Şimdi Ara

Evimde böyle sistem yapabilirmiyin?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Benim evime kadar bina içinden telefon kablosu geçiyor telefon prizine kadar ancak bağlantı yok elektrikçinin bana dediği kopuk olabileceğini tamam dedim bende.
    1.Plastik veya çelik susta ile en alta kadar kablo çekebilir miyim ?
    2.Eğer çekebilirsem Rj45 kablo çekersem prizide ona göre değiştirirsem telefon kutusuna kadar sorun yaşar mıyım.Rj 45 daha hızlı olduğunu biliyorum yurt dışındada sadece Rj45 çekiyorlar ben ev telefonu kullanmıyorum hangi nesildeyiz kullanan vardır ancak ben istemiyorum eğer elektrikçi veya bu işten anlayan var ise yardım edebilir mi hangi malzemeleri almam lazım yada uygun olur mu rj45 bilgisi olan cevap verebilirse sevinirim.
    Benim evim 4.cü katta ben 30 metre rj 45 ve 30 metre susta düşünüyorum plastik mi yoksa çelik mi daha faydalı olur sonuca kadar ulaşabilir miyim önemli olan odur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 2 Temmuz 2015; 18:28:06 >

• RJ45 dediğin cat5 - cat6 kablosu zaten ev telefonunu kimse kullanmak istemiyor ama bura türkiye olmasada para ödüyorsun ankastreye kadar çek cat5 veya 6 yı tt ciler bağlar prizede bağlarsın ucları kesip ev içinde ufakta olsa normal tel kablosu kullanabilirsin sıkıntı olmaz kabloyu kanallardan indirebilirsin telefon kablosunun gittiği yerdende.
  • Tamam hocam o zaman 40 metre felan cat5-6 kablo alayım.Susta ile indireyim ankastreye kadar susta çelik mi alim plastik hocam onun hakkında bilgisini verirseniz.Tamam hocam o zaman 40 metre felan cat5-6 kablo alayım.Susta ile indireyim ankastreye kadar sunta çelik mi alim plastik hocam onun hakkında bilgisini verirseniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 2 Temmuz 2015; 18:28:30 >
  • Fark etmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam farkını biliyormusunuz ayrıca benim evimden aşağıya 30 metre vardır ben nereden geçtiğini öğrenmek için elektrikçi prizleri kontrol etti felan yerini bulamadı ama prizin içinde plastik boru onun içinde telefon kablosu var çalışmıyor ben onu koparıpta salsam ankastreye direkmi çıkar yoksa ek yerinimi bulmam lazım hocam.
  • Eski kabloya yeni kabloyu sıkıca bağlayıp bantla ... her dağıtıcı yuvadan ve her bir kattan aşağıya doğru yavaş yavaş çek ....sustalıya gerek yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 2 Temmuz 2015; 19:09:06 >
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Sal kabloyu prizden baktin gitmiyor takildi buattan bak oradanda ittir kabloyu normalde elektrikciler bunu yapar basit kanallardan kablo goturmek ugrasmak istememistir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bozuk bir TV ile ne yapabilirim?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 2 kabloyu sıkıca bantlıcam diğer kabloyu ankastreden çekince ötekide gelicek daha mantıklı ancak hangisi olduğunu nasıl anlarım.Üstten çekersem alttakide oynar değilmi bide öyle denicem.Sunta alma diyorsun ama hocam ya kablolar kopuksa zaten bağlantı gelseydi bu işlere kalkışmıyacaktım.Ankastre'de kablo görünüyor ancak bağlantı yok.Hocam benim dairem dublex ancak alt kattaki hatla bağlantı yapmamış ayrı bir hat çekmiş ama onu bulamadı elektrikçi ancak aşağıda ankastre'ye kablo iniyor yane görünüyor oda uğraşmak istemedi galiba alt kata kadar götürürüz diyor bende dedim zaten hat var sadece bağlantı gelmiyor o zaman hat çekelim yok kırarız yok ederiz demeye başladı pahalıya patlar dedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 2 Temmuz 2015; 20:42:49 >
  • Uğraşma, başkasının hattını da bozarsin falan... Çağır düzgün bir elektrikçi yapsın.

• igorparker İ kullanıcısına yanıt
    Kardeşim şöyle söylüyeyim ayrı hattan gidiyor dublex'te alta baktım onların hattı farklı ha bunlar bir araya toplandığı yer varmı elektrikçi çağırdım bulamadı.Düzgün elektrikçi akrabam var ama oda çok yoğun onuda getiremiyorum her zaman her zaman adamda usanır kendim yapayım dedim bu elektrikçi bir alt kattan prizden bağlarız felan dedi tepem attı hocam ne yapmamı istersiniz ve ne kadar ücreti tutar ortalama olarak.
    Valla ücret konusunda bir şey diyemem, çok değişken. Ben olsam bulurdum düzgün birini. Uğraşılmaz onunla. Olmazsa boşa zaman harcamış olursunuz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • igorparker İ kullanıcısına yanıt
    Hocam şimdi kendim yapamam diyorsunuz denerim en azından olursada yazarım olmazsada elektrikçi çağırırım olur biter hocam çok pahalıysa çağıramam zaten hocam tahmini ne kadar alır kablo parasını felan alacak zaten
  • Dublex dairelerde genelde paralel kullanıyorlar görmediğim için nasıl bir plan proje çizilmiş bilmiyorum normalde elektrikçinin bunu bulması lazım mesala benim evde öteki odaya prizden vermişler içten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AMC -- 3 Temmuz 2015; 0:05:30 >
  • Hocam oda öyle söyledi paralel çekmemişler normal ayrı hat üzerinden gitmiş 14 daire normalde 18 tane kablo var ama bağlantı gelmediği için sıkıntı yaşıyorum.Elektrik prizine kablonun ucunu takıp diğer ucu ölçüyor yanıt yok herhalde kopmuş olabilir veya başka birisinin hattı çekilirken sorun olmuş olabilir dedi dublexlerin her birinde aynı sorun var bende diyorumki üstten alta susta yardımıyla yada kabloyu iyice bantlayarak çekersem olur mu?Benim dairemin kablosu olduğunu nasıl anlarım bide üstten çekipte alttan oynuyormu diyemi bakmam gerekli?
    Oylede anlarsin kisa devre yaptirarakda anlarsin prizden birbirine bagla sonra evi ara ankastreden bak ufak kivilcim tarzi birsey olusur.

• Hocam Elektrikçi prizin içine taktı kabloyu aşağıda hiç bir değer göstermiyordu.Herhalde çekerek arıyacağım evi ordan söylücek.Hocam birde araştırdım cat6 kablosu çekicem aşağıya ancak bir sürü firma var HCS iyi diyorlar oda 360 tl daha ucuzlarıda var 100-250 tl arası 305 mt alıcam ancak ne yapmamı önerirsiniz.Plastik boru koyduklarına göre demekki aşağı kadar iniyor ucuda var ancak elektrikçi kopmuş olabilir dedi ben nasıl yapabilirim hocam.Bizim burada en iyi elektrikçi alt kattan çekeriz diyor oda telefon kablosu aktarım hızı ve ping düşük olucak .
    iniyordur o sal kabloyu sen oradan şimdi görmediğim için birşey diyemiyorum plan proje nasıl çizilmiş elektrikçi ile anlaş o halleder düzgün çeksin bir sıkıntı olmaz bina dışı altyapı iyiyse eğer kabloda sorun yoksa dairenin düşme birşey olmaz elektrikci ile görüş sen hiç uğraşma daha fazla iş alırsın başına.
  • Anladım hocam bende bilmiyorum projeyi almak lazım aslında 50-100 lira harç yatırıyorsun felan Bina dışı Hipernet var ama Fibernet gelicekmiş yakın zamanda türk telekom eve kadar fiber sağlamıyor işte biz halledicez Elektrikçiyle konuşmuştum o uzun iş ve kırarız felan dedi bende dedim ne kırması sonuçta tesisat belli bağlantı noktasını bulamıyorum felan dedi.Hepsi çakal olmuş işi nasıl çabuk hallederim hesabı yapıyorlar en iyisi düzgün bir elektrikçi getirip ne yapabiliriz ne lazım olur fiyatı ne kadar olur diye konuşmak gerekir.Pek fazla bir sorun olmaz kendimde uğraşırsam en fazla bütün herkesin bağlantı kablosu gider benim yaptığımda anlaşılmaz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.