Şimdi Ara

EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (192. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (4 Mobil) - 3 Masaüstü4 Mobil
5 sn
15.463
Cevap
158
Favori
1.679.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 190191192193194
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: forewer1415

merhaba arkadaşlar...
    çamaşır makinesi olarak almayı düşündüğüm bosh WAS2474XTR yi tam olarak almaya karar vermişken, boshun sitesinde aynı özelliklere sahip olduğunu düşündüğüm WAS247X1TR modelini gördüm.
    bu iki model arasında kendimce kıyaslama yapmama rağmen arada bi fark göremedim.
    arasında önemli ölçüde bi fark olup olmadığını merak ediyor,
    değerli yorumlarınızı bekliyorum...

WAS247X1TR görünümü ve ekran aydınlatma rengi değiştirilmiş modeldir.

http://www.darty.com.tr/e_commerce/Cama-r-makinesi/SAMSUNG/WF9904RWE-p-43559-c-83.htm

http://www.darty.com.tr/e_commerce/Cama-r-makinesi/LG/F1447DP-p-43777-c-83.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özqür_34 -- 23 Kasım 2010; 14:38:42 >

SARIYLA KIRMIZIYLA

ANLIMIZIN AKIYLA

• @richy:
    Bir çamaşır makinesi alırsam bu yazdıgın özellikler bayağı işime yarayacak :D
    Özellikle ütü olayında :D:D

Orijinalden alıntı: özqür_34

Arkadaşlar bu makinelerden birini almayı düşüyorum hangisini tavsiye edersiniz acaba...

http://www.darty.com.tr/e_commerce/Cama-r-makinesi/SAMSUNG/WF9904RWE-p-43559-c-83.htm

Sıkmada dengeleme sorunları var tavsiye etmem

• hangi makinenenin 2 sinindemi

SARIYLA KIRMIZIYLA

ANLIMIZIN AKIYLA
  • quote:

Arkadaşlar bu makinelerden birini almayı düşüyorum hangisini tavsiye edersiniz acaba...

Samsung daha iyi bana kalırsa.
    Fiyat bakımından 100 lira farkediyor sanırım. 9 kg alıyor, daha fazla. Artı daha kapsamlı özellikleri bakımından. Birde LGden daha iyi oldugunu dusunuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: BayanBiraz

quote:

Samsung daha iyi bana kalırsa.
    Fiyat bakımından 100 lira farkediyor sanırım. 9 kg alıyor, daha fazla. Artı daha kapsamlı özellikleri bakımından. Birde LGden daha iyi oldugunu dusunuyorum.

Bilgiler için teşekkurler samsung kullanıpta sorun yaşayan varmı acaba beyaz eşyada birde bu makine alttaki setede yaklaşık 300 lira daha ucuz burdan alınabilirmi acaba ikitelli istoçta toptancı yazıyor iletişim adresinde

www.beyazesyamerkezi.com
    Beyaz Eşya Merkezi Türkiyenin Alışveriş Merkezi
    http://www.beyazesyamerkezi.com/Samsung-WF9904RWE-9-KG-1400-Devir-camasir-Makinesi_5146.html#0

SARIYLA KIRMIZIYLA

ANLIMIZIN AKIYLA

• Candoğan bey,tavsiyeleriniz doğrultusunda bugün bosch bayiine gidip pazarlığımızı yaptık..

Satıcı %10 farkla WAS20762 TR ve WTW 86561 de alabilirsiniz dedi,tavsiye eden arkadaşınıza sorun dedi..

Yarın nasipse alışverişi tamamlayacağız,son kez fikrinizi alayım dedim,saygılar..

hangi makinenenin 2 sinindemi

samsungda dengeleme sorumları var ama LG daha iyi ondan genede siz bilirsiniz her ikisine arkadaşlarımda test ettim, ben olsa LG alırdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kırmızışimşek

Candoğan bey,tavsiyeleriniz doğrultusunda bugün bosch bayiine gidip pazarlığımızı yaptık..

Satıcı %10 farkla WAS20762 TR ve WTW 86561 de alabilirsiniz dedi,tavsiye eden arkadaşınıza sorun dedi..

Yarın nasipse alışverişi tamamlayacağız,son kez fikrinizi alayım dedim,saygılar..

WTW 86561 olabilir, ancak çamaşır makinenizi mutlaka WAS24763, WAS24461 veya bir önceki versiyonları olan WAS24460/WAS24762TR olarak seçmenizi öneririm.

Bence bütçeniz için en ideali başta belirlediğimiz ürünler olur.

quote:

Merhaba forumdaşlar, profilo 1000ptr modelinin üretim yeri hakkında bilgisi olan varmı acaba?.Kimse bilmiyor sanırım.

Ürün %90 ihtimalle Alman malı. Programlama alternatifleri sınırlı olduğundan pek önermiyorum. Bosch/Siemens P serisinin tamamiyle aynısıdır.

quote:

LG'yi tercih etmenizi öneririm. Samsung'a göre daha donanımlı ve kalitelidir. Daha evvel de dediğim gibi firmalar artık durumu abartarak çamaşır kapasitesi hakkında yalan yanlış bilgi vermeye başladılar. Mühim olan çamaşır kapasitesi değil, tambur hacmidir.

• Aynen, mesela LG o medeli bana göre 8 kilo almaz sallamışlar eve gidip o LG ile siemens IQ ölçtüm siemens tamburu daha büyüktü

Orijinalden alıntı: candogan62

8kg LG 60lt, 6kg Siemens 53lt tambur hacimli. LG'ye ancak 7,2kg denebilir. 5kg cihazlarda bu durum iyice vahimleşti.

aynen saçma sapan yazıyorlar, LG aldık arkadaşın eve gittik 2 kişilik yorgan girmedi tek kişilik ise ite tepe birde sıkarken birazcık ses oldu ama temiz yıkıyor laf yok

quote:

Orijinalden alıntı: bora_33
    Sayın Candogan62, bugüne kadar bizimle paylaştığınız değerli bilgiler için çok teşekkür ederiz. Forumda sizi takip ederek birçok eşyamızı yeniledik fakat benim hanımın çeyizinden kalma AEG Lavamat 550 bana inat hala direnmekte. 20 yıllık evliyiz Arçelik Leydi 170 Bulaşık makinemiz nihayet geçen ay kaçak akım rolesini attırdı da hanım kabul etti yenilemeyi yoksa hala mükemmel çalışmaktaydı ve 20 yıldır arıza da vermedi, o hızla yine 20 yıllık Arçelik 475 T Buzdolabını da yeniledim o da sorunsuzdu.. 1 aydır da çamaşır makinesine taktım yeter artık 20 yıldır çalışıyor zavallı ama ne makinaymış ne arıza ne de bir ses hiç yorulmadan çalışıyor, hala da pırıl pırıl... ama tüm ev yenilendi bir o kaldı.. bugün sizin tavsiyeleriniz doğrultusunda tanıdık bir Bosch bayisinde inceleme yaptım;

Bosch WAS20461TR.....................1350/12
    Bosch WAS20763TR.....................1500/12
    Bosch WAS24762TR.....................1550/12
    Bosch WAS24763TR......................elimde yok ama istersen geliş fiyatına bakarız dedi.

Bosch WAS20763TR ile Bosch WAS24763TR arasında yalnızca devir farkı var gibi görünüyor, bizim bilmediğimiz birşey varsa söyler misiniz? Bütçemiz bu modellerin herhangi birini almaya uygun, 1550 TL'ye mal olacaksa Bosch WAS24763TR modelini alalım mı yoksa tavsiye ettiğiniz Bosch WAS20763TR yi mi alalım, fiyat farkı yok denecek kadar az.. Paylaşımlarınız için teşekkür ederim, saygılarımla...

AEG Lavamat 550 ülkemizde 1984'te üretilmeye başlanan ilk tam otomatik çamaşır makinesidir.(1988 gibi kaldırıldı) Anneannemden tanıyorum bu modeli. Son derece sağlam bir makinedir. Fazla su harcamasa halen kullanılabilir de aslında.

Seçtiğiniz Bosch markalı cihazlar için gayet uygun fiyatlar almışsınız. Cihazlarınızın kıymetini bilip iyi kullanan biri olduğunuza göre almışken WAS20763TR veya WAS24763TR modellerini tavsiye ederim. Bu iki cihaz arasında sadece max. sıkma devri farkı vardır.

MUFİT ve CANDOGAN62'ye çok teşekkürler, 1550 TL'ye olursa Bosch WAS24763TR alacağız.. olmazsa 1500 TL'ye Bosch WAS20763TR. Mersin'deyiz, burası sıcak, hala kısa kollularla dolaşıyoruz.. devir farkının problem olmayacağını düşünüyorum.

• Değerli yorumlarınla bizleri bilgilendirdiğin için çok teşekkürler sevgili Candoğan.
  • Artık çamaşır makinelerinin tamburları çap olarak büyüyor, yani 8 kg tambur 5-6kg'lık gözüksede o yine 8kg lıktır çünkü çap olarak büyüktür.5kg lık tambur 3-4kg gözüksede o yine 5 kg lıktır.5kg lık tamburu Bir Silindir düşünün dik durumdayken yükseklik yani h 70cm çap(r) 20cm düşünelim bu silindirin hacminin aynı olması şartıyla yükseklik azaltılırsa çapı buna oranla artar yani yükseklik 45cm olursa çap(r)35cm olur. Anlatabilmişimdir..

Orijinalden alıntı: sniper_222

Merhaba forumdaşlar, profilo 1000ptr modelinin üretim yeri hakkında bilgisi olan varmı acaba?.Kimse bilmiyor sanırım.

ben müşteri hizmetlerine sormuştum alman malı dediler.ama klavuzda çerkezköy gösteriyor.

Orijinalden alıntı: ehckelem

quote:

ben müşteri hizmetlerine sormuştum alman malı dediler.ama klavuzda çerkezköy gösteriyor.

Kılavuzda yazan firma bilgileri, Alman cihazların hepsinde aynı bilgi var. Ürünün üretim yeri arkasında yazıyor.

quote:

Artık çamaşır makinelerinin tamburları çap olarak büyüyor, yani 8 kg tambur 5-6kg'lık gözüksede o yine 8kg lıktır çünkü çap olarak büyüktür.5kg lık tambur 3-4kg gözüksede o yine 5 kg lıktır.5kg lık tamburu Bir Silindir düşünün dik durumdayken yükseklik yani h 70cm çap(r) 20cm düşünelim bu silindirin hacminin aynı olması şartıyla yükseklik azaltılırsa çapı buna oranla artar yani yükseklik 45cm olursa çap(r)35cm olur. Anlatabilmişimdir..

Eski 5kg makineler 47lt tamburluydu. Şimdikiler ise 40-42lt civarında.

Bendeki 6kg Siemens 53lt tambur hacmine sahip ama 6kg Regal vs 48lt hacimli.

Aynı şekilde 8kg Bosch 65lt, 8kg LG 60lt tambura sahip.

Demek istediğim bu. Piyasada özellikle Samsung, Vestel, Ariston ve Hoover kapasite hakkında yanıltıcı bilgi veriyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ehckelem

quote:

Kılavuzda yazan firma bilgileri, Alman cihazların hepsinde aynı bilgi var. Ürünün üretim yeri arkasında yazıyor.

quote:

Artık çamaşır makinelerinin tamburları çap olarak büyüyor, yani 8 kg tambur 5-6kg'lık gözüksede o yine 8kg lıktır çünkü çap olarak büyüktür.5kg lık tambur 3-4kg gözüksede o yine 5 kg lıktır.5kg lık tamburu Bir Silindir düşünün dik durumdayken yükseklik yani h 70cm çap(r) 20cm düşünelim bu silindirin hacminin aynı olması şartıyla yükseklik azaltılırsa çapı buna oranla artar yani yükseklik 45cm olursa çap(r)35cm olur. Anlatabilmişimdir..

Eski 5kg makineler 47lt tamburluydu. Şimdikiler ise 40-42lt civarında.

Bendeki 6kg Siemens 53lt tambur hacmine sahip ama 6kg Regal vs 48lt hacimli.

Aynı şekilde 8kg Bosch 65lt, 8kg LG 60lt tambura sahip.

Demek istediğim bu. Piyasada özellikle Samsung, Vestel, Ariston ve Hoover kapasite hakkında yanıltıcı bilgi veriyor.

aristonda kapasite diye birşey yok bile.media mark ta sözde 5 kiloluk modeline baktığımda tamburun derinliği resmen elim kadardı.kg yerine yıkanabilecek çamaşır sayısı yazsalar çok daha mantıklı olurmuş.çift kişilik nevresim takımının bile sığacağını zannetmiyorum.

• 
Sayfa: önceki 190191192193194
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.