Şimdi Ara

evimizde gezen tanımlayamadığımız şahsiyet... (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
234
Cevap
2
Favori
13.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • konu bu kadar uzayınca evde anakonda var zannetmiştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hydralisk -- 21 Ağustos 2011; 1:20:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Glόin

Abi ben sıçan falan bekliyordum çıka çıka fındık faresi çıktı. Al besle

öyle demeyin fare faredir her türlü pislik hastalık var. bunlar öyle bir yavruluyorki 1 anda peşpeşe evin içinde bir anda koloni haline gelebilir.
    ondan sonrası malum evi sat git olur.

Fareler beslenme ve barınma sorunu olduğu zaman yavrulamazlar. Ancak uygun ortamı bulup da yerleştikleri zaman bir çift fare yıl sonunda 32.000 nüfuslu bir koloniye ulaşır. 29 günde bir yavrularlar ve lohusalık dönemleri de yoktur. Doğurur doğurmaz tekrar hamile kalabilirler. Bir batında 18-21 adete kadar yavru yapabilirler.

benden uyarması :)

• İlaçlı fare kapanı kullan.
  • biraz büyütmüşsün olayı.
    tibtrap marka yapışkanlardan alıyoruz biz, bir gazetenin üzerine bir miktar sürüp ortasına da elimizle dokunmadan bir peynir parçası koyuyoruz, yakalanıyor.
  • senin adına sevindim ama fare adına üzüldüm valla yazık çok sevimli ve çaresiz gözüküyo keşke bu şekilde ölüme terk etmeseydin acı çekerek bu şekilde ölmesi beni üzdü
  • quote:

Orijinalden alıntı: SkYNeT-06

quote:

öyle demeyin fare faredir her türlü pislik hastalık var. bunlar öyle bir yavruluyorki 1 anda peşpeşe evin içinde bir anda koloni haline gelebilir.

Fareler beslenme ve barınma sorunu olduğu zaman yavrulamazlar. Ancak uygun ortamı bulup da yerleştikleri zaman bir çift fare yıl sonunda 32.000 nüfuslu bir koloniye ulaşır. 29 günde bir yavrularlar ve lohusalık dönemleri de yoktur. Doğurur doğurmaz tekrar hamile kalabilirler. Bir batında 18-21 adete kadar yavru yapabilirler.

iyi tarafından baksana. bazı insanlar alıp beslior. hem seninde bi arkadaşın olmuş olurdu. hemen bölgeyi karantinaya almışsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: blackcoupe

biraz büyütmüşsün olayı.
    tibtrap marka yapışkanlardan alıyoruz biz, bir gazetenin üzerine bir miktar sürüp ortasına da elimizle dokunmadan bir peynir parçası koyuyoruz, yakalanıyor.

daha önce kendi imkanlarımız dahilinde kurduğumuz tüm tuzaklar netice vermememişti.
    geri sayfalara giderseniz durumu görebilirsiniz.

olayı fare büyüttü ben değil. kendisi çok kurnaz ve akıllı çıkınca uğraşıyorsun böylelikle.
    yetkili ilaçlama elemanların tavsiyesi doğrultusunda daha çabuk yakalandı.
  • Fare yemi her zaman en temiz çözümdür.
    Yapışkan ve kapanları atlatıyorlar.
    Hatta çok çok hassas bir kapanın üzerinden peyniri alışını gözlerimle görmüştüm.
    İnanılmaz hayvanlar.
    Ancak yem konusunda tecrübesiz oluyorlar çünkü yemi yedikten sonraki zehirlenme süreci diğer fare arkadaşlarını kuşkulandırmayacak şekilde işliyor.
    Yani kıvranma falan olmuyor. Yavaş yavaş, iç kanama geçirerek ölüyorlar. Kıvranarak değil halsiz bir şekilde aptallaşıp sersemleyerek ölüyorlar.
    Böylece diğer akrabaları da olaya uyanmıyor. Sizin fare de salaklaşıp ışığa çıkmış.
    Olayı fazla büyütmüşsün. Eczaneden bir kutu zehir alarak halledebilirdin
    Geçmiş olsun diyelim =)
  • Hamster gibi olanlar fındık faresi oluyor galiba? Çok da şirin ayrıca
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bilgin

Fare yemi her zaman en temiz çözümdür.
    Yapışkan ve kapanları atlatıyorlar.
    Hatta çok çok hassas bir kapanın üzerinden peyniri alışını gözlerimle görmüştüm.
    İnanılmaz hayvanlar.
    Ancak yem konusunda tecrübesiz oluyorlar çünkü yemi yedikten sonraki zehirlenme süreci diğer fare arkadaşlarını kuşkulandırmayacak şekilde işliyor.
    Yani kıvranma falan olmuyor. Yavaş yavaş, iç kanama geçirerek ölüyorlar. Kıvranarak değil halsiz bir şekilde aptallaşıp sersemleyerek ölüyorlar.
    Böylece diğer akrabaları da olaya uyanmıyor. Sizin fare de salaklaşıp ışığa çıkmış.
    Olayı fazla büyütmüşsün. Eczaneden bir kutu zehir alarak halledebilirdin
    Geçmiş olsun diyelim =)

hayvanın zehirlenme aşamasında kıvranma dediğim yani evi terk etmek istemesi diye anlatmak istedim aslında.
    yani zekasının yitirdiğini ve etrafta bilinçsizce etrafta dolanması aşamasında kendini zarar gördüğü mekandan uzaklaştırma çabalaması içinde olduğu belirtiliyor. bu konuda hemfikiriz.

ezcanelerdeki hertürlü zehir vs yapışkan denedim ilk 3 gün hiç işe yaramadı.
    nedenini öğrendiğimde bu tür kurnaz hayvanların devamlı aynı zehire bağışı.klık göstermeleri olasılığı varmış.
    ayrıca eczanedeki yapışkanlar sanki biraz derby gibi kokusu vardı. bu kokuya gelmemiş olabilir.
    çünkü kendi kurduğumuz tuzaklarda 3 gün kendisine hiç rastlamadık.
    firmanın kullandığı zehir kapsül ve yapışkanda farelerin çok sevdiği cezbedici özel bir koku varmış.
    50 metre mesafeden kendilerini mıknatıs gibi çekiyormuş. artık nasıl bir yapışkan türüyse.
    bu arada bir tanesi 1 TL tuzakların.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hydralisk

konu bu kadar uzayınca evde anakonda var zannetmiştim.

konu gereksiz uzamamıştır. bazı gereksiz mesajlar silinmiştir.

kendi çapımızdaki haşere avlama vs konusunda tecrübe edindik. bunuda burada ayrıntıları ile paylaştıkki bundan herkes yararlansın maksatımız.

bir gün herkesin başına böyle olay mutlaka gelebilir.
    o yüzden sizlerde tedbirmi alırsınız , yoksa fareye acıyıp evcil hayvan niyetini hanenizdemi beslersiniz buna karışamayız.
  • Çok geçmiş olsun hocam, takip ettim konuyu umarım daha fazla yoktur :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0nur!

Çok geçmiş olsun hocam, takip ettim konuyu umarım daha fazla yoktur :)

eyvallah sağolun.
    temennimiz 1 den fazla olmaması yönünde
    yoksa bu işin kökü kuruyana kadar çok uğraşırız. Bayram ağzıda eve giremeyiz
  • quote:

eve köpek değil kedi bile sokturmuyor bizimkiler sanki ne varsa 2 tekiri salacaksın iş bitecek diyorum ama yok anlatamıyorum bizimkilere!

kurduğum tuzaklardan görüntüler az önce çektim.

http://www.youtube.com/watch?v=UTIu86XHrMY

sınıra bukadar tuzak kursaydık pkk lı köpekler bukadar geçemezdiler be (:

• Yazık ya, üzülüdüm hayvana. Kedilere yem oldu
  • Oh be sonunda yakalandı. Bende rahatladım vallahi . Neyse geçmiş olsun. İnşallah dediğiniz gibi başka fareler de yoktur ama.
  • quote:

Arkadaşlar,yıllardır başımıza hiç böylebirşey gelmemişti.
    takii 3 gün önce evde yalnız Pc başında otururken yanımdaki kapının eşiğinden şimşek hızıyla geçen bir şeyi fark edene kadar.

Pc ekranına bakarken hafif yan otururum ve yanımdaki kapı salona bakar , bu kapıda bir gözümün kadrajındadır.
    saat 23:00 suları Pc ile işlerimi hallederken bir anda kapının eşiğinden siyah 10cm büyüklüğünde birşeyin geçtiğini gördüm.
    hemen gözüm takıldı oneee lan dedim aldım elime sağlı fırçayı gittiği yöne doğru takip ettim ama göremediğim birşeyi nasıl takip edersinki birde o var!
    kısacası tanımlayamadım. faremi yoksa kertenkelemi yada başka birşeymi!
    evi alt üst ettik bulamadık! sonra boşverdik gündüz kapı pencere açık bıraktık gitsin diye.
    bu 2 gün karşılaşmadık, herhalde evi terk etti dedik.
    ama az önce ev karanlık sadece mutfakda dururken mutfak kapısının eşiğinden hızlıca geçtiğini gördük!
    hayy senin ben dedim ne bu yahuu dedik gene saplı fırçayla peşine düştük malesef yine izini kaybettirdi!

kertenkele olsa umursamıcam. tanımlayamadığımız bu hayvanla işimiz var .işte bu bizi tedirgin ettiği için geceleri uyku haram oldu bize.
    aloböcek vs muadili kuruluşları aradık cumartesi pazar giridği için gelen olmadı! yarın bakalım ne olacak durum.

birde işin en kötüsü ilaçlama sonucunda bu hayvan saklandığı yerde ölücek ve bulmak için evimi boşaltacağız yahuu!

aklıma bu geldi ve yüz kaslarımın hareket etmesi sayesinde "hypmss" diye güldüm dakikalarca

• quote:

quote:

Bana birşey olmaz.Bu canavar temizler hepsini aslanım benim.

• Kardeş emniyetten seni ve görgü tanıklarını cağırıyorlar
  • quote:

gördüğüm böyle büyük değildi.
    hamster tarzı minik koyu renkteydi.
    firma tarafında kurulan özel tuzaklar işe yarayacak görünüyor
    fakat en az 3 gün beklemelisiniz diyor. daha sonra kendileri kontrole gelecek ölmüşse biryerlerde kendileri bulup temizliyorlar. + tüm tüm haşereler ve lavraları dahil.

bu aşamadan sonra ultrasonic cihaz koydunuzmu evinize artık sinek dahi adım atamaz diye tavsiyeside oldu.

Onlar temizliyicekken sen de git eve emin ol yakalanmış mı diye
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.