Şimdi Ara

Evladiyelik HiFi stereo ses sistemi seçimi için üstadlarımın tavsiyelerini rica ederim...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

HiFi dünyasına ilk adımımı atıyorum ve bu konuda çok acemiyim. Yıllardır hayalini ve özlemini çektiğim, kaliteli müzik dinleyebilecekğim ilk stereo HiFi ses sistemime sonunda 3000TL bütçe ayırabiliyorum. Taksit sayısını arttırıp bir miktar daha çıkabilirim. Aldığıma pişman olmadan uzun yıllar zevk alarak dinleyeceğim evladiyelik bir sistem toplamak istiyorum. Bu konunun üstadlarından aşağıdaki konularda tavsiyelerini rica ederim.

Alınacaklar
    1- Amfi (mümkünse radyolu)
    2- Kule tipi hoparlör (2x)
    3- Plak çalar

Sorular
    1- İstanbul'da tavsiye edebileceğiniz güvenilir ve işten anlayan HiFi dükkanı var mıdır? Bu işin distribütörlerinin bulunduğu İstanbul'da bir merkezi var mıdır?

2- En zor seçim amfi konusunda olacak sanırım. Amacım tamamen müzik dinlemek. Amfiyi stereo mu yoksa daha çok kanallı mı almamı tavsiye edersiniz? Kanal başına gücü en az ne olmalı? Marka ve model tavsiyeleriniz nelerdir? Düşünmeden bunu tercih et dediğiniz marka tavsiyeniz var mıdır?

3- Kule tipi hoparlörler için marka ve model tavsiyeleriniz?

4- CD çalar için bana bir şey almamamı ve elimdeki PS3'ü kullanmamı önerdiler. Sizce bu mantıklı mı?

5- Plak çalar için pioneer'in 220euro luk bir ürününü tavsiye ettiler. Kodunu yazmamışım. Pahalı mı sizce?

6- Her ne kadar gitaristliğimden gelen analog ses hastalığım olsa da, çağa da direnmemek gerek diye düşünüyorum.Bu yüzden sisteme MP3/flac dinleyebileceğim bir çözüm bulmak da gerek. MP3'ü PS3 üzerinden yada WD element play üzerindeki arşivimden dinlemeyi planlıyorum. Her amfi bu bağlantıya izin verir sanırım, değil mi? Alacağım amfide bu uygulama için optik giriş olmalı mı sizce?

7- Bluetooth üzerinden MP3 çalma ihtiyacı doğar mı sizce ileride? Buna izin veren bir amfi mi tercih etmeli şimdiden?

8- Diğer öngörüleriniz ve tavsiyeleriniz?

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. Yardımcı olanlara hayır duamın yanında isterlerse bira da ısmarlayabilirim :)

Selamlar,

Efe

• Merhabalar,öncelikle alacağınız sistem şimdiden hayırlı olsun.Karmaşık,alternatiflerle dolu ve insanı kararsızlığa itecek ama çok zevkli bir hobi'nin içine giriyorsunuz.Üstatlarımız muhakkak yazacaklardır ancak nacizane fikirlerimi belirtmek istedim,sizin yazdığınız sıra ile gideceğim.

Alınacaklar listesiyle başlayalım ancak burada iki seçenek var karşımızda;sistem ikinci el cihazlardan mı oluşacak yoksa sıfır mı?Her ikisinin de kendisine göre avantajları ve dezavantajları var,bu konu belli olmadığından genel izlenimlerimi belirterek yazacağım.İlk sırada amfimiz var;Bence burada radyolu amfileri eleyin,içlerinde muhakkak iyi alternatifler vardır ancak kendi adıma radyolu amfilere hiçbir zaman ısınamadım,amfi kendi görevini en iyi şekilde yapsın bu yeterli görüşündeyim.Kule tipi hoparlör demişsiniz ancak kullanacağınız mekanın genişliğini belirtmemişsiniz,küçük bir mekanda kule tipi hoparlörden,büyük bir mekanda ise bookshelf hoparlörden iyi sonuç beklemek hayal olur bu yüzden odanızın metrekaresini belirtirseniz daha iyi cevaplar gelecektir.Plakçalar konusuna gelirsek,analog çok derin bir dünya,3000 TL.'lik bütçenizi başlangıçta iyi bir amfi+iyi bir hoparlöre harcayıp başlangıç seviyesi hatta ikinci el bir pikaba ilerleyen zamanda sistemde yer açın diyorum(Kullanımından belki hoşlanmayacaksınız,zahmetli gelecek,iğne değişimi vs gibi durumlar olacak gibi,eğer bunları biliyorum herşeyi göze alarak ve bilerek giriyorum diyorsanız yazdıklarımı mazur görün).

Sorulara geçelim;

1.İstanbul'da bu konuda extreme audio,Timpani,Pro-av,Can hi-fi gibi konuda uzman firmalar var.Ben Timpani'den alışveriş yaptım,gayet memnun kaldım.Onun dışında ikinci elde soundathome,camaross audio gibi firmalar var(her ikisinden de sorunsuzca alışveriş yaptım).Verdiğim firmalarla hiçbir bağlantım yok tamamen kendi yaptığım alışverişlerden edindiğim izlenimlerdir,bunu da belirteyim:)

2.Amacımız tamamen müzikse çok kanallı amfiye bakmaya hiç gerek yok,stereo amfilere yönelin.Kanal başına güç önemli bir değer olmakla birlikte bakılacak yegane unsur değil,THD(Total Harmonic distortiton-azaldıkça ses kalitesi yükselir) ve damping factor gibi değerlere de önem vermeniz gereklidir.Amfinin yapısı vs gibi konulara hiç girmiyorum:)Düşünmeden bunu tercih et diyecek olan sizin kulaklarınızdır,hiç çekinmeden markaları dinleyin,demo dinletileri yapın ve araştırın.Bu bütçe aralığında benim gönlümde olan bazı markalar(elbette ki her modelleri değil,tek tek model yazmıyorum bazılarında uzamaması adına): Marantz,Denon,Vincent(SV 400),Sansui(Vintage modelleri),ilk aklıma gelenler.Ancak marka etkisinde kalmayın,dinlemeden kesinlikle almayın.İkinci el ya da vintage düşünürseniz alternatifler çoğalır.

3.Kule tipi hoparlör'de ikinci el ayrımı yapmadan ve dinlediğiniz türleri bilmeden marka verirsek Dali ilk aklıma gelen marka olur sanırım.Bunun dışında Polk Audio tsi serisi,Monitor Audio bakabilirsiniz.Vintage'de şu an kullandığım Marantz HD88'ler güzel bir alternatif olabilir(satmayı düşünmüyorum yanlis anlasilmasin lutfen sadece bulabilirseniz dinleme listenize alın),Infinity düşünebilirsiniz..

4.Bir zamanlar PS1'leri upgrade ile audiophile kalitesinde cd çalar olarak modlayanlar vardı ama PS3 içindeki DAC kalitesi vs hiçbir bilgim yok.Ikinci elde guzel alternatifler oluyor,su an kullandigim Cambridge Audio azur350 cd playerimi ikinci el almistim cok memnunum.

5.Plak çalar işinde fikrimi yazmıştım bence şu an için o bütçeyi iyi bir amfi ve hoparlöre kaydırın,daha sonra analoga geçiş yapın.

6**** kayıplı bir format olduğundan flac sizi daha çok tatmin edecektir.DAC vasıtasıyla bilgisayarınızı bağlamayı ilerleyen zamanda programa dahil edersiniz ancak şu aşamada wd element yeterli gibi.

7.Bence gereksiz bir özellik ancak tercih meselesi elbette.

8.Butcenizin bence 1500-1750 TLkismini amfiye, 1000-1250TL kismini hoparlore, 400TL kadar kismini Cd player ya da illaki pikap olacaksa pikaba,ve 300-400TL kismini da kablolamaya ayirin.Ve son
    olarak eger virus girdiyse kurdunuz sistem asla evladiyelik olmayacak:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cuneyt1977 -- 24 Ağustos 2013; 22:03:27 >

• Merhaba,

Zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim. Söylediğiniz cihazları tavsiye ettiğiniz firmalara gidip araştıracağım.

Kullanacağım salonun büyüklüğü 20m2 (4x5m2) fakat açık mutfağı da sayınca 5m2 (2x2,5m2) ilavesi oluyor. Fakat burada kiradayım. İleride oturacağım evlerin buradan küçük olmayacağını umut ediyorum. Bu yüzden yalnızca buraya göe seçim yapmak istemiyorum. Benim için en önemlisi düşük volume'de de yüksek volume'de de iyi ses kalitesi alabilmek. Bu alan için kule tipi uygun olmaz mı sizce?

Dediğiniz gibi amfi ve hoparlörler daha öncelikli. Plak çaları sonraya bırakabilir yada bütçeyi bir miktar daha arttırabilirim. İşin zahmetine gelince... Zaten kolaya kaçmaktan ses kalitesi bu seviyelere düştü. Eskiden millet anlamasa da ses kalitesi daha iyiymiş gerçekten. Buna ulaşmak için zahmetine katlanırım.

Ben servis sorunu, yedek parça sorunu olmaması düşüncesiyle birinci el amlayı düşünmüştüm. İkinci elin avantajı ne olur sizce? Konuya çok hakim olmadığım için ikinci el, modeli iyi olarak bilinen fakat eski performansına sahip olmayan (tamir edilmiş vs.) bir ürün almaktan korkarım açıkçası.

Benim de fikrim stereo amfi yönündeydi. İlk teyidimi almış oldum sayenizde. Peki amfiyi radyosuz alırsam radyo sorununu nasıl çözerim sizce?

• Bahsettiginiz alan metrekare olarak tam gecis noktasi gibi,tercihim floorstand olurdu sanirim.Vintage mi sifir cihazmi tartismasi hifi severlerce hep yapilir, yeni cihazda garanti ve teknolojiyi daha yakindan takip etme imkani olurken,İkinci elde seceneginiz cok olur, bilincli secimle ve arastirarak ust duzey malzeme ve iscilikli cihazlar bulabilirsiniz ve nokta atis uyumlu vintage cihazlarla bütçenizin cok üstünde bir sonuc alırsıniz.Burada onemli olan husus araştırma ve mümkün olduğunca farkli cihaz hoparlor kombinasyonlarini deneme imkani yaratabilmeniz.Istanbul da camaross audio ve soundathomedan alisveris yapmistim bir de alisveris yapmadim ama ilanlardan hatırladığım teknik saat olmasi lazim, buralari gezerek alternatifleri arastirabilirsiniz.Kendi adima su an icin sahip oldugum vintage sistemden cok memnunum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cuneyt1977 -- 24 Ağustos 2013; 23:15:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.