Şimdi Ara

Evimizin neşesi olsun istiyorum. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
1
Favori
4.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • En iyisi kedi.Ama istemiyorum demişsinO zaman bir papağan alabilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: veteriner69

Bir Veteriner Hekim olarak söylüyorum: Siz eve hayvan almayın.
    Hayvana yazık olur.
    Neden ki. Sorumluluk bilincim var çok şükür.

• Panda al
  • Selam
    Şeker planör bakabilirsin atik ve sevimlidirler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • koala
  • Hocam şimdi ben çok tecrübeli olduğumdan yazayım :

Su Kaplumbağası : Tavsiye etmiyorum çünkü çok pis bir hayvan + şirin değil + çabuk büyüyor.Ve akvaryumuydu filtresiydi hepsini almanız herek.

Balık/Akvaryum : Öncelikle balığı alıp fanusa koyayım falan demeyin şiddetle kınıyorum.Akvaryuma gelecek olursam onun ölçülerinin büyük olması lazım.Mesela bir japon balığı için önerilen akvaryum boyu 15 litrelik.Melek balığı,discus,ciklet vs. için bayağı bir büyük almanız gerekiyor.(Min 100 lt) Onun da yeri çok olması lazım ve filtrasyonu güzel olması lazım.Not : Her hafta filtrenin pisliğini almanız lazım ve filtre çalışırken yüksek sesli çalışıyor genelde.

Güvercin : Sanırım evcil olarak beslenebilecek en pis hayvan.Sürekli sıvı sıvı pisler mahveder ortalığı kesinlikle tavsiye etmem terasta falan oturmuyorsanız.

Muhabbet kuşu - Papağan : Bu seçeneği tavsiye ediyorum.Özellikle sultan papağanı veya cennet papağanı çok sevimlidir.Jako,Macaw gibi büyük türler çok ilgi ister ve dışarıda beslemek zorundasınız.İyi bakanlar genelde bunlara özel oda ayırırlar.Kuşların tek eksi yanı çok gürültülü olmaları.Sabah gün doğumuyla başlarlar ötmeye akşama kadar susmazlar haberiniz olsun.

Tavşan : Aman diyeyim şu hayvanı beslemeyin evde.Çok kemirgendir aşırı hızlı büyür.2 ayda falan muazzam artış olur boyutlarında ve buldukları her şeyi kemirirler.Elektrik kablosunu kemirirse çarpılıp ölme ihtimali yüksektir.

Hamster : Beslemedim ama sempatik bir hayvan ve çok yer kaplamıyor gibi görünüyor.Ama ısırıyormuş dikkat etmek lazım.

Kedi : BENCE BİR EVDE BESLENECEK EN İDEAL HAYVANDIR.Çünkü dışarı çıkarmanız gerekmez,tuvalet eğitimi verebilirsiniz,acayip sempatiktir vs.

Köpek : Kedi gibi değildir.Çok ilgi ister ve düzenli dışarı çıkarmanız lazımdır.Pug cinsi dışında çok gürültülü hayvanlardır apartmanda vs beslenmesi çok zor.Tuvaletleri çok sıkıntılıdır.

Not : Kirpi ve Guinea Pig seçeneklerini de değerlendirebilirsiniz.

• Ben kedi diyeceğim hocam. Ablamın da kedisi var biz bakıyoruz arada kediye. Annem ve babam ne kadar kediden hoşlanmasa bile şuan kedi 7 aylık ve bizimkiler bildiğiniz bebek muamelesi yapıyorlar. Babam bazen oyuncak alıp geliyor akşamları. Bildiğiniz tüm stresinizi atıyor evcil hayvanlar. Bu da bizim şişko Dominik

Evimizin neşesi olsun istiyorum.

• en idealı köpektir sevgiyi ilgiyi çok isteyen bir canlı alırsaniz küçük almaya bakın büyük boyutlu köpekler evde sıkıntı yapabilir şivava toyterrier tarzı bakın

• quote:

Orijinalden alıntı: Toyoda

Ben kedi diyeceğim hocam. Ablamın da kedisi var biz bakıyoruz arada kediye. Annem ve babam ne kadar kediden hoşlanmasa bile şuan kedi 7 aylık ve bizimkiler bildiğiniz bebek muamelesi yapıyorlar. Babam bazen oyuncak alıp geliyor akşamları. Bildiğiniz tüm stresinizi atıyor evcil hayvanlar. Bu da bizim şişko Dominik

Çok tatlıymış maşallah. Demek istediğim bu işte benimde. Evde çocuk varmış gibi oluyor cidden. Evin havasını pozitifleştiriyor diğer canlılar. Yakın zamanda müdahale edecem olaya. Böyle sevimli kedi nerden bulabilirim ki acaba

• quote:

Ben kedi diyeceğim hocam. Ablamın da kedisi var biz bakıyoruz arada kediye. Annem ve babam ne kadar kediden hoşlanmasa bile şuan kedi 7 aylık ve bizimkiler bildiğiniz bebek muamelesi yapıyorlar. Babam bazen oyuncak alıp geliyor akşamları. Bildiğiniz tüm stresinizi atıyor evcil hayvanlar. Bu da bizim şişko Dominik

Türü ne bunun hocam?

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-63340B9F6

Hocam şimdi ben çok tecrübeli olduğumdan yazayım :

Su Kaplumbağası : Tavsiye etmiyorum çünkü çok pis bir hayvan + şirin değil + çabuk büyüyor.Ve akvaryumuydu filtresiydi hepsini almanız herek.

Balık/Akvaryum : Öncelikle balığı alıp fanusa koyayım falan demeyin şiddetle kınıyorum.Akvaryuma gelecek olursam onun ölçülerinin büyük olması lazım.Mesela bir japon balığı için önerilen akvaryum boyu 15 litrelik.Melek balığı,discus,ciklet vs. için bayağı bir büyük almanız gerekiyor.(Min 100 lt) Onun da yeri çok olması lazım ve filtrasyonu güzel olması lazım.Not : Her hafta filtrenin pisliğini almanız lazım ve filtre çalışırken yüksek sesli çalışıyor genelde.

Güvercin : Sanırım evcil olarak beslenebilecek en pis hayvan.Sürekli sıvı sıvı pisler mahveder ortalığı kesinlikle tavsiye etmem terasta falan oturmuyorsanız.

Muhabbet kuşu - Papağan : Bu seçeneği tavsiye ediyorum.Özellikle sultan papağanı veya cennet papağanı çok sevimlidir.Jako,Macaw gibi büyük türler çok ilgi ister ve dışarıda beslemek zorundasınız.İyi bakanlar genelde bunlara özel oda ayırırlar.Kuşların tek eksi yanı çok gürültülü olmaları.Sabah gün doğumuyla başlarlar ötmeye akşama kadar susmazlar haberiniz olsun.

Tavşan : Aman diyeyim şu hayvanı beslemeyin evde.Çok kemirgendir aşırı hızlı büyür.2 ayda falan muazzam artış olur boyutlarında ve buldukları her şeyi kemirirler.Elektrik kablosunu kemirirse çarpılıp ölme ihtimali yüksektir.

Hamster : Beslemedim ama sempatik bir hayvan ve çok yer kaplamıyor gibi görünüyor.Ama ısırıyormuş dikkat etmek lazım.

Kedi : BENCE BİR EVDE BESLENECEK EN İDEAL HAYVANDIR.Çünkü dışarı çıkarmanız gerekmez,tuvalet eğitimi verebilirsiniz,acayip sempatiktir vs.

Köpek : Kedi gibi değildir.Çok ilgi ister ve düzenli dışarı çıkarmanız lazımdır.Pug cinsi dışında çok gürültülü hayvanlardır apartmanda vs beslenmesi çok zor.Tuvaletleri çok sıkıntılıdır.

Not : Kirpi ve Guinea Pig seçeneklerini de değerlendirebilirsiniz.
    Harika yorum teşekkürler. Kuşlardan muhabbet kuşu besledim daha önce de pek sevimli değiller ya. Papağan deneyebilirim. Bağışlayan biri olsada alsam. Bütün sevgimi verecem ben ona

• Döngü10 kullanıcısına yanıt
    Hocam dayımın Scottish'i vardı British ile çiftleştirdiler. Doğan 5 yavrudan tek full British bu oldu onu da ablam aldı. British'lerin Scottish'ler gibi doğuştan eklem hastalığı yok bu yüzden bunu aldık Scottish yerine. Gerçi bizimkisi 5. aydan beri 5 kilo olduğu için çok hareket edesi gelmiyordu zaten Britishler yavruyken oyuncu baya da erişkinliğe eriştikten sonra hareketleri düşüyormuş. Ama tabi konu sevimlilikse görüldüğü üzere sevimli bir kedi baya.

Benim size tavsiyem şayet kedi sahiplenmek istiyorsanız ve çevrenizde kedi sahiplendiren birileri yoksa barınaktan almanız. 2 yıl önce ablamın eskiden kaldığı evdeki ev arkadaşının kedisi vardı. Norveç orman kırması kedi ama kediyi sokakta bulup sahiplenmişti arkadaşı. Bazı insanlar bu konuda tuhaf baya önce bakacağım diye alıp sonra sokağa atıyorlar. Semtinizde varsa barınağa bakabilirsiniz, böylesi bence daha uygun.

• British shorthair hocam.
  • Cocugu olmuyorda cabaliyor ugraşiyor kismet olmuyo dua istiyodur diye girdim ama adamin derdi kedii olmuşş allah sabir versin gercekten cok zor bi durumm insanlar cocugum olsun da evim renklensin neşelensin evime bereket huzur gelsin cocuguml ilgileneyip seveyim sarilayim koklayayimm demek yerine "gel pisi pisii" demeyi tercih etmişş...

• Döngü10 kullanıcısına yanıt
    En zeki ve konuşkan olan jako papağanı sahiplenmenizi öneririm.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düşündürücü

• quote:

Hocam dayımın Scottish'i vardı British ile çiftleştirdiler. Doğan 5 yavrudan tek full British bu oldu onu da ablam aldı. British'lerin Scottish'ler gibi doğuştan eklem hastalığı yok bu yüzden bunu aldık Scottish yerine. Gerçi bizimkisi 5. aydan beri 5 kilo olduğu için çok hareket edesi gelmiyordu zaten Britishler yavruyken oyuncu baya da erişkinliğe eriştikten sonra hareketleri düşüyormuş. Ama tabi konu sevimlilikse görüldüğü üzere sevimli bir kedi baya.

Benim size tavsiyem şayet kedi sahiplenmek istiyorsanız ve çevrenizde kedi sahiplendiren birileri yoksa barınaktan almanız. 2 yıl önce ablamın eskiden kaldığı evdeki ev arkadaşının kedisi vardı. Norveç orman kırması kedi ama kediyi sokakta bulup sahiplenmişti arkadaşı. Bazı insanlar bu konuda tuhaf baya önce bakacağım diye alıp sonra sokağa atıyorlar. Semtinizde varsa barınağa bakabilirsiniz, böylesi bence daha uygun.
    Açıklayıcı olmuş teşekkürler. Kedi köpek bunları şuan besleyemem ama ilerde belki.

• quote:

Orijinalden alıntı: SEHZADE63

Cocugu olmuyorda cabaliyor ugraşiyor kismet olmuyo dua istiyodur diye girdim ama adamin derdi kedii olmuşş allah sabir versin gercekten cok zor bi durumm insanlar cocugum olsun da evim renklensin neşelensin evime bereket huzur gelsin cocuguml ilgileneyip seveyim sarilayim koklayayimm demek yerine "gel pisi pisii" demeyi tercih etmişş...
    Nerden ne çıkartıyorsunuz ya. Ben evli bile değilim. Çocuğum olsun zaten isterim.

• quote:

British shorthair hocam.
    Çok tatlıymış ya bacaklarında sıkıntı oluyor diyorlar doğru mu acaba

• Maymun

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.