Şimdi Ara

Evladınızın IQ'su 152 olursa ne yapabilirsiniz (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
5.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Alakasız olacak ama bu test nasıl oluyor?Devlet hastanelerinde olabilir mi?İlla küçük yaşta mı yaptırmamız lazım?
    Yani kime gideceğiz(Psikoloğa mı?).Ne diyeceğiz?Beni oyalama oğlum derse ne diyeceğiz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Derin Mavi -- 26 Şubat 2008; 16:23:24 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: kadango

Alakasız olacak ama bu test nasıl oluyor?Devlet hastanelerinde olabilir mi?İlla küçük yaşta mı yaptırmamız lazım?
    Yani kime gideceğiz(Psikoloğa mı?).Ne diyeceğiz?Beni oyalama oğlum derse ne diyeceğiz?

devlet hastanelerinde olması lazım
    2 gün önce psikiyatri bölümünde bi vatandaş iq sonuç çıktısını kaybettiği için yeni çıktı istiyordu kayıt bölümünden
    demekki var
  • Şaşırılacak bir durum değil kullanmak önemli psikolog tarafından yapılan bir testte benimde genel IQ puanım 153 çıktı... Dediğim gibi kullanmak önemli benim kafa sadece sosyal yöne çalışıyor... 12 yaşındaydım test zamanı. :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ns

Forumda danısmak yerine bu işin de merkezleri var. Oralarda sorununuzu dile getirirseniz cevabı daha net bulabilirsiniz.

İleri zekalı olmakta , geri zekalı olmak gibi bir problem teşkil edebilir dogru egitim verilmesse.

quote:

Orjinalden alıntı: hasanmerto

valla ben üstün zekalıyım, anadolu lisesi, fen lisesi kazandım sonra müh. kazandım.

Sonra mühendislikte tırtladım

Şimdi bu dönem mezun olmayı bekliyorum ama uzattık yani...Kendimi bi baltaya sap olamıcakmış gibi hissediyorum:)

Şu anda dizel motor yapıyoruz bi fabrikaya.

Allah ne verdiyse yapıyoruz valla:)

Psikolog neyim görmedik:)

Tipik TÜRKÜM.

Türke bişi olmaz...

Okulda nükleer reaktörün suyuna elimi soktum bişi olmadı , TÜRKüz neticede

Cidden arkadaşla elimizi suya sokma ihtiyacı duymuştuk, düşünüyorum da şu evrende Akademik seviyede hangi IRKA mensup insan, nükleer reaktörün suyuna elini sokar

Cvp: TÜRK

19 yaşında tıptan mı 23 yaşındayım makinadan mezun olamadım.

İlkokul birinci sınıfta çarpım tablosundan önce karekökü ezberlemiştik tersten, artı tüm şehirlerin başkentini ama ben daha mezun olamadım, kalmadığım ders kalmadı

Bkz: Arkadasta üstün zekalıymış ancak Şehirlerin degil ülkelerin başkenti olması gerektigini sanırım henüz bilmiyor. Dil dürçmesi diyemem diller böyle sürçmez.

Bu arada Türkiye de herhangi bir kurumdan 18 19 yasında Tıptan mezun olamaz. Hatta size bu zekanın körelip gitmeyeceginin ya da kesinlikle verilen egitimin pozitif degerlendirilebileceginin garantisini veremezler. Bence siz bir kac yerde daha arastırma yaptırın.

çok zeki insanlar ülke yerine, şehir yazabilirler hata yapabilirler...l yanlışlıkla olan birşey...

Dil sürçmesi Kavuna kovun dersin bu dil sürçmesidir...

Sen neyin ne olduğunu bilmiyorsun daha...

Laf koymaya çalışmışsın, senin hiç IQ tetin olmadı ondan mı kıskandın ARTO misali

Yada evet evet ben ÜLKE nin ne olduğunu bilmiyorum kimse öğretmedi. Türkiye bence bir şehir evet evet
    Adam şaka....

Bildiğin şaka

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanmerto -- 26 Şubat 2008; 16:48:42 >

• yanılıyorsun üstün zekalılar için bir değil bikaç üstün zekalılar okulu bulunuyor hatta birinde benim ortaokuldan müzik hocam oğretmenlik yapıyor bence derhal alın ve uzak da olsa oyle bi okula aldırın çocuğunuzu yazık harcanmasın serseri olcağına adam olsun okullar pislik kaynıyo artık
  • Sizin bir şey yapmanıza gerek yok, test gerçekten doğruysa zaten o bir şey yapacaktır, kendini bir şekilde belli eder zaten.
  • bizemi soruyosun bunu yani bunun nesi iyi?? 19 yaşında tıptan mezun olcakmış ee nolcak yani hayatınımı yaşıcak o cocuk?? bırak büyüdüğünde kendi istedini yapsın o kadar zekiyse bi yerlere gelir zaten.. resmen hayatını alıyosun cocugun ok akıllı olabilir ama sor bakalım o kadar bilgi öğrenmek istiyomu o? ben istemezdim napcam yani bütün hayatı ilime bilime ver kendi ee :D dünyayımı kurtarcak ya bırak hadi paşa paşa devlet okuluna gidicek o çoçuk o kadar nokta
  • Türk eğitim vakfının gebzede üstün zeka'ya sahip çocuklar için bir yeri var orayıda araştırabilirsin
  • ya atatürk olur ya hitler
  • döverim..
  • EQ sunu ölçtürseydiniz, asıl önemli olan şey.
  • Arkadaşım Yanlış bir kanıya varıyorsun. Oğlunuz üstün zekalı degil. 7,5 yaşında psikologta yapılan testte 168 çıktı. Şu an 14 yaşımdayım. 164 çıktı. Yanlız benim üstün zekalılardan nefret eden bir tipim var. Neden mi? Zeka olmasına iyi de bazen salak salak işler yapıyolar. Ve Akıllıdan çok gerizekali oluyolar. Geçen arkadaşlara dedim ingilizce biliyom bişey soyle tercume edeyim. Adamin dedigi laf: Bi kapı uzaya aciliyo bu bir kapı ve bu kapıdan uzaya acilan kapidan gectim ve uzaya acilan kapi uzaya acilir gibi acildi. Lan bu ne? Bide hava atiyo bu tipler. Neyse. Bak üstün zekali cocukların özel okula ihtiyacı yok emin ol. Kişiliği iyi olsun yeter. Benim arkadaşlar gibi sapıtmasın. Iyi bi kişilik oluşturtmaya bak.

Yani anlayacagin normal bir cocuk gibi eğit, bi farkı yok normallerden. Sadece daha zeki. Inek yaptırmamaya caliş,inek bi tip gibi de gezmesin, zekasıyla hava da atıp kabadayılık taslamasın. Hayatında Zeka okul dışında pek bir işe yaramadığı belli (icat falan yapmak haric) . Genel bi prosedüre uyup ot gibi çalışıyorsun.

Yaşıma göre büyük konuştum fakat doğru. Şimdi yasitlarin lan bebe gibi yorumlar yapacak.Ileri zekanin farki falan da demiyorum.
    Benim de yaptigim olur. Salak ta demiyom. Yani ben okusam kendi yazdimi yorumum " 14 yaşında çocuğun dedigine bak " olur. Ama dediklerim doğrudur.

Saygılarımla.

• bence onu iyi bi aile ortamında büyütün zeka seviyesi 152 daha ne istiyosun pek zararı olacağını düşünmüyorum
  • derslerden soğumanın ana nedeni ergenlik dönemiyle alakalı IQ oranı belki %10 etkiler önemli olan o devreyi kolay atlaabilmesi arkadaş çevresi illa özel bir eğitim olması bi gerekmez bence önemli olan çocuğa çalışma bilincini aşılamanız çalışmadan hiç bir şey olmuyacağını öğretmeniz sürekli fakat sürekli zeki olduğunu falan vurgalayın iyi not olunca zeki oğlum değil çalışkan olum diyin çünkü aşırı özgüven çok kötü sonuçlar doğurabiliyor kendimden ve bir çok arkadaşımdan biliyorum.

İlkokulda ortaokula geçene kadar il genelinde hep ilk25(10000 öğrenci içinde) deydim ilk 10a girdiğimde oluyordu ortaokulda derslere olan ilgim gitgide azalmaya başladı sabahçı öğlenci sistemdedik öğleden sonra hep ateriye kaçardım annem çalıştığı için daha rahattım akşama kadar ateriye git sonra eve gel sağa sola iki defter kitap koy çalıştınmı çalıştım anne. nese anadolu lisesine girdim hazırlıkta zaten derslerden kopunca bütün soğudum lise1 de okul için web sayfası hazırlıyoz ayağına derslere girmiyoduk ilk dönem sonunda 30 küsür gün faaliyetim vardı artı 9.5 gün devamsızlık sonuçta 4 tane zayıf ikinci dönem 2 zayıfa indirip zorla sınıfı geçtim TM ci oluyum daha rahat dedim ortalama yüzünden sayılsalcı olmak zorunda kaldım lise2de derlerin yarısında yattım telefondan snake oynadım sonuç ilk dönem 8 zayıf ikinci dönem 4 zayıf lise3 yine bi şey değişmedi sadece kopya çektim bide son sınıf olduğu için zayıf getirmedim millet test çözerken bir kahvede ihale oynuyoduk lise1 matematiği lise3 sonunda sorumluluk sınavlarında verdim össde barajı zorla geçtim kıbrısa gittim ele-elo müh. bundan sonra toparlayım dedim çat bi hazırlık daha girdi araya büsbütün soğudum öylede gidiyorum şu an derslerim fena değil ama hala son iki hafta çalışmaktan kurtaramadım kendimi

• NASA'ya gönderin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: __koleksiyoncu__

quote:

Orjinalden alıntı: neska20

arkadaşlar psikolog tarafından yapılan testte IQ seviyesi 152 çıktı
    anne baba olarak neler yapabiliriz?şaşırdık kaldık ?sevinelim mi üzülelim mi bilemedik çünkü Türkiye de üstün zekalılara yönelik ne bir okul var ne de bir eğitim yeri o kadar araştırdık bulamadık var belki ama hepsi özel ve çok pahalı
    bilsem var ama etüd yeri gibi bir şey
    yardım eder yol gösterirseniz çok memnun kalacağız ailece,ilginen tüm arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ederim
    saygılarımla

allah yardımcın olsun şu IQ testi elinde ise banada yollarmısın yaşım 15

banada yollarmısın
    bende 15 im

• vay be. benimde öyle çocuğum olsa onu bioman yapardım herkonuda kendini geliştirmesini sağlasan süper olur. bide sakı sıkboğaz etme bide suçlu . kötü işler yapmaması için aşırı özen göster eğer kötü yolu seçerse cem uzan 2 olabilir o zekayla
  • hocam dediğim gibi araştır türk eğitim vakfının gebzede bir şubesi varmış duyduğuma göre siz yinede ebeveynleri olarak çok iyi araştırmalısın o seviyedeki bir cocuk kötü bir okula giderse harcanmış olur
    gebzedeki şubesinde oxford vs vs hepsine gitme şansı bulabiliyor diye biliyorum
  • @Hasanmerto

Benim orada demek istedigim, hani atıp tutmussun ya öyle yaptım onu ezberledim, çin seddini su içmeden geçtim vs. vs. bu kadar sey yapıp bildigin seyi yalnış yazmak nedir ? Bunun yanında dil sürçmesi olamaz , çünkü böyle degildir dedim. Seninle polemige girmek istemiyorum ama bu dikkatsizlik ile nasıl mühendislik okuyorsun şaşırdım.
  • Hocam hayırlısı neyse o olsun..

Bence iyi eğitim veren , sınıf mevcudu çok az olan bir özel okula verin , öğretmenler birebir ilgilensin

Ama tabi okulu iyi arştırmanız gerekli..

Zaten gerçekten üstün zekalı ise bunu anca 16-17 yaşlarında yöneldiği ilgi alanları ile belli eder..

Dehalık ; sadece matematik , fizik gibi pozitif bilimlerde değil , güzel sanatlarda da kendisini gösterir

İlerde bırakın istediği dala yönelsin..

Müzikle uğraşmak istiyorsa müzikle uğraşsın...Veya hangi dalla uğraşmak istiyorsa onunla uğraşsın..

Kararları ona bırakın

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.