Şimdi Ara

Evli arkadaşlar geçinebiliyor musunuz? (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
332
Cevap
2
Favori
24.417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • pazartesi günü ilk evlilik yıl dönümüm olacak nasipse.2010 da tanıştım eşimle.lise zamanı.2017 de evlendik.Evimiz kira değil çok şükür.babamla birlikte 3 yıl evim yapan müteahhitin işlerini yaptık biriktire biriktire evi teslim aldık.eksiklerimizi tamalayınca Araba aldım borcunu ödüyorum.2500 ben alıyorum ilk işi olduğu için eşim daha düşük oluyor.Asgari bile olsa ayda en az 4000 civarı bir miktar giriyor evimize.ev giderleri taş çatlasın herşeyi içine koysanız 1500 eder.kalanını birikim yapıyoruz.ayda 2-3 defa dışarı da çıkıyoruz.yine arttırıyoruz.Buradaki millet hikaye yazıyor yok geçinilmez yok yapılmaz.Lüks hayat yapılmaz sadece.Ona da bu dönemde ihtiyaç duyan zaten evlenmesin.Hadi diyelim 1200 de kira versek,2700 yapar.en fazla 3000 yapar.yine 1000 lira arttırabiliriz.İşin içine girmeden bir baltaya sap olmadan atıp tutan insan dolu burası.Sırf muhalefet olmak için muhalefet.ing iktisat bitirdim.Çöp bir bölüm.Tek kazancım ingilizce.tüm öğrenim hayatım boyunca kendimi geliştirdim.ve dilim sayesinde hiçbirşey bilmediğim bir sektörde işe başladım.üniv hayatım boyunca babamın işyerini idare ettim.her türlü işe koştum.maaşını verdiğim çalışana çekiç uzattığım oldu.yanında boya yaptığım oldu.4 yıl ingilizce tahsil görmüş birçok alanda staj benzeri tecrübelerim olmuş bir insan olarak asgari ücretle başladığım işte 6 ayda neredeyse 800 lira zam almıştım.Eşimin işten çıktığı bi 4 ay oldu sadece 2000tl ile de geçindik bor ödememe rağmen.özetleyecek olursa en çok beğenilen yorumdaki arkadaşın da dediği gibi bu iş niyette bitiyor.Amaç mutlu olmak ise 1500 lira bile yeter.Amaç lüks yaşamak,maddi şeyleri manevi şeylerin önünde tutmak ise,evlilik kurumu yanlış birşey.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: pisrabbit

    Edit: telefondan yazdığım için bazı kelimeler yanlış olmuş. Düzeltemedim :)
    Ben örnek olarak yemek dedim, bunun temizlik işi de var. Hele ki eş benimki kadar titizse. Ben kendimce kirlenene kadar giyerdim kıyafetimi, haftada 1 temizledim evimi ki çok kirlenmedi. Şimdi temizlik malzemesi dünya alıyoruz. Halılar 2-3 ayda bir yıkamaya gidiyor. Eşim çalıştığı için ayda 1 temizlikçi de geliyor. Mesela bir de evli olunca, arkadaşın akraban evlenince düğünde bişey takıyorsun :) bekarken öyle bi masrafı da yoktu. Ya da çocuk doğunca, ev görmeye falan hep masraf. Eşim çalışıyor ama tam gün olduğu ve akraba olmamasından dolayı çocuğu bırakacak yerimiz olmadığı için tam gün özel okula gidiyor. Okul taksiti 1.000, eşim arabasıyla işe gidip geliyor. Asda en az 300 yakıt. 2.500 maaşından kalıyor 1.200 onu da kendi harcıyor. Kısaca eşim hem çocuğun eğitimi ve kendi ihtiyaçları için bana bağlı olmamak için çalışıyor. Ev yükü komple bende kısacası. Para içinde yüzüyorum ama çok şükür rahatım. Bazen borçta alıyorum, borçta veriyorum. Bu kazanca rağmen ev almak hayal gibi hala. Çünkü hayat standartımızdan kısmak gerekiyor. Ayrıca evde masrafta çıkıyor hiç beklenmedik. 5 yılın üstüne tv bozuldu. Hadi yenisini alalım güzel de olsun dedik 5.200 tl. Çamaşır bozulur, ütü vs. Bişeler oluyor. Ben de yıllarca bekar yaşadım. Başa dönücem, Ben de evde yemek yapardım bekarken. Hatta yemek yapmayı eşime ben öğrettim desem yeridir. Ama dediğim gibi, yemek olmasa bile yumurta kırıp yiyorsun, ya da 5 tl lik tavuk dönerle geçiştiriyorsun. Evlenince öyle olmuyor, psikolojik olarak da olmuyor :) yanıma yeni elenen aldım, evine bırakmıyorum, o arada eşimi aradım ne lazım dedim her akşam ki gibi, saydı aldım. Yanındaki bekar arkadaşta, ben de dolapta kalan biraz peynirin vardı, ona iki yumurta kırıp yerin dedi. Yanına 1 ekmek aldı Sadece :)

    Hatta evlenmeden önce eşimle benim borçlarımız vardı. Hayal kuruyorduk, evlenince masraflar azalacak, düğünden takı da gelir. Yürür gideriz. Bekarken arabam vardı. Evlince altınlarla onu da satmak zorunda kalmıştım. Bugünün parası ile aylık 4-4500 giriyordu eve. 2.5 asgari ücret işte. Borçlarımız benim öğrenim kredim hariç geçen sene bitti ancak da kredi çekip araba aldık. Uzattım fazla ama demem o ki, yaşamadan anlaşılmıyor

    Alıntıları Göster
    Biz evlenirken ikimizde borçsuzduk hala borcumuz yok. kredi kartı zaten kullanmıyoruz. Evlenmeden önce kız arkadaşımın 25-30 bin tl birikmişi vardı. 3,5 bin tlde maaşı vardı. Bende para sorunu yoktu birikmiş param yoktu ama sağda solda çeşitli mal varlıklarım vardı benim huyumdur nakit para tutmam. Kenarda para kalırsa hemen biryerlere yatırırım.

    Boşuna masraf olmasın diye düğün yapmadık. Zaten yalnız yaşadığımdan bende çoğu eşya vardı. nerdeyse hiçbirşey almadık ev kendi evim zaten kira masrafımız yok. Temizlik masrafı olarak bizde fazla birşey değişmedi. Bana yaradı hatta uğraşmıyorum eşim temizliyor ne gerekiyorsa.

    Araç desen bende zaten bi ticari bi hususi araç var ama eşim zaten kullanmıyor.

    Evlendikten kısa süre sonra benim isteğimle işinden ayrıldı benim yanımda çalışıyor. İşleri bırakabileceğim güvenebileceğim eleman arıyordum başkasına maaş vereceğime eşimi çalıştırıyorum. Mesai derdi yok istediğim kadar çalıştırabiliyorum. Ayrı ayrı yol masrafıda olmuyor. Günlük 50 tl civarı mazot harcıyoruz ev şehir dışında.

    bazen uzun yola mal almaya yada gezmeye gidiyoruz ozaman yorulursam ara sıra ona veriyorum.

    Genel olarak ben memnunum maliyetlerim ciddi oranda azaldı. Benim için hem işte hem evde çalışıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Geçen sene 8 ekimde evlendik, bu sene aynı gün işten çıkarıldım. Gayrimenkul sektöründe çalıştığımdan iş bulmak şu ara imkansız gibi, birde ufaklık gelecek birkaç aya bakalım Allah sonumuzu hayır etsin
  • Merhaba yeni evliyim. 4500 tl civari gelirim var. Suan Esim calismiyor. Kira950+aidat 200TL faturalar ve internet toplam 1500 TL tutuyor. 1630 TL kredi oduyorum ve geciniyorum cok sukur. Tamamen size kalmis gecinmek.

    40 bin tl kredi cektim
    Esimdede birikim vardi biraz
    8000 TL mobilya (modalife)
    8200 TL beyaz esya(bosch inox esyalar)
    2000 TL Tv 49 inc toshiba A101 den almistik.
    Hali-perde-diger: 7-8 bin TL
    Nisanda 20 bin tl civari gitti (10 bin TL yuzukler+bilezik)
    Bilezikleri ailem yapti 5 adet 20bin TL civari
    Dugun icinde kiyafet gelinlik salon orkestra fotograf vs 15-20 bin arasi gitti arkadaslar.
    Ben duğünümu ilcede yaptigim icin fiyatlar biraz daha makul. Salon gercekten uygun 2 bin TL civari.
    Eger isterseniz herseyi basarabilirsiniz. İnanin gerisi gelir arkadaslar. Parayi umursamayin f/p dusunerek arastirin. Zaten evlenirken aldigi mobilyayi emekli olana kadar kullanan gormedim. Onemli olan esinizin anlayisla karsilamasi herseyi..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fire_guard -- 19 Ekim 2018; 23:38:19 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Asgari ücretle çalışıyorum evde aldım arabada aldım gül gibide geçiniyorum yalnız bu yaz tatilde fazla açıldım maddi açıdan zordayım bu aralar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asgari ücretle çalışan 26 yaşında birisiyim bende ve 1600 lira bana bile yetmiyorken evlilik olayı imkansız. Büyük ihtimal evlenmeden ölür giderim
  • Edit: Düzenlenicek mesaj hatalı gelmiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jack Martin -- 20 Ekim 2018; 0:39:13 >
  • miras kaldımı baba ana zengin oldumu geçim pek sıkıntı olmaz ye ye bitmez ama gel hayata geçmişi silip sıfırdan başlayıp evlenenlere sor zaten onlar burada olmaz internet akıllı telefon vercek parası olmaz ana karın tokluğu ev kirası su elektrik giyim derken para kalmıyordur lafa geldimi ameriga avrıpa bizi kıskanıyor icraat geldimi venezualla afrika
  • Konuyu baştan aşağı okudum diyebilirim, evli olup geçim sıkıntısı yaşayan herkesin rabbim yardımcısı olsun inşallah Babam sağolsun düğünümü yapacak, evimi ve arabamı alacak. Ailemin böyle bir imkanı olmasa herhalde evlenmeyi düşünmezdim bile. Düğün ve ev döşeme masraflarını düşünmeye çalıştıkça aklım hayalim almıyor. 2bin tl maaşlı bir işe girsem, eşimde benim kadar maaş alsa çok rahat geçiniriz diye düşünüyorum ankara'da.
  • Eve en az 4bin tl giriyorsa ve çocuk yoksa ev kira olsun 1500tl , doğalgaz elektrik su internet vs 300 bunlara gitse 1800. Esktralarla 2000 tl gider olur. 2000 tl yanlarına kalır. Bunun 1000'i mutfak masrafı desen (şöyle güzelinden etini sebzesini peynirini alacak) işe gidiş geliş yol masrafı da nerden baksan 300 400 tutar. Evet geçinilebilir.

    Zaten insan 1000 lirayla da geçinir. Her yaşam faliyetinden kısarsın geçinirsin. Geçinmek ayrı, kaliteli yaşam sürmek ayrı şeyler. Şu anda okumuş olsan belli beşeri sermayen olsa dahi kaliteli yaşam sürmeye başlaman çok zor.

    Kaliteli yaşam için eve en az iki maaş girmesi lazım. Karı koca maaş toplamı nerden baksan 6 bini bulacak ki ileride çoluk çocuk oldu mu rahat edesin. Yoksa bu paranın değer kaybettiği ekonomide çocuk falan yetiştirmek çok zor.


    Kaliteli yaşamdan kastım, illa 200 metre kare ev değil ufak olur ama iyi bir semtte içinde rahat edebileceğin kaliteli bir düzenin olacak, giyimine çok para harcamana gerek yok ama üstüne başına dikkat edeceksin, kültürel etkinliklere gideceksin, arkadaşlarınla dışarı çıkabileceksin, dışarıda korkmadan hesap geçirirler mi korkusu olmadan yemek yiyebileceksin, mutfak alışverişini dandik kıytırık ürünlerle değil kaliteli şeylerle yapacaksın. Kırmızı et, balık, tavuk, hindi bunları düzenli tüketebileceksin.

    Sen her şeyden kıs, açlık seviyesinde yaşa geçinebiliyorum de. E zaten yaşamıyorsun işte geçinebiliyorsun zaten sadece. İş ev arası mekik doku, özel yaşantın olmasın, karınla çocuğunla düzgün ve kaliteli vakit geçireme , ne anladım ondan.




  • 8 senedir evliyiz. Durumumuz iyi evin borcu biterse, (8 ay kaldı 8.500) çocuğu devlet okuluna göndersek (2 sene kaldı kreş ve servis 1200 tutuyor) ve arabanın borcu biterse (12.000) daha daha iyi oluruz.
  • FİT GYM kullanıcısına yanıt
    Yahu iyi de en zorunu yazmışsın,bu devirde hayırlı eş bulmak, sayısal lotoyu tutturmak gibi bişey zaten

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: clopin

    Asgari ücretle çalışıyorum evde aldım arabada aldım gül gibide geçiniyorum yalnız bu yaz tatilde fazla açıldım maddi açıdan zordayım bu aralar
    Nerde yaptın bunları rüyanda mıbi konunun da bokunu çıkarmayın ya

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5-6k arası kazanıyorum.Devlet memuruyum.Ama geçinemiyoruz.Geçinemiyorumdan kastım Allah’a şükür kimseyi kapıma getirmedim.Hiç bir banka arayıpta borcunuzu ödeyin demedi.Ama elime para kalmıyor.Aracım vardı sattım.Hem araç kredisi hem yürütme masrafı olmuyor yapamıyorum.Gezmesini,kaliteli yaşam sürmesini seven bir insanım.Her sene 5yıldızlı otel tatili yapardım.Ama 2 senedir onuda yapamıyorum.2 çocuk var.Masraflar arttı.Dışarıda bir yemek minımum 100tl.Elektirk,doğalgaz,internet,telefon,kreş,daha önceden çekilmiş kredi borçları vs.Hayat inanılmaz pahalındı.Ha eve kapanırsan sadece yaşamak için yemek yersen,hiç tatile gitmezsen,çocuk bir şey istedimi almazsan geçinirsin.Ama böyle bir yaşam yaşammıdır onu bilemem işte.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sırf tasarruf olsun diye tüm faturalari kapattim yada azalttim tlf faturaları 50/50 tl idi simdi 20/20 tl ödüyoruz lig tv kapattim 100 tl arabayi kullanmayı azalttim aylik 400 verirken yakita simdi 300 veriyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ComradeMRX

    1800 diyelim , 1800*2 : 3600 - 800 :2800 tl kaldı kira çıkınca

    faturalar? mutfak alışverişi?sosyal hayat?

    Alıntıları Göster
    2800TL'ye bunları yapamayacağını düşünmek saçmalık değil mi ? Ya da sizin evlilikte sosyal hayattan anlayışınız nedir ? Haftada 2 kere sinemaya gidip gece takılmak mı ? 2800TL'ye faturalar, mutfak alışverişi ve sosyal hayat emin ol çıkar. Sosyal hayattan ne anladığınıza da bağlı tabi...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gorkemnalbant

    5-6k arası kazanıyorum.Devlet memuruyum.Ama geçinemiyoruz.Geçinemiyorumdan kastım Allah’a şükür kimseyi kapıma getirmedim.Hiç bir banka arayıpta borcunuzu ödeyin demedi.Ama elime para kalmıyor.Aracım vardı sattım.Hem araç kredisi hem yürütme masrafı olmuyor yapamıyorum.Gezmesini,kaliteli yaşam sürmesini seven bir insanım.Her sene 5yıldızlı otel tatili yapardım.Ama 2 senedir onuda yapamıyorum.2 çocuk var.Masraflar arttı.Dışarıda bir yemek minımum 100tl.Elektirk,doğalgaz,internet,telefon,kreş,daha önceden çekilmiş kredi borçları vs.Hayat inanılmaz pahalındı.Ha eve kapanırsan sadece yaşamak için yemek yersen,hiç tatile gitmezsen,çocuk bir şey istedimi almazsan geçinirsin.Ama böyle bir yaşam yaşammıdır onu bilemem işte.
    6K maaşa geçinemiyorum demek de biraz şov bence. Sen 5-6k maaş al bu zamana kadar bir birikim vs. yapma ekonomi kötüye gidince vay efendim herşey çok pahalandı de. Yanlış anlamayın da bu kafa ile size o 5-6k maaşı veren zihniyete söverim sizin suçunuz yok. :) O kadar çok insan tanıyorum ki 3-4k maaş ile bir çok istediğini yapan mutlu mesut geçinebilen hayattan zevk alan insanlar o kadar çok ki...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -RAMMSTEIN- -- 20 Ekim 2018; 11:1:57 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bella Ciao

    Nerde yaptın bunları rüyanda mıbi konunun da bokunu çıkarmayın ya

    Alıntıları Göster
    O değil de benim de çevremde evini ve arabasını alan var. Yani çok enteresan bir durum değil. Aldığı eve ve arabaya bağlı...




  • Hüç kredisi borcu olmayan, evi kendine ait olan bi ailenin insani şartlarda geçim masraflarını dökelim.



    2 kişi telefon 120

    Ev internet tv 100

    Elektrik 100

    Su 80

    Senelik ortalama doğalgaz - 150



    Günlük ortalama evde yenen yemek parası kahvaltı ve akşam yemeği 2 kişi için 30 lira.



    Aylık mutfak masrafı 900

    Temizlik vb malzemeleri 100

    Aylık kuaför traş vb. 100

    Çalışanların ortalama öğlen yemekleri 2 kişi için günlük 30 tlden, 24 gün 720.

    Sigara içiliyorsa aylık 300

    Kadın için kozmetik 50

    Aylık yol parası 2 kişi 240



    Toplamda 2960 lira. Yani öldüm dese, kendileri için bir şey yapmasalar aylık net 2960 lira gider var.



    Bunun içine şimdi, insani koşullarda yaşamak için diğer gerekli durumları da ekleyelim.



    Ayda 2 kez dışardıda kahvaltı 100

    Ayda 2 akşam dışarıda yemek ve arkadaşlarla görüşmek 2 kişi için 300

    Ayda 2 kez sinema 60

    Senede bir kez tatil, 12 ay taksit olarak aylık 400

    Bazı hafta sonları küçük geziler. Senede 6 kez desek, aylık ortalamada 100 lira ek külfet.



    Ek olarak 960 lira daha ekledik.

    Toplamda 3920 lira. İki kişilik bir ailenin insan gibi yaşaması için gerekli olan para.



    Buna ek olarak kira gideri koyalıl, 1200 lira. 5120 lira.

    Arabası olsa aylık ortalama 150 lira da onun masrafı olur minimum. Etti 5270 lira.



    Buray eklemesidiğim ıvır-zıvır çok var, bilgisayar masrafları, yeni cep telefonu. 2 senede bir eşyaların bazılarını yenileme vb.

    Kimse kendini kandırmasın, öyle 2-3 bin liralarla insani şartlarda yaşayamazsınız.

    2 bin lira ile de yaşanır ama köpek gibi. Sabah kuru ekmek, akşam makarna çorba. Tek sosyal hayat işr gitmek ve survivor izlemek olur.



    Bizim insanımızın sıkıntısı bu, her koşula uyum sağlaması ve yaşadığı durumun Allahtan geliyor olduğunu düşünmek maalesef.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • oktayakgoz kullanıcısına yanıt
    Gayet iyi de geçinilir. Aklı başında harcama yapıldığı takdirde.



    4.000 lira boru değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.