Şimdi Ara

EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (170. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15.463
Cevap
159
Favori
1.667.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 168169170171172
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Profilo CM1000STR öneriliyordu bir ara. O 1300TL 4 ay taksit erteleme ile 10 taksit Bonus için. Hizli-Al da. Axess e de 12 taksit.

Bu ürünün cm1000str ye göre artısı nedir? Hem biraz piskolojik sınırın üstünde hem de evdekilere farkı açıklamam lazım. Kendime almıyorum bir de. Yani kullanımı da çok zor olmalalı. :D

A bir de LG nin direct drive lı bir modelinden bahsediyordu daha önceleri Candogan62 kardeşimiz. Onun hakkında bir fiki ya da modeli neydi hatta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 24 Ekim 2010; 5:39:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DigitalWorld

Biraz pahallı gibi sanki.

Profilo CM1000STR öneriliyordu bir ara. O 1300TL 4 ay taksit erteleme ile 10 taksit Bonus için. Hizli-Al da. Axess e de 12 taksit.

Bu ürünün cm1000str ye göre artısı nedir? Hem biraz piskolojik sınırın üstünde hem de evdekilere farkı açıklamam lazım. Kendime almıyorum bir de. Yani kullanımı da çok zor olmalalı. :D

A bir de LG nin direct drive lı bir modelinden bahsediyordu daha önceleri Candogan62 kardeşimiz. Onun hakkında bir fiki ya da modeli neydi hatta.

7103H veya 7083H modellerinden vazgeçmeniz isabetli bir karar olmuş. Sanırım bütçeniz 900-1200TL arasında.

CM1000STR modelini biraz daha araştırırsanız daha da uygun fiyata bulabilirsiniz diye tahmin ediyorum. CM1000STR orijinal Alman malı 65lt 8kg kapasiteli tamburludur. Kullanımı da kolaydır.

Yukarıda gökoş arkadaşımızın önerdiği model A+++ sınıfı, diyalog ekranlı. Deterjan önerme, doldurulan çamaşır miktarını gösterme, program hafızaya alma ve otomatik leke çıkarma programlarına sahip.

Benim size önereceğim marka ve modeller: (yanındaki fiyatları normal düşünülecek fiyatlarıdır)

-Bosch WAS20460TR/Siemens WM10S460TR Alman, fırçasız sessi motorlu, 1000 devir, 8kg, A+++ sınıfı, su bulanıklık sensörlü ve 8kg ~1200TL
    -AEG Lavamat 72850A 1200 devir A++ sınıfı, özel programları var ve sessiz inverter motorlu 7kg ~1000TL
    -LG F1247TD 8kg, Kore malı, direkt tahrikli sessiz motorlu, A++ sınıfı 1200 devirli ~1150TL
    -Profilo CM1000STR Alman, A++ sınıfı, özel programları var, 8kg ~1000-1200TL

• Valla candoğan bey sağolun.

Ben netteki fiyatlara baktım ama en ucuz 1300 lira hızlı al da. Kargo 2,4TL, taksitte vade farkı binmiyor.

Bütçe 1000-1300TL civarı. 1320TL piskolojik sınır biraz sanırım.

Eğer 1200TL ye önerebileceğiniz/bildiğiniz satılan yer var ise sanırım bosh ya da siemens derim evdekilere. Gökoş arkadaşın yazdığı hem pahallı hem de o kadar özelliği annem zaten kullanamaz. Genelde samsung daki gibi silver nano ya da seramik rezistan gibi katmadeğer şeyler işe yarar.

Devir ayarı önemli bir kriter tabiki. Sanırım o da hepsinde var artık makinelerin.

Açıkçası. Asıl önemli noktalar.

1 - Sağlam olmalı. Ki Alman malı bildiği kadarı ile daha iyi zira evimizdeki 15-20 yıllık makine alman malı. Arçeliğe zaten pek sıcak bakmıyorum, ben işte iken öğrendim bizimkilerin makine bakmaya gittiğini bir koşu gidip eve attım.

2 - Eski makineye göre fark edecek bazı özellikleri olmalı tabiki. Bunların başında sessizlik önemli bir faktör olduğu gibi zaman ayarlama vb de işe yarayacaktır.

3 - Annem yorgan da yıkarım diyor. Yani 8KG şart gibi. 2 model elenir sanırım böylece.

Dediğim gibi fiyat konsunda önerebileceğiniz yerler var ise sevinirim. Zira ben cm1000str için bile 1300TL gibi rakama rastladım.

• Burada 1298TL ye var. Ama site güvenilir mi. Kargo ne alem, adamlar yukarı çıkarır mı yoksa makineyi kapının ağzına bırakır gider mi? Zira biz 3. kattayız. Kapı dar ve asansör yok.

• bence de 20762 TR. mükemmel bir cihaz.yakınımda sentetik programında perde yıkarken gördüm yavaş yavaş çevirerek yıkıyor.kazanın durma süresi çok az durur durmaz hemen diğer yöne dönüyor.böyle çok daha iyi çamaşır yıkar.ve süper sessiz bir makine benim direct driver makinama göre sıkmada daha sessiz geldi bana.fiyatı da çok uygun.

EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ
  • quote:

Orijinalden alıntı: cool-jojuk

bence de 20762 TR. mükemmel bir cihaz.yakınımda sentetik programında perde yıkarken gördüm yavaş yavaş çevirerek yıkıyor.kazanın durma süresi çok az durur durmaz hemen diğer yöne dönüyor.böyle çok daha iyi çamaşır yıkar.ve süper sessiz bir makine benim direct driver makinama göre sıkmada daha sessiz geldi bana.fiyatı da çok uygun.

EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ

Fiyatı 1500TL civarı. Daha ucuza var mı? Bana pek uygun gelmedi de.

• 1000str alacağım ama bayi fiyatı 1400 tl hizlialda 1300 tl.kargo 4 kata çıkarmıyor.
    Bosch WAS20460TR/Siemens WM10S460TR 1400 den aşağı değil bayilerde. sinop'da siemens yok onuda netten bakmak lazım.

1000str yi 1200 e bulsam hemen alacağımda bulamadım :(

1000tl alabileceğim sanırım sadece 1001ctr
  • bnu alan yakınım 1400 lira peşin parayla aldı. aşağı yukarı 3 ay oldu.o dönemde bende bekonun difüzyon modeli vardı çok sorun yaşoyordum zaten değiştirildi.o yüzden bekonun kapısını dahi açmaması konusunda uyarmıştım kendisini :) bunu aldı ve çok memnun. çok samimi söylüyorum evin herhangi bir odasında kurulu olsa dahi sıkmada ve pompada az bişe ses çıkması dışında sesini duymazsınız. kesinlkle 1500 lira olsa dahi hakkını verecek bir makine diye düşünüyorum.karar sizin tabi
  • 1 haftadır forumu okuyorum. Bir türlü karar veremiyorum. Benim küçük bir kızım var. Bir seneyi aşkındır gece alt ıslatma problemi olduğu icin büyük kapasiteli bir çamaşır makinesi ve kurutma makinesi almak istiyorum. (Su anki 6 kg.lık ve bozuldu)Cünkü her gün en az 3-4 makine çamaşır yıkıyorum. Yorgan, alez çarsafi, yastık, kiyafet.... Her gün ama her gün. Hangi makineleri almaliyım? Siemens WM12S762 ve kurutma olarak WT46S511T iyi midir? Yani kalite olarak iyi olduklarına inanıyorum ama 8kg. bir makine sizce yeterli mi? 10-12kg. yıkayanlarda önerebileceğiniz makine var mi? Özellikle Candoğan Bey'in fikrini öğrenirsem çok sevineceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ehckelem

1000str alacağım ama bayi fiyatı 1400 tl hizlialda 1300 tl.kargo 4 kata çıkarmıyor.
    Bosch WAS20460TR/Siemens WM10S460TR 1400 den aşağı değil bayilerde. sinop'da siemens yok onuda netten bakmak lazım.

Bence internetten WAS20460TR modelini alın. En kötü hamal tutup 20 liraya dairenize çıkarttırırsınız. Makine zaten ambalajlıyken rahat taşınır. Tek kişi bile sırtlayıp rahat çıkarabilir.
  • internetten yapılan alışverişlerde genelde kargoyla gönderilir kargo da kapınıza kadar ürünü teslim etmekle ve alındığına dair imza almakla yükümlüdür.sonuçta firma bunun bedelini onlara ödüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

quote:

Orijinalden alıntı: ehckelem

1000str alacağım ama bayi fiyatı 1400 tl hizlialda 1300 tl.kargo 4 kata çıkarmıyor.

Bence internetten WAS20460TR modelini alın. En kötü hamal tutup 20 liraya dairenize çıkarttırırsınız. Makine zaten ambalajlıyken rahat taşınır. Tek kişi bile sırtlayıp rahat çıkarabilir.

teşekkür ederim 5-6 gündür ne kadar yorumunuz varsa okudum ve en çok önerdiğiniz modelleri tek tek inceledim ama fiyatlar tam istediğim gibi değil.
    WAS20460TR ü netten 1200 civarı bulsam 1 dk düşünmeden sipariş vereceğim.taksitli bu fiyata yok gibi.(tabi biraz bilindik bir site olsun )

artık kargo işini düşünmüyorum arkadaşla halledeceğiz

1300-1400 verdikten sonra WAS20460TR / WM10S460TR modelini 1000str göre tercih etmek daha mantıklı sanırım

sizi bulmuşken sorayım profilo 1000 ptr için bir fikriniz var mı?

@cool-jojuk

hem yurtiçi hem de mng ye özellikle gidip sordum çıkarmıyoruz dediler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ehckelem -- 23 Ekim 2010; 18:57:09 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: metehan_bera

Candoğan usta; biliyorum tavsiye etmeyeceksiniz. Ancak , tutturmuşlar bir kere sorup duruyorlar. Ariston un Aqualtis AQ8F 29 U (TK) modeli , 899 TL kampanyalı? (Aslında iki tipi var ama ben bunun olmasını diliyorum) 900 TL segmentine göre alınabilirliği nasıl...?
    İkincisi ; hala Bosch model, WMV2010 model 11 senelik makinemizle idare ediyoruz. Gece çalışırken tamburun kapağa vuruş sesini dinleyerek...
    Tamburumuzda problem var ve gelen teknik eleman , bakılması gerektiğini , yaklaşık olarak ta 250 lira bir masraf olduğunu belirtmişti...Biz de o gündür bu gündür arayışlar içindeyiz...Eşimi bir türlü Profilo yu almaya teşvik edemedim...Genel yaygın düşünce Profilo çok kötü şeklinde...(Ben hiç Profilo ürün kullanmadım bu arada)...

Sizdeki Bosch WMV2010 modeli Bosch Profilo'nun Türkiye'deki fabrikasını satın aldığında Profilo'nun o dönemde üretilen Pacific serisini Bosch'muş gibi makyajlayarak sunduğu modeldir. Yani WMV2010 Bosch tasarımı ön paneli ve kapağı takılmış bir Profilo'dur. Kasa ve iç aksamının Alman Bosch ile uzaktan yakından ilgisi yoktur. Bugüne kadar bir eski Profilo sahibiydiniz yani.

Şimdi ise durum farklı, tam tersine Profilo ürünleri Alman Bosch'un tasarımı ve parçalarıyla Profilo'ya has ön panel ve kapak dizaynı ile üretiliyor. Yani WMV1610 eski Profilo kalitesindeyken şimdiki Profilo'lar orijinal Bosch kalitesine kavuştu.

900TL olsa da ben Ariston'u kesinlikle tavsiye etmem. WMV2010 modelini mumla aratacak kalitededir.

900TL çıtası sizin için ortalama bir bütçeyse ve Bosch veya Profilo istemiyorsanız size Electrolux ve AEG'yi tavsiye ederim. AEG Lavamat 72850A modelini araştırabilirsiniz. Fırçasız motorlu, A++ enerji sınıfı modeldir.

Bunun yanında WMV 2010'da rulman veya amortisör arızalarından biri var sanırım. Piyasadaki tamircilere rulmanı 80-100TL, amortisörleri ise 40-50TL civarına rahatlıkla değiştirebilrisiniz. Cihaz temiz ve iyi durumdaysa onarım yoluna gidilebilir.

Candoğan Usta, cevap verme nezaketini gösterdiğiniz için teşekkür ederim. AEG önerinizi değerlendireceğim. Ama aksine ben bir Bosch fanatiği sayılırım. 2000 yılında aldığım buzdolabı, voltaj düşmesi nedeniyle arıza verip 3 sefer servisi gittiğinden, biraz da işimizi takip ederek yenisi ile değiştirildi. Üstelik , üretimden kalktığı için bir üst modeli ile...Bir yıl sonra yakın arkadaşımın pahalı aldığı buzdolabı bozulmuş ve değiştirme yoluna gitmişti ve sıkı durun Arçelik, buzdolabını iki alt modeline denk şekilde değiştirmişti (ödeme tutarı filan uzun hikaye) ...Bu yüzden ben yine de Bosch u tercih ederim.
    Sözün kısası forum adına tekrar teşekkür ederim. Ve ayrıca gerçekten 22 yaşındamısınız...!!!

• 21 yaşındayım :)

1000TL bütçe ile ille de Bosch olsun derseniz WAE20463TR modeli var. Ancak Bosch'un Almanya'daki fabrikalarında üretilen Profilo CM1000STR daha iyi bir cihaz. Eşinize hem Bosch hem de Profilo'yu gösterirseniz ön pano ve kapak tasarımı haricinde birebir olduğunu görebilirsiniz. AEG'yi de bence değerlendirin.

quote:

teşekkür ederim 5-6 gündür ne kadar yorumunuz varsa okudum ve en çok önerdiğiniz modelleri tek tek inceledim ama fiyatlar tam istediğim gibi değil.
    WAS20460TR ü netten 1200 civarı bulsam 1 dk düşünmeden sipariş vereceğim.taksitli bu fiyata yok gibi.(tabi biraz bilindik bir site olsun )

1300-1400 verdikten sonra WAS20460TR / WM10S460TR modelini 1000str göre tercih etmek daha mantıklı sanırım

Elbette 1200TL'ye bulmak için çok iyi araştırmak gerekiyor maalesef. Spot mağazalara vs de sorabilirsiniz. Biraz fiyat araştırması yaparsanız 1200TL civarına en iyi tercih o olur.

CM1000PTR Bosch WAP20360TR modelinin birebir aynısıdır. Eksisi program ile sıcaklık beraber seçildiğinden program alternatifinin fazla olmaması. Yani STR'de olan iç giyim, durulama, spor giyim, hacimli çamaşır, perde ve gömlek gibi özel programları yok. Bunun dışında teknik özellikleri aynı. P serisi Bosch, Siemens ve Profilo'da tamamen aynı. Mevcut olan programları ise:

-Beyaz 60'C, 60'C eko, 90'C
    -Renkli 30'C, 40'C
    -Sentetik 30'C, 40'C, 60'C
    -Hassas 30'C
    -Yünlü soğuk, 30'C
    -Süper hızlı 15 dakika 30'C
    -Karışık 30'C
    -Sıkma
    -Su boşaltma

Seçilebilen program sayısı 15 adet, başka sıcaklık seçimi yapılamıyor. Sadece yünlü program haricinde tüm programlara ön yıkama ekleyebilme ve yoğun yıkama tuşuna basıp basmayarak 2 aşamalı program süresi seçme imkanınız var. Oysa ki diğer modellerde programın izin verdiği aralıkta sıcaklık seçimi yapabiliyorsunuz, bunun yanında özel kumaşlara da yukarıda saydığım gibi ayrı programlar var.

Ben çamaşır makinesinde standart programları kullanırım, fazlasına ihtiyacım yok diyorsanız P serisi de iş görür. Bu seri de 990-1100TL arasına bulursanız idealdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 23 Ekim 2010; 19:35:15 >

• quote:

Evde, bekar ve çalışan bir erkek (her işini kendi yapan :) ) olarak, ya 2-3 tane çamaşırımı atıp, yıkayıp hemen giymek durumumdayım, yada ayın belli günlerinde topyekün bir çamaşır yıkama işi yapmaktayım(çoğunlukla bir gün). Ayrıca çamaşır asacak yerim de yok. Bu yüzden de artık kurutmalı bir çamaşır makinesi almayı düşünüyorum. Ayrı kurutma makinesi alamam çünkü yerim de yok. Yorumlarınızı buna göre de değerlendirirseniz sevinirim.

Diye daha önce başka bir yere yazmıştım. Bunlara ilave evde dört ayaklı bir arkadaşım daha var ve mutemadiyen koltuk örtülerini vs bazı ağır çamaşırları belli aralıklarla çabucak yıkamam gerekiyor. kabul edersiniz ki bu tür çamaşırlar 2-3 parça bile olsalar bayağı bir ağır oluyorlar. İcabında hepsini yıkayıp sonra parça parça da kurutabilirim. Esasında yerim olsa ayrı ayrı makine alabilsem çok çok daha iyi olur ama maalesef onada yer olarak imkanım yok.
    Candoğan bey durum bu. Ben yazdığınız şöle şöle oluyor sa bu, böyle oluyorsa şu demenizi anlıyorum ama hepsi benim için geçerli. Hem şahsi ihtiyaçlarım için hemen ve çabucak, ayarla vs uğraşmadan hemen birşeyler yıkamak zorunda da kalabiliyorum, hemde tek seferlik çabuk olması gereken ve ağır çamaşır işine muhatab olurken, ayda en az bir kerede evde artık o ay kardeşimle beraber ne çıkmışsa tek tek ayırıp, zaman kısıtlaması ve acelesi olmadan artık ne zaman biterse diye çamaşır işine girişiyorum. Evliler bilmez ama bekar adamın daha çok çamaşırı oluyor. Mesela ben Libya'dan dönerken 6 tane 60-70 lt lik bavullarla döndüm, 5'inde giyeceklerim vardı ve bunlardan hiç kullanılmamış sadece iç çamaşırdan oluşan bir tanesini daha hiç açmadım.!:) Yani çamaşır işi hep bana büyük ihale olarak görünüyor. Şimdi bu yazıyı yazarken örtüsünü kaldırıp yıkadığım ve salondaki yemek masasının sandalyelerine kurutmak için astığım örtüleri beklerken, dört ayaklı arkadaşım örtüsüz karşı koltuğa yatmış bana bakıyor.:) Hani derler ya her erkek sırtını bir kadına yaslar diye, evli olsam ve eşim sırf çamaşırı bahane gösterip beni boşasa diyecek hiçbirşeyim olmaz, çekilir dert değil şu anda yani.
    Saygılar.

• Mrhablar
    Bugun suadiye enplusa ugradim ve mielenin1500 tl lik camasir makinasina baktim fakat ellerinde yoktu direkt eve teslim yapiyorlarmis.
    saticu elektriluk 8kg EWN 10791 mode 1500tl 12taksitle sattiklarini ve mielenin 6kglik makinesinden daha iyi oldugunu soyledi.
    ben size sormadan almayacagimdan biraz forumdan bahsettim. Foruma gore mi beyaz esya alacaksiniz diye de epeu sasidi
  • quote:

21 yaşındayım :)

1000TL bütçe ile ille de Bosch olsun derseniz WAE20463TR modeli var. Ancak Bosch'un Almanya'daki fabrikalarında üretilen Profilo CM1000STR daha iyi bir cihaz. Eşinize hem Bosch hem de Profilo'yu gösterirseniz ön pano ve kapak tasarımı haricinde birebir olduğunu görebilirsiniz. AEG'yi de bence değerlendirin.

quote:

Elbette 1200TL'ye bulmak için çok iyi araştırmak gerekiyor maalesef. Spot mağazalara vs de sorabilirsiniz. Biraz fiyat araştırması yaparsanız 1200TL civarına en iyi tercih o olur.

CM1000PTR Bosch WAP20360TR modelinin birebir aynısıdır. Eksisi program ile sıcaklık beraber seçildiğinden program alternatifinin fazla olmaması. Yani STR'de olan iç giyim, durulama, spor giyim, hacimli çamaşır, perde ve gömlek gibi özel programları yok. Bunun dışında teknik özellikleri aynı. P serisi Bosch, Siemens ve Profilo'da tamamen aynı. Mevcut olan programları ise:

-Beyaz 60'C, 60'C eko, 90'C
    -Renkli 30'C, 40'C
    -Sentetik 30'C, 40'C, 60'C
    -Hassas 30'C
    -Yünlü soğuk, 30'C
    -Süper hızlı 15 dakika 30'C
    -Karışık 30'C
    -Sıkma
    -Su boşaltma

Seçilebilen program sayısı 15 adet, başka sıcaklık seçimi yapılamıyor. Sadece yünlü program haricinde tüm programlara ön yıkama ekleyebilme ve yoğun yıkama tuşuna basıp basmayarak 2 aşamalı program süresi seçme imkanınız var. Oysa ki diğer modellerde programın izin verdiği aralıkta sıcaklık seçimi yapabiliyorsunuz, bunun yanında özel kumaşlara da yukarıda saydığım gibi ayrı programlar var.

Ben çamaşır makinesinde standart programları kullanırım, fazlasına ihtiyacım yok diyorsanız P serisi de iş görür. Bu seri de 990-1100TL arasına bulursanız idealdir.

vay be. bu yaşınıza rağmen bu kadar bilgi. vallahi tebrik ediyorum sizi

• DigitalWorld, candogan62'nin tavsiye listesindeki şu makinayı aldım ben:

-LG F1247TD 8kg, Kore malı, direkt tahrikli sessiz motorlu, A++ sınıfı 1200 devirli ~1150TL

Güzel bir ürün. Kullanımı da gayet kolay.

Hayırlı alışverişler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ziglog

quote:

Evde, bekar ve çalışan bir erkek (her işini kendi yapan :) ) olarak, ya 2-3 tane çamaşırımı atıp, yıkayıp hemen giymek durumumdayım, yada ayın belli günlerinde topyekün bir çamaşır yıkama işi yapmaktayım(çoğunlukla bir gün). Ayrıca çamaşır asacak yerim de yok. Bu yüzden de artık kurutmalı bir çamaşır makinesi almayı düşünüyorum. Ayrı kurutma makinesi alamam çünkü yerim de yok. Yorumlarınızı buna göre de değerlendirirseniz sevinirim.

Diye daha önce başka bir yere yazmıştım. Bunlara ilave evde dört ayaklı bir arkadaşım daha var ve mutemadiyen koltuk örtülerini vs bazı ağır çamaşırları belli aralıklarla çabucak yıkamam gerekiyor. kabul edersiniz ki bu tür çamaşırlar 2-3 parça bile olsalar bayağı bir ağır oluyorlar. İcabında hepsini yıkayıp sonra parça parça da kurutabilirim. Esasında yerim olsa ayrı ayrı makine alabilsem çok çok daha iyi olur ama maalesef onada yer olarak imkanım yok.
    Candoğan bey durum bu. Ben yazdığınız şöle şöle oluyor sa bu, böyle oluyorsa şu demenizi anlıyorum ama hepsi benim için geçerli. Hem şahsi ihtiyaçlarım için hemen ve çabucak, ayarla vs uğraşmadan hemen birşeyler yıkamak zorunda da kalabiliyorum, hemde tek seferlik çabuk olması gereken ve ağır çamaşır işine muhatab olurken, ayda en az bir kerede evde artık o ay kardeşimle beraber ne çıkmışsa tek tek ayırıp, zaman kısıtlaması ve acelesi olmadan artık ne zaman biterse diye çamaşır işine girişiyorum. Evliler bilmez ama bekar adamın daha çok çamaşırı oluyor. Mesela ben Libya'dan dönerken 6 tane 60-70 lt lik bavullarla döndüm, 5'inde giyeceklerim vardı ve bunlardan hiç kullanılmamış sadece iç çamaşırdan oluşan bir tanesini daha hiç açmadım.!:) Yani çamaşır işi hep bana büyük ihale olarak görünüyor. Şimdi bu yazıyı yazarken örtüsünü kaldırıp yıkadığım ve salondaki yemek masasının sandalyelerine kurutmak için astığım örtüleri beklerken, dört ayaklı arkadaşım örtüsüz karşı koltuğa yatmış bana bakıyor.:) Hani derler ya her erkek sırtını bir kadına yaslar diye, evli olsam ve eşim sırf çamaşırı bahane gösterip beni boşasa diyecek hiçbirşeyim olmaz, çekilir dert değil şu anda yani.
    Saygılar.

AEG'nin A++ sınıfı enerji tükettiği program sadece ekonomik 60'C programı. Bu program sabit, yani sıcaklık seçimi şansınız olmadığından sadece beyazları uzun sürede yıkarken ekonomi sağlıyorsunuz. Bunun dışındaki tüm programlarda Electrolux-AEG tüketimleri aynı. Yani AEG'nin A++ sınıfı olmasının pek esprisi yok.

Gerek havalandırma, gerek zaman yönetimi, gerek özel programlar, gerekse bağımsız sıcaklık seçimi gibi avantajlarıyla Electrolux daha kullanışlı AEG'ye göre.
    Siz büyük parçalı çamaşır yıkayacağınızı söylüyorsunuz. Bosch'ta 56lt, Electrolux'te ise 62lt tambur var. Bu da dikkate alınabilecek bir fark. Gerçi 56lt büyük parçalı çamaşırları rahat alır ancak kurutmada problem olabilir. Bunun için büyük parçaları kurutmada Electrolux daha mantıklı görünüyor. Yok yıkadığım çamaşırlar 4kg derseniz Bosch olmasında sakınca yok.

Bosch ve Siemens 4kg çamaşırı kuruturken 150 dakikaya ihtiyaç duyuyor, Electrolux ise ortalama 120 dakika. Bu da ayrı bir fark. Yani Electrolux su tüketimiyle daha kısa sürede, Bosch ise daha uzun sürede su kullanmayarak kurutma işlemi yapıyor.

Bu arada Bosch almaktansa Siemens almak daha avantajlı; çünkü Bosch'ta sadece yoğun yıkama tuşuyla 2 aşamalı süre varken Siemens'te yoğun yıkama ve hızlı yıkama tuşlarıyla 3 aşamalı program süresi mevcut.

Kısacası yıkadığınız büyük parçalar 4kg'ı geçiyorsa ve su tasarrufuna önem veriyorsanız Siemens WD14H520EU(tabi arada sırada filtre temizliği için filtre temizlik programını çalıştırmanız gerekecek-kurutma makinesi gibi çalıştığından havadar bir ortama kurulması gerekli)
    Büyük parçalar 6kg'a varıyorsa, 8kg kapasite daha çok işinize yarayacaksa, kurutma süresi daha kısa olsun su tüketse de önemli değil diyorsanız Electrolux.

En fazla bu kadar indirgeyebildim.

• quote:

Orijinalden alıntı: themurt

Mrhablar
    Bugun suadiye enplusa ugradim ve mielenin1500 tl lik camasir makinasina baktim fakat ellerinde yoktu direkt eve teslim yapiyorlarmis.
    saticu elektriluk 8kg EWN 10791 mode 1500tl 12taksitle sattiklarini ve mielenin 6kglik makinesinden daha iyi oldugunu soyledi.
    ben size sormadan almayacagimdan biraz forumdan bahsettim. Foruma gore mi beyaz esya alacaksiniz diye de epeu sasidi

Electrolux donanım olarak Miele'den daha üstündür ama kalite ve dayanıklılık açısından piyasada Miele'ye rakip olabilecek bir ürün yok.
    Ürün için aldığınız fiyat iyi, bence Bosch WAS20762TR modeli leke çıkarma programları, A+++ sınıfı enerji, yük sensörü ile deterjan önerme yönleriyle Electrolux'ten daha üstün. Electrolux de 6 aşamalı program süresiyle oynama ve daha şık tasarım ile ön planda.

• 
Sayfa: önceki 168169170171172
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.