Şimdi Ara

EVGA GTX 1070/1080 Kullanıcıları için Önemli Bilgilendirme (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
2
Favori
1.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Buyrun
    EVGA GTX 1070/1080 Kullanıcıları için Önemli Bilgilendirme
  • frisby7144 F kullanıcısına yanıt
    Şu an ki bıos sürümünüze baktığımızda 86.04.26.00.70 master yani ilk bıosda çalıştığını gösteriyor.Bu bıosu güncellemek için ;

http://forums.evga.com/Update-11416-with-NEW-BIOS-EVGA-GeForce-GTX-10801070-PWM-Operating-Temperature-Update-m2573491.aspx

adresinden 1070 FTW Master bıos için olan 86.04.50.00.72 sürümlü bıosu indirip içerisindeki dosyaları bir klasöre çıkarın ardından update.exeyi yönetici olarak çalıştırın ve gelen komut istemcisinde bir süre sonra sizden işlem için onay isteyecektir."y" ile onay vererek bıos güncellemesini başlatın ve komut istemcisi kendi kendine kapandıktan sonra sistemi yeniden başlatın.Böylece master bıos güncellenmiş olacaktır.

Slave bıosa geçmek için sistemi tamamen kapatın ve kart üzerindeki switchi slave konumuna alın.Daha sonra sistemi açın ve yine yukarıdaki siteden 1070 FTW Slave bıos için olan 86.04.50.01.72 sürümünü indirip ilk bıos için yapılan adımları aynen uygulayın.

İstediğiniz bıosda kartı kullanabilirsiniz eğer master bıosda kullanmak istiyorsanız yine sistemi tamamen kapatıp switchi master konumuna almanız gerekir.

• Terminator T-800 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim beni sabırla dinleyip sorularıma cevap verdiğiniz ve kıymetli vaktinizi bana ayırdığınız için merakımı mazur görün sizi bulmuşken sormak istiyorum
    Soru1:Master bios ve slave bios farkı nedir?
    Soru2:Bu güncellemeyi yapmam şart mı şu sıralar buralarda çok sık elektrik kesiliyor o yüzden tehlikeye atmak istemiyorum(az önce bunu yazarken elektrik gitti:C)
  • frisby7144 F kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam :)

Cevap 1:

Master ile slave bıos arasında bıos özellikleri bakımından farklılıklar mevcut bu farklar ise ;

Slave bıosda boşta fanlar tamamen kapatılmayıp belirli bir devirde dönerler(bu devir ses yapmayacak düzeyde düşük seyreder )

Slave bıosda power target dediğimiz kullanılabilecek güç hedef yüzdesi daha yüksektir buda özellikle overclockta gpunun kullanabileceği güç potansiyelinin daha fazla genişletilmesi anlamına gelirken her iki bıosdada gpu ihtiyacı olduğu kadarını kullanır.Her ne kadar slave bıosda ulaşılabilecek güç değeri daha fazla olsada boardında bir güç limiti olduğunu unutmamak gerek :)

Bu iki fark dışında diğer özellikler(gpu hızı-bellek hızı-maksimum gpu voltajı gibi) aynı olmaktadır fakat overclock için slave bıos daha fazla tercih edilmektedir.

Cevap 2:

Bıos güncellemelerini(anakart yada gpu farketmez) mutlaka elektrik kesintisine maruz bırakmayın eğer güncelleme sırasında sistem güç kaybına uğrarsa güncelleme başarılı olamaz ve bıos hasar gördüğü içinde karttan görüntü alamaz hale gelinebilir.Bu durumda her ne kadar bir bıos daha olduğundan kartı kurtarmak kolay olsada ek uğraşa girmemek için elektrik kesintisi olmadığı bir dönemde güncelleme yapmanız daha iyi olacaktır.

• benimki vektron garantili 1070ftw termal padde söyledim. fatih beyi darlayıp yeni seriden kart alabileceğimiz mail varsa ulaşayım. ölücülük ftw. 1900 boşuna vermedik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Terminator T-800

Rica ederim hocam :)

Cevap 1:

Master ile slave bıos arasında bıos özellikleri bakımından farklılıklar mevcut bu farklar ise ;

Slave bıosda boşta fanlar tamamen kapatılmayıp belirli bir devirde dönerler(bu devir ses yapmayacak düzeyde düşük seyreder )

Slave bıosda power target dediğimiz kullanılabilecek güç hedef yüzdesi daha yüksektir buda özellikle overclockta gpunun kullanabileceği güç potansiyelinin daha fazla genişletilmesi anlamına gelirken her iki bıosdada gpu ihtiyacı olduğu kadarını kullanır.Her ne kadar slave bıosda ulaşılabilecek güç değeri daha fazla olsada boardında bir güç limiti olduğunu unutmamak gerek :)

Bu iki fark dışında diğer özellikler(gpu hızı-bellek hızı-maksimum gpu voltajı gibi) aynı olmaktadır fakat overclock için slave bıos daha fazla tercih edilmektedir.

Cevap 2:

Bıos güncellemelerini(anakart yada gpu farketmez) mutlaka elektrik kesintisine maruz bırakmayın eğer güncelleme sırasında sistem güç kaybına uğrarsa güncelleme başarılı olamaz ve bıos hasar gördüğü içinde karttan görüntü alamaz hale gelinebilir.Bu durumda her ne kadar bir bıos daha olduğundan kartı kurtarmak kolay olsada ek uğraşa girmemek için elektrik kesintisi olmadığı bir dönemde güncelleme yapmanız daha iyi olacaktır.

Selamlar ben güncelleştirmeyi yüklemek istiyorum sürümler hakkında birkez daha teyit eder misiniz? evga 1070 ftw kullanıyorum gpuz forografım yukardaki konuda mevcut

• Evga'nın yolladığı Termal Pad'ler elin geçen var mı acaba? Pad'ler Avrupa'dan mı yoksa Amerika'dan mı yollanıyor? Ve ortalama olarak kaç günde geliyor?
  • koskoca marka nereye gidiyor böyle

bi önceki seride kullanmıştım artık bu seride başak model tercih ettim
  • Arkadaslar konuyu ayrintili okuyamadim termal padlerle ilgili , 1 haftayi gecti seri numarasindan 1070ftw kartim padsiz cikti basvuru yaptim geri donus yapilmadi. termal padleri nasil adresimize getirtebiliyoruz.? evreleri nelerdir ? Tesekkurler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başvuru yaparken girdiğiniz adrese gönderiyorlar. Benim talep ettiğim termal padler bana ulaştı. Ulaşması yaklaşık 1.5 ayı buldu...

Edit: Kartı termal padler olmadan yaklaşık 4 aydır kullanıyorum. Şu ana kadar hiçbir siyah ekran, aşırı ısınma ve ya benzeri bir sorunla karşılaşmadım. Bu nedenle de termal padleri karta uygulamayı düşünmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FunctionDie -- 18 Ocak 2017; 12:49:4 >
  • elimde açılmamış sıfır kutulu var bende başkasından aldım ve o da değişim ürünü olduğunu söyledi.

sıfır kapalı kutu şeklinde göndersem ve yenisini yani termal petlisini değişim talep etsem gönderirler mi yenisini?
  • Arkadaşlar ben 1070 FTW aldım. Ne CW ne ısınma problemi var. Sessizliği ise çok çok iyi vesselam. Konu ferrariye eşşek gibi binen son kullanıcılardan bu kadar zıplamış zannımca. Abartmaya gerek yok, abanmayanlar için.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • lawyerzzz kullanıcısına yanıt
    Ben olay ilk çıktığı zaman başvurmuştum evga ya 1 ay kadar önce göderdiler padleri.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lawyerzzz kullanıcısına yanıt
    bu gün geldi 19 gün önce basvurmuştum , gönderici adresinde Taiwan yazılı.

NoSky @ 15 Ekim 2015; 10:20:45

Edit: Kartı termal padler olmadan yaklaşık 4 aydır kullanıyorum. Şu ana kadar hiçbir siyah ekran, aşırı ısınma ve ya benzeri bir sorunla karşılaşmadım. Bu nedenle de termal padleri karta uygulamayı düşünmüyorum.

6 aydır 1070 ftw kullanıyorum, bende hiç sorun yaşamadım, anlatılanlar abartıymış, zaten vramlerin üzerinde pad çıktı yenisiyle değiştirdim, kartı açtığımda mosfetlerde bir sıkıntı yoktu evga işini garantiye almak için göndermiş padleri.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.