Şimdi Ara

Evlenmeyi düşünmeyen genç kardeşlerime hak veriyorum !! (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
171
Cevap
3
Favori
10.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
77 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 30 yasimin esigindeyim. Esimle 20 yasimda universite 2 de tanistik. Ogrencisin, isin gucun olmayinca zamanin bol, gencsin meraklisin, konusmak istiyorsun. Cok konustuk cok paylastik. Sevgiliden once arkadas olduk. Bakin bu son cumle inanilmaz onemli..

25 yasindayken evlendik. 5 senedir evliyiz. Her sabah onu gorunce sacini bir oksarim. O isten eve benden 1 saat once geliyor. Eve her geldigimde gorunce gulumserim, hemen kapiya gelir gulumser hos geldin der, sukrederim. Evlilik öcü degil, hem de hic.

Neyse, fografcilik klubunde tanismistik, her ikimizde de DSLR kameralar dogada kus cicek bocek fotolari pesinde kosturduk birlikte. Kameralarimiz 8 senelik ama halen saglam, haftasonlari yine kus bocek pesine duseriz.

Ben gitar caliyordum, halen calarim. Baktim ki o da piyano caliyor, halen calar. Duet olduk birlikte caldik. Konser verdik uni. senliklerinde. Simdi evimizde gitarimiz ve piyanomuz, calar soyleriz her kafamiza estiginde.

Ben liseden beri karakalem resim yapardim. Bir baktim bizimkisi hem karakalem hem yagli boya yapiyor. Hem de ne yapmak! Su an bile evimizde tablolari asilidir. Ben ogrencisi oldum o ogretmenim. Halen oyleyiz.

Ilkokuldayken enistem onume playstation 1 ve mortal kombati koydu koyali oyunseverimdir. Ben oynaya oynaya bizimkisi de meraklisi oldu, simdi Ps4 u ilk kim oynayacak diye evde kovalamaca yasiyoruz.

Uni.de arkadasim sirdasimdi esim. Simdi onun da otesi, dostum, anlamim. Evlilik o kadar ocu birsey degil. Ocu olan erkegin duz erkek, kadinin duz kadin olmasi. Kafalarin cukur kadar bos, beklentilerin everest kadar yuksek olmasi.

Velhasil kelam, es olarak sececeginiz insanin hobileri huylari sizinkilerle benzesmeli. Tabii bunun icin once sizin hobileriniz olmali, duz adam olup kadindan cok sey beklemeyin. Ortak paydalariniz arttikca birlikte gecireceginiz zaman da artiyor, daha cok sey paylasip, daha cok dost oluyorsunuz. Tartışmalar, kavgalar olmuyor mu? Olmaz olur mu! İnsanoğlu bu, yeri geliyor aynada öz benliğinizle kavga ediyorsunuz. Ancak her dargınlık bir sarılma, bir özür ve gelecek için bir ders olarak sonlanıyor.

Esinizle yaptiginiz muhabbetler, sevismeleriniz kadar manevi bir mutluluk vermiyorsa size, bilin ki yanlis yerlerdesiniz.

Bir de kendi gorusum, 30 yas esigini kaciran insanlar evlenmesinler zaten. O zamana dek hayatta cok yara almis, cok incinmis ve kapanmis oluyorsun. Karsindakinden beklentin cok artiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ManuOstar -- 25 Aralık 2017; 10:28:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: RaskolnikovBaltası

Ortada etik problemi var.Şöyle ki evlenmek istediğiniz kız yaşamak istediğiniz şeyleri 20'li yaşlarda pek çok erkekle beraber yaşıyor.Ancak sizin aynı birlikteği yaşamak için; tek taş yüzük,çocuk bakımı,her daim yanında olma,ailesine bakma ve onları alttan alma, paranı paylaşma gibi sorumlulukları alıyorsunuz bu adil olmasa gerek zira onu öpen, onunla daha önce sevişen erkek arkadaşı hiçbir sorumluluk almadı.Eğer ki seviyorum lafı altına sığınırsanız da her kızın her sevgilisine aşkım dediğini ve sizden önce de birilerine mutlaka aşkım dediğini hatırlamanız gerekebilir.

Adamsın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: seinfeld11

siz bakmayın o ben evlenmeyecem diyenlere, tıpış tıpış evlenecekler. yalnızlık kolay değil, kafayı yedirtir adama. bütün arkadaşların evlenecek, sap gibi kalacan, her gördüğün büyük evlilik ne zaman diye soracak, iş arkadaşların acaba gay mi diye dedikodu yapacak, evde yalnız duvarlara bakacan. evet evlilik çok kolay değil ama yalnızlık zor

Bakın beyler bu abiniz doğru söylüyor. 20 li yaşlarda ben evlenmeyecem demesi kolay. yaşınız bir 25 i geçsin 30 lara yaklaşın da, o zaman diyin bakalım kolay mıymış.
  • huzursuzluk mutsuzluk sürekli sorun cıkaran cılgınca alışveriş yapan paracı sadakatsiz söz dinlemeyen keçi inatlı biriyle neden evlenilsinki.bu tip kişilerle evlenilmez.coğunlukta böyle.bu yazdıklarımı yapan bir bayanla evlenilmesi hayatı zindan eder başkada birşey değil. şimdiki bayanların coğu böyle.sonrada coluk cocuk oluncada başlıyor boşanmalar.çoçukluysa çocuklar iyi yetişmeyecek.çoçuk olmasada bu zaman zarfında yaptığın boş masraflarda biz erkeklere cebimizi yakacak.
  • www.hurriyet.com.tr
    Eşinden şüphelendi eve gizli kamera yerleştirdi! Her gün 100 TL...
    http://www.hurriyet.com.tr/esinden-suphelendi-eve-gizli-kamera-yerlestirdi-her-gun-100-tl-40688951

• quote:

Orijinalden alıntı: axe190780

he de geç :D

sen sus red pillci

• Evli, sevdiğim, tanıdığım bir abim var. 40 yaşında. Her gün izmirde işe gelip giderken, '' erken doğmuşuz anasını satayım '' diyip iç geçiriyor.

Bende bazen evliliğin iyi birşey olacağını düşünüyorum. Gün sonunda 2 kişinin seks ihtiyacını karşılamak için yapılan bir anlaşma olarak görüyorum.

Ve,

Bu anlaşma hiç adil yapılmıyor. Erkek istediğini yiyip, istediği ile ilişkiye giriyor. Ama evleneceği kızı bakire istiyor.

Heleki, günümüzün ekonomik şartlarında evlenmeyi düşünmek gerçekten delilik. Ekonomik durumum iyi olsa belki düşünürüm.

Ama insan şunu da sormadan edemiyor, '' nereye kadar bekar '?

• Tekirdağ'ın Saray ilçesindeki bir fabrikada çalışan Tayfun Vuran dün gece işyerinden erken çıkıp Ayaspaşa Mahallesi'ndeki evine geldi. Anahtarıyla kapıyı açamayan Vuran, evden gelen sesler üzerine şüphelenip telefonla eşi Kader Vuran'ı aradı. Kader Vuran, eşinden çiğköfte alıp eve öyle gelmesini istedi. Tayfun V., ısrarla eve girmek istedi. Kapıda süren tartışmanın ardından Kader V., kapıyı açtı. Odaları gezen Tayfun V., 7 yaşındaki çocuğunun uyuduğu odadaki gardropta, evli ve 3 çocuk babası Serkan Sevim'i yakaladı. :D

eğer genclik (lise ve uni yillarında) ezik bir adamsan hayata dair tutacak bir dalin yoksa .. yaşacagın sey yukarıda yasacagındır.

bu haberler ne kadar sık yasanmaya balandı demi ...

gözünüzü acın . evlenmeyin demiyorum her evlilik gecerli değil tabi bu yasananlar ama

100 evlikten 10 tanesi anca güzel gidiyor

şimdi 10 tane erkek 10 tane kadını alın ıssız bir adaya koyun

10 a 10 eşleşme olmayacaktır bu imkansızdır

10 kadının 6 7 tanesi 1adama gidecektir
    2 tanesi 1 adama
    1 tanesi sevgili (çift) olacaktır mutlu evlilik
    diğer kalanlar birilerini severler artık doğa kanunu bu
    ilerleyen zamanlarda
    o 6 7 kadından bazıları evlenmeye karar verdiği zamanda , boşta ki o birbirini seven adamlardan birini seçecektir.
    daha sonra ise yukarı da ki olay yaşanacaktır.

o yüzden evlilik kurumu bugün için mutluluk = %10

o yüzden evlenmeyi herkeze tasviye etmiyorum

• Doğru dediğiniz kişi bile aslında yanlış kişidir. Bunu en ufacık tartışmada anlayabilirsiniz. Evlenmeye gerek yok bu tarz bir durumu kavramak için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: La Ley del Diamante

Bugün foruma girdiğimde bu tarz konuların açılması dikkatimi çekti, göz gezdiriyim derken yapılan yorumlar beni şok etti.

Öyle yorumlar, öyle ithamlar varki, inanın insan hayretler içerisinde kalıyor.

Mesela farklı bir konuda biri evlenmeyi öven birine;

“Senin gibiler benim artıklarımla evlenecek” diye bir cümle kurmuş.

Benim artığım ne demek, bu nasıl bir cümledir, bunu birinin yüzüne karşı söylemeye cesaret edemeyecek adamlar burada ahkâm kesmeye, insanları rencide etmeye, aşağılamaya başlamış.

İnsanların hür düşüncesine saygı duyuyorum, evlenmemekte sizin kararınız evlenmekte. Ama bu iki taraf içinde birbirini eleştirme hakkını vermiyor.

Evliliğe olumsuz yönten bakma sebepleriniz olabilir, bu sebepler sizin için mantık çerçevesinde geçerli sebeplerse, evlenmeyebilirsiniz. Benim kızdığım nokta şu;

Kız gider başkalarıyla yatar kalkar, sonra gelir bana hanım olur? Ne evlenecem der, yahu kız namussuz diye evlenmem diyorsun ama sevgili olurum diyorsun?

Karşı cinse bu kadar yük bindirilmemeli, tüm insanlar aynı kefeye konulmamalı, sırf birşeyi eleştirmek için, eleştiride bulunan insanlara benim sitemim.

İlginçtir, evliliğe karşıyım diyenler de evlenmek isteyenlerden önce evleniyor.

Sorumluluktan kaçıp, sevgilisi sorumluluk almadan herşeyi yaşıyor, ben niye evlenip sorumluluk alayım diye bir düşüncenin hiçbir tarafı benim açımdan değeri yoktur. Sizden ricam, imzamı atarım dediğiniz mesajı tekrar okumanız ve ondan sonra o mesaja katılıp katılmadığınıza karar vermeniz.

Unutmayın, aile bir insanın herşeyidir, para pul mülk gelip geçicidir. Askere gittiğinizde bile 3-4 ay sonra sizi arayıp sormayan arkadaşlarınıza bile çok değer verirken, sizi karşılıksız seven, yolunuzu gözleyen, siz seviyorsunuz diye saatlerce sevdiğiniz yemeği yapmaya uğraşan, siz üzüldüğünüzde üzülen, size süprizler yapan ve en önemlisi size bir evlat veren birine sahip olmak, paha biçilemez...

“Senin gibiler benim artıklarımla evlenecek” diye bir cümle kurmuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: LifeSuxTR

insanlar 2 sebepten ötürü evlenir 1 fakirlikten 2 abazalıktan

eğer zenginseniz ve düzenli cinsel hayatınız varsa evlenmenize zaten gerek yok.kızlar için durum daha kötü erkekler genelde zaman geçtikçe dahada güçlenirken kadınlar 18 yaşından sonra geçen her sn dahada zayıflarlar o yüzden kızların alfa bir erkeğe kapak atmaya çalışması normal eğer sizde alfaysanız gözünüz açık olsun çakın geçin takılmayın yoksa evlenip hayatınızı rezil edersiniz aşık falan olma hissine kapılınca seks ypaın yada 31 çekin aşk maşk kalmayacaktır tecrübeyle sabittir

Harbi efsane

• okumanızı tavsiye ederim.

• Önemli olan doğru insanı bulmak hoppa kız var ev kızı var..

Çevren hoppa kızlardan oluşursa evlenmende zorlaşır

Ama şöyle

Mütevazi
    Çalışkan
    Becerikli
    Kültürü iyi
    Aşçı ve Tatlı ruhlu
    Nazik
    Güven konusunda problemi olmayan

:) Böyle kız buldunuz muda aşık oluyorsunuz.. Bu zamanda fakir kesimin fakat okumayı kendini geliştirmeyi eğitmeyi bilen hanım kızlarımızda mevcut
    Zengin kesime hiç girmiyorum çünkü daha önceden çok içine girdim ünlüsünde ünsüzünde içinde bulundum hayat felsefesi keyiften ibaret oluyor.. Çok para var ama değerlendirme 0 oyuncak ayıya 30 milyar veren bir bayan kesim var türkiyede

• Bu sözde eşitlik savunucusu feminaziler nedense böyle konularda hiç ortalıkta gözükmüyorlar. Bu konu da bile zaten kendi taraflarını haklı bulurlar. Günümüzde kadın-erkek arasındaki adalet terazisinin dengesi bozuldu. Evlenip böyle keriz gibi yontulmakta var.

semih 25
    tuğba 22 yaşında

-4

semih 21
    tuğba 18

nafaka 400 tl/600 tl

tuğba üniversite için çok güzel burs yöntemi bulmuş geri ödemesiz oh süper çok zeki. Bu kadar zeki bir kız evleneceğine sevgilisiyle beraber yaşayıp o nafaka parasını bir güzel yer. Sen durumu ispat edene kadar mahkemeye bi 3-4 ay daha nafaka ödersin. Türkiye'de adalet aramayın.

• neleda N kullanıcısına yanıt
    yasal dolandırıcı yazık şaka gibi ülkede fütürsuzca ayarsızlık var arkadaş hem kanun olarak hem ilişki duygu olarak bir dengeye ulaşamadık aynı kararsız atomlar gibiyiz ondan patlayıp patlayıp duruyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: neleda

Bu sözde eşitlik savunucusu feminaziler nedense böyle konularda hiç ortalıkta gözükmüyorlar. Bu konu da bile zaten kendi taraflarını haklı bulurlar. Günümüzde kadın-erkek arasındaki adalet terazisinin dengesi bozuldu. Evlenip böyle keriz gibi yontulmakta var.

semih 25
    tuğba 22 yaşında

-4

semih 21
    tuğba 18

nafaka 400 tl/600 tl

tuğba üniversite için çok güzel burs yöntemi bulmuş geri ödemesiz oh süper çok zeki. Bu kadar zeki bir kız evleneceğine sevgilisiyle beraber yaşayıp o nafaka parasını bir güzel yer. Sen durumu ispat edene kadar mahkemeye bi 3-4 ay daha nafaka ödersin. Türkiye'de adalet aramayın.

Bu yine iyi kalır.

Kadınla yeğeni bir olup kadının kocasını öldürüyorlar. Yeğen yengesini dikiyor. Daha dün haberlerde denk geldim.

Kadın milletini oldum olası sevmem ve güvenmem.

Rus kızlada çıktım. 1 haftada telefonum eski laptopım eski muhabbetleri. Param olmasına rağmen almadım. Alnımda keriz yazmıyor aksine öyle sanıyorlar sanırım. En iyisinin ...

• axe190780 kullanıcısına yanıt
    imzamı atarım
  • Arkadaş olarak bile çekilmiyorlar. Evlendikten sonrasını hiç düşünemiyorum. Muhtemelen evlenmem. Evlenirsem de bir sürü şart koyarım, evlilik sözleşmesi gibi. İşine geliyorsa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Razer

Arkadaş olarak bile çekilmiyorlar. Evlendikten sonrasını hiç düşünemiyorum. Muhtemelen evlenmem. Evlenirsem de bir sürü şart koyarım, evlilik sözleşmesi gibi. İşine geliyorsa.

Evlilik sözleşmesi istersen kimse evlenmez diyorlar seninle. Umrumda bile değil. Seviyorsa evlenir, para ile insan besleyecek olduktan sonra hayvan alır beslerim en azından kuyruğunu sallar.
  • Şurdaki muhabbetlere bak ya yine kenar mahalle ortadoğulu zihniyettekin üyeler saçmalamışlar
    sevgililiğe bile ahlaksızlık gözüyle bakıyorlar gericiliğin böylesi

Böyle insanları gördükçe avrupada yaşadığıma şükrediyorım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgilenenüye34 -- 29 Ocak 2018; 18:53:2 >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.