Şimdi Ara

EVİNİZE NE KADAR MAAŞ GİRİYOR, GEÇİNİYORMUSUNUZ (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
0
Favori
5.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ALeX Souza

quote:

Orijinalden alıntı: 1881

quote:

Millet asgari ücretle ev geçindiriyor bide utanmadan gelip 1,5 milyara 2 milyara geçinemiyoz demişsiniz.İnsanda biraz ar duygusu olsun yazık size.2-3 milyar üstü geçinemeyenleri zaten insan yerine koymuyorum.

Asgari ücretle geçinenler sadece hayatta kalabiliyor, buna da yaşamak denirse tabii.
    AÇLIK SINIRI'nın 872 lira olduğu bir zamanda 626 lira ile yaşamak?

Azı ile yetinmeyi bilirsen birazda insan olabilirsen halinden şikayet etmezsin.

tamam anladık baban haftalığına zam yapmıyor, yeter ağlama

• quote:

Orijinalden alıntı: Rajeesh

quote:

quote:

quote:

Millet asgari ücretle ev geçindiriyor bide utanmadan gelip 1,5 milyara 2 milyara geçinemiyoz demişsiniz.İnsanda biraz ar duygusu olsun yazık size.2-3 milyar üstü geçinemeyenleri zaten insan yerine koymuyorum.

Asgari ücretle geçinenler sadece hayatta kalabiliyor, buna da yaşamak denirse tabii.

tamam anladık baban haftalığına zam yapmıyor, yeter ağlama

Ben babama para veriyom sen diyon ağzımı bozdurma şimdi.

@1881 insan gibi yaşaman için pizza kulelerinde yaşamak şart değil.Kredi kartı kullanmakda şart değil.Sen lükse alışmış olabilirsin ama senin sandığının aksine bütün insanlar senin gibi değil.

• quote:

@1881 insan gibi yaşaman için pizza kulelerinde yaşamak şart değil.Kredi kartı kullanmakda şart değil.Sen lükse alışmış olabilirsin ama senin sandığının aksine bütün insanlar senin gibi değil.

Kardeşim sana açlık sınırı şu kadar diyorum halen bana laf salatası yapıyorsun. Sağlıklı beslenmeyi istemek mi lüks? Et yemeyi istemek? Sosyal bir ihtiyaç olan sinema, tiyatroya gitmek?
    Benim sandığım bütün insanlar asgari ücret kazanıyorsa bu dediklerimi yapamıyor.

Sanki asgari ücret 3.500 lira da dırdır ediyorsunuz.
  • ufak bir işletmemiz var. babamın emekli maaşı var. abimin maaşı var. ayda 7-8bin tl borç ödendiğini biliyorum. bizim giderlerimiz 3bin küsürü buluyor. kredi kartı kötü şey dostlar.

ekleme gereği duydum. kısıtlama yapmayız. gayet güzel bir şekilde yaşıyoruz. istediğim her şey yapılıyor diyebilirim lakin yinede kredi kartı kötü şey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkmm -- 21 Şubat 2011; 23:23:43 >
  • sadece girene değil çıkanada bakmak lazımki geçim oluyormu söyleyebilelim

ayda 20.000 lira giren evin 30.000 lira gideri varsa geçinemez mesela
  • quote:

Kardeşim sana açlık sınırı şu kadar diyorum halen bana laf salatası yapıyorsun. Sağlıklı beslenmeyi istemek mi lüks? Et yemeyi istemek? Sosyal bir ihtiyaç olan sinema, tiyatroya gitmek?
    Benim sandığım bütün insanlar asgari ücret kazanıyorsa bu dediklerimi yapamıyor.

Sanki asgari ücret 3.500 lira da dırdır ediyorsunuz.

Ben nerde açlık sınırından bahsettim?
    Laf salatası yapan kimmiş?

Sağlıklı beslenmek et yemekten mi geçiyor?
    Marketlerde satılan şeyler çok mu sağlıklı?Memleketten öte-beri getirtmek en sağlıklısı bunun için parada gerekmiyor.
    Sinema , tiyatroya gidemezsin belki.Tabi onlar olmadan sen yaşayamazsın , herkes de senin gibi olduğu için hayatta kalamazlar ya
  • quote:

Marketlerde satılan şeyler çok mu sağlıklı?Memleketten öte-beri getirtmek en sağlıklısı bunun için parada gerekmiyor.
    Sinema , tiyatroya gidemezsin belki.Tabi onlar olmadan sen yaşayamazsın , herkes de senin gibi olduğu için hayatta kalamazlar ya

quote:

demişsin, asgari ücreti bana örnek gösterirsen ben de sana onun üzerinde olan açlık sınırından bahsederim.
    Memleketten öte beri getirtmek mi kaldı artık? Farzedelim ki benim köyde bir yakınım yok (ki gerçekten yok) eee ben sağlıklı beslenmek için marketlerde, pazarlardaki iyi domatesin kilosuna 4-5 lira mı vereyim?
    Verdiği örneğe bak ya köyden getirt diyor.
    Sizin hayatınız dört duvar arasında sıkıştırılıp bırakıldığı için insani ihtiyaçlar size lüks gelebilir. Kimse bana asgari ücretle hayatta kalanları örnek göstermesin. Tabii ki hayatta kalabilmeleri başarı ama biraz da nasıl yaşadıklarına bakalım. Ne yiyip içtiklerine bakalım.
    Et yiyemeyen, kuru ekmekle beslenen nesillerin ne kadar gerzek olduğunu bilmiyormuşuz gibi konuşmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1881 -- 21 Şubat 2011; 23:38:01 >

• Hala açlık sınırı diyor.Bana siyasetçi ağzıyla konuşma anlamıyorum.
    Memleketten öte-beri getirtmek sana göre kalmadı tabi senin nası biri olduğunu kestirebiliyorum zaten.
    Hayatta kalmakmış gören sanıcak 30 gün aç-susuz kalıyolar.Tabi sen 1 gün starbucksına gitmesem ölmüş olursun.Senin dünyadan haberin yok ki ne desem boş.Senin o kuleden biraz aşağılara inmen lazım neler oluyor neler bitiyor.
  • Kafan mı güzel senin?
    Hayatımda bir kere sıtarbaksa gitmişim, daha beni tanımadan, etmeden ahkâm kesiyorsun. Nasıl biri olduğumu merak ediyorum?

Cidden sizin gibi tiplerin kafa yapısını çözemiyorum.
    Kardeşim bir çık gez bakalım fiyatlar nasıl, ondan sonra kafanın basacağı şekilde sağlıklı bir yaşam için ne kadar harcama yapmak gerekiyor, asgari ücret ne kadar, ev kiraları ne kadar bir karşılaştırma yap.

Kredi kartına dayanıldığı için insanlar öteleyerek yaşıyor. Hadi algılayabileceğin şekilde yazayım: İnsanlar sadece bugünü yaşıyor, borçlarını devamlı bir ay erteliyor.

Siyasetçi ağzıyla konuşma diyene bak, dilinden tayyip efendisinin laflarını düşürmüyor, kuleler falan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1881 -- 21 Şubat 2011; 23:52:38 >
  • quote:

quote:

quote:

demişsin, asgari ücreti bana örnek gösterirsen ben de sana onun üzerinde olan açlık sınırından bahsederim.
    Memleketten öte beri getirtmek mi kaldı artık? Farzedelim ki benim köyde bir yakınım yok (ki gerçekten yok) eee ben sağlıklı beslenmek için marketlerde, pazarlardaki iyi domatesin kilosuna 4-5 lira mı vereyim?
    Verdiği örneğe bak ya köyden getirt diyor.
    Sizin hayatınız dört duvar arasında sıkıştırılıp bırakıldığı için insani ihtiyaçlar size lüks gelebilir. Kimse bana asgari ücretle hayatta kalanları örnek göstermesin. Tabii ki hayatta kalabilmeleri başarı ama biraz da nasıl yaşadıklarına bakalım. Ne yiyip içtiklerine bakalım.
    Et yiyemeyen, kuru ekmekle beslenen nesillerin ne kadar gerzek olduğunu bilmiyormuşuz gibi konuşmayın.

kuru ekmekle beslenen nesillerden çıkıyor adamlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: DreamìnLife

kuru ekmekle beslenen nesillerden çıkıyor adamlar.

Sakın o yüzden bu halde olmayalım?
    30 sene Demirellere, Ecevitlere oy veren bir nesilden bahsediyorum ki şimdi de durum pek farklı görünmüyor.
  • 1500-2000 arası giriyo idare ediyoz
  • @Fünfzehn

Tam olarak ne kadar harcandı oraya bilmiyorum ,ancak şunu söyleyebilirim sanırım tüm paramızı yatırdık oraya Son 2 yıldır ben Çeşmede Üniversite okuduğum için pek yakından takip edemiyorum para,alış-veriş durumlarını arada bir babamla konuşuyoruz telde haber veriyor çalışmaları yapılanları o kadar.
  • Eve ortalama olarak 3000, 3500 girer ama yazın 5000 e kadar çıkar ama anca geçiniyoruz.Evde 3 kişiyiz.Ve daha 2011de 15bin tl masraf yaptık sadece evin koltuk takımı salon takımı için.yuh..
  • 700tl kira
    300-400 faturalar
    1000tl öteki giderler

Ankarada tek yaşıyorum Şu an ailemden geçiniyorum, yaş 21
  • 1700+800 ev kendimizin 400 ytl araba kredisi ödüyoz Bitince rahatlıcaz ama Bitmiyor 1 bucuk sene var daha...
  • beyler kendı adıma bır yorum yapmıyorum cunku yalnış oldugunu dusunuyorum, burada durumu cok ıyı olan ya da cok kotu olan arkadaslarımız vardır olacaktırdda, lutfen boyle sacma sapan olaylardan kacınalım
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Lan kamil kredi kartıyla öteleyerek yaşamak mı insan olmak? Yılda bir kere kırmızı et yemek mi insan olmak?
    Sığır gibi sadece nefes almayı yaşamak zannediyorsunuz.

Gülerken ağzımdakileri fışkırttım ekrana

Yanlış anlaşılmasın verdiği hayvan örneği biraz komik geldilde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scorpion_tr -- 22 Şubat 2011; 19:35:05 >

• Şöyle açıklıyım.Lise 1'deyim.(Evet liseliyim ).Kardeşim var 5 yaşında.Adanada yaşıyoruz.Babam 2300 annem 1700 civarı alıyor.Ama gelin görün ki 1200 ev ödemesi.400 araba ödemesi.Elektrik,su,harçlık,market alışverişi,pazar alışverişi ... derken elde hiçbir şey kalmıyor.Emin olun çok lüks de yaşamıyoruz yani.Benim 3 tshirtüm 1 pantolonum felan var en fazla ve yetmiyor yani.Sinemaya,tiyatroya,dışarıda yemeye harcayacak para kalmıyor.Ve konuyu açan kişiye katılıyorum insan ayda 4-5 defa yapmalı bu aktiviteleri.
  • babam 25 senedir thy de uçak teknisyeni, 3.5-4 arası maaşı var 3 ayda bir çift maaş da var. annemin 650 emeklisi var hala bağlanmadı bekliyoruz. özel okula gidiyorum sırf 750 okula gidiyor son senem %50 bursluyum. 30.000 lira hükumete vergi borcu çıktı bütün thy çalışanlarının. o borcumuz olmasa fena olmayacak ama var işte. önümüzdeki sene de şehir dışına üniversiteye gidince yine ortalama 750-1000 arası verir bana. acıdım adama
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.