Şimdi Ara

Evet şifreleme oldu ama...YGS Şifre Skandalı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
2.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • YGS’deki şifre iddialarıyla ilgili olarak ÖSYM Başkanı Ali Demir tarafından sınava giren adaylara gönderilen mektupta ’’Bazı sorularda şifreleme var, sehven (yanlışlıkla) yapıldı’’ ifadeleri kullanıldı.
    CNN Türk'ün haberine göre ÖSYM'nin şifre açıklaması, mektubun "Tüm adaylara verilen soru kitapçıklarında cevap seçeneklerinin dizilişi" başlıklı bölümünde yer aldı.

Mektupta şöyle denildi:

"Tüm adaylara verilen soru kitapçıklarında sorunun doğru cevap seçeneği rastgele biçimde değiştirilirken, diğer seçeneklerin yerleri de rastgele değiştirilmesi gerekirdi. Ancak, geliştirilen yazılım çalıştırıldığında her soru için rastgele verilmesi gereken değerler sehven sıralı olarak verildiğinden, oluşturulan soru kitapçıklarında bazı sorularda en büyük değerli seçeneğin hemen sağındaki seçeneğin doğru cevap olması durumu ortaya çıkmıştır."

CNNTÜRK

evet yorumlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blake Griffin -- 13 Nisan 2011; 12:01:58 >

• Rezil herif diyorum o kadar.

Sen çık yok efendim öyle şey de, sonra evet yanlışlık olmuş varmış de.
    "Pardon yanlışlıkla ösym tarihinin en saçma salak sınavını yaptık" de.

Böyle saçma bir hata yapıldığını kabul ediyorsan nasıl hala o koltukta oturabiliyorsun diye sormak istiyorum.

Hatasını kabul etmiş işte adam, mektup da yollamış insanlara.O zaman biz de affettik, hiç sorun değil dimi.

Ayrıca ösym hala burnunun dibinde olanlardan haberdar değil, ya da hasarı en aza indirme çabalarında.
    "En büyük şıkkın yanındaki seçenek doğrudur" değil asıl şifre.Bunun da tuttuğu birçok soru var ama asıl şifre en net şekilde basın kitapçığında görülebilen şıkların sıralanıp çakışanın doğru olması olayı.Öğrencilere dağıtılan kitapçıklarda şıkların sıralaması basın kitapçığı ile aynı olduğu için, öğrenci kitapçıklarında da uygulanabiliyor bu yöntem.
    Bu şekilde en büyük şık olayından çok daha fazla sorunun doğru cevabına ulaşılabiliyor.

Bence ösym'nin bunu değil de diğer şifreyi kabul etmesinin sebebi de bu.Çünkü kabul ettikleri yöntemle daha az soru cevaplanabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi endless_nightmare -- 13 Nisan 2011; 12:20:22 >

• İstifa etme erdemini gösteremiyor yazık.Tatmin olanlar bir açıklamada onlardan istiyoruz.
  • Görüyoruz ki ülkemizdeki beyinsizlik oranı artıyor.
    Yolsuzluğa o kadar alıştık ki.Balık hafızalıya dönüştük.Bu mevcut yönetime yapılmış bir "KOMPLO" diyenler var.E şaşırdınız mı? Yolda haber muhabiri "kış olimpiyatları hakkında ne düşünüyorsunuz?" diye soruyor.Amcanın cevabı "Başbakan iyi ya iyi yönetiyor yani adam" diyor.Ne bekliyordunuz ? Niye korksunlar böyle birşey yapmaya ? Bugün Atatürk yaşasaydı şimdi Ergenekondan içerdeydi arkadaşlar.Ve bugün bu sosyal medyada yani tabir yerindeyse gençlerin yani dinamik zekaların görüşlerini paylaştığı yerde hala "yok şifre bence" diyenler var.Evet benim çevremde de var.Ben de onlara diyorum ki ya gerizekalısın yada sınavın iptali işinize gelmiyor.Benim puanım fena değil.Ama sınav iptal olsa zerre kadar üzülmem.Bu adamlar 1milyon700bin kitapçıkta da işleyen bir şifre yaptılar.Yapmasalar ne olurdu ? istediği zaman bütün kız öğrencileri bir okula toplayabilen BİLGİSAYAR PROGRAMI kimsenin göremeyeceği paketinin sahibi tarafından açıldığı kitapçığı arka kapakta cevap anahtarıyla yollayamaz mıydı istediği öğrenciye ? onun başına istediği yandaş gözetmeni koyamaz mı ? Kısacası Hepimizi ÖPTÜLER arkadaşlar.Biz eşşekler gibi çalıştık.Bizim bir tarafımızdan ter aka aka çözdüğümüz matematiği o adamlar sadece şıklara bakarak güle oynaya çözdü.Evet Şifre yok değil mi ? Kimsenin de hakkını yenmedi.Diyorum ki o zaman "Ey Atam.Sen bu ülke için boşuna uğraşmışsın.Bu ülkeden afedersiniz hiçbir bok olmaz." Bu ülke Fethullah Gülen'in ülkesi artık.Bu ülke din işlerini devletten ayırmaya kalkınca dinsiz günahkar diye kabul edildiğiniz ülke.Beni dinimden soğuttunuz.Hak yemekse sizin dininiz.Kopya çekip benim emeklerimi çalabiliyorsanız sizin dininizde caizse bu.Kusura bakmayın ben öyle bir dine inanmıyorum.Benim dinimde Allah "Karşıma kul hakkıyla gelmeyin" diyor.Eğer sorgu gününe inanıyorsanız 1milyon700bin kişinin Ygs'de 2milyon500bin kişinin KPSS'de hakkını yediğinizi tek bir kişinin bile hakkını yemenin ne kadar büyük günah olduğunu bildiğiniz halde siz o gün Allah'ın karşısına 4milyon200 bin kişinin hakkını yemiş olarak çıkacaksınız bunu da biliyorsunuz.Siz gündemi değiştirirsiniz.Defne Joy'un ölüm sebebi sözde sıykırım iddaaları İmparator iyileşiyor mu derken herkese unutturursunuz Sayın Başbakanım.Ama sizin yandaş kurumunuz ÖSYM-YÖK kardeşlerin açıklamaları bizi hiçbir zaman tatmin etmeyecek.Ve iki alemde de hakkımız size helal değil iki elimiz yakanızda.Hiç kuşkumuz yok ki allah dini sömürenlerden ve hak yemeyi normal hale getirenlerden yana değildir.Ne deniz feneri ne KPSS ne de YGS.Herkese unutturursunuz.Bize unutturamazsınız Sayın Başbakan.Siz bizi sınavda kazıkladıysanız biz de sizi Allah bize yardım ederse inşallah seçimde kazıklayacağız.Hiç istemediğim halde oyum CHP'ye çünkü sizin dışınızdaki her parti BDP bile daha hayırlı olacaktır.En azından hak yemezler değil mi ?

• Mektupunuzu aldınız mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blake Griffin

YGS’deki şifre iddialarıyla ilgili olarak ÖSYM Başkanı Ali Demir tarafından sınava giren adaylara gönderilen mektupta ’’Bazı sorularda şifreleme var, sehven (yanlışlıkla) yapıldı’’ ifadeleri kullanıldı.
    CNN Türk'ün haberine göre ÖSYM'nin şifre açıklaması, mektubun "Tüm adaylara verilen soru kitapçıklarında cevap seçeneklerinin dizilişi" başlıklı bölümünde yer aldı.

Mektupta şöyle denildi:

"Tüm adaylara verilen soru kitapçıklarında sorunun doğru cevap seçeneği rastgele biçimde değiştirilirken, diğer seçeneklerin yerleri de rastgele değiştirilmesi gerekirdi. Ancak, geliştirilen yazılım çalıştırıldığında her soru için rastgele verilmesi gereken değerler sehven sıralı olarak verildiğinden, oluşturulan soru kitapçıklarında bazı sorularda en büyük değerli seçeneğin hemen sağındaki seçeneğin doğru cevap olması durumu ortaya çıkmıştır."

CNNTÜRK

evet yorumlar?

Tatmin edici düzeyde bir açıklama olmuş tebrikler.
    Bu arada ösym başkanı gibi bir bilim adamına yazılan hakaretleri kınıyorum.Kimse böyle deha bir bilim adamına bunları söyleyemez.Yazık size lys çalışın bunlarla uğraşacağınıza...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceko1905. -- 13 Nisan 2011; 13:33:12 >

• tek suçlu bilgisayar derse şaşırmam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    IP Ne Demek? (Çözüldü)
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu açıklamayla ÖSYM beni tatmin etti.
  • Asıl ''SEHVEN'' olan nedir biliyor musunuz?
    Böyle insanların ÖSYM Başkanı olmasıdır.
  •  Evet şifreleme oldu ama...YGS Şifre Skandalı!

Bizi resmen salak yerine koyuyorlar.Buna çok sinirleniyorum.
    Hala basın kitapçığının adaylara verilen ile bir ilgisi yok diyorlar.Ama kendilerinin siteye koydukları aday kitapçıklarına baktığımızda şıkların sıralamasının basın kitapçığı ile aynı olduğunu görüyoruz.
    Aynı yalanı söylemeye göz göre göre devam ediyorlar.

Zaten size karşı birşey yapanlar hep dolduruşa galeyana gelerek hareket ediyorlar.Doğru ya birisi size karşı geliyorsa kendi için düşünebilecek kadar aklı yoktur, olsa zaten karşı gelmez değil mi ? O yüzden hep dolduruşa gelenler bunlar.
    Tepki koyanları yönlendirmeye çalışanlar olduğunu, bu işten kendilerine çıkar sağlamaya çalışanlar olduğunu biz "tepki verenler" de görebiliyoruz.Sizin sandığınız gibi salak değiliz, olsak zaten şimdiye bizi de tatmin etmiştiniz çoktan.
    Siz de bu çıkarcı grupları ön plana çıkarıp; bize tepki koyan sınava giren öğrenciler değil, bu gruplar diyerek bunları kendi çıkarınıza kullanmak istiyorsunuz.Onu da görüyoruz

Kız adayların bir araya toplanmasına da bulmuşlar kılıfı.YEMEZLER...
    Her yerde yetti de bir orda yetmedi zaten değil mi ?
    Son senede de çok fena nüfus patlaması oldu, o yüzden geçen sene böyle birşey olmazken bu sene böyle bir durum oluştu.
    Biz de salağız ya inandık.

Kısacası ösym yaptığı bütün açıklamaları resmen biz Türk gençlerinin gerizekalı olduğunu farzederek yapıyor.Başka türlü bunlara inanmamızı beklemeleri mümkün değil...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi endless_nightmare -- 13 Nisan 2011; 13:49:53 >

• sıradaki açıklamanın şöyle olmasını bekliyorum;
    "kopya çekildi ama Sehven, kasıt olmadığı tespit edilmiştir..."
  • kabul etmese yalancı olacaktı

şifre olayı (algoritma hatası) gerçektir

fakat bu kopya cekildiği manasına gelmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeFurkan

kabul etmese yalancı olacaktı

Ortada böyle bariz bir hata ve böyle anlamsız bir cevap anahtarına sahip bir sınav varken iptal için kopya çekilmiş olması gerekmez.Mevcut durum iptale yeter zaten.

Ayrıca ösym şu an hala yalancı konumundadır.Üstelik düşerdi değil çoktan düşmüştür zaten bu duruma.Bir yukarıda mesajımı okursan yalanı anlarsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi endless_nightmare -- 13 Nisan 2011; 13:57:44 >

• quote:

Şimdide yalancıdan farkı yok. İlk başta konuşma yaptığında şifreleme yok. Sadece basına verilen kitapçıkta matbaa cevabı sabit tutup yerlerini değiştirmiş dedi. Onlara suç attı. Diğer kitapçıklarımızda böyle birşey yok. Kitapçıklar basına verilince basit bir algoritma bulununca bu seferde başka kılıf uydurdular. Evet, şifreleme var. Bu bizim acemiliğimizdi. Fakat, hiç kimseye verilmemiştir. Şimdide şifreleme var, yanlışlıkla oldu diyorlar. Allah'ım devletin en önemli kurumlarından biri böyle tutarsız açıklamalar yapabilir mi? RTE, Abdullah Gül, Nimet Çubukçu bu açıklamalarla nasıl tatmin oluyorlar? Sırf seçim yaklaşıyor diye onlarda göz yumuyorlar. Yemin ediyorum bu ülkenin başkanındanda, cumhurbaşkanında da, tüm hükümetten nefret ediyorum. Allah hepsinin belasını versin.

Ayrıca sınav iptal edilsin veya edilmesin önemli değil. Sadece şu adamı kovsunlar, başka bir şey istemiyorum. O kadar sinir oldum bu adama.

Senin yorumunada gelince bir kere bu kadar basit algoritma olması bile çoğu eğitimci, bilim adamı vs. insana göre iptal sebebi. Kimse çeksin veya çekmesin. Sınav öncesi mod medyan patlaması olmasıda işin diğer bir tarafı. Benim bile kulağıma geldi. Bende google'da aradım. Biraz baktım, saçma sapan birşeyler. Hiç bakmadım. Büyük ihtimalle dışarı bir şeyler gitmiş. Fakat, bunu bence soru olarak algılamışlar. Kopya olarak sınavda bunu kullanan insan olduğuna inanmıyorum. Fakat, bu kadar basit algoritmaylada sınav yapılmaz.

• şimdi cumhurbaşkanı ne diyecek merak edenler var mı o şifre yoktur açıklamasından tatmin olmuştu
  • quote:

Orijinalden alıntı: yarın_85

şimdi cumhurbaşkanı ne diyecek merak edenler var mı o şifre yoktur açıklamasından tatmin olmuştu

1. açıklamadan sonra tatmin oldum.

2.den sonra yine tatmin oldum.

3.den sonra vallahi yine tatmin ettiler. Helal olsun.

• Aslında bu ÖSYM'nin göndereceği mektupları bütün gençler ÖSYM'ye iade etmeli ve Ösym'ye ''sizin sehven yaptığınız yanlışlık gibi,bende sınavda soruların cevaplarını ''Sehven'' yanlış işaretlemişim,sınav kağıdımdaki cevapların aşağıdaki şekilde düzeltilmesini istiyorum'' diye bir dilekçe yazmaları gerekir.
  • Cumhurbaşkanı Gül: “Ben tatmin oldum” demişti.
    Hükümet açıklama yaptı: “Cumhurbaşkanı tatmin olduysa bize de tatmin olmak düşer.”

YÖK Başkanı Özcan kuyruğa girdi: Ben de tatmin oldum...

Cumhurbaşkanı önceki gün bir düzeltme yaptı:

- Ben tatmin oldum ama tabii ki hepimizi savcılar tatmin edecek...

İyi de bu tatmin furyasına rağmen ortada tatmin olmayan kocaman bir kitle var. Onlar ne olacak?
    İşte o kitleden biri... Ertuğrul Berki adlı üniversite adayı genç farklı bir adrese yöneliyor...

Bu düğümü çözmesi için Haydar Dümen’e başvuruyor. Mektubunda diyor ki:

“Sayın Haydar Dümen,
    Hayretle gördük ki, 50 - 60 yaşlarında koskoca amcalar kolayca tatmin oluyor... Ben ve genç arkadaşlarım bir türlü tatmin olamıyoruz. Sizce sorun psikolojik mi? Kolay tatmin olmanın bir şifresi var mı? O şifreyi alabilir miyiz?”
    Haydar Dümen bakalım ne yanıt verecek?

Melih AŞIK-MİLLİYET
    http://www.gercekgundem.com/?c=66297

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi priapo -- 13 Nisan 2011; 14:36:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: endless_nightmare

quote:

Ortada böyle bariz bir hata ve böyle anlamsız bir cevap anahtarına sahip bir sınav varken iptal için kopya çekilmiş olması gerekmez.Mevcut durum iptale yeter zaten.

Ayrıca ösym şu an hala yalancı konumundadır.Üstelik düşerdi değil çoktan düşmüştür zaten bu duruma.Bir yukarıda mesajımı okursan yalanı anlarsın

iide arkadaş her ota poka iptal istenirse bu işin sonu gelirmi... bir hata yapılmış kabul ediliyor ve açıklama
    yapılıyor : hatamız var kabul ediyoruz , ve hatamız birilerinin hakkını yemeye sebep olmamıştır diyor..
    iyi güzel benim sınavım kötü geçti ben iptal olsun istiyorum... sınavda kitapçığımın üzerinde bir nokta vardı
    konsantrasyonumu bozdu iptal edilsin... gece uyuyamadım sınav iptal....dışarda 2 kedi çiftleşiyordu sınav iptal .....iptal iptal....
    sınavı iptal ettiler hadi ... 2. basamak geldi çattı .... ikisini 1 gün arayla yaptılar .... ne yapacak 1 700 000 insan ? ellerinde değil mi ? adam der ygs sabah 10 da lys de öğleden sonra 17 de .... ne yapacaksın ?
    gene 1000 kişi sokaklara çıkar sap gibi ..... iptal diye.... adam da iptalin babasını sana böle yapar.. al sana
    iptal der.....

arkadaş deki ali mehmet kopya çekti ben usulsüzlük tespit ettim.. ispatı da bu... ver savcıya.... ortada bir
    hata var fakat bu hatadan istifade eden bulunamıyor... yani varsa zaten en az bir kişinin yaptığını
    ispatlasınlar tüme yaysınlar iptal olsun...

iptal olsun olmasın şahsım adına hiç umurumda değil .. ama geri kalan bu kadar insan aynı piskolojiye
    dayanamaz ...
    iyi veya kötü bir sınav bitti .. belki birilerinin çıkarı oldu (reklam artisleri çiçek abbas gibi) .. ispatı olmayan
    olaylar ... tamam hakkımızı savunuyoruz ama başkasının ağzından çıkanı tartmadan at gözlüğü ile de olmaz ki be kardeşim.... adam bişey diyor .. kesin doğrudur yyürü be haydaaaa........... olur mu be..
    madem bu kadar bilinçsizsiniz ne diye sınava giriyorsunuz ? ... kusura bakmayın ama koyunluk yeni nesile yakışmıyor.... hemde hiç..........

• ÖSYM nin yaptığı açıklamaya göre şifre sadece basına verilen kopyada tutuyormuş. kitapçıklar adaya özgü olduğu için her adaya farklı bir kitapçık veriliyor. E tabiki de bazı kitapçıklara şifre uygulandığında basın kopyasından daha az net çıkarırken bazıları da basına verilen kopyadan daha iyi net çıkarma ihtimali de böylece ortaya çıkmış oldu. Adana'da birçok öğrenciler sınavdan önce böyle bir şifrenin mevcut olduğunu duymuş. bazıları şifre ihtimaline inanmamış bazılar da şifrenin olabileceğine inanıp şifrenin nasıl olacağını araştırmış. Araştıranlar biri de şanslıymış. Çünkü matematiği çok kötüydü ve onun kitapçığı da şifrenin uygulanmasına çok uygun bir şekilde hazırlanmıştı. Sadece matematikte 35 tane tutmuş.

Ama maalesef ÖSYM ilk 1000 girenlerde kopya çekilip çekilmediğini araştıracakmış . E zaten ilk 1000 e girenler 4 yıllık lise hayatını tamamen bu sınava adamış insanlar. bunların kopya çekme ihtimali yok. Bunların çoğunun da diplama notu 80'in üzerinde.

Ve beni çok rahatsız eden başka bir şey de var. sınavda müfredat dışı sorular çok olmasına rağmen niye milli eğitim bakanı veya başbakan buna itiraz etmediler. Müfredat dışı sorular dershanelerin işine yarıyor. MEB kendi müfredatına sahip çıkamıyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.