Şimdi Ara

Evleniyorum ve bende yardım bekliyorum :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Merhaba arkadaşlar, 28 Haziran gibi evlenicem kısmetse. (Herkesin darısı başına şimdiden ... Bekarlık sultanlık diyenler hariç :)

    Şimdi foruma üye oldum ve LCD/Plazma TVler hakkında bayağı bir bilgi edindim. Son karar olarak kampanya tutturursam Sony 40W3000 tutturamazsam 40D3500 veya 40v3000 almaya karar verdim.

    Bu sorundan sonra geldik sinema sistemi ve uyduya. Sinema sisteminde de başlık açmadan önce uydu konusunu halletmek istiyorum ve yardımınızı bekliyorum.

    Konu şu ki yazılım danışmanlığı veriyorum ama uydu konusunda i. bir bilgim yok ... bu bi çelişki değildir umarım :)

    Şimdi LCD tv yi ilerde PS3 e bağlayacağım ev sinema sisteminde de bunlardan faydalanacak bişey almayı düşnüyoum. Fakat uydudan alacağım yayınları bunlara kaydetmem mümkün müdür ?

    Ayrıca ne çanak var ortada henüz ne bişey. Nerden başlamam lazım. Hedefim Hd yayınları ve şifreli yayınları da yüksek kaliteyle izlemek. Standart digitürk alıp çanak anlaşmalı bir 10 ytlilik paket almayı ama Dream box gibi bir receiver ile yarın öbür gün gereken teknolojiye hazır olup bugünde şifreli kanalları izlemek istiyorum. Laptop var ama sabit bilgisayar yok. Ayrıca modem de içerde bir odada olacak ve sınırlı internet olacak. Buna göre ben ne yapmalıyım hangi forum topiclerini takip etmem gerekecek. Benim gibi bir çok arkadaşa da yardım etmiş olursunuz. Teşekkürler herkese şimddien....







  • sevgili wolfur
    sana hayırlı olsun ....bende kısmetse evleniyorum ve bir yıldır lcd sektorunu 3-4 yıldırda uydu sektorunu takip ediyorum...bende uydu ve lcd panel alacagım kısmetse yakında .tv dışında tercihimi belirledim....uyduda cıkmak uzere olan dreambox dm800 Hd pvr alacagım ama son ana kadar bekleticem fiyat ve performansta oturması icin (son testleri başarılı yeni yazılımlarla)..lcd panel olarak bi kac model belirlemişssin w3000 gonul rahatlıhıyla alabilirsin..son donemde fiyatı dustu..bi iki ay icindede fiyat performansta d3500 un yerini alacaktır. slmlar...
  • Teşekkürler arkadaşım. Açıkçası bende son ana kadar w 3000 in fiyatının dahada düşmesini bekleyeceğim. E-store da 2600 ytlye düşmüştü ama tekrar arttırıp 3100 e çıkarmışlar. Kaçırdık yani :( Ama forum kuralı gereği konuyu dağtmayıp sana ilgili bir soru sorayım.

    Bayağıdır uydu işinin içindesin madem. benim nerden başlamam lazım arkadaşım. Çanak alıp dream box mı almam lazım mesela. Yoksa digitürk standart bir paket alıp (içerde ufak tv de kullanıcam) aynı çanaktan şifre çözücü başka bir receiver mı almam lazım. Aslında çanaktı receiver dı verebileceğim fiyat toplam maksimum 500 ytl civarında. Daha fazlası şu an için beni kasıyor. o yüzden dream box 800 sanırım benim için bi dream :)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: wolfur

    Teşekkürler arkadaşım. Açıkçası bende son ana kadar w 3000 in fiyatının dahada düşmesini bekleyeceğim. E-store da 2600 ytlye düşmüştü ama tekrar arttırıp 3100 e çıkarmışlar. Kaçırdık yani :( Ama forum kuralı gereği konuyu dağtmayıp sana ilgili bir soru sorayım.

    Bayağıdır uydu işinin içindesin madem. benim nerden başlamam lazım arkadaşım. Çanak alıp dream box mı almam lazım mesela. Yoksa digitürk standart bir paket alıp (içerde ufak tv de kullanıcam) aynı çanaktan şifre çözücü başka bir receiver mı almam lazım. Aslında çanaktı receiver dı verebileceğim fiyat toplam maksimum 500 ytl civarında. Daha fazlası şu an için beni kasıyor. o yüzden dream box 800 sanırım benim için bi dream :)


    bence biraz daha zorlarsan fiyat liminiti pişman olmayacagın cihazlardır dreamboxlar..butceni aşarsa 800, dream 600 pvr yi alabilirsin..




  • hızlı cevapların için teşekkürler. Peki bu dreambox ı aldıgımda 600 veya 800 nete mi bağlamam lazım Ve ev sahibinin çanağını kullanabilrmiyim acaba
  • Dostum her turlu canaga baglanirsin. yeterki o canagin başinda LNB denilen topac gibi duran aletin çift çikişlisini alican ki bir ucuna sen , diger ucuna komsun baglasin kabloyu

    madem bu kadar lcd , ses sistemi vs vs aliyorsun bence bunlarin yanına Dreambox DM 8000 (HDTV) almalisin. fiyatida idare eder madem evleniyosun bikere al bidahada ugrasma


    internet olayi daha derinlere ulasiyor. ama şöyle düşün Dreambox linux işletim sistemine sahip bir bilgisayar gibidir herşeyi yapman mumkun yeter ki yaptigin şeyi iyi bil

    şöyle bi 30 dakika arastirma yap dedigimi anlayacaksin




  • Teşekkürler bilgiler için ... Ama paylaşım dı falan masraf git gide artıyormuş sanırım yaptıgım araştırma sonucu. Sanırım bir standart digitürk bağlıyacam öncelikle sonra da daha kaliteli bir seyir için (kaliteden kastım alternatifi çok :) bir dream box 800 alıcam .... Ama kart palaşımı falan kafa karıştırıcı şeyler umarım çözerim ilerde :)
  • Oncelikle size mutluluklar dilerim Allah yardimciniz olsun gecen senede ben evlenmistim cok zordur eksik bir turlu bitmez evlenincede eksikler artarak devam eder:))) Neyse gozunuzu kokutmayim guzel taraflari herseyi unutturur. Konuyu biraz dagitacam ama hem LCD de hem receiver da en azindan goruslerimi soylemek istiyorum.

    Oncelikle ben LCD yi yaklasik 3 hafta once aldim evlendikten sonra hanim 55 ekran yeter dedi ve bende daha once 4500 ytl olan 40W3000 ü 3450 ytl ye inince aldim e store da sanirim sinirli sayida oldu 2600 ytl inanilmaz rakamdi. Urunden cok memnunum gerek design olarak gerekse kalite olarak kesinlikle sizleri tatmin edecektir dandirikten bir next receiver ile SD yayinlarda bile cok iyi Sampiyonlar liginde 4-5 maci zevkle seyrettim genel bir sorun gormedim. Ayrica cihaza benim gariban isi SONY VAİO FZ11s lap top ile baglandim ve o anda Full HD Tv almayi elestirenlerin ne kadar haksiz oldugunu gordum 40'' bir ekranim vardi gercekten nefis bir uyum saglamisti PS3 de alacagim. Urünün 10 bit panel olmasi ciddi bir ozellik. Zaten iki arakadasim daha onceleri almislardi onlarda test etme imkanim oldu. Onlar 4500 ytl ye almislardi 3450 ye almassam beni doveceklerini soylediler:)


    Uydu alicisina gelince kesinlike HD bir receiver alacagim bundada hemen hemen karar verdim Kathrein ufs 910 almayi dusunuyorum bunun en buyuk nedeni ise yine arkadaslarimdan birin W3000 ün aldiktan sonra kathrein ile daha iyi goruntu almasidir. Ayrica bu cihazlardaki EMU sorununda yazilimla cozuldugu gorulmekte ve kullanicilarin sifreli yayinlarida izledigi gorulmektedir.

    Yazilimci oldugunuzu belirtmissiniz kesinlikle HD bir receiver almalisiniz tabi eger kendinize ait canak varsa kaliteli LNB ler de olmali. Neticede alacaginiz receiver linux isletim sistemine sahip ve lap top ile ona baglanarak istediginiz guncellemeleri yaparsiniz bu arada kathrein in yazilim desteginin az oldugu soylecek bu DB a gore dogrudur ama yabanci sitelerde ve Turkey forumda artik kafasi basan kathrein kullanicilarinin nerdeyse olayi kendilerinin cozdugu gorulmektedir.

    Kolay gelsin





    quote:

    Orjinalden alıntı: wolfur

    Teşekkürler bilgiler için ... Ama paylaşım dı falan masraf git gide artıyormuş sanırım yaptıgım araştırma sonucu. Sanırım bir standart digitürk bağlıyacam öncelikle sonra da daha kaliteli bir seyir için (kaliteden kastım alternatifi çok :) bir dream box 800 alıcam .... Ama kart palaşımı falan kafa karıştırıcı şeyler umarım çözerim ilerde :)




  • Öncelikle şimdiden mutluluklar dilerim.İşinizin yazılım desteği vermek olduğunu belirtmişsiniz Bence bu konulara o kadar uzak bir kişi olmadığınızdan reacever olarak kesinlikle DM 8000 veya 800 i tercih etmenizi öneririm..
  • selam
    ben de 07/07/07 de dünya evine gırdım. gercekten evlenene ALLAH yardımcı oluyor gercı taksıtler kıra faturalar olsun şukur etmek lazım benım hala taksıtlerım var hos babam emeklı oldu hala taksıt verıyor ya neyse:)
    dostum bende sana ATLANTA FUN BOX önerebılırmıyım pratık kulanımı son derece basıt forumda ATLANTA FUN BOX UYDU ALICISI basıgı adı altında actıgı kanalları ve ozellıklerımı yazmısım zaten. modemden gelen kabloyu tak arkasına sadece hotbırt te 244 yayını ucretsız ızle:)
    fıyat cıkartmam gerekıyorsa çift çanak kurulum cıhaz hersey dahıl 450ytl olur. ayrıc satıs sonrası sınırsız teknık destek te benden :)
  • Teşekkürler arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için... "Candostum" sana sorayım ozaman . bahsettiğin fiyat şu anda benim düşündüğüm fiyata tekabül ediyor. Şimdi bir atalanta funbox alıcam. (Digitürk ve onun için ayrıca bir receiver, çanak almaya gerek var mı?) ikincisi 2 çanak demişsin neden öyle ? ve son olarak yurt dışı şifreli-şifresiz kanallar önemli değil okadar fakat yurt için tüm d-smat ve digitürk gibi kanalların yayınlarını izleyebilecek miyim bu koşulda ...

    Ayrıca destek için de sağol :)
  • Bu arad asöylemeyi unuttum Allah mesut etsin :D
  • amın dostum cumlemızı . sozkonusu fu nbox harıcı server eklenerek 8newcam) acıır anck ben bunun destegını vermıyorum cıhaz lıazm olursa elımden gelenı yaparım sonucta bız bızın halınden anlarız yenı evlı olarak :)
  • candostum newcamd server veren kaç kişi varki desteklesin arkadaşın isteğini olanda kolay kolay vermez malum paylaşıma müsait bir server olduğundan gel arkadaşım sen dreambox al nerdeyse tüm serverlarda var bu istediğin yoksa bile bulması en kolay sistemdir yeni evleneceksin bu kadar tefarruta girme derim. Tüm paketler nerdeyse tamamen açık bir halde sitem dahil çift çanakla hatta aparatla çanakları çoğaltma şansınla 450 ytl ye



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur sezer -- 14 Mayıs 2008; 22:08:31 >
  • aslında evet belirttiğim gibi bana hotbird falan gerekmiyor. Zaten fazla bişey izlediğmiiz yok. Onda da yabancı kanal olmasa da olur. Bu bahsettiğiniz newcamd olayını bilmiyorum ama madem çok yaygın değil dreamboxta bu yaygın mı yoksa gerek mi yok böyle şeylere. ayrıca dream box 800 denilen alet 800 küsür ytl. senin bahsettiğin başka bir dreambox sanırım. 600 ,PVR falan olsa gerek. Son bir soru neden 2 çanak alıyorum onu da biri açıklayabilir mi. biri yurt dışı biri turksata mı bakıcak. ??
  • karşılaştırma yapmışlar mı acaba Turksat yayınında samsung A200c ile next2000 CIS Super PLusu? belki aynı kalitede gösteriyordur Turksat uydusunda plazma Tv'de? kimbilir bunu??? heeelppp
    kararsızım.

    BEN HANGİ RECEİVER'I ALACAĞIM ŞİMDİ ARKADAŞLAR? KABLO TAMAM, TV; PLAZMA.BENİM İÇİN OLMAZSA OLMAZ OLAN TEK ŞEY GÖRÜNTÜ KALİTESİ.ŞİFRE ÇÖZMESİNİ BEKLEMİYORUM..
    [B]MUHTEŞEM GÖRÜNTÜ SUNSUN TEK YETER!!![/B]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bistroman -- 15 Mayıs 2008; 7:48:24 >
  • eger goruntu kalıtesı bu kadar onemlı ıse oncelıkle HD ıse televızyonunuz tabııkı HD uyumlu receıver alın derım. nasılsa 1-2 sene ıcınde herkeste olacak olan brı sıstem olaca.
    aarkadasıma gelmısken newcam bulmak o kadarda zor bır sıstem degıl. tabııkı dreambox kadar degıl ancak alan bınlerce kısı var bu cıhazdan hepsıde memnun. ancak dreambox almayı dusunuyorsa o da soru ndegıl ben pıyasanın ıcınden bırıyım ıstedıgı hertulu markayı en uygun fıyata bulabıırım. ancak tam olarak ne ıstedıgıne karar vermelısın dostum artık :)
    aksam msn ye gıremedım ya bu arada çanak kurmakla mesguldum gec bıttı :)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: wolfur

    aslında evet belirttiğim gibi bana hotbird falan gerekmiyor. Zaten fazla bişey izlediğmiiz yok. Onda da yabancı kanal olmasa da olur. Bu bahsettiğiniz newcamd olayını bilmiyorum ama madem çok yaygın değil dreamboxta bu yaygın mı yoksa gerek mi yok böyle şeylere. ayrıca dream box 800 denilen alet 800 küsür ytl. senin bahsettiğin başka bir dreambox sanırım. 600 ,PVR falan olsa gerek. Son bir soru neden 2 çanak alıyorum onu da biri açıklayabilir mi. biri yurt dışı biri turksata mı bakıcak. ??


    Yabancı uydular gerekmiyor diyorsunuz ama yarın birgün gerekmeyeceği konusunda şüpheliyim. Alacağınız cihaz sadece newcamd denilen tek bir paylaşımı desteklemektedir ama konu dreambox olunca destekleyeceği sistemler çok fazladır.Hd destekli cihazlar dreamboxta yaklaşık 850-900 ytl arasında olacak ama eğer ki bu tarz bişey düşünüyorsanız bu paraya değer emin olun next miş yada başka bir markaymış aklınızdan bile geçirmeyin derim size. Neden 2 çanak demişsiniz geneldü kuruluan tüm sistemler 2 çanak züerinedir ama tercih sizin bunu 1 tanede 5 tanede yapabilirsiniz isteğinize kalmış bir durum




  • bence wol.. kardesım gel en ıyısı sen ya dreambox 600pvr al yada dedıgım gıbı fun box ama dostum yenı evlısın ve dedıgm gıbı para lazım pahalıya kacma sımdılık ılerde satarız aldıgını yenısını alırız hem yengem duymasın bu kadar para verdıgını cıhaza ben korka korka soyledım ona goree :) ki işim bu mecbur aldım bende 3 tane canak var dreambox 500s ve fun box var..
  • Burda konuşulanlar hakkaten çok faydalı oldu. Herşeyden önce herkese teşekkürler öncelikle. Dediğim gibi henüz TV almadım. Ama 1 ay içinde almış olacağım kısmetse ve sonraki adım da uydu sistemini bağlamak olacak. O yüzden şu anda alamayacağım belki ama 1 ay içinde sizlerinde bahsettiği konular yardımıyla kararımı vericem . ve bu karar ya gözümü kapatıp 1000 lira HD masrafı yapıp dreambox 800 olur ki hakkaten pahalı şu anda. Ya da HD yayını bir kaç sene rafa kaldırıp bir tane 600pvr ayarında bir makine olacak. Bakalım artık ... Tekrar teşekkürler tüm bilgilendirme için. Sanırım yavaş yavaş LCD den sonra uydu olayını da kapıyorum ... ;)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.