Şimdi Ara

EVLİLİK ÜZERİNE SOHBETLER (179. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
17.648
Cevap
410
Favori
1.017.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
407 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 177178179180181
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Başımdan geçen olayların sonunda şunu anladım.Bu kadın milleti efendi adamlar yerine serseri, kendilerine it muamalesi yapan zıpır adamalardan hoşlanıyor.Allah herkese layığını versin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: netfriend

Ben böyle kızlarla olmadığına da seviniyorum.Kazayla evlensek en geç 1 yıl sonra boşanırız. Kız küçük dağları ben yarattım havasındaydı.Bir de bunun başka bir versiyonu daha vardı anlatmak istediğim.Yine arkadaşlar vasıtasıyla bundan önce buluştuğum kızlardan biri bu kız kadar olmasa bile buluşmada o da benimle konuşmuyordu.En son arkadaşlar bizi yalnız bırakmak istediler bu kız açıkça ben yalnız kalmak istemiyorum gibi saygısız bir cevap verdi ve diğer arkaşdaşlarla beraber masadan kalktı. Belli etmemeye çalıştım ama kızdan böyle bir cevap beklemediğim için acayip bozulmuştum. Bunlar kendilerini Adrian LİMA filan sanıyorlar.Hepsinde bir kompleks, kapris, tripler, karşıdakine tepeden bakmalar. Bu insan müsveddeleri bırakın evlenmeyi hayatta mutlu olmayı bile hak etmiyorlar.

Hayırdır neden tek kalmıyon korkma tecavüzmü edecektim deseydin bunlar hak ediyor bide bakma bunların böyle havalarına yapmadıkları adam kalmıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Utkuhan

quote:

Ben böyle kızlarla olmadığına da seviniyorum.Kazayla evlensek en geç 1 yıl sonra boşanırız. Kız küçük dağları ben yarattım havasındaydı.Bir de bunun başka bir versiyonu daha vardı anlatmak istediğim.Yine arkadaşlar vasıtasıyla bundan önce buluştuğum kızlardan biri bu kız kadar olmasa bile buluşmada o da benimle konuşmuyordu.En son arkadaşlar bizi yalnız bırakmak istediler bu kız açıkça ben yalnız kalmak istemiyorum gibi saygısız bir cevap verdi ve diğer arkaşdaşlarla beraber masadan kalktı. Belli etmemeye çalıştım ama kızdan böyle bir cevap beklemediğim için acayip bozulmuştum. Bunlar kendilerini Adrian LİMA filan sanıyorlar.Hepsinde bir kompleks, kapris, tripler, karşıdakine tepeden bakmalar. Bu insan müsveddeleri bırakın evlenmeyi hayatta mutlu olmayı bile hak etmiyorlar.

Hayırdır neden tek kalmıyon korkma tecavüzmü edecektim deseydin bunlar hak ediyor bide bakma bunların böyle havalarına yapmadıkları adam kalmıyor

Biz onlar gibi olamıyoruz.Her hareketleri planlı her hareketleri hesaplı. Burunları bir karış havada ben sizi 35-40 yaşından sonra görürüm.Güzellik diye birşey kalıyor mu ?

• quote:

quote:

quote:

Biz onlar gibi olamıyoruz.Her hareketleri planlı her hareketleri hesaplı. Burunları bir karış havada ben sizi 35-40 yaşından sonra görürüm.Güzellik diye birşey kalıyor mu ?

Zaten boşanmalara bak çoğu boşanma kızlar yüzünden olan onlara oluyor ortada kalıyorlar eskiden erkekler daha sert huysuzdu bu kadar boşanma olmuyordu hasta olsak karımız bu devirde su getirmez kıza ev temizliği önmli diyorum hizmetçimiyim diyor iyi.o zaman bnde para Kazanmak zorunda değilim uşağınmıyım 35 inden snra zaten hepsi aldatılıyr bakma çeken erkekte bi.yere kadar çekiyr onların derdi belli hocam 6 posta attınmı kedi gibi oluyorlar emin ol

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Başımdan geçen olayların sonunda şunu anladım.Bu kadın milleti efendi adamlar yerine serseri, kendilerine it muamalesi yapan zıpır adamalardan hoşlanıyor.Allah herkese layığını versin.

Milyonlarca yıllık evrim sürecinde oluşmuş içgüdülerin, 50 bin yıllık şehir hayatıyla unutulamayacağının başka bir göstergesi.

Testosteron bir kadını en çok etkileyen şey ve uzun yıllar boyunca da öyle kalmaya devam edecek. Ama modern insanın gen havuzu, mağara insanına göre daha hızlı değişiyor. Gelecek ne getirir bilinmez.
  • hocam benim anlamadığım kadınların sergilediği saygısızca davranışlara tahammül edip hala görüşen erkekler.
    insan olan karşısındakine hele de böyle hassas konularda nezaketle yaklaşmalı ve karşısındaki bireyin de duyguları olduğunu unutmamalı. moda ismiyle empati yapmalı.

madem bu insanlar böyle davranıyor çekin siktiri kalkın. meseleyi ne uzatıp kendinizi üzüyorsunuz.

kadın veya erkek olmak değerli kılmaz insanı.

karşınızdaki bunun farkında olmadığını buluşmanın ilk anlarında bu şekilde belli ediyorsa, o masada oturmanın anlamı yok.
    erkekler kadınların peşinde koşmalı ve emek vermeli safsatasını da anlamıyorum.
    evlilik tek başına yapılan bir eylem değil ki sadece erkekler emek versin.
    bu şekilde bencilce fikirlere sahip olan kadınlara bir kaç erkek eyvallah demese bak neler oluyor.

para kazanıyorsunuz. öyle veya böyle hobileriniz vardır. vaktinizi yapmaktan hoşlandığınız işlerle doldurarak kafanızı da boşaltırsınız.

herkes evlenmek zorunda da değil.
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------

üniversiteden tanıştığım bir abimin evlenme maceralarını anlatayım. bu abinin yaşadıklarını görünce anladım gerçekleri.

bu abi iyi bir üniversiteden mühendis olarak mezun oldu. mezun olduğu zamanlarda global ekonomik krize denk geldiği için iş bulmakta zorlandı. öyle veya böyle buldu sonunda. babası da pazarcılıktan emekli olmuş gariban insandı. aileden de birşey yok.
    yine de iyi niyetle ve islamiyette evlenmenin öğütlenmesini dikkate alarak evlenmek için çaba harcadı.

Türkiye'den tam 3 sefer teşebbüste bulundu.
    1 tanesinde sevdiği bir tanıdığının aracı olmasıyla biriyle nişanlandı. ama hanımefendinin kaprisleri, istekleri ve ailesinin dengesizlikleri yüzünden nişanı attı. özellikle kızın ailesinin dengesizlikleri yenilir yutulur cinsten değildi. ailenin yaptıkları sadece abiyi hedef almıyordu. kızla da aralarında sorunlar varmış. zaten ne olduğunu da çözemedik.

sonra bir başka hanımefendi ile nişanlandı. nikah kıyıldı. düğüne 1 hafta kala araları bozuldu boşandı. evi de dayayıp döşemişti. çok üzüldü, nasip değilmiş dedi.

nedenine gelince.
    müstakbel eşi ailesine yakın ev tutulmasını istiyormuş. abide istenilen semtlerde fiyatların yüksek olduğunu zor geçineceklerini söylemiş.
    sonra müstakbel kayınbabası abinin işinde kaç para kazanıldığını öğrenip, olay çıkarmış.
    bu abi brokerlık yapıyordu. maaşın yanında yaptıkları işten komisyonda alıyorlar.
    ama abi işe yeni başladığı için yani 1-2 senedir bu işte olduğu için yeterli düzeyde komisyonu yoktu. bir ay olsa bir ay olmuyordu. abi de risk almak istemedi. ne olur ne olmaz diye.
    buradan çıkan kavga boşanmayla sonuçlandı.

3.girişim nasıl oldu, ne oldu bilmiyorum.
    ama bu abinin bir arkadaşı endonezyadan evlenmiş. 3.de de olmazsa endonezyayı deneyeceğim diyordu.

bu abi endonezyaya gitti 1 ayda herşeyi halledip evlenip döndü.
    eşinden de çok memnundu.
    dünya varmış ne kapris ne nazla uğraştım dedi.
    ----------------------------------------------------------------------------------------
    işin özü, kızların bu kadar kapris yapmasının nedeni talep.

iktisatta arz talep dengesi vardır. bu teori her ne kadar sosyal bir konu olsada, buraya da uygulanabilir.
    eğer erkekler yabancı kadınlarla evlenip talebi azaltırlarsa, arz aynı kalacağından, bu seferde kadınların ve ailelerinin nazları ve talepleri azalacak.

ilk baş erkekler kendi kıymetlerini bilecekler ki kıymet görsünler.
    -----------------------------------------------------------------------------------------

geçen kurban bayramında ailecek ziyaret ettiğimiz ihtiyar bir amca ile teyze vardı. gittiğimizde bu ihtiyar ailenin dostları da vardı.
    amca da ağzı laf yapan, insanları iğneleyip rahatsız etmeyi seven bir tip.
    babama beşi bir yerdeleri hazırladın mı oğlanlarda büyüdü diye sataştı. babama baktım kem küm ediyor.

ulan dedim öyle trollenmez böyle trollenir.

dedim niye illa Türkiye'den evleneyim. 2 milyar müslüman var. aralarında evlenebileceğim milyonlarca kadın var. hadi hristiyanları falan da dahil edersen olasılık daha da artıyor dedim. istanbulda üniversitede tanıştığım afganistan, pakistan gibi ülkelerden gelen arkadaşlar siz gidip bizim memleketten kız isteseniz size hemen verirler demişlerdi. Türkiye'nin ve Türklerin çok itibarı var diyorlardı.

ben böyle dediğimde ihtiyarların hepsi morardı. olmaz öyle şey falan dediler.

neyse işin özü susturdum. öyle kaldılar.

kendi evlenmelerini anlatırken hiçbirşeyimiz yoktu, şöyle yokluk çektik böyle fakirlik çektik diye anlatıyorlar. ama iş kendi kızlarını veya torunlarını evlendirmeye gelince istemedikleri kalmıyor.

bende amcaları trollüyorum.

ömür kısa. eğlenmenize bakın.

kadınlar gibi evlenemedik diye hayatı zindan etmenin ne anlamı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KILICARSLAN1277 -- 3 Şubat 2016; 22:39:54 >

• @kılıcarslan1277 ağzına sağlık on numara yazmışsın anlattığın abiyede helal olsun mücadele vermiş ve şu an mutlu boşanmalara bakıyorum hep kız ve ailesi bide diyorlarki kadın hakkı yok bi İrana gitsinlerde türkiyeye türk erkeğinin değerini anlasınlar dünyada hiç bi ülkede ev kadını ol durumu yok o kadar kaprise rağmen bu kadar erkek ev geçindiriyorsa helal olsun bizim kızlar çok erkeklern gururuyla oynuyorlar şiddet gösteren adamları dinlemek lazım aslında sadece kızla muhattap olsan neyse tüm sülalesiylede muhattap oluyon bnce kadın hakkı değilde erkek hakkı olmalı evleniyon ülkede boşanmakta zor Endonezyaya nasl gidiliyor ciddiym bnmde niyetim var
  • hocam ben bağlantı nasıl sağlandı tam olarak bilmiyorum. sanırım benim tanıdığım abinin arkadaşı daha önceleri iş ve eğitim amacıyla endonezyaya defalarca gidip gelmiş. bağlantıları varmış. bunları kullanıp kendi evlenmiş. bu ülkeden evlenmek isteyenlere de gözü tutarsa referans oluyormuş. sadece bu kadar duydum. evlenmeye pek niyetim de olmadığı için çok kurcalamadım.

tabi Türk kızlarından başkasını görmediğim için ben pek umutlu değildim. bir baktım adam evlenmiş. çok şaşırmıştım.

hocam daha ne olaylar duydum çevremden.

bir arkadaşımın abisi evlendi 60 milyar harcadı 2 sene önce.

mutlu mu?
    asla.

niye evlendi?
    babasından kaçmak için.

adam öğretmen. evlenmek için 5 sene para biriktirmiş. konyalıydılar.

konyalı arkadaşlarımın hepsinden duyduğum konyalı bir kızla evlenceksen o kesenin ağzını bayağı açacaksın. sakın yaklaşmayın. sadece 80 milyar düğün yemeğine veren duydum konyada. 4 sene önceydi. hali vakti olan verirde. konyalıları bilenler düğünlerde nasıl yediklerini bilir. sözde dindarlar ama yiyiniz, içiniz, israf etmeyiniz ayetini hiç ciddiye almıyorlar.
    ulan 80 milyarı oburlara yedireceğime fakire fukarayı dağıtırım dua ederler.

konyalıların bir iftar yemeği menüsünü duydum. insan onu yiyemez. ama konyalılar yiyorlar.
    -----------------------------------------------------------------------------------------------

erkeklerin mallıkları yüzünden de çok evlilikler dağılıyor. ama kadınlar daha evlenmeden ilişkiyi yıpratmada birebirler. benim anlamadığım erkekler evlenmeden niye bu kadar naz çekiyor.
    halamın oğlu evlendi. o da çok naz çekti. neden diye sordum?

bir daha bu kadar temiz kız bulamam dedi. birbirlerinin ilk sevgilileriydiler. hala oğlu da o kız dışında bir kızla duygusal anlamda bile ilişki yaşamamıştı.
    hadi bu mantıklı. böyle bir bahane günümüz şartlarında gayet geçerli.

ama burada yaşadıklarını anlatanları gerçekten anlamıyorum.

hele senet imzalayan kişiye gerçekten üzüldüm.
    -----------------------------------------------------------------------------------

iyi niyetliysen kadın erkek fark etmez birileri tarafından bir şekilde kullanılıyorsun.
    Allah herkesin yardımcısı olsun.

bunlar zor işler.

• Şimdi endonezyalı hatunların fotolarına baktım valla fena değillermiş nasıl gidiyoz bu endonezyaya :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: KILICARSLAN1277

hocam ben bağlantı nasıl sağlandı tam olarak bilmiyorum. sanırım benim tanıdığım abinin arkadaşı daha önceleri iş ve eğitim amacıyla endonezyaya defalarca gidip gelmiş. bağlantıları varmış. bunları kullanıp kendi evlenmiş. bu ülkeden evlenmek isteyenlere de gözü tutarsa referans oluyormuş. sadece bu kadar duydum. evlenmeye pek niyetim de olmadığı için çok kurcalamadım.

tabi Türk kızlarından başkasını görmediğim için ben pek umutlu değildim. bir baktım adam evlenmiş. çok şaşırmıştım.

mutlu mu?
    asla.

niye evlendi?
    babasından kaçmak için.

konyalı arkadaşlarımın hepsinden duyduğum konyalı bir kızla evlenceksen o kesenin ağzını bayağı açacaksın. sakın yaklaşmayın. sadece 80 milyar düğün yemeğine veren duydum konyada. 4 sene önceydi. hali vakti olan verirde. konyalıları bilenler düğünlerde nasıl yediklerini bilir. sözde dindarlar ama yiyiniz, içiniz, israf etmeyiniz ayetini hiç ciddiye almıyorlar.

konyalıların bir iftar yemeği menüsünü duydum. insan onu yiyemez. ama konyalılar yiyorlar.
    -----------------------------------------------------------------------------------------------

erkeklerin mallıkları yüzünden de çok evlilikler dağılıyor. ama kadınlar daha evlenmeden ilişkiyi yıpratmada birebirler. benim anlamadığım erkekler evlenmeden niye bu kadar naz çekiyor.

bir daha bu kadar temiz kız bulamam dedi. birbirlerinin ilk sevgilileriydiler. hala oğlu da o kız dışında bir kızla duygusal anlamda bile ilişki yaşamamıştı.

-----------------------------------------------------------------------------------

iyi niyetliysen kadın erkek fark etmez birileri tarafından bir şekilde kullanılıyorsun.

bunlar zor işler.

Hocam o arkadaşını bulmam lazım :) bende zaten çekik gözlüyüm o civarı andırırım heralde :) Ben Elazığlıyım bizimde oralarda öyle Konya kadar abartı değilde kız aşkından gebersin gerekirse 2 yıl beklerki çocuk para biriktirsin düğün yapsın ya aptal aptal şarkıcılar saçma gülümsemeler bakıyorum o kadar düğün yapan kaç kişi hatırlıyor düğününü ya düğündeki şarkıcı için kavga eden var hadi zengin olursun çırağanda düğün yaparsın hayatın boyunca unutmassın neyse ama bu salon düğünlerinin hepsi aptalca inan mevlüdlü düğün bile daha mantıklı Kuranı okuyup evlendirip yolluyor seni hiç değilse dine uygun.

Türk geleneğindeki düğün merasimi daha farklı aslında bizdeki ne yazıkki arap kültürü inan düğünde şarkıcı ne diyiyor onu bile anlamıyorum,bide gittiğinde herkes numaradan seni sever gibi yapıyor ya iğrenç bişey hepsinin nedeni o gerdek anı hocam açık konuşayım nolursa olsun abazayız o 60 milyarın değeri o gerdek ve bekaret anı kız aileleride bunu biliyor kızımın bekaretini alacak düğün bahanesiyle herşeyi aldırayım diyiyorlar,hani bizim kızlar normal olsa,hanım olsa değer ama abi yüzlerce adam tanıdım inan bitanesi sadece mutluyum dedi oda ilk yıllarıydı neyi paylaşamıyor bizim kızlar ben onu anlamıyorum ne istediklerini anlayamadım,geçen bi arkadaşım hanımdan izinsiz adım atamıyom demiş abi nasıl bu hale geliyorlar anlamıyorum ya bu kadar erkek neden dolayı korkuyor o kadarmı kadınsız kaldı bu milet,büyük konuşmayayım diyiyorum ama çok şaşırıyorum resmen zincir vuruyorlar.

Bekarlık bi zor evlilik bi zor valla yazık yaf bu millet hiçbişeydenmi gülmez.

• quote:

quote:

hocam ben bağlantı nasıl sağlandı tam olarak bilmiyorum. sanırım benim tanıdığım abinin arkadaşı daha önceleri iş ve eğitim amacıyla endonezyaya defalarca gidip gelmiş. bağlantıları varmış. bunları kullanıp kendi evlenmiş. bu ülkeden evlenmek isteyenlere de gözü tutarsa referans oluyormuş. sadece bu kadar duydum. evlenmeye pek niyetim de olmadığı için çok kurcalamadım.

mutlu mu?
    asla.

niye evlendi?
    babasından kaçmak için.

bunlar zor işler.

Hocam o arkadaşını bulmam lazım :) bende zaten çekik gözlüyüm o civarı andırırım heralde :) Ben Elazığlıyım bizimde oralarda öyle Konya kadar abartı değilde kız aşkından gebersin gerekirse 2 yıl beklerki çocuk para biriktirsin düğün yapsın ya aptal aptal şarkıcılar saçma gülümsemeler bakıyorum o kadar düğün yapan kaç kişi hatırlıyor düğününü ya düğündeki şarkıcı için kavga eden var hadi zengin olursun çırağanda düğün yaparsın hayatın boyunca unutmassın neyse ama bu salon düğünlerinin hepsi aptalca inan mevlüdlü düğün bile daha mantıklı Kuranı okuyup evlendirip yolluyor seni hiç değilse dine uygun.

Türk geleneğindeki düğün merasimi daha farklı aslında bizdeki ne yazıkki arap kültürü inan düğünde şarkıcı ne diyiyor onu bile anlamıyorum,bide gittiğinde herkes numaradan seni sever gibi yapıyor ya iğrenç bişey hepsinin nedeni o gerdek anı hocam açık konuşayım nolursa olsun abazayız o 60 milyarın değeri o gerdek ve bekaret anı kız aileleride bunu biliyor kızımın bekaretini alacak düğün bahanesiyle herşeyi aldırayım diyiyorlar,hani bizim kızlar normal olsa,hanım olsa değer ama abi yüzlerce adam tanıdım inan bitanesi sadece mutluyum dedi oda ilk yıllarıydı neyi paylaşamıyor bizim kızlar ben onu anlamıyorum ne istediklerini anlayamadım,geçen bi arkadaşım hanımdan izinsiz adım atamıyom demiş abi nasıl bu hale geliyorlar anlamıyorum ya bu kadar erkek neden dolayı korkuyor o kadarmı kadınsız kaldı bu milet,büyük konuşmayayım diyiyorum ama çok şaşırıyorum resmen zincir vuruyorlar.

Bekarlık bi zor evlilik bi zor valla yazık yaf bu millet hiçbişeydenmi gülmez.

bekarlığın zor taraflarını bekar olarak biliyorum.

ama evlenmek isteyenleri hiç anlamadım. sanırım anlayamam da. kadın dırdırı, çocuk zırıltısı.
    bayram gelir yok şu akraba yok bu akraba.

bekarken annem çeke çeke götürüyor akraba ziyaretine. evlenince akrabalar 2 katına çıkıyor. gez gez bitmez.

saçma sapan boş muhabbetler.

bekarlıkta kimseye karşı sorumluluğun yok. kafan rahat. kimseye hesap vermiyorsun. eve geliyorsun sessiz, sakin. doya doya tadını çıkarıyorum sessizliğin ve yalnızlığın.

şimdiki kızlar acayip benciller.

düğün zaten onlar için. evlendikten sonra istediği herşeyi dayatmaya uğraşır. senin akrabalarını istemez.
    bizim gariban erkekler ne diye bu kadar çile çekiyorlar anlamıyorum.

statü sağlıyormuş evlilik.

yemişim statüsünü.
    işyerinde evliler bekarlara kötü gözle bakıyormuş.
    bende onlara kötü gözle bakarım mesele buysa.

en kötüsü de çocuk. ömrün boyunca senin sorumluluğunda olacak bir birey. çocuk sahibi olmak büyük cesaret.
    boşanırsın karından kurtulursun. ama çocuktan kurtulamazsın. babalıktan istifa diye bir durum yok.

sevmek bu kadar sorumluluk almaya değer mi tartışılır.

bir de çift buluşmaları çıkar. az daha bunu unutuyordum.

aslında evlilik çoğunlukla kadınların işine yarıyor. erkeklerin boş beleş gördükleri ama kadınların bayıldıkları ne kadar saçma iş varsa çift olarak yapılıyor.
    -------------------------------------------------------------------------------------

şehveti tatmin iki taraf içinde geçerli.

çocuk isteyenler kadınlar.
    düğün isteyen kadınlar.
    dayalı döşeli, eksiksiz ev isteyen kadınlar.

erkekler bunlar olmadan da pekala rahat rahat yaşar.
    --------------------------------------------------------------------------

evliliğin nesi güzel arkadaş birileri anlatsa da bilsek.

2 sene önce cumada hutbe sırasında hoca anlatmıştı. ulan yok artık dedim. hoca bile bıkmış.

2-3 senelik evli bir çift boşanma aşamasındaymış. 1 yaşında da çocuk var.
    hocadan aracı olmasını istemişler. hoca çiftle görüşmüş.
    işi boşanmaya getiren tek bir sebep var.
    adam her hafta cumartesi akşamları bekarlığından beri belki 10 yıldır kuzenleri ve arkadaşlarıyla halı saha maçına gidiyormuş. maçtan sonra çay bahçesinde laflıyormuş. gece 12 gibi geliyormuş.
    kadın bu vakti ailesine ayırmalı diyormuş. adamın bütün hafta bireysel olarak zaman geçirdiği tek an.

hoca bayağı kızmış söylenmişti böyle bir sebeple aile yıkılır mı diye?
    kimlerle ne zaman nerede ne yaptığı belli. haram hiç birşey yok. ama mesele büyümüş nerelere gelmiş demişti.

kadının mantığı belli. benim dediğim olacak diyor. olmazsa blöf yapıyor. erkeklerde vah çocuğum diyerek blöfü yiyor. aslında kadınların ne kadar kontrol manyağı olduğunun göstergesi bu.
    erkekler blöfü yemeyip siktiri çekse kazanır.

mutlu olmak için evleniyorsun uğraştığın işlere bak.
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------

paranı kazanıyorsan bekarlık gibisi yok.
    istediğini istediğin zaman yaparsın.
    belli bir yaştan sonra anne babanın bile dedikleri insana batarken evliliğe nasıl dayanılır bilmiyorum.

• Kılıçarslan 1277 çok güzel yazmışsın.Bizde öyle kızların peşinden gitmiyoruz, değer vermiyoruz zaten. Sadece nasıl kızlar varmış, bunlar neler yapabilirmiş onu anlatmak için yazdım. Yazdığın gibi bence de herkes evlenmek zorunda değil.Evlense mutlu olsa iyi olur belki.ama her yolu denemiştir, aradığını bulamamıştır, mutlu olamayacağını anlamıştır, bir şekilde olmamıştır yapacak bir şey yok.Hayat yalnız zor olsa da böyle de geçecek ömür bitecek.
  • bekar arkadaşlara yeni alternatifler çıkmış.

eğer doğru insanı bulursanız, gereksiz gördüğünüz aile, eş ve çocuk kavramlarını yaşayabilirsiniz. ömrünüze ömür katar. o duyguları yaşamayı Rabbım isteyen herkese nasip etsin. bu tecrübeler o kadar abartılacak ya da korkulacak şeyler değil. aksine mutlu edecek, huzur verecek duygular yaşatır.

ama dediğim gibi, doğru eş olduğunda böyle. burada anlatılan kötü tecrübe örneklerindeki gibi bir evlilik olacak ise, ömrü billah bekar kalmak daha mantıklıdır.

böyle numunelik bayanlar ile yapılan evlilik yada evlilik hazırlıkları insanın ömrünü kısaltır. hele bir de yapı olarak kafaya takan ve düşüncelerini karşısındakine aktarmakta zorluk yaşayan bir karakter sahibi olursanız, geri adımda atamazsınız. ömrünüz zindanda geçer.

• Kılışaslan1277 Yazını beğendim güzel yazmışsın.Benim saygısız davranışlara tahammül ettiğim filan yok.Karşıdakinin niyetinin karakterinin farkındayım sadece arkadaşlarıma ayıp olmasın diye kıza o sırada tepki göstermiyorum.O öyle kaba, saygısız diye ben de onun gibi olamam.Ama buluşmadan sonra o insan benim için bitmiştir bir değeri kalmamıştır.daha önce yazdığım gibi bu insanlarla olumsuz sonuçlanması bizim açımızdan daha hayırlı.Kazayla evlensem en fazla 1 yıl dayanabileceğimi sanıyorum yada boşanmayıp ömür boyu mutsuz olma seçeneği de var. Bunları düşününce bekar olduğuma seviniyorum ama insanın mutlu olacağı karşılıklı sevginin olduğu bir ilişkisi varsa bunun sonucunda evlenirse daha iyi olur.Ama kişi herşeyi deneyip aradığını bulamazsa, zorda olsa hayatına böyle devam edecek, ömrü böyle geçecek buna da yapacak birşey yok.
  • quote:

mutlu mu?
    asla.

niye evlendi?
    babasından kaçmak için.

bunlar zor işler.

Hocam öncelikle çok yerinde ve doğru tespitleriniz var katılıyorum hepsine.

Öncelikle Konyalıyım. Bizim burada adettir düğün yemeği vermek. Yayla çorbası, Pilav üstü kavurma, bamya çorbası, irmik helvası, zerde(pirinç,su ve şekerli bi tatlı) menü budur. DAvet verdiğiniz kişilere göre 500-5000 (çevreniz ne kadar genişse artık) böyle bir sonuç çıkıyor. Ortalama 2000 kişilik bir yemek 20 bin tl ye yakın bir para çıkıyor. Gerek varmı yok bencede. o 20 bin TL ile neler yapılır. 2-3 saatlik bir yemek faslı için çok para.
    20 bin TL vermek istemiyorsanız etliekmek ve ayran dan oluşan yemek verilir oda ortalama 1500-2000 TL yi bulur. Ama durumunuz yoksa onlarıda yapmıyorsunuz ama bu çok fazla olan birşey değil. Toplum baskısı çok ön ayak oluyor bu işlere.

Bir yerden sonra toplum baskısı ortaya çıkıyor hocam. İşte akraba eş dost, "enişte oğlanın pilavını ne zaman yiyecaz yuaa" genel olarak pilavı ne zaman yiyeceğizle başlar muhabbet. ANa fikir pilavı yeme kısaca, evlilikte değil genel olarak.

7 ay evvel arkadaşımın abisi evlendi 90 bin tl civarı para harcadılar düğün için. Anne ve babası nayif insanlar, oğlan biraz ters korkuyorlar oğlandan biraz. İş böyle olunca oğlan kız ne isterse evet demiş, bok gibi borcun sürüklendiler. 20 senelik birikimleri gitti hep düğünde. Ortalama daha 2 sene daha düğünün borcunu ödeyecekler. Arkadan gelecek 2 oğlan daha var. Bu sefer onlar diyecek baba abime bunu yaptın, bizede yapacaksın diye. Yani hiç yapmasalar 2 düğün için daha 110-120 bin tl civarı daha borç ödeyecekler. O paralara yazık gerçekten.

Çocukluk arkadaşımın yazın düğünü var ortalama 40 bin tl gibi bir para harcamış olacak. Salon da yapıp geçecek düğünü. Milleti ben mi doyuracağım diyor ki haklıda. İkiside evlenmiş olacak ama arada 50 bin tl gibi rakam var. bu paraya 1 düğün daha yapılır. Bunu idrak edemiyor insanlar işte.

Attığım videonun 1.23 ünden itibaren dublaj var bi. Oradaki zihniyet Konyada %95 imizde var olan bi durum. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ravelli76

bekar arkadaşlara yeni alternatifler çıkmış.

eğer doğru insanı bulursanız, gereksiz gördüğünüz aile, eş ve çocuk kavramlarını yaşayabilirsiniz. ömrünüze ömür katar. o duyguları yaşamayı Rabbım isteyen herkese nasip etsin. bu tecrübeler o kadar abartılacak ya da korkulacak şeyler değil. aksine mutlu edecek, huzur verecek duygular yaşatır.

ama dediğim gibi, doğru eş olduğunda böyle. burada anlatılan kötü tecrübe örneklerindeki gibi bir evlilik olacak ise, ömrü billah bekar kalmak daha mantıklıdır.

böyle numunelik bayanlar ile yapılan evlilik yada evlilik hazırlıkları insanın ömrünü kısaltır. hele bir de yapı olarak kafaya takan ve düşüncelerini karşısındakine aktarmakta zorluk yaşayan bir karakter sahibi olursanız, geri adımda atamazsınız. ömrünüz zindanda geçer.

hocam biraz takılmışsın yazdıklarıma.

muhtemelen nickindeki 76 doğum tarihindir diye düşündüm.

sizin nesilden sonra gelenler ile aranızda çok fark var. şimdi erkekler bir garip kadınlar ayrı garip.
    kimin ne istediği neyi niçin yaptığı tam belli değil.

eskiden gençler daha naif daha masummuş. şimdi millet canavarlartı.

bu durum istisnasız toplumun bütün tabakalarında da böyle.

bir de yeni moda kadınlara özgürlük, yok kadınlar eziliyor gibi kadınları gaza getiren fikirlerdir. bunlardan dolayı kızlarla aileleri dahi baş edemezken, birde evlendiriyorlar.

ama azıcık tarih okunsa, durumun yüzyıllar önce bile böyle olmadığı anlaşılır.

Aşağıda yabancı seyyahların bazı tespitlerini paylaştım.

Pek yaygın bir kanatin tersine, Osmanlı toplumunda 16. yüzyılda polygamie'nin (çokkarılılık) pek iltifat görmediği anlaşılıyor. Bazı seyyahlar da bu durumu gözlemlemişlerdir. Örneğin 16. yüzyıl sonnda Türkiye'den geçen Alman Protestan papazı Salomon Schweigger, "Türkler dünyaya, karıları da onlara hükmeder. Türk kadını kadar gezen, eğleneni yoktur. Çok karılılık yoktur. Herhalde bu işi denemiş, dert ve masrafa neden olduğunu anlayıp vazgeçmişler. Boşanma pek görülmüyor. Çünkü boşanırken erkek para ve eşya veriyor ve kız çocuk anaya kalıyor" demektedir.(osmanlı toplumunda aile---- İlber ORTAYLI)

Osmanlı topraklarını 1908'de gezen Amerikalı bir gezgin ise, "Türkiye'de çok eşlilik genel olarak sanılandan çok daha az yaygın. Çok eşlilik pahalı bir kurum. Bir Türk erkeği ancak çocuk sahibi olma isteği çok güçlüyse bu masrafa girişecek ve evinin huzurunu tehlikeye atacaktır" sözleriyle çok eşliliğin Osmanlı toplumunda yaygın olmadığını vurguluyor.

adamlar ne güzel anlatmış.
    islam toplumlarının bazılarında, islama aykırı olmasına rağmen kadın gerçekten hor görülüyor. bunu islamla bağdaştırıp islamiyete saldırılıyor. adam malsa islamiyetin suçu ne?

böyle derine inmeyen, sığ analizlerle kadınlar islamiyet ve erkek düşmanı yapıldı birileri tarafından.

tabi diyeceklerim ütopik kaçacak. ama kadınların bir kısmının ağzından tükürükler saça saça eleştirdiği şeriat gelse dünya onlara güzel.

çocuk doğurmak zorunda değil.
    doğurduğu çocuğu emzirmek zorunda değil.
    ev işi yapmak zorunda değil.
    çalışmak zorunda değil.
    eğer evlenirken eşine çok evlilik yapmayacaksın şartı koşar, erkekte kabul ederse kocası tek eşli olmak zorunda.
    evlenirken bir kadına bakire olup olmadığını soramıyorsun.
    boşandığında falan da bir sürü avantajı var.

hem İslamiyette hem de Türk toplumunda erkek olmak zor.

zaten üstümüzde yeterince baskı ve sorumluluk varken, bir de birilerinin nazını, tiribini niye çekelim.

Bu toplumda doğduğu andan itibaren hem toplum, hem devlet tarafından erkekler çatır çatır eziliyor.

kadınlar eziliyor gibi gözüküyor. çünkü onlara daha çok yasak var. herkes onları sınırlandırmaya çalışıyor. bunlar da genelde islamiyette alakası olmayan saçma adetlerden dolayı oluyor.
    mesela kanlı çarşaf nasıl bir kafanın ürünüdür acayip merak ediyorum.

erkekleri zor duruma düşüren onlardan beklenenler.

düğün yaparken bile bütün masrafların erkeğe yüklenmesi bu durumun küçük bir kanıtıdır sadece. islamiyette toplumun bekarlara yardım edip evlendirmesi görev. yani toplum bekarları bir şekilde evlendirmek zorunda.
    ama günümüzde çok saçma bir hal almış bu. evlendirmeye uğraşıyorlar. ama erkeğin parası yoksa kimse yüzüne bakmıyor. dinimizde LED televizyon, koltuk takımı olmazsa olmaz değil. ama toplum böyle görüyor.

en ilginç gelen islamiyette bile erkekten kadını idare etmesi bekleniyor. yani açık açık nazını kaprisini çek deniyor.

islamiyetin kadına verdiği hakları göz önünde bulundurunca, evliliğin günümüz kızlarıyla çekilmez bir hal alacağını düşünüyorum.

özet geçecek olursam; günümüzde erkeklerden beklenti çok fazla. islamiyetin emirlerini zaten yerine getireceksin. ama islamiyetin sağladığı kolaylıklar adet diye göz ardı ediliyor. erkeklerin üzerindeki baskı katlanıyor.

erkek olmak zor.

Ebu'l Hasan Harakânî hazretlerini araştırırsanız ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KILICARSLAN1277 -- 4 Şubat 2016; 11:14:34 >

• KILICARSLAN1277 K kullanıcısına yanıt
    merhaba, evet doğru tahmin etmişsiniz. 76 doğumluyum.
    araştırmaların ve yazdıkların bu konuyu önemsediğini ve mantıklı düşündüğünün göstergesi.
    günümüz insanları, kadın erkek fark etmeksizin çok farklı. özellikle tv dizileri bayanları yönlendirir hale geldi.
    fikirlerinin bir çoğuna katılıyorum, haklısın. ben de zaten doğru kişi ile yapılan evliliklerin güzelliğinden bahsettim. aksini düşünmek bile istemem, insanı ya katil eder, ya da ömrünü kısaltır.
    ben askerden geldiğimde akrabalarım başımın etini yediler,2 yıl boyunca hadi evlen diye. maddi, manevi evliliğe hazır mısın diye kimse sormadı. kendi ailem dahil. bu zihniyetin adı örf, adet oldu.
    çarşaf olayını hiç duymadım, ama 15-20 yıl öncesine kadar sadıçın eşi gerdek gecesi sabahı eve gider, ekmek götürme bahanesi ile çarşafa bakarmış diye duymuştum. gerçekten böyle tuhaf bir adet var mıydı, uygulanıyor muydu bilemem. ama kulaktan duyma aklımda kalmış.
    insan önce kendisini maddi,manevi evliliğe hazır hissetmeli. sorumlulukları çok fazla. sizin de belirttiğiniz gibi, fazlası var, eksiği yok. hem maddi hem manevi.
    hem eşini memnun edeceksin, hem ailesini, hem de kendi aileni. çocuk var ise, çocuğu da mutlu edeceksin. erkeklerin mutluluğu pek önemsenmez. herkes kendisini düşünür, arada kalan her zaman erkek olur. mutlaka arada istisnalar çıkıyordur, ben genel fikrimi ve tecrübelerimi belirtiyorum.
    benim kafama takılan, evlilik ve çocuk hakkında bu kadar olumsuz ifadelerin, ona da saygı duyarım. çünkü her insanın fikri ve hayattan beklentileri farklıdır.
    bu zamanda en zor şey doğru insanı bulmak.

• quote:

Orijinalden alıntı: ravelli76

merhaba, evet doğru tahmin etmişsiniz. 76 doğumluyum.
    araştırmaların ve yazdıkların bu konuyu önemsediğini ve mantıklı düşündüğünün göstergesi.
    günümüz insanları, kadın erkek fark etmeksizin çok farklı. özellikle tv dizileri bayanları yönlendirir hale geldi.
    fikirlerinin bir çoğuna katılıyorum, haklısın. ben de zaten doğru kişi ile yapılan evliliklerin güzelliğinden bahsettim. aksini düşünmek bile istemem, insanı ya katil eder, ya da ömrünü kısaltır.
    ben askerden geldiğimde akrabalarım başımın etini yediler,2 yıl boyunca hadi evlen diye. maddi, manevi evliliğe hazır mısın diye kimse sormadı. kendi ailem dahil. bu zihniyetin adı örf, adet oldu.
    çarşaf olayını hiç duymadım, ama 15-20 yıl öncesine kadar sadıçın eşi gerdek gecesi sabahı eve gider, ekmek götürme bahanesi ile çarşafa bakarmış diye duymuştum. gerçekten böyle tuhaf bir adet var mıydı, uygulanıyor muydu bilemem. ama kulaktan duyma aklımda kalmış.
    insan önce kendisini maddi,manevi evliliğe hazır hissetmeli. sorumlulukları çok fazla. sizin de belirttiğiniz gibi, fazlası var, eksiği yok. hem maddi hem manevi.
    hem eşini memnun edeceksin, hem ailesini, hem de kendi aileni. çocuk var ise, çocuğu da mutlu edeceksin. erkeklerin mutluluğu pek önemsenmez. herkes kendisini düşünür, arada kalan her zaman erkek olur. mutlaka arada istisnalar çıkıyordur, ben genel fikrimi ve tecrübelerimi belirtiyorum.
    benim kafama takılan, evlilik ve çocuk hakkında bu kadar olumsuz ifadelerin, ona da saygı duyarım. çünkü her insanın fikri ve hayattan beklentileri farklıdır.
    bu zamanda en zor şey doğru insanı bulmak.

evlilik hakkında olumsuz düşünmüyorum.

evlilik yolunda muhatap olmak zorunda olunan insanlar hakkında olumsuz düşünüyorum.
    toplumun bu olaya yaklaşımına tepki gösteriyorum.

bana çok garip gelen bir olayı anlatayım.
    günümüzde kadınlar erkeklerden diz üstüne çöküp evlenme teklifi bekliyor. hadi o olmadı en azından sürprizli evlenme teklifi bekliyor.
    o zaman sorarlar erkeğin ailesiyle gelip seni ailenden istemesi ne oluyor?
    bizim kültürümüzde evlilik teklifi çağlardır bu şekilde yapılmış.
    tamamen çevrelerine hava atmak amaçları. bu kafadaki insanla evlenilmez. böyle bir insanla hayat paylaşılmaz. daha başlangıçta bencil.

yav ben bu gözlerle yeni caminin galata tarafına bakan merdivenlerinde erkeğin papyonlu damatlıkla, tğrbanlı gelinin önünde diz çöküp yüzük taktığını gördüm.

hocam ahmaklık, şuursuzluk had safhada bu toplumda.
    aslında benim meselem mallarla.
    bu olayı neresinden tutsan elinde kalır. şimdi bu muhafazakar çiftle konuşsan batı şöyle batı böyle der.
    ama herif caminin önünde batı özentisi davranışta bulunuyor. onu da tam yapamıyor zaten.

ama insan ahmak olunca yapacak birşey yok. kendi kültürlerinden haberleri yok. 2 filmde izledikleri, bize ait olmayan sosyal davranışları bekliyorlar.
    desen ki tamam sana evlenme teklifi ederim ama kız isteme, söz olmaz. ortalık yıkılır.

• quote:

Kılışaslan1277 Yazını beğendim güzel yazmışsın.Benim saygısız davranışlara tahammül ettiğim filan yok.Karşıdakinin niyetinin karakterinin farkındayım sadece arkadaşlarıma ayıp olmasın diye kıza o sırada tepki göstermiyorum.O öyle kaba, saygısız diye ben de onun gibi olamam.Ama buluşmadan sonra o insan benim için bitmiştir bir değeri kalmamıştır.daha önce yazdığım gibi bu insanlarla olumsuz sonuçlanması bizim açımızdan daha hayırlı.Kazayla evlensem en fazla 1 yıl dayanabileceğimi sanıyorum yada boşanmayıp ömür boyu mutsuz olma seçeneği de var. Bunları düşününce bekar olduğuma seviniyorum ama insanın mutlu olacağı karşılıklı sevginin olduğu bir ilişkisi varsa bunun sonucunda evlenirse daha iyi olur.Ama kişi herşeyi deneyip aradığını bulamazsa, zorda olsa hayatına böyle devam edecek, ömrü böyle geçecek buna da yapacak birşey yok.

hocam demek istediğim, karşındaki terbiyesizlik yapıyorsa, canını öyle bir yakacaksın ki empati yapmayı öğrenecek.

ama senin tarzın o şekildeymiş. kimse eleştiremez.
    ama bu tiplere sert davranılması taraftarıyım.

ben olsam arkadaşlara söylenirdim.
    en azından nerde buldunuz bu malı derdim.

aram bozulursa bozulsun.

ben bu toplumda onu öğrendim.

terbiyeli ve sessiz olursan herkes tepene çıkıyor. çocuklar bile.
    insanlara hayvanlara davranır gibi davranacaksın. o zaman saygı duyuyorlar.
    aslında hayvanlara bu ifade hakarettir. ama maksat meseleyi anlatmak.
    yoksa hayvanlar daha sevgi dolu ve daha saygılı.
    hayvanları eğitmek insanı eğitmekten çok çok daha kolay.

yeri geliyor ihtiyarlara bile fırça atıyorum.

çünkü kendilerini hiç ilgilendirmeyen meselelere burunlarını sokuyorlar. bunu da herkesin içinde bayram ziyaretinde yapıp, insanı zor durumda bırakıyorlar. bir sefer fırça attım. 2 senedir rahatım.
    sorunca ne tepki alacaklarını biliyorlar artık.
    ihtiyar diye saygı duyuyorsun. ama saçma sapan, şahsi sorular soruyorlar insana.

benim tarzım da bu. tabi tecrübelerim sonucu bu kanıya ulaştım.

anlayana kibar davranacaksın.

anlamıyorsa kafasına vura vura anlatacaksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KILICARSLAN1277 -- 4 Şubat 2016; 14:53:19 >

• KILICARSLAN1277 K kullanıcısına yanıt
    bu yazdıklarında sonuna kadar haklısın.
    evlilik yada arkadaşlık fark etmeksizin, hiç bir zaman karşınızdaki insana hak ettiğinden fazla değer vermeyeceksiniz. gerçekten çok sevseniz, değer verseniz bile bunu karşınızda ki insana hissettirmemeye çalışacaksınız. sonra havalara giriliyor, tavırlar ve beklentiler değişiyor. bulunmaz hint kumaşı moduna giriyorlar.
    ben askerlik sonrası, evlendiğim dönem arası geçen 7 yıllık süre zarfında en az 15 kız ile tanıştım ya da tanıştırıldım. akraba, eş dost evlendirme meraklıları işte. :) kızların hepsi farklı beklentiler içindeydi. her seferinde farklı tecrübe edindim, çok şaşırtan tipler oldu. ilk buluşmada hepsine notumu verdim, açık ve net konuştum.
    ben her zaman açık sözlülükten yanayımdır, karşı tarafında aynı dürüstlükte olmasını beklerim. ama günümüzde boşanmaların en büyük sebebi, evlilik öncesi takılan maskeler. kimse gerçek hayatta ki beklentilerini, geçmişini ve karakterini net olarak ifade etmiyor. herkesin beklentisi ve amacı farklı olunca evlilikler kısa sürmeye başladı.

• 
Sayfa: önceki 177178179180181
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.