Şimdi Ara

Evga rtx 2060 SC ısınma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün 2.el bir Evga rtx 2060 sc aldım. Cyberpunk 2077 oynarken MSI afterburner programını açtım değerleri kontrol etmek için. Ultrada, yüksekte dlss açık ta kapalı da olsa 85 derecelere çıkıyor. Bu kart için bu dereceler normal mi ? Sıcaklık arttıkça FPS kaybı da yaşamıyorum ama yine de tedirgin oldum. Kasam xigmatek trident plus 6 fanlı. Konuyu yanlış açtıysam kusura bakmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vurucuteam123 -- 9 Haziran 2022; 19:36:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Macun değişimi oldu ise iyi bir macun kullanılmamış olabilir.
    Macun kurumuş olabilir.
    Fanları sorunlu, gerekli devir hızına erişemiyor olabilir.
    Bios gerekli fan hızına çıkaramıyor olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O tek fanlı 3 slot model ise, normâlde 73-75c lerde dolanır, yaz ayları'nda 80'i aşması'da bana göre normâl, ancak 6 fan'lı kasada 85'e ulaşması sanki 1'az abest görünüyor, kasa'nda yukarı'da ki fanlar yanlış bağlanmış, yani içeriye üflüyor fln olabilir mi?

Fanlar için normâl bağlantı şu şekilde olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Conar-XP -- 9 Haziran 2022; 20:29:5 >

• Conar-XP kullanıcısına yanıt

Bana göre bu tip bir kasada, eğer üste radyatör bağlanmamışsa, üste 2 fan bağlamak fuzuli bir iş.

Yani önde en üst fandan giren hava, içeride hiçbiryere ulaşmadan, girer girmez, üstten direk dışarıya atılıyor, hâttâ önde alttan gelen fanların bile anakarta kadar uşalmasına mâni olabiliyor.

Bence üstte sağda olan fan sökülmeli, arka ve arka üstte ki fanlar kâfidir.

Kısaca şu.

• Aynı kart bende de var.

Evga Precision veya MSI Afterburner ile fan ayarı yapabilirsin. Belirli bir sıcaklığı geçince (70 derece diyelim) fan hızı %80 olacak şekilde ayarladım. Bu hızda rahatsız etmedi beni.

Ön tarafta ise 140mm CFM'si yüksek bir Airflow fan kullanıyorum. Tabi kasanın önü açıksa daha iyi sonuç alırsın. Son olarak yapılan işlemler fayda etmediyse Undervolt yapman gerekecek. Ben ihtiyaç duymadığımdan yapmadım.

En fazla 79 derece gördüm bu şekilde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HaybridX -- 9 Haziran 2022; 20:59:22 >
  • Conar-XP kullanıcısına yanıt

Hayır aynı görselde ki gibi. üst tarafta radyatör yok kule tipi soğutma kullanıyorum.

• HaybridX kullanıcısına yanıt

Konuyu açtıktan sonra dediğin olay aklıma geldi şu an gpu kullanımı %90 ı geçmiyor en üst ayarlarda derece de 74-75 civarlarında kısaca msı afterburner'ın azizligine ugramışım. Power limit'i %86 temp limit%74 e çektim biraz daha düşürsem daha da serin çalışacak gibi :) Sizi de uğraştırdım kusura bakmayın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Reception47 kullanıcısına yanıt

Bu dediğin de bana çok mantıklı geldi. Doğru radyatör yok üst tarafta. Denenebilir aslında.

• Konuyu hortlatacağım ama aynı kartı bende aldım, bende oyun oynarken ya da furmark testi yaparken, fan hızı bir fulleniyor bir alçalıyor bir fulleniyor bir açalıyor, ve fullken çok ses çıkarıyor, oyundayken sıcaklığına baktığımda GPU TEMP 74 Derecedeydi, HotSpot sıcaklık ise 106 dereceydi, gpu sıcaklığı gayet normal tek fana göre ama yine de kendini turbo moda alıp tekrardan yavaşlatma hareketini yapıyor lütfen sorunu çözmüş olan varsa yardımcı olsun kafayı yedim oyun oynayamıyorum.

• yavuzselim0 Y kullanıcısına yanıt
    Fan ayarını msi Afterburner üzerinden kendiniz yapın.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bende vardı phanteks p400a da 81 derece falan oluyordu performansı etkilemez ama aşırı fan sesi olan bir model ben ona çıldırıp satmıştım

• msi afterburnerdan ayarlasam bile normal derece 74'deyken hotspot sıcaklığı 106 olunca otomatik fulluyor hiç değiştiremiyorum istesem bile sıfıra çekiyorum fln fln ama yok yani olmuyor, bende çıldırıp satıcam galiba, ikinci el aldım, adam kartta sorun yok diyip iade almıyor Evga rtx 2060 SC ısınma sorunu 

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.