Şimdi Ara

EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15.419
Cevap
159
Favori
1.647.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Biz bu forma yeni üye olduk.
    Çamaşır makinesi ile ilgili problem yaşadığımızdan bu formda danışabileceğimiz kimselerin olduğu sonucuna vardık.
    Siz değerli tecrübeli kimselerden bize yol gösermenizi rica edeceğiz.

Yaşadıklarımızı size anlatalım:
    Bizim 1997 yılında aldığımız Ariston AB846TX çamaşır makinemiz vardı.
    Program ortasında durdurup sıkma yaptırma, program bir süre çalıştıktan sonra durdurup durulama aşamasından devam ettirme gibi kullanımlar sonrasında makine programlarda takılmaya başladı (sürekli su alma, sürekli sıkma gibi)
    Bu makineyi tamir ettirmek yerine çok daha kaliteli yıkama yapacağını düşündüğümüz Miele W1712 modelini 1868YTLye aldık.
    Miele için belirtilen olumlu yorumlar bize bu kararı verdirdi, ancak o zaman daha bu formdan habersizdik, sizlere soramadık.
    Farklı deterjan miktarlarıyla farklı programlarda farklı ilave tuşlarıyla pek çok deneme yaptık, çamaşırlarımızın iyi temizlenmediğini ve fazlasıyla buruştuğunu gördük.
    Bir de 60 derecede bile çamaşırlarımızın lastiklerinin deforme olduğunu gördük.
    Bu durum bizim için büyük bir hayal kırıklığıydı, çünkü marka olarak en iyi çamaşır makinesi markası seçtiğimizi düşünüyorduk.
    Eski makinemiz Ariston'u bembeyaz çıkardığı çamaşırlarımız artık hafif kirli çıkıyordu.
    Servisi çağırmamız ve yaptıkları çalışmalar sonucu makinede bir problem olmadığını bize söylediklerinde, yeni makinenin eski makinemizden daha iyi olmasını beklerken daha kötü olmasını kabul edemeyeceğimizi söyleyip iade talebinde bulunduk.
    Arkasından da hemen hangi makineyi alsak diye araştırmaya koyulduk.

Beyazlarımızı güzel yıkayan, örnek çocuk çorapları; kısa süreli az kg lı yıkama özelliği olan; iyi durulama yapan; çamaşırlarımızı fazla buruşturmayan, yıpratmayan bir makine arıyoruz.

Bize bu durumda tavsiyeleriniz ne olur?
    -Acaba Miele'nin daha üst modellerinden birini mi almalıydık? (Henüz daha üst bir modelle değiştirme şansımız var. Fakat bu maliyeti arttıracağı gibi yine memnun kalmadığımızda iade şansımız da olamayacak.)
    -Bir taraftan da yeni makinelerin eski üretim makinelere göre her markada yıkama kalitesinin düştüğünü söyleyenler var. Hatta "Keşke eski makineninizi tamir ettirip kullansaydınız" diyorlar, ama bu şansımız da yok.
    -Doğrusu Miele'yi iade ettikten sonra daha kötü bir makineye de düşer miyiz diye de korkumuz var.
    Elimizdeki üründen daha iyi yıkama yapan ürün tavsiyelerinizi acilen bekliyoruz.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederiz.

• Şu an piyasadaki hemen hemen tüm ürünler A sınıfı yıkamalıdır.
    Bilgide böyle olsa da tambur tasarımı,program seyri,su seviyesi,yıkama devri gibi niteliklerden dolayı pratikte durum böyle değil.
    Mağdur olmanız üzüldüm ve şaşırdım açıkçası.Çünkü Miele piyasadaki en sağlam çamaşır makinesidir.
    İçiniz rahat etmediyse iade edin derim.
    Alt-üst model farkı oalcağını sanmıyorum.Yani başka model Miele alsanız da şikayetiniz devam edecektir.
    Aradığınız nieliklere bakılırsa size tavsiye edeceğim 2 cihaz var.
    Electrolux time manager serisi ile Siemens S serisi.
    Özellikle Siemens S serisinde 2kg az kirli çamaşırı 15 dakikada,5kg çok kirli çamaşırı 60 dakikada yıkama özelliği var.Bir de sizin seçeceğiniz 14 tane lekeye(kan,çimen,kozmetik,bebek maması vs türü 14 leke) göre makine özel yıkama işlemi uyguluyor.Mesela kan lekesini seçerseniz makine çamaşırları başta soğuk suya basıyor,ardından özellleştirilmiş bir programla yıkıyor.Aquasensor ile suyun bulanıklığını sürekli kontrol altında tutarak tam yıkama/durulama performansı sağlar.Bulanıklığa göre durulama sayısı/süresini değiştirir.

Electrolux'te ise 3 farklı kir seviyesini seçerek yıkama süresine makine yerine siz karar verebiliyorsunuz.Çok kirli çamaşırlar için yoğun,az kirliler için hızlı program oluşturabiliyorsunuz.
    Linkleri:
    www.siemensevaletleri.com
    Siemens Ev Aletleri: Teknoloji tasarımla buluştu
    http://www.siemensevaletleri.com/?5=WM12S760TR&28=7%3d1%269%3d26%253d2306_22%253d1%2629%3d1%2628%3d26%253d2306

http://www.siemensevaletleri.com/?5=WM14S760TR&28=7%3d1%269%3d26%253d2306_22%253d1%2629%3d1%2628%3d26%253d2306

http://www.siemensevaletleri.com/?5=WM16S740OE&28=7%3d1%269%3d26%253d2306_22%253d1%2629%3d1%2628%3d26%253d2306

• Bende de çeyizle birlikte 10 sene kadar önce gelen Arçelik marka çamaşır makinesi var Allah 'tan sorunu olmadı şimdiye kadar ama kafasına göre sıkma esnalarında aşırı gürültüler filan çıkarabiliyor ama onuda ihtiyarlığına bağlıyoruz....
  • quote:

Orjinalden alıntı: oiven

Bende de çeyizle birlikte 10 sene kadar önce gelen Arçelik marka çamaşır makinesi var Allah 'tan sorunu olmadı şimdiye kadar ama kafasına göre sıkma esnalarında aşırı gürültüler filan çıkarabiliyor ama onuda ihtiyarlığına bağlıyoruz....

Eski Arçelik'ler iyiydi.Kalitesi sonradan düştü.İyi modeline denk geldiyseniz uzun süre kullanırsınız.Gürültüsü de var dediğiniz gibi o seneye ait modellerin.
  • Çamaşır nasıl yıkanır komedisi,

mixcat1905youtube
    Nasıl Çamaşır Yıkanır ŞOK ŞOK ŞOK !!!
    http://www.youtube.com/watch?v=Wm4MqhGmCFI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mutklima -- 10 Kasım 2007; 12:10:54 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: mutklima

Çamaşır nasıl yıkanır kullanılır komedisi,

mixcat1905youtube

Bunu ben de geçenlerde tesadüfen izlemiştim.Adam nasıl anlatsın yaşlılara,onun da işi zor:) Ama yaşlılara da yazık yani en kötü makineyi almışlar Vestel:)

• youtubede sizin isminiz baya var,ben asıl şu gezen regali arıyordum hani üstüne kitap sıkıştırılanmıydı gezenmiydi onu sanırım

ve vestel konusu vardı kaldirilmış acba ADO bu firma servisi diyemi kaldırıldı diyede sormadan edemiyorum

http://forum.donanimhaber.com/m_14022922/tm.htm
  • quote:

youtubede sizin isminiz baya var,ben asıl şu gezen regali arıyordum hani üstüne kitap sıkıştırılanmıydı gezenmiydi onu sanırım

ve vestel konusu vardı kaldirilmış acba ADO bu firma servisi diyemi kaldırıldı diyede sormadan edemiyorum

http://forum.donanimhaber.com/m_14022922/tm.htm

DiKaroloyoutube
    Lavadora speed (Talavera) trompo
    http://www.youtube.com/watch?v=W5amvRhMcmk

Buyrun video burada:)
    Konunun kaldırılması çok kötü.Oldukça bilinçlendirici bir konuydu.

• quote:

Çamaşır nasıl yıkanır komedisi,

mixcat1905youtube

Süper videoymuş ya çok güldüm. Sanırım video Ege bölgesinde çekilmiş. Şivesi bizim oralara benziyor.

• Arkadaşlar çamaşır makinasının amortisörlerinden gelen gıcırtı nasıl kesilebilir tavsiyeniz var mı?

Geçenlerde gres yağı sürerek sorunu biraz azalttım ama tamamen kaybolmadı sanırım amortisör burçlarında boşluk var.
  • Annemin emektar makinesi 15-18 yıl oldu alalı ARÇELİK E2200
    halen çalışır durumda (içine hiç calgon girmedi)
  • quote:

Orjinalden alıntı: esmerce

Arkadaşlar çamaşır makinasının amortisörlerinden gelen gıcırtı nasıl kesilebilir tavsiyeniz var mı?

Geçenlerde gres yağı sürerek sorunu biraz azalttım ama tamamen kaybolmadı sanırım amortisör burçlarında boşluk var.

amartisörleri gresleyerek o sesi kesersin.ben senede 1 kaçkez yapıyorum bu işlemi..
  • Calgon girmeyen makina arıza yapar diye bir şart yok elbet encek Calgon kullanılan makinaların rezistans ömrü kullanılan suyun kireç oranına göre uzayabiliyorda.

Ben kullanıyorum çünkü sular kireçli,aslında sadece makinanın ömrü açısından değil,Calgon kullanılan makinalarda su kireçli olsa bile kullanılan deterjan sanki su kireçsizmiş gibi çok daha iyi temizlik sağlıyor ve 7kg lık makinada çoğu zaman 1 çay bardağı deterjan yeterli geliyor,hatta sentetik çamaşırlarda yarım çay bardağı deterjan bile aşırı köpürmeye neden oluyor.

quote:

Orjinalden alıntı: haluksengul

Annemin emektar makinesi 15-18 yıl oldu alalı ARÇELİK E2200
  • quote:

Siemens lisanslı üretim.İyi kullanırsanız 25 yıl gider o makine.
  • Birgün Arçelik bayine gelen bir müşteri "bana buradaki en pahalı makineyi verin,en az 2100E makinamız gibi sağlam olsun" dediğinde bayi müdürü arkadaşım "hiçbir ürünümüz artık onlar kadar uzun ömürlü değil,o makinalar Siemens tarafından Türkiye için özel üretildi,hatta zamanında üretilmiş bazı Siemens lerden bile daha sağlamdır bunu baştan bilin" demişti.

Bende bu bayiden peşin Blomberg 7kg 1600dd makina almıştım.

Makina genel manada çok iyi ve varlığını unutturacak kadar sessiz olmasına rağmen kullanılan yerli parçaların bazıları (amortisör) eski nesil makinalardan kalitesiz olduğu için kendini yüksek devirde sıkmada belli edebiliyor.

Evimdeki geri kalan ürünler hep Bosch ama Bosch serviside "eski kalite bizdede yok" demişti.
  • quote:

Orjinalden alıntı: candogan62

quote:

• quote:

Orjinalden alıntı: Collezione

quote:

quote:

Şaşırmaya gerek yok, sayın Collezione. Videodaki makine tahminim 20 seneliktir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thr_Y -- 15 Kasım 2007; 17:37:51 >

• quote:

Orjinalden alıntı: esmerce

Birgün Arçelik bayine gelen bir müşteri "bana buradaki en pahalı makineyi verin,en az 2100E makinamız gibi sağlam olsun" dediğinde bayi müdürü arkadaşım "hiçbir ürünümüz artık onlar kadar uzun ömürlü değil,o makinalar Siemens tarafından Türkiye için özel üretildi,hatta zamanında üretilmiş bazı Siemens lerden bile daha sağlamdır bunu baştan bilin" demişti.

Bende bu bayiden peşin Blomberg 7kg 1600dd makina almıştım.

Makina genel manada çok iyi ve varlığını unutturacak kadar sessiz olmasına rağmen kullanılan yerli parçaların bazıları (amortisör) eski nesil makinalardan kalitesiz olduğu için kendini yüksek devirde sıkmada belli edebiliyor.

Evimdeki geri kalan ürünler hep Bosch ama Bosch serviside "eski kalite bizdede yok" demişti.

Doğru söylemiş bayii ve servis.Şimdiki hiçbir ürün ARY22 diğer adıyla 2200 kadar kaliteli değil.Nedeni ise rekabet,hızlı tüketme anlayışı vs.
    Arçelik 2200/2100 ve Bosch V468 Türkiye'nin efsanevi çamaşır makineleridir.Halen sorunsuz kullanan birçok aile bulabilirsiniz.

• quote:

Orjinalden alıntı: Collezione

quote:

quote:

Collezione bey Tunceli'deki amcamda 1986 model Arçelik 2200 var.Tıkır tıkır çallışıyor.Arıza yaptı elbet ama hepsi kullanıcı hatasından kaynaklanan arızalar.Yani kapak kırılması vs gibi.

• Arkadaşlar
    Elbetteki. bu tür formlar sayesinde alacakları her türlü cihaz konusunda insanların bilgi edinmesi gayet güzel.
    Bende 8-9 ay önce çamaşır makinası alcağım zaman epey araştrdım.Arçelik 7104 SJ aldım.Çok ses yapıyordu.müracaatım üzerine iç kısımlar serviste keçelendi.şimdi sesi azaldı .Eşim yıkamasındanda gayet memnun.
    Benim sizlere asıl yazma nedenim şu: Dikkatimi çekmeye başladı.çevremde veye bu tür formlarda şunu gözlemliyorum.Adam 2 sene önce 1000 YTL ye cep telefonu alıyor.Bu iki sene içerisindede demode oldu diye iki kere daha iyi para veriyor yeni çıkan modelleri alıyor. (Memleketin 20 Milyar Dolar cep telefonuna para gittiği söyleniyor) .Ondan sonrada 1000 YTL ye çamaşır makinası alacağım 30 yıl dayansın diye dört dönüyor.Bence bu haksızlık.
    Ne demek istiyorum... Tercihimizi yerliden yana kullanmakta fayda var.
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.