Şimdi Ara

EVGA GTX 980 Tİ SC + ACX 2.0 + Kullanıcı İncelemesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
6
Favori
4.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ogretmek gibi olmasin ama, yandex, dropbox gibi guvenli sitelere yukleseniz daha iyi olur
  • Ryse performansına bakayım dedim aa falan 30-60 arası gidiyor, gtx970 ile de 30 fps almıştım bu oyun gerçekten rezalet ötesi port edilmiş ac unity bile 90-100 fps veriyor rahat.
  • hocam 1547 mhz den bahsediyorsunuz kartın gpu su gerçekten çok iyi çıkmış 980ti lightining bile 1500 mhz seviyelerinde kalıyor
  • Selamlar

İnceleme çok detaylı güzel ellerine emeğine sağlık!

980Ti Lightning 3DFireStrike 1557Mhz 'de 3DMark11 testi 1565Mhz'de alınmıştır. Karta verilen voltaj : 1.281v. Bu değerlerle bu soğuk kış günlerinde pencereni full açıp kasa yan kapağınıda açık olacak şekilde bench alabilirsin Kart bench alabiliyorsa birkaç loop olacak şekilde stabiliteye bakabilirsen sevinirim.

EVGA GTX 980 Tİ SC + ACX 2.0 + Kullanıcı İncelemesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FIREWALL -- 5 Ocak 2016; 21:44:24 >

• donanimist kullanıcısına yanıt
    Hangi Lightning?
  • FIREWALL kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

980 Tİ Lightning ile güzel değerlere ulaşmışsınız.Emeğiniz için teşekkür ederim.

Böylesine özel bir kartı sıvı soğutma takviyesi ile bu değerlerde çalıştırmak aslında beklenen durum olsada bazı sitelerdeki incelemelerde hız aşırtma değeri olarak standart 980 Tİ ın ulaştığı değerlere çıkarılmış olması beklentileri karşılayamamıştı fakat paylaşmış olduğunuz değerlerde görüleceği üzere kart doğru ellerde gerçek potansiyelini gösterebiliyor.Daha öncede belirttiğim gibi kullanmış olduğum kart incelemede yer verdiğim hızların daha üzerine stabil bir şekilde çıkabiliyor fakat hava soğutma nedeniyle bir miktar güvenlik payı ile kullanıyorum yoksa 1575 Mhz hızındada herhangi bir grafiksel bozulma olmadan günlük kullanılabiliyor.

3D Mark 13 sürümü şu an pc de yüklü olmadığı için 3D Mark 11 den sonuç paylaşabilirim.

Gpu 1575 Mhz Bellekler ise 8012 Mhz de iken 3D Mark 11 Extreme sonucu ;(3 loop ardından aldığım sonuçtur,herhangi bir grafiksel bozulma mevcut değildir.)

EVGA GTX 980 Tİ SC + ACX 2.0 + Kullanıcı İncelemesi EVGA GTX 980 Tİ SC + ACX 2.0 + Kullanıcı İncelemesi EVGA GTX 980 Tİ SC + ACX 2.0 + Kullanıcı İncelemesi

Aradaki fark muhtemelen bellek frekansından kaynaklı olsada her ne kadar Extreme testide olsa işlemci ve sistem farkındanda kaynaklanabilir.Oyunlara yansıması pek fazla olmasada benchmarklarda ufak mhz artışlarının bile genel sonuca etkisi olabiliyor.Ricanız üzerine bu hızdaki sonucu paylaştım normalde bu hızda kullanmıyordum çünkü referans pcbli bir 980 Tİ dan beklentimin üzerinde bir hız aşırtma performansı alıyorum ve bunu daha öteye taşımak hava soğutma altında riskten öteye bir kazanç sağlamayacaktır.Umarım yardımcı olmuştur iyi geceler dilerim.

• Paylaşım için çok teşekkürler!

1575Mhz günlük stabil kullanım değerleri ile tutunabiliyorsa o kartı öperim ben Ben 1575Mhz verebileceğim max 1.3v ile maalesefki stabil kalmam mümkün değil zira aşağıda paylaştığım şekilde şuan kartı soğutuyorum yani full cover block ile değil. Memory'lere voltaj vermeme rağmen biraz fazla ısınıyorlar gibime geldi..Lightning'tede MMCP olduğu için mevcut mosfetlerin sıcaklığını plate'e ilettiği için ve buranın soğutma bloğuda bağımsız olmadığı için memory'leride etkiliyor haliyle. Daha önce 980Ti Classfied ve 2 tane 980Ti HOF ve 3 tane 980Ti Lightning geçti elime. Hiçbirinin gerilim ölçeği bu kart başarılı değildi. 980Ti Classy'nin asic 78.6 olmasına rağmen max çıkabildiği 1518'di. Bu kartın asic 63.8 olmasına rağmen Gpu'su gayet kararlı ve o.c potansiyeli yüksek görünüyor. Win the Silicon Lottery! Bu kart için boost disable ve plimit en az %170 gibi değerlerde bi özel bios çıkarsa ozaman full cover block almayı düşünebilirim. Aslında bundan önceki kullandığım 980Ti'ler için EK Universal yeterli idi çünkü zaten voltaj verdiğin zaman stabil kalamıyorlardı. Birşey daha sorayım Hava soğutmada belleklerin maksimum kaç derece görüyor acaba onu göremedim

• FIREWALL kullanıcısına yanıt
    Bellek sıcaklıklarını malesef herhangi bir program ile okuyamıyorum bu nedenle değerler hakkında bir paylaşımda bulunmam mümkün görünmüyor.

Build gayet güzel iyi günlerde kullanmanız dileğiyle.
  • Beyler 1080P tüm ayarlar açık Watch_Dogs'ta artifact sorunu yaşıyorum bir tek bende mi var acaba Watch_Dogs yüklü olanlar bakabilir mi?
  • MonacoDoom kullanıcısına yanıt
    Oyun şu an yüklü değil fakat 980 Tİ ile grafik modlu olarak 2k Ultra ayarlarda herhangi bir sorun olmadan bitirmiştim.Oyunu oynadığım dönem ile şu anki arasındaki tek fark sürücü farkı eğer grafik bozulması yaşıyor ve bunun donanımsal olmadığından eminseniz sürücü değiştirmeyi yada tamamen kaldırıp temiz kurulumla tekrar kurmayı deneyiniz.Bu arada kartta herhangi bir hız aşırtma mevcut mu ve diğer oyunlarda buna benzer grafik hataları gözlemliyor musunuz?
  • Terminator T-800 kullanıcısına yanıt
    En son sürücü yüklü ve Şuanda Watch_Dogs dışında başka bir oyunda görmedim BF3'te oynuyorum. Başka bir oyun varsa artifact'ın en çok belli olduğu önerirseniz ondada deneyeyim.

Bir iki oyunda daha görmüştüm ama şuanda görmüyorum artık sadece Watch_Dogs'ta var. Birde normal stok hızında değilde Watch_Dogs'ta 1300 mhz üstü çalışıyor oto overclock yapıyor yani. 65 derece Watch_Dogs'tayken.

Sıfır kurulum deneyeceğim tavsiye için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonacoDoom -- 20 Ocak 2016; 17:06:26 >
  • Oldukça güzel inceleme hocam peki classified versiyonu ile bu versiyonu arasındaki farklar ne
  • MonacoDoom kullanıcısına yanıt
    Watch Dogs dışında diğer oyunlarda herhangi bir grafik hatası oluşmuyorsa muhtemelen sürücü-oyun arasında yaşanabilecek bir sorundan ötürü bu durum oluşabilir fakat sorunun kesin olarak yazılımsal olduğunu belirlemek için aynı sürücü ile gpuya en az Watch Dogs kadar yüklenen diğer oyunlarda ve elinizde bulunuyorsa sentetik benchmarklarda bir süre stabiliteyi gözlemlemeniz gerekecektir.Oyun olarak önerim gpuya diğerlerinden daha çok yüklenen ve dolayısıyla bileşenler üzerinde daha fazla stress oluşturacak oyunlardan Witcher 3,Far Cry 4,Dying Light ve Crysis 3 olabilir.Bu oyunlarda belirli bir süre sonunda herhangi bir grafik hatası ile karşılaşmıyor iseniz sorun Watch Dogs-Sürücü arasındaki bir uyumsuzluktan kaynaklı olabilir.Oyunlar elinizde yoksa sentetik testlerden 3D Mark ve Unigine Heaven 4.0-Valley testlerinde gpu-sürücü stabilitesini daha kısa sürede gözlemleyebilirsiniz.

• ExMilitary kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler :)

En temel farklar gpu saat hızları ve pcb farkı.Bunların dışında hız aşırtma potansiyeli sahip olduğu geliştirmeler doğrultusunda classified modelinde daha önde olsada 980 Tİ gpusunun bazı karakteristik özellikleri pcb kalitesi ve diğer bileşenlerin önüne geçebiliyor.980 Tİ gpusunun hız aşırtma durumunda vermiş olduğu tepki pcb kalitesi,güç birimleri ve diğer faktörlerden çok gpu kalitesine bağımlı olduğundan normal şartlar altında bir classifiedin çıkabildiği hıza incelemede yer alan kart örneğinde olduğu gibi hava soğutma altında stabil bir şekilde çıkılabiliyor fakat iyi bir gpu denk gelirse classified modeli sahip olduğu avantajları doğrultusunda daha iyi hızları daha iyi stabilite eşliğinde sunacaktır.İncelemede yer verdiğim kart hız aşırtma potansiyeli bakımından iyi olduğundan dolayı hava soğutma altında classifiedin ulaşabileceği değerleri stabil bir şekilde sunabiliyor.Sıvı yada extreme soğutma çözümleri düşünüldüğünde bu çözümler daha çok benchmarklarda daha yüksek puan almak amaçlı kullanıldığından bu aşamada classified tercih edilebilir fakat günlük bir kullanıcı için hava soğutma altında classified yerine daha alternatif modelleri düşünebilir tabi durum elveriyorsa classified almamak için bir sebep kalmaz.Burada tercih tamamen kullanıcının beklentileri doğrultusunda şekillenmektedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 20 Ocak 2016; 23:35:37 >

• Terminator T-800 kullanıcısına yanıt
    peki siz bu ekran kartı için hangisini önerirsiniz benim gözüme çarpan gigabyte GV-N98TG1 GAMING-6GD ve evga classified oldu 980ti için sizce hangisi tercih edilmeli yada başka bir modelemi yönelinmeli siz ne dersiniz fikriniz varsa
  • Merhaba, sizin oyun testlerinde kartda oc var mı, aynı ayarlarda 1475 Mhz de ben yaptım sonuçlar şu şekilde :

• B.M.W kullanıcısına yanıt
    Sonuçları paylaşmamım üzerinden epey bir süre geçti ve bu süreçte gelişen bir işletim sistemi ile beraber yeni sürücülerde yayınlandı.Bu nedenden dolayı sonuçları paylaştığım dönemdeki değerlerle güncel sürücüler eşliğinde yapılan testlerin karşılaştırması yerine mümkünse benzer sürücüler ve benzer işletim sistemi sürümleri eşliğinde yapılan testleri karşılaştırmak daha iyi olacaktır.Testlerde belirttiğim üzere kartta oc vardı ve o dönemden bugüne epey bir sürücü güncellemesi ve yeni bir bıos yayınlandı.Bu nedenle şu anki sonuçlarınız için bir değerlendirme yapılması gerekiyorsa o dönemdeki sonuçlarla değil şu anki güncel sürücü-işletim sistemi eşliğinde yapılmalıdır.

Paylaştığınız sonuçlarda gpu hızı daha düşük olmasına rağmen bellek hızları arasında epey bir fark var gerek bu nedenle gereksede sürücü farkları dolayısıyla arada performans farkının olması gayet doğal.Ayrıca paylaştığınız oyunları oynamadığım için aynı oyunları tekrar indirip sonuç almam pek mümkün görünmüyorPaylaşımınız ve konuya katkınız için teşekkür ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 11 Şubat 2016; 0:04:31 >

• B.M.W kullanıcısına yanıt
    Paylaşımınızdan dolayı diğer arkadaşlarımızında yararlanması adına steam yedeklerimi tuttuğum hard diski sisteme bağladım ve içlerinde metro last light redux sürümünün yedeğini yükleyerek aynı ayarlarda test ettim.Redux sürümü normal sürümüne göre grafiksel açıdan daha geliştirilmiş bir sürüm olup standart oyuna göre daha fazla ek efekt içeriyor olsada şu an elimden gelen bu olduğu için test edip paylaşmak istedim.Tomb Raider 2013 yedeklerimin arasında yer almadığı için tekrardan indirmem gerekiyor.

Metro Last Light Redux Güncel işletim sistemi ve Sürücü kullanılarak @1550-8012 Mhz için sonuç şu şekildedir ;

EVGA GTX 980 Tİ SC + ACX 2.0 + Kullanıcı İncelemesi EVGA GTX 980 Tİ SC + ACX 2.0 + Kullanıcı İncelemesi

• quote:

Orijinalden alıntı: Terminator T-800

Paylaşımınızdan dolayı diğer arkadaşlarımızında yararlanması adına steam yedeklerimi tuttuğum hard diski sisteme bağladım ve içlerinde metro last light redux sürümünün yedeğini yükleyerek aynı ayarlarda test ettim.Redux sürümü normal sürümüne göre grafiksel açıdan daha geliştirilmiş bir sürüm olup standart oyuna göre daha fazla ek efekt içeriyor olsada şu an elimden gelen bu olduğu için test edip paylaşmak istedim.Tomb Raider 2013 yedeklerimin arasında yer almadığı için tekrardan indirmem gerekiyor.

Metro Last Light Redux Güncel işletim sistemi ve Sürücü kullanılarak @1550-8012 Mhz için sonuç şu şekildedir ;

EVGA GTX 980 Tİ SC + ACX 2.0 + Kullanıcı İncelemesi EVGA GTX 980 Tİ SC + ACX 2.0 + Kullanıcı İncelemesi

bende de redux vardı sonuç şu şekilde :

gpu takoz ama memory Samsung olunca arayı kapatıyor.

• Hocam sizin bios'unuzla o.c yapacağımda tahmini kaç voltaj verip bellekleri ve gpu'yu aşırtayım, sizin ki bayağı uçuktu herhalde.

Yinede fikirlerinizi almak isterim abartı yapmak istemiyorum.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.