Şimdi Ara

EVGA-ASUS GTX 760?? EVGA'yı bilenler?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Asus DirectCu 2 OC GTX 760 - 659 TLhttp://www.vatanbilgisayar.com/gtx760-directcu-ii-oc-gddr5-2gb-256bit-nvidia-geforce-dx111-ekran-karti.html

EVGA SC ACX GTX 760 - 737 TLhttp://www.vatanbilgisayar.com/gtx760-superclock-acx-gddr5-2gb-256bit-nvidia-geforce-dx111-ekran-karti.html

Bu evganın ne özelliği var ? İkisinin de 3 YIL garantisi var. EVGA EVGA denip duruyor forumda. Farkı nedir? Soğutması mı sessizliği mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0D5961688 -- 16 Temmuz 2014; 19:18:01 >

• Biraz elit bi marka denilebilir

Fark yok sevilen bi marka ama f/p sorunu var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • superclock modeller biraz daha performanslı ama aradaki farka değecek kadar mı bilmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: su_şişesi

Biraz elit bi marka denilebilir

Normalde MSI modelini almak istiyordum ama o 727 lira suan. Evga ise 737. Testlere baktım daha performanslı hepsinden ama daha sesli ve yaklaşık 5 derece daha fazla ısınma gözüküyor testlerde ( techpowerup ve guru3d)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0D5961688 -- 16 Temmuz 2014; 19:41:34 >
  • daha önce 760'lara baktığımda evga ile diğer 760'lar ile arasındaki farkı göremedim. superclocked derseniz saat hızını yükseltmek de zaten herkesin yapabileceği bir şey. hatta kartın fazlası yok eksiği var.

[simage]http://tpucdn.com/reviews/EVGA/GTX_760_SC_ACX_Cooler/images/fannoise_load.gif [/simage]

burdan görüleceği üzere kart ne serin ne de sessiz çalışıyor. üstelik daha pahalı. sırf EVGA diye fark verene hayırlı olsun diyelim.

Ayrıca 760 bakıyorsan msi 760 tavsiye ederim en sessiz çalışan 760 msi'inki şu anda.

• Evga classified güzel ama aradaki fiyatı önemsiyorsan "yapsın yapıcanı parasını veririz" kafasında değilsin f/p arıyorsun Asus öneririm o Evga gtx 760 neredeyse 770 fiyatına.

En f/p markalar saphire ve powercolor'dır.

• Ben kullanıyorum. Değişimden almıştım.
    Çekirdek Hız: 1072 MHZ ( Boost hızı 1137 MHz ) Bende 1202 Mhz oluyor hiç bir şey ellemeden.
    Evga ise vardır bir sebebi
    Bu da yeni açtığım konu:http://forum.donanimhaber.com/m_94738559/f_//tm.htm#94740527
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSİ GTX 750 Tİ
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sesi sorun edersen msi al bence çünkü msi gerçekten sessiz soğutma yapıyor ve soğutmasıda iyi 5 derece önemli bi fark değil

780 ti evgaya baktığımda sanırım en fazla 3-5 fps fark görmüştüm 760da ne olur bilmem

tercih senin ama ben yerinde olsam asus hepsinden ucuzdu onu alırım

http://www.vatanbilgisayar.com/gtx760-directcu-ii-oc-gddr5-2gb-256bit-nvidia-geforce-dx111-ekran-karti.html
  • acmtncy A kullanıcısına yanıt
    MSİ'ı uzun süre araştırdım onda karar kıldım ancak İnventus'ta yok. Sordum 1 haftaya gelecek dediler. Üniversite tercihleri açıklanınca o akşam alacağım inşallah. O zamana kadar msi gelir. Aslında evgayı alırdım da yük altında sesliymiş msi ve asusa göre
  • Asus ta ısının 80'ler'de gezdiği ve fan hızınn'da %85 seviyesinde döndüğü, dolayısıyla sesli olduğu yabancı forumlarda çok konuşuluyor, fakat evga, asus'a göre daha serin ve sessiz, üstelik belirginde 1 performans farkı vardır çünkü o.c olarak'ta asus!a göre daha ileride. Ülkemize yeni gelen 1 firma olduğu için 1 çok kişi yeni tanıştı bu markayla fakat çok eski köklü 1 firma ve y.dışında nvidia dendimi asus'un esamesi okunmuyor bu markanın yanında, çok eskiden beri sadece nvidia kart üreten nvidia çipinn kompetanı olmuş, 1~2 sene önce anakart üretimine'de başlamış y.dışında anakartlarıyla'da popüler 1 marka haline gelmiş durumda.

2 kartı kıyaslatınca aradaki fiyat farkı büyük ve asus'un internete özel fiyatıymış, sıcaklıklar kartın kullanım süresine direk etki eden unsurlardan, kıyaslarken sen nasıl 1 yol izlersin bilemem, sıcaklık çokta sorun değil dersen zotax AMP 716TL diyor mesela çıt çıkartmıyor ama oda asus gibi 80'lerde geziyor fakat saat ve bellek hızları her 2 karttan'da hızlı.

Edit : Bu incelemede asus'un fan hızı sıcaklık durumu mevcut

Grafiksel bakıldığında fan hıznın, gpu ısısına göre daha fazla (% olarak gpu ısıssıyla 1e1 aynı oardan değil %10 daha yukarı 1 hızda) ile arttığıda görülüyor'ki GPU 60c olduğunda fan devri %70 te dönmeye başlar demek ve %60~70'i geçtimi nerdeyse bütün markaların bütün fanları bağırmayada başlar'ki bu kart 80c leri görüyosa o fanları ağlıyordur kanımca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coax47 -- 16 Temmuz 2014; 20:25:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: su_şişesi

Biraz elit bi marka denilebilir

Aynen.

• Ben değişimden aldığımda 806 TL idi. Sanırım İnventusta gene aynı civarlarda.
    Çekirdek Hız: 1072 MHZ ( Boost hızı 1137 MHz ) Bende 1202 Mhz
    Hızlara, sıcaklığa, fan hızına dikkatinizi çekiyorum. Buna rağmen ben Asus taraftarıyım

• quote:

Orijinalden alıntı: msahin55

MSİ'ı uzun süre araştırdım onda karar kıldım ancak İnventus'ta yok. Sordum 1 haftaya gelecek dediler. Üniversite tercihleri açıklanınca o akşam alacağım inşallah. O zamana kadar msi gelir. Aslında evgayı alırdım da yük altında sesliymiş msi ve asusa göre

En serin/sessiz , en uzunömürlü kart MSI çıkar zaten ama kıyaslamada yoktu bu marka, bende alıcak olsam MSI alırdım.
  • O paraya 280x alınıyor.

Sistemin uygunsa kesinlikle 280x tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atalay35

Ben değişimden aldığımda 806 TL idi. Sanırım İnventusta gene aynı civarlarda.
    Çekirdek Hız: 1072 MHZ ( Boost hızı 1137 MHz ) Bende 1202 Mhz
    Hızlara, sıcaklığa, fan hızına dikkatinizi çekiyorum. Buna rağmen ben Asus taraftarıyım

Kart yük altındayken sesli mi çalışıyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: coax47

quote:

Orijinalden alıntı: msahin55

En serin/sessiz , en uzunömürlü kart MSI çıkar zaten ama kıyaslamada yoktu bu marka, bende alıcak olsam MSI alırdım.

Alacağım kartı 4 5 yıl Kullanacağım için ince eleyip sık dokuyorum MSI veya evga alacağım bakalım evga Kullananlardan yorum alayım da.

• quote:

Orijinalden alıntı: fatihyilmaz1820

O paraya 280x alınıyor.

Sistemin uygunsa kesinlikle 280x tavsiye ederim.

Amd almak istemiyorum malesef

• Şu anda kasanın kapakları açık. Kasa ayaklarımın dibinde. Power yetersiz kalıyor. Tam yükte fanların sesini duyuyorum. Kapaklar kapalı iken ne olur bakmadım açıkçası. Ama değişim yaparken asıl hedefim Asus gtx 770 almaktı ama birde power almam gerektiği için vazgeçmiştim. Ama buna da yetmedi. @Demircibu ya Burhana sorduğumda Evga gtx 760 al demişti bende onu aldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: acmtncy

daha önce 760'lara baktığımda evga ile diğer 760'lar ile arasındaki farkı göremedim. superclocked derseniz saat hızını yükseltmek de zaten herkesin yapabileceği bir şey. hatta kartın fazlası yok eksiği var.

[simage]http://tpucdn.com/reviews/EVGA/GTX_760_SC_ACX_Cooler/images/fannoise_load.gif [/simage]

burdan görüleceği üzere kart ne serin ne de sessiz çalışıyor. üstelik daha pahalı. sırf EVGA diye fark verene hayırlı olsun diyelim.

Ayrıca 760 bakıyorsan msi 760 tavsiye ederim en sessiz çalışan 760 msi'inki şu anda.

OC yapmayı bilmiyorum zaten yeni karta da yapmak istemem. Evet MSI daha üstün gözüküyor

• Bende OC yapmıyorum zaten. Kart o değerlere kendi çıkıyor. İşte o yüzden power sorunumu yaşıyorum onu çözmeye çalışıyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.