınlar normal evliliklerinde de kadınlara özel evlilik forumlarına üye olup birbirleri ile evliliğin her konusunda keyifle sohbet ederler. zaten kadınların insanlar arasındaki işlere yönelik eğilime sahip olduklarını biliyoruz, IK tarzı işlere yönelme eğiliminde olmaları bundan. pazarlama da öyle. ayrıca, kadınların kendi aralarında bir network'leri vardır. bu da kadınları forumlarda birbirlerine bağlayan etkenlerden biridir. erkeklerde böyle bir durum yok. erkekler arasında network değil tam tersine daha bireysel çekişmeci-çatışmacı bir iletişim havası hakim. bunun nedeni de yine orman devrine dayanıyo. ormanda lider erkeğin egemenliğindeki çok sayıdaki kadından oluşan kabililer ve kabilelere giremeyip bireysel-avare takılan diğer erkekler var olduğu için, erkek-erkek arası etkileşim hep çatışma şeklinde olmuş, kadınlar ise hep topluluk halinde birlikte yaşamışlar ve kabilenin yaşam şartlarında meydana gelen acımasız değişimlere hep birlikte göğüs germek zorunda kalmışlar, bu da onları birbirleri ile aktif etkileşim kurmaya adapte etmiş.


    tabi benim söylediğim bir toplumsal davranış şablonudur. anti-tezler üretilebilir. mesela geçenlerde rastladığım şu yazı gibi:

    https://www.reddit.com/r/Divorce/comments/g6dj2v/not_going_back_to_my_cage_after_quarantine_is/

    bu vatandaş olağan üstü mutsuz bir evlilik geçirmekte olduğu halde kendi durumunu değiştirecek hiçbir şey yapmıyor ve internette de yazmıyor. taa ki Conona krizinde eşi adamı evden sepetleyene kadar. adam evden dışarıda kalınca ilk kez ufku açılıyor, başka bir dünyanın var olduğunu görüyor, evde ne kadar mutsuz olduğunun daha iyi farkına varıyor, ve, kendisi için çok zor şartlar doğuracak olmasına rağmen boşanmaya karar verdiğini yazmış. eşi: "sen işe gidip geliyosun, çocuğumuza hastalık getirirsin" bahanesiyle adamı geçici olarak otele sepetlemiş olmasaydı, adam hem zindan hayatına devam edecekti, hem de yaşadıklarını internette anlatmamaya da devam edecekti. adam depresyon tedavisi göreceği zaman bile karısı: "duyan olur rezil oluruz" kaygısıyla adamı farklı şehirdeki doktora göndermiş, çünkü dışarıya karşı süper mutlu bir aile profili çiziyolarmış yalandan. neyse ben uzatmamayım. ilgilenen varsa açıp okusun. özetle: söylediklerime anti-tez olabilecek bir vaka.

    Alıntıları Göster
    Ben mutluyum. Mutsuz olsam mutsuzum yazardim. Bunu ben seçmedim yada gelecegi görme gibi bir özellik yok çünkü. Bunda da cekinilecek yada acizlik, yada her ne şekilde algılanması umrumda olmazdi. Bu benim düşüncem.

    Zamanında çok yazdim buraya. Şimdi ise, konuyu 30+ yıkık sardi. Konu başlığı nafaka üstüne sohbetler yada yikiklar kulübü olsun demistim. Maalesef bir iki kişi, bir tane kız arkadaşı bile olmamış tipler bunlar, iç dünyasında yıkıkliklarini forumda tatmin etmek istedikleri için konuyu çöp yaptılar. girip bakmak icimden gelmiyor. İki mesajdan biri nafaka, kızlar çöp ilgili mesaj olduğu için girip bakmıyor insan. İyi niyetli insanlar sözüm onlara değildir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kadınları memnun etmek çok zor çoğu takıntılı sorunlu ve ilgi delisi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 15 yaşında bir kız çocuğu evlenebilir mi? Tıp-Ortopedi ne diyor? Din ne diyor? Çelişki var mı? Sorun nerede?



  • Her ilişki de inişler çıkışlar vardır. Bu demek değildir ki, evlilik pişmanlıktır. Ben 14 yıllık evliyim,konuyu da ben başlamıştım. Açılma sebebi sorun yaşamamış ama konuşarak her soruna çözüm olduğunu öğrendim. Mümkün mertebe her mesajı okumaya çalışıyorum. Evlilikte pranga takılan taraflar olabilir. Binler kişilerin kendi tercihleri. Bence yeri ve zamana göre bu pranga yer değiştirebilir. Tabii ki mecaz anlamda pranga kelimesi kullandım. Tek taraflı baskı yada ısrar insanı bunaltir. Herşey kararında olmalı, bazen erkek kadına baskı yapar,bazen de kadın erkeğe. Benim prensibim bu şekilde. Bazen kılıbık görünebilir,bazen de maço görünürum. Amaç eşlerin bir birilerini mutlu etmeleri.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuya ekstra birşeyler yazılmadığı için konu aynı yerde dönüp dolanıyor. Ben sistemi oturmuş konular için konuşulacak şeyler bittiğinde ve tekrara dönmeye başladığında @mr.isson76 arkadaşım yeni bir soru veya görüş ortaya koyabilir. Konuyu kendisi oluşturduğundan çeşitlendirilmesi işi de kendisine düşüyor aslında. Tabii bu konuyla ilgilenen herkes için geçerli bu. O yüzden ben kendi sorumluluğum çerçevesinde merak ettiklerimi yazayım. Konuyu geliştirelim arkadaşlar. Tecrübelerin tekrar bu konuda yazılmasına katkı sağlayalım.

    32 Yaşında bekar bir kardeşiniz olarak herkesten fikir almak istiyorum;

    1- 6 aydır düzenli giden bir ilişkim var. Evlenmeyi düşünüyorum. Ancak şuanki kendi işim sıkıntıda. İşyerini kapatıp bir yerde çalışmaya başlayıp evlensem mi? (Uzun süredir iş yeri para kazandırmıyordu zaten. Corona ile de zarara dönüyorum.)

    2- Asgari ücretin üstünde asgariye yakın bir ücret alıp, ev geçindirenler var mı? Bununla ilgili sıkıntılar yaşayan arkadaşlar ne gibi sıkıntılar yaşıyorlar? (Şuanki sevgilim yokluk görmüş birisi. O yüzden sıkıntı yaşanacağı zaman ilişkimizde parasal problem çıkacağını düşünmüyorum. Zira yaptığım alışverişlerde kendisi beni uyarıyor masraflar için.)

    3- Evli arkadaşlara sorum : Eşinizin ailesi ile ilişkiniz nasıl?

    Şimdiden yazacağınız fikirler için teşekkür ediyorum.




  • miroglu6 M kullanıcısına yanıt
    Merhaba ,
    Kendi işin gibisi olmaz , ama matematiksel olarak kazanç sağlamıyor ise öncelikle zamanın var mı yok mu bilmiyorum, bir şekilde işini yoluna koymalısın, yada bir iş bulmalısın.

    Diğer taraftan ev kira ise asgari ücretle geçinmek zor hele İstanbul gibi bir yerde yaşıyor isen..

    Hayatında olacak kişi ve sen ikiniz beraber çalışıyor olacaksanız iyi olur bir süre.

    Ayrıca 6 ay demişsin yeterince kendisini ve ailesini tanıyor musun , aynı şekilde oda seni ve aileni tanıyor mu.
    Evlenmek , nişan , düğün , kız isteme , adetler gibi konularda fikir alışverişi yaptınız mı.

    Kız ailesi ile görüştümü tanıştınız mı...

    Öncelikle bu evlilik için harcanacak ön masraflar var bunları karşılamak için çalışman gerek.
    Ayrıca yokluk görmüş diye yokluk görmek istediğini bilemeyiz, belki oda rahat etmek istiyor ama sana söyleyemiyor olabilir.

    Maddi yetersizlik sorun olabilme durumu yaratabilir. Öncelikle kendini toplaman gerektiğini ve harcamalarını azaltıp bir hedef belirlemen senin için iyi olacaktır.

    ——

    3 - şuan için ne iyi ne kötü

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Cihan kullanıcısına yanıt
    Evet kendi işim gibi olmaz. Daha önce farklı yerlerde çalıştım. O yüzden bir yerde çalışmanın zorluğuna geri dönmek istemesem de mecbur kalacağımı düşünüyorum.

    Doğu ilinde yaşıyorum. İnşaatta devam eden bir evim var. Kıza evim olduğunu söylemedim. Hatta içgüveysi geleceğini söyledim. Kabul etti.

    Kız şuan çalışmıyor. İş bulma konusunda sıkıntı olacağını sanmıyorum. İkimizde çalışabiliriz.

    Ailesiyle tanışmadım hala. Doğuda olduğum için tanıştıktan sonra iş direk nişan muhabbetine gireceğinden olacakları birebir tecrübe edeceğim muhtemelen. Bende aynı memleketliyim. Adetleri biliyorum.

    İlgilenip yazdığınız için teşekkür ederim.
  • miroglu6 M kullanıcısına yanıt
    Hakkınızda hayırlısı olsun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: miroglu6

    Konuya ekstra birşeyler yazılmadığı için konu aynı yerde dönüp dolanıyor. Ben sistemi oturmuş konular için konuşulacak şeyler bittiğinde ve tekrara dönmeye başladığında @mr.isson76 arkadaşım yeni bir soru veya görüş ortaya koyabilir. Konuyu kendisi oluşturduğundan çeşitlendirilmesi işi de kendisine düşüyor aslında. Tabii bu konuyla ilgilenen herkes için geçerli bu. O yüzden ben kendi sorumluluğum çerçevesinde merak ettiklerimi yazayım. Konuyu geliştirelim arkadaşlar. Tecrübelerin tekrar bu konuda yazılmasına katkı sağlayalım.

    32 Yaşında bekar bir kardeşiniz olarak herkesten fikir almak istiyorum;

    1- 6 aydır düzenli giden bir ilişkim var. Evlenmeyi düşünüyorum. Ancak şuanki kendi işim sıkıntıda. İşyerini kapatıp bir yerde çalışmaya başlayıp evlensem mi? (Uzun süredir iş yeri para kazandırmıyordu zaten. Corona ile de zarara dönüyorum.)

    2- Asgari ücretin üstünde asgariye yakın bir ücret alıp, ev geçindirenler var mı? Bununla ilgili sıkıntılar yaşayan arkadaşlar ne gibi sıkıntılar yaşıyorlar? (Şuanki sevgilim yokluk görmüş birisi. O yüzden sıkıntı yaşanacağı zaman ilişkimizde parasal problem çıkacağını düşünmüyorum. Zira yaptığım alışverişlerde kendisi beni uyarıyor masraflar için.)

    3- Evli arkadaşlara sorum : Eşinizin ailesi ile ilişkiniz nasıl?

    Şimdiden yazacağınız fikirler için teşekkür ediyorum.
    1- , 2-
    süreye takılmıyorum.
    Ona iş ile ilgili planlarını anlatmalısin. Maddi olarak ona sunabileceklerini, ondan istediklerini, evlendiğiniz de onu neler beklediğini söylemen senin için ve gelecek için daha doğru olur.

    3- benim ilk başlarda tam bir cöptü. Şuanda kral benim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: miroglu6

    Konuya ekstra birşeyler yazılmadığı için konu aynı yerde dönüp dolanıyor. Ben sistemi oturmuş konular için konuşulacak şeyler bittiğinde ve tekrara dönmeye başladığında @mr.isson76 arkadaşım yeni bir soru veya görüş ortaya koyabilir. Konuyu kendisi oluşturduğundan çeşitlendirilmesi işi de kendisine düşüyor aslında. Tabii bu konuyla ilgilenen herkes için geçerli bu. O yüzden ben kendi sorumluluğum çerçevesinde merak ettiklerimi yazayım. Konuyu geliştirelim arkadaşlar. Tecrübelerin tekrar bu konuda yazılmasına katkı sağlayalım.

    32 Yaşında bekar bir kardeşiniz olarak herkesten fikir almak istiyorum;

    1- 6 aydır düzenli giden bir ilişkim var. Evlenmeyi düşünüyorum. Ancak şuanki kendi işim sıkıntıda. İşyerini kapatıp bir yerde çalışmaya başlayıp evlensem mi? (Uzun süredir iş yeri para kazandırmıyordu zaten. Corona ile de zarara dönüyorum.)

    2- Asgari ücretin üstünde asgariye yakın bir ücret alıp, ev geçindirenler var mı? Bununla ilgili sıkıntılar yaşayan arkadaşlar ne gibi sıkıntılar yaşıyorlar? (Şuanki sevgilim yokluk görmüş birisi. O yüzden sıkıntı yaşanacağı zaman ilişkimizde parasal problem çıkacağını düşünmüyorum. Zira yaptığım alışverişlerde kendisi beni uyarıyor masraflar için.)

    3- Evli arkadaşlara sorum : Eşinizin ailesi ile ilişkiniz nasıl?

    Şimdiden yazacağınız fikirler için teşekkür ediyorum.
    6 ay tanımak için çok erken,18 aydan erken evlenilmez psikolojik olarak birini tanıman için 2 yılın geçmesi gerekiyor.

    Asgari ücretin biraz üstüne ve evde kira ise asla geçinilmez,yaşarsın ama nefes alırsın ikimizde çalışırız diyorsun ams o öyle olmuyor,kadınlar iş hayatında çabuk yıpranıyor ve evlenince misafirdir odur budur,ıvırı zıvırı hiç bitmiyor borca girip bu stres çekilmez bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • miroglu6 M kullanıcısına yanıt
    quote:

    2 - Asgari ücretin üstünde asgariye yakın bir ücret alıp, ev geçindirenler var mı? Bununla ilgili sıkıntılar yaşayan arkadaşlar ne gibi sıkıntılar yaşıyorlar?

    hocam kendi işletmen varsa zaten maddi gündeme hakimsindir ancak yine de bu güne kadar evin ihtiyaçları ile uğramamış olup bugün evlenecek olan arkadaşlar için şunu yazayım;

    ülkemizdeki enflasyon oranı son yıllarda fahiş şekilde fırladı ve marketlerde inanılmaz fiyatlar ile karşılaşıyoruz ama burada yapmamız gereken şey bu durumdan ders çıkartmak. bakın, 2017 yılında kırmızı biberin kilosu 38 TL'ya çıkacak olsa, Zaytung'a haber olurdu. fiyat etiketini gören herkes şoka uğrardı, etiketin fotoğrafını çekerlerdi. ama, 2019 yılında kırmızı biberin kilosunun 38 TL olduğunu görüp fotoğrafını çektiğimde gösterdiğim arkadaşlarımın tamamından şu cevabı aldım: "mevsimi değildir ondan öyle yazmışlardır"

    yani, 2019'da insanların fiyat algıları hayli değişmiş. 2 sene önce görseler şoka uğrayacakları fiyatları artık normal karışıyorlar.

    bu da bize şunu gösteriyor. bugün 2020'deyiz. bugün siz sıradan bir sebzenin kilo fiyatının 450 TL olduğunu görmezsiniz. mevsimi değilse dahi böyle bir fiyatla karşılaşılmaz. bugün böyle bir fiyat görülecek olsa televizyonda haber olur. ama. muhtemelen 2022'de marketlerde bu rakamları göreceğiz ve kimse de şok olmayacak. insanlar: "hımm pahalıymış ama muhtemelen mevsimi değildir" deyip geçecekler.

    artık herkesin algısı enflasyona göre şekillendi, bu yüzden ürün satacak olan birisi kafadan %50 fazladan para istiyor. herhangi bir nedene gerek yok. insanlar fiyatın zaten artacağını bekliyorlar ve ekonomi büyük oranda "public sentiment" denilen toplumun genel kanısı ile şekillenir. toplumun genel kanısı enflasyonu normal görmek ise, bu durumda gelecek senelerde ev geçindirme masraflarının daha da katlanacağını ve bu katlanarak artışın kısa vadede durmayacağını öngörerek hesap yapmak gerek diye düşünüyorum.

    ekleme: geçenlerde markete gittim bi baktım sarımsağın kilosu 150 lira olmuş. küçük bir demet sarımsak 25 TL. tamam farkındayım yani bu geçici bir zam idi (sarımsak Corona'ya karşı bağışıklık kazandırır muhabbetine) ancak etikette yazan rakama dikkat etmemiz gerekiyor. iki sene önce bu fiyatı görmemiz imkansız idi. geçici zam olsa bile imkansız idi. buradan yola çıkarak şunu söyleyebiliriz, 2022 yılında geçici bir zam ile sarımsağın kilosunun 750 lira olduğunu ve küçük bi demetinin 125 liraya satıldığını görebiliriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 28 Mayıs 2020; 9:14:10 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Catcheee

    6 ay tanımak için çok erken,18 aydan erken evlenilmez psikolojik olarak birini tanıman için 2 yılın geçmesi gerekiyor.

    Asgari ücretin biraz üstüne ve evde kira ise asla geçinilmez,yaşarsın ama nefes alırsın ikimizde çalışırız diyorsun ams o öyle olmuyor,kadınlar iş hayatında çabuk yıpranıyor ve evlenince misafirdir odur budur,ıvırı zıvırı hiç bitmiyor borca girip bu stres çekilmez bence.

    Alıntıları Göster
    Haklısınız. Bu yüzden süreci elimden geldiğince uzatmaya çalışıyorum. Evlendikten sonra çalışmak istemiyorum diyebilir veya ağırdan alabilir diye düşünüyorum. O yüzden maddi yükün tamamen kendi üzerimde olduğunu düşünerek hareket etmek istiyorum.

    Bende erken olduğunun farkındayım. Sadece son zamanlarda görüştüğüm en mantıklı en sevecen kişi olduğunu düşünüyorum. Ben bakışından çok biz bakışına odaklanması. Herşeyi beraber yaparız görüşü, değer verdiğini göstermesi önemli bir faktör. Diğerleri gibi her fırsatta birşeyler istemiyor. Veya birşey verirken karşılığını beklemiyor. Bu yüzden kendisi ile gelecek planlamaya çalışıyorum. Şuanki düzensiz hayatımı düzeltmeye çalışıyorum.




  • miroglu6 M kullanıcısına yanıt
    merhaba

    ben tersten başlıyayım.
    3- yeri geldiğinde çok samimi, yeri geldiğinde de mesafeli olurum. her konuda fikir beyan etmem. ama genelde eşimin ailesini kendi ailemden ayırt etmemeye çalışırım. hassas konu olduğunda fikrimi eşime iletirim. kendisi karşı tarafa nasıl aktarırsa aktarır.

    2- her ne kadar maddiyat önemli değildir diyenler olsa da bence önemlidir. iki gönül bir olunca, samanlık seyran olmuyor.
    eşiniz ne kadar kanaatkar olursa olsun, yeri gelir sorun çıkabilir. eşiniz ses çıkartmasa bile siz rahatsız
    olabilirsiniz. evlilikte dönem dönem maddiyat ön plana çıkabilir. bu zamanlarda durumu iyi analiz etmek ve yıkıcı
    olmamak gerekir.
    1- sadece asgari ücret ile evi döndürmek zor, her geçen gün daha da zorlaşıyor. işiniz de gelir gider dengesi bozuk
    ise,mecburen başka formüller aramalısınız. şu dönemde her sektör zara ediyor, sermayesi sağlam olmayan bir çok esnaf
    yada firma kapanacak. maalesef ülkemizde ekonomik sorunlar sürekli artarak devam ediyor.

    6 ay gerçekten yeterli bir süre olmayabilir. konuşmalarınız da ne kadar açık sözlü ve dürüst olursanız o kadar sağlam bir temel atarsınız. evlilik sürecinde, mümkün mertebe ailelerin fikirlerini karıştırmayın. töre,gelenek gibi takıntılar ile uğraşmamak için her süreci açık ve net konuşup, kendi aranız da çözüme kavuştur malısınız. ailelerinize kendi fikirlerinizi kabul ettirmeniz gerekir. aksi takdir de bu süreç çok yıpratıcı oluyor.
    fazla uzun oldu ama bu konu böyle uzar gider.
    Allah her ikiniz içinde hayırlısını nasip etsin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: miroglu6

    Haklısınız. Bu yüzden süreci elimden geldiğince uzatmaya çalışıyorum. Evlendikten sonra çalışmak istemiyorum diyebilir veya ağırdan alabilir diye düşünüyorum. O yüzden maddi yükün tamamen kendi üzerimde olduğunu düşünerek hareket etmek istiyorum.

    Bende erken olduğunun farkındayım. Sadece son zamanlarda görüştüğüm en mantıklı en sevecen kişi olduğunu düşünüyorum. Ben bakışından çok biz bakışına odaklanması. Herşeyi beraber yaparız görüşü, değer verdiğini göstermesi önemli bir faktör. Diğerleri gibi her fırsatta birşeyler istemiyor. Veya birşey verirken karşılığını beklemiyor. Bu yüzden kendisi ile gelecek planlamaya çalışıyorum. Şuanki düzensiz hayatımı düzeltmeye çalışıyorum.

    Alıntıları Göster
    Merhaba şunu diyeyim olasılık hayatta her zaman vardır,yalnız kalmamak için evlenirsin,boşanma olur yada eşin vefat eder yalnız kalırsın,aza yetinir dersin nikahtan sonra nevrin döner bilemessin olasılık hep vardır.

    Düzensiz hayat için ben farklı düşünüyorum bence evlenince düzensiz hayat başlıyor,kimin geldiği belli değil kim kimin akrabası gelmiş belli değil,evde bişey ararsın bulamassın hep yoğun bi hayatın oluyor çocukta oldumu zaten artık kendini bırakıyon ne 10 yıllık evlilikler sevgililer gördüm araları kötü oldumu kanlı bıçaklı olan.

    Bu aralar hep bu laf gündemde sorumluluk almayı bilmiyen evlenmesin derler,sorumluluk olayını anlamıyorum ama sanırım 15 yıl boyunca kredi ödemek,pazar günleri bile mesaiye kalmaya sorumluluk deniyor o yüzden ben bu sorumluluğu almıyorum:) inşallah gönlüne göre olur ama şundan emin ol her kadın parayı sever beraber 3 gün simit yersin 4.gün adana yiyelim der:)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Catcheee -- 28 Mayıs 2020; 16:42:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Catcheee C kullanıcısına yanıt
    esimle tam tamina 29 gunde evlendik. sosyal medyadan tanistik, oncesinde hic tanisiklik yoktu.
    10,5 sene oldu 3 cocugumuz var.problem olmuyor mu oluyor illaki ama mutluyuz cok sukur. ben de 18 ayin cok uzun oldugu kannatindeyim.aileler vs karisan cok oldumu surec uzarsa b..ku cikar. aklina yatti mi dusunmeyeceksin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Catcheee

    Merhaba şunu diyeyim olasılık hayatta her zaman vardır,yalnız kalmamak için evlenirsin,boşanma olur yada eşin vefat eder yalnız kalırsın,aza yetinir dersin nikahtan sonra nevrin döner bilemessin olasılık hep vardır.

    Düzensiz hayat için ben farklı düşünüyorum bence evlenince düzensiz hayat başlıyor,kimin geldiği belli değil kim kimin akrabası gelmiş belli değil,evde bişey ararsın bulamassın hep yoğun bi hayatın oluyor çocukta oldumu zaten artık kendini bırakıyon ne 10 yıllık evlilikler sevgililer gördüm araları kötü oldumu kanlı bıçaklı olan.

    Bu aralar hep bu laf gündemde sorumluluk almayı bilmiyen evlenmesin derler,sorumluluk olayını anlamıyorum ama sanırım 15 yıl boyunca kredi ödemek,pazar günleri bile mesaiye kalmaya sorumluluk deniyor o yüzden ben bu sorumluluğu almıyorum:) inşallah gönlüne göre olur ama şundan emin ol her kadın parayı sever beraber 3 gün simit yersin 4.gün adana yiyelim der:)

    Alıntıları Göster
    Ben yalnız kalırım korkusuyla evlenmeyi düşünmedim hiç. Benim düşüncem beraber hayatımı paylaşacağım biri olması üzerine.

    Düzensiz hayattan kastım aslında şuan yaşadığım süreç. Gelirimin düzensizliğinin üzerimde oluşturduğu olumsuz etkiden bahsediyorum. Şuanki düzenimi kurup stabil bir hayata geçmeden veya en azından borç yükümün büyük bir bölümünü hafifletmeden evlilik yapmayı düşünmüyorum.

    Evlilikle beraber gelecek olan şey bence düzensizlik değilde genişleme bence. Ailenizin genişlemesi oluyor. Bununda yanında getireceği bir düzensizlik olacaktır. Kendi aileniz dışında eşinizle oluşacak yeni aile ve eşinizin ailesi dengesini kurmak biraz zaman alabilir düşüncesindeyim.

    26_bbz_26 Allah bir yastıkta kocatsın. Bende sizin gibi düşünüyorum. Aslında amacım süreci uzatmak değildi. Ama şuanki ekonomik durumum beni bir süre daha zorlayacak gibi. Bu arada zamanı kız arkadaşımı tanımak için değerlendiriyorum. Aileler işin içine gireceği zaman süreci uzatma taraftarı değilim.

    Hakkımızda hayırlısı olsun.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: miroglu6

    Evet kendi işim gibi olmaz. Daha önce farklı yerlerde çalıştım. O yüzden bir yerde çalışmanın zorluğuna geri dönmek istemesem de mecbur kalacağımı düşünüyorum.

    Doğu ilinde yaşıyorum. İnşaatta devam eden bir evim var. Kıza evim olduğunu söylemedim. Hatta içgüveysi geleceğini söyledim. Kabul etti.

    Kız şuan çalışmıyor. İş bulma konusunda sıkıntı olacağını sanmıyorum. İkimizde çalışabiliriz.

    Ailesiyle tanışmadım hala. Doğuda olduğum için tanıştıktan sonra iş direk nişan muhabbetine gireceğinden olacakları birebir tecrübe edeceğim muhtemelen. Bende aynı memleketliyim. Adetleri biliyorum.

    İlgilenip yazdığınız için teşekkür ederim.
    Hocam Es adayinin bir meslegi var mi, ve sizin meslek nedir? Asgari ucretle gecinmek zor, nisan dugun taki mobilya derken bir suru masraf olacak bunlara hazirlikli misiniz? Bunlarin ustune birde cocuk olursa cok zorlanirsiniz asgariyle falan olacak is degil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Namaste. kullanıcısına yanıt
    Kız arkadaşım mühendis. Kpss ye çalışıyor ama ataması yok. Yani işi zor. Bende Sistem Mühendisiyim ama mesleğimi yapamıyorum. Doğu tarafında pek rağbet gören bir meslek değil. Bu yüzden küçük bir reklam dükkanım var. İşler pek iyi değil. İş teklifleri var 2500-3000 arası. Biraz daha yukarıda bir teklif alsam dükkanı kapatmayı düşünebilirim. Şimdilik araftayım bu iş konusunda.

    Evlilik masrafları ile ilgili, şuan varolan işletme borçlarımı hafifletirsem evlilik masraflarını ailemin de yardımıyla karşılayabileceğimi düşünüyorum. İşletmem olduğu için gelir gider dengesini kontrol edebilen planlı bir yapım var. Ödemelerimi düzenli yaparım.

    Çocuk olayı için acele etmek istemiyorum açıkçası. İlk 3-5 yıl hem eşimle ilgilenmek istiyorum. Bu arada ekonomik durumumu düzeltmirim diye düşünüyorum. Tabi planlar haricinde olacaklar için de yapabilecek birşey yok. Allah'ın izniyle toparlarız inşallah.

    Gönül isterdi ki şartlarım iyi olsun. Ama şartlarım iyiyken de karşıma çıkmadı ki. Kısmet diyelim herşeyde bir hayır vardır.




  • Bugun saat 13:00 de nikahim var.Davetsiz olacak mecburen.Normalde sadece nikah yapacaktik ama pandemiden dolayi eylul ayinda`da davetlilerin gelmesi icin dugun yapacagiz.Yas 39, bir erkegin hayatinda yapmak.istedigi her seyi yaptim.Artik evlenip yuva kurma vakti .Allah izin verirse , guzel bir yuva kuracagim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • dogangoxel kullanıcısına yanıt
    Bir ömür boyu mutluluk ve huzur dilerim.
  • 
Sayfa: önceki 656657658659660
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.